Το ότι υπάρχει κόσμος που πίνει τσίπουρο είναι από μόνο του είδηση για το πως την παλεύει;Στύγιος έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:26 Τσίπουρο άνευ και με γλυκάνισο : 8 ευρώ το λίτρο στο συνοικιακό μαγαζί και καλή ποιότητα . Η ίδια ποσότητα στο σούπερ κοστίζει 13-14 ευρώ.
Τα νερά στα περίπτερα είναι μεγάλη απάτη για 50 λεπτά . Κάποιες καφετέριες δίνουν τζάμπα και το νερό με τον καφέ ,μια και τους κοστίζει 10-12 λεπτά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Μα πραγματικά. Και χωρίς γλυκάνισοnyxtovios έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:45Το ότι υπάρχει κόσμος που πίνει τσίπουρο είναι από μόνο του είδηση για το πως την παλεύει;Στύγιος έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:26 Τσίπουρο άνευ και με γλυκάνισο : 8 ευρώ το λίτρο στο συνοικιακό μαγαζί και καλή ποιότητα . Η ίδια ποσότητα στο σούπερ κοστίζει 13-14 ευρώ.
Τα νερά στα περίπτερα είναι μεγάλη απάτη για 50 λεπτά . Κάποιες καφετέριες δίνουν τζάμπα και το νερό με τον καφέ ,μια και τους κοστίζει 10-12 λεπτά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αν οι ανταγωνιστες σου πουλανε 2.00, εσυ πρεπει να κρινεις εαν θα εχεις μεγαλυτερα κερδη με μικροτερη τιμη ή μεγαλυτερα κερδη με μεγαλυτερη τιμη.Chilloutbuddy έγραψε: 05 Οκτ 2022, 11:07Μπίνγκο.Ασέβαστος έγραψε: 05 Οκτ 2022, 11:06να στο εξηγησω μπακαλιστικα, γιατι νομιζω εχει δικιο.Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2022, 10:50
Πάντως θα με ενδιέφερε να ακούσω το σκεπτικό σου.
Βάζεις δλδ στο πορτοκάλι μια Α τιμή σταθερή όταν το πουλάς στο λιανέμπορα;
εστω εχεις παρει το προιον 0.50. κρινεις οτι πρεπει να το πουλησεις 1.00
αν στην αγορα για οποιο λογο οι ανταγωνιστες σου πουλανε 2.00, θα εισαι μαλακας να μην πουλησεις κι εσυ καπου εκει.
αν παλι για οποιο λογο πουλανε 0.50, παλι θα εισαι μαλακας να μην πουλησεις κι εσυ 0.50, εστω χωρις κερδος, γιατι αλλιως θα σου σαπισει και θα παρεις το πουλι.
οποτε τελικα δεν κανονιζεις εσυ ποσο θα πουλησεις...
Εξαρταται απο την ποιοτητα, την περιοχη, το κοστος, το ιματζ, και ενα σωρο αλλα.
Αν παλι πουλανε 0.50, το ιδιο ισχυει.
Δεν ειναι απολυτο λοιπον οτι η αγορα αποφασιζει. Αλλωστε, καποιος ξεκινα και βαζει μια τιμη...αυτος πως το αποφασιζει, που ειναι 1ος και δεν υπαρχουν αλλοι;
Αυτο που ολοι εχουν την ιδια τιμη γιατι ετσι θελει η αγορα ειναι ελληνικη μαλακια ισως, λογω του οτι τα μαγαζια εχουνε αμεση επαφη το ενα με το αλλο.
Ισως και ο λογος ειναι οτι υπαρχουν ολιγοπωλια στα προιοντα και ολοι αγοραζουν στις ιδιες τιμες.
Ου ρε γκαφάλια που θα κρένετε σε Λαρσαίο για τσίπρα.Ερμής έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:50Μα πραγματικά. Και χωρίς γλυκάνισοnyxtovios έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:45Το ότι υπάρχει κόσμος που πίνει τσίπουρο είναι από μόνο του είδηση για το πως την παλεύει;Στύγιος έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:26 Τσίπουρο άνευ και με γλυκάνισο : 8 ευρώ το λίτρο στο συνοικιακό μαγαζί και καλή ποιότητα . Η ίδια ποσότητα στο σούπερ κοστίζει 13-14 ευρώ.
- hellegennes
Εξαρτάται το προϊόν, αλλά τυπικά το κέρδος είναι 30%, δηλαδή για αγορά 1 πουλάς 1,30. Το απόλυτο κέρδος είναι μεγαλύτερο, δεν απαιτούν ψύξη, έχουν τυπικά μεγαλύτερο όγκο πώλησης ως προς όγκο αποθήκευσης.Αρχέλαος έγραψε: 06 Οκτ 2022, 14:09Για αναψυκτικά, καραμέλες, τσίχλες, κρουασάν κλπ ισχύουν τα ίδια;hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2022, 20:43Το νερό πάει από 0,10 ως 0,20 γι' αυτούς που μπορούν να το αγοράζουν σε ποσότητες. Το περίπτερο το αγοράζει 0,15-0,30, ανάλογα την μάρκα.nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 18:46 και το νερο στο περιπτερο 0.5 ευρω αισχροκερδια ειναι ...ο περιπτερας το αγοραζει περιπου 0,10 ευρω εμφιαλωμενο απο τον διανομεα ... για υπολογισε λιγο το ποσοστο κερδους ...
Ας πούμε ότι είναι 0,15. Με 50 λεπτά πώληση, είναι 0,35 κέρδος. Μείον 0,10 ο φόρος και η συντήρηση, 0,25 κέρδος. Σαν ποσοστό κέρδους είναι καλό, σαν απόλυτο νούμερο είναι πολύ μικρό. Με 6 ευρώ ωρομίσθιο, χρειάζεται να πουλάς 24 νερά την ώρα αν είσαι ο ίδιος και δεν έχεις υπάλληλο. Ρεαλιστικά πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν υπάλληλο για να είναι ανοιχτό 16 ώρες. Άρα χρειάζεται να πουλάς 36 νερά την ώρα για να καλύψεις τον εαυτό σου και τον υπάλληλο.
Φυσικά δεν παίζουν αυτά τα νούμερα. Ρεαλιστικά, το νερό στα περίπτερα έχει 0,50 για να μπορεί ο περιπτεράς να αντισταθμίσει το ανύπαρκτο κέρδος από τσιγάρα, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια. Τα σνακ έχουν περίπου 25-30% κέρδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Την Τρίτη που ήμουν στον Ευθυβούλη, στο δίπλα ταμείο ήταν μια κυρά που είχε ένα καρότσι τίγκα με ίσως και 200 διαφορετικούς κωδικούς, όλα από 1 τεμάχιο. Της λέει ο ταμίας «κυρία μου, δεν επιτρέπεται να ψωνίζετε λιανική από εδώ. Πάρτε τουλάχιστον από 3 τεμάχια απ' το καθένα και θα τα περάσουμε, δεν μπορείτε να ψωνίσετε για το σπίτι σας», αυτή ούρλιαζε ότι είναι πελάτισσα και τελικά παράτησε το καρότσι κι έφυγε. Κάποιος ταλαίπωρος υπάλληλος θα έπρεπε να τα βάλει όλα στην θέση τους.
Υποψιάζομαι ότι ήταν είτε η γυναίκα του Γιαννόπουλου είτε ο ίδιος μεταμφιεσμένος.
Υποψιάζομαι ότι ήταν είτε η γυναίκα του Γιαννόπουλου είτε ο ίδιος μεταμφιεσμένος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
hellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2022, 11:31 Την Τρίτη που ήμουν στον Ευθυβούλη, στο δίπλα ταμείο ήταν μια κυρά που είχε ένα καρότσι τίγκα με ίσως και 200 διαφορετικούς κωδικούς, όλα από 1 τεμάχιο. Της λέει ο ταμίας «κυρία μου, δεν επιτρέπεται να ψωνίζετε λιανική από εδώ. Πάρτε τουλάχιστον από 3 τεμάχια απ' το καθένα και θα τα περάσουμε, δεν μπορείτε να ψωνίσετε για το σπίτι σας», αυτή ούρλιαζε ότι είναι πελάτισσα και τελικά παράτησε το καρότσι κι έφυγε. Κάποιος ταλαίπωρος υπάλληλος θα έπρεπε να τα βάλει όλα στην θέση τους.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
#dakrysahellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2022, 11:31 Την Τρίτη που ήμουν στον Ευθυβούλη, στο δίπλα ταμείο ήταν μια κυρά που είχε ένα καρότσι τίγκα με ίσως και 200 διαφορετικούς κωδικούς, όλα από 1 τεμάχιο. Της λέει ο ταμίας «κυρία μου, δεν επιτρέπεται να ψωνίζετε λιανική από εδώ. Πάρτε τουλάχιστον από 3 τεμάχια απ' το καθένα και θα τα περάσουμε, δεν μπορείτε να ψωνίσετε για το σπίτι σας», αυτή ούρλιαζε ότι είναι πελάτισσα και τελικά παράτησε το καρότσι κι έφυγε. Κάποιος ταλαίπωρος υπάλληλος θα έπρεπε να τα βάλει όλα στην θέση τους.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Τώρα όμως σταμάτησα στον Σκλαβενίτη που έτυχε να είμαι κοντά.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.
Ρε δεν γαμιεσαι Σκλαβενίτη,εσύ και οι γκουρμεδιες σου!
Συνηθως ψωνίζουμε στον Γαλαξία που είναι κοντά μας και έχει σε γενικά πλαίσια καλές τιμές.
Έχουμε και λέμε.
Το Τρίκκη που παίρνουμε το είχε 1,60/lt (Γαλαξίας 1,40),το Όλυμπος 1,44 (Γαλαξίας 1,32),το Θες Γάλα 1,36 (Γαλαξίας 1,16)!
Φυσικά έφυγα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μασούτη έχετε εκεί κοντά να ρίξεις μια ματιά που θέλω;stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Έχουμε και λέμε.
Φυσικά έφυγα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
stergiosbik
Ναι,2 καταστήματα σχετικά κοντά.Gherschaagk έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:48Μασούτη έχετε εκεί κοντά να ρίξεις μια ματιά που θέλω;stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Έχουμε και λέμε.
Φυσικά έφυγα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όταν έχεις χρόνο πέρνα κι από κει.stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:50Ναι,2 καταστήματα σχετικά κοντά.Gherschaagk έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:48Μασούτη έχετε εκεί κοντά να ρίξεις μια ματιά που θέλω;stergiosbik έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:44 Mε παίρνει τηλ η γυναίκα μου να πάρω γάλα για τα παιδιά.
Έχουμε και λέμε.
Φυσικά έφυγα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
-
stergiosbik
Gherschaagk έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:51Όταν έχεις χρόνο πέρνα κι από κει.
- Ανέστης_35
- Phorum.gr user: Ανέστης_35
hellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2022, 11:31 Την Τρίτη που ήμουν στον Ευθυβούλη, στο δίπλα ταμείο ήταν μια κυρά που είχε ένα καρότσι τίγκα με ίσως και 200 διαφορετικούς κωδικούς, όλα από 1 τεμάχιο. Της λέει ο ταμίας «κυρία μου, δεν επιτρέπεται να ψωνίζετε λιανική από εδώ. Πάρτε τουλάχιστον από 3 τεμάχια απ' το καθένα και θα τα περάσουμε, δεν μπορείτε να ψωνίσετε για το σπίτι σας», αυτή ούρλιαζε ότι είναι πελάτισσα και τελικά παράτησε το καρότσι κι έφυγε. Κάποιος ταλαίπωρος υπάλληλος θα έπρεπε να τα βάλει όλα στην θέση τους.
☆★ (πού θα βρω το άλλο μου μισό;)
- hellegennes
Έχει online τις τιμές.Gherschaagk έγραψε: 22 Οκτ 2022, 12:51Όταν έχεις χρόνο πέρνα κι από κει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 501 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
-
- 15 Απαντήσεις