Το καλοκαίρι η τομάτα είναι πολύ δύσκολη. πολλές φορές χαλάει και μέσα στο φορτηγό.nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 16:45για το χειμωνα δεν διαφωνω ... τωρα καλοκαιριατικα στη λαικη γιατι εχει 1,80 ...?Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 16:44H τομάτα και αν ειναι χρηματιστήριο.nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 16:35
δεν παιζει ουτε τοση φυρα ουτε μακροχρονια αποθηκευση ... μιλαμε για εποχικα προιοντα που φευγουνε οχι για φραουλες, ακτινιδια κτλ που και αυτα τα δινουνε εκτος εποχης απο ψυγεια σε διπλασια τιμη ... η ντοματα εχει αυτη τη στιγμη 1,80 καλοκαιριατικα ... το χειμωνα εκτος εποχης ποσο θα παει ...?
Για να φας εσυ την τομάτα σου χειμωνιάτικα χωρις να υπάρχει έλλειψη στην αγορά απο ενδεχομενο απαγορευτικό, υπάρχει περίπτωση ο άλλος να έχει χρεωθεί μέχρι το λαιμό για να προαγοράσει ποσότητες, να έχει ναυλώσει καράβι απο κρήτη και να έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για αποθήκευτρα με ειδικές συνθήκες, συν το τεράστιο ρίσκο.
Εννοείται πως τα παραπάνω ούτε τα έχεις φανταστεί πως μπορεί να συμβαίνουν και πολύ περισσότερο δε μπορείς να φανταστείς τα κόστη.
Γιαυτο σας λέω ψάξτε το. Αν να που λάω 1 ευρώ το πορτοκάλι και το μόνο κόστους που θα είχα να ήταν τα 0,2€ του παραγωγού, τότε θα ήμουν Ωνάσης.
ΜΙα δόση είχαμε φορτώσει γυρω στα 4 φορτηγά (κάπου στους 60 τόνους) καλοκαίρι απο Κρήτη πάλι και μεσα σε μια περίπου μέρα, είχαν γινει πελτές εντος του φορτηγου. Απο τους 60 τόνους, πάνω απο το 30% ήταν για πέταμα.
Θα μου πεις γιατί δε το βάζεις ψυγείο. Γιατί τοτε το κόστος δε θα ήταν 1,80 αλλά 2,10
Είναι απίστευτα δύσκολο το εμπόριο κηπευτικών, πολύ δυσκολότερο απο το φρούτο, τολμώ να πω πιο δύσκολο ακόμη και απο το ψάρι.