!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

απαντήστε με το χέρι στο εξηντάλεπτο

πάω πιο αραιά
19
31%
κάνω δίαιτα
9
15%
δεν με νοιάζει τίποτα, είμαι ερωτευμένος, τρώω αέρα
5
8%
μετακόμισα στο χουριό
7
11%
κάνω υπομονή, 1-2 χρόνια θα κρατήσεις αυτό, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, δεν φταίνε οι αιρετοί μας άρχοντες
18
29%
δεν αγοράζω πράγματα μέχρι να έρθει ο έτσι να μου ανοίγει με τα ηδονικά χέρια του τις συσκευασίες
4
6%

Σύνολο ψήφων: 62

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

δυο γενονοτα ειναι που επι θητειας μητσοτακη εχουν χειροτερευσει τρομερα

αυτο που γινεται με την ακριβεια δεν εχει προηγουμενο ,αλλα πες αυτο εχει μια συλλογικη ευθυνη ολων των ευρωπαιων ηγετων
αυτο το ΟΡΓΙΟ αυθαιρεσιας ομως που υφισταται στις παραλιες της χωρας(ισως εσεις οι Αθηναιοι,Θεσσαλονικεις που ζειτε στο μπετον και εχετε συνηθισει διακοπες σε καμια ξαπλωστρα,που και αυτες πλεον κατεχουν μεγαλα κομματια της παραλιας με κυβερνητικη ρυθμιση, λιγες μερες να μην το διαπιστωνετε)
δεν εχει προηγουμενο!
οχι απλα δεν εχουν συντονιστει να παταξουν το φαινομενο που απειλει να δωσουμε στις επομενες γενιες ακομα χειροτερο χαος και φυση τελειως διαλυμενη,εξαφανιζοντας και τις τελευταιες νησιδες φυσικου καλλους ,αλλα με τις συνεχεις νομοθετικες ρυθμισεις προστασιας αυθαιρετων(ακομα και για τις τελεσιδικες αποφασεις κατεδαφισης)δωσαν εναυσμα για νεες ακομα μεγαλυτερες αυθαιρεσιες,που δεν εχουν προηγουμενο και συντελουνται τα τελευταια χρονια
ΑΥΤΟ ειναι το μεγαλυτερο στιγμα της κυβερνησης μητσοτακη,βεβαια για να το αξιολογησει καποιος ως τετοιο πρεπει να εχει καποια αμεση εμπειρια του γεγονοτος,να συγκρινει και να νιωθει.

τι να πω,αισχος!και σημερα πηγα σε μια παραλια που συχναζω και γινεται ΚΑΙ σ εαυτην πια το ελα να δεις,απλα ντροπη
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 18:46 και το νερο στο περιπτερο 0.5 ευρω αισχροκερδια ειναι ...ο περιπτερας το αγοραζει περιπου 0,10 ευρω εμφιαλωμενο απο τον διανομεα ... για υπολογισε λιγο το ποσοστο κερδους ...
Το νερό πάει από 0,10 ως 0,20 γι' αυτούς που μπορούν να το αγοράζουν σε ποσότητες. Το περίπτερο το αγοράζει 0,15-0,30, ανάλογα την μάρκα.

Ας πούμε ότι είναι 0,15. Με 50 λεπτά πώληση, είναι 0,35 κέρδος. Μείον 0,10 ο φόρος και η συντήρηση, 0,25 κέρδος. Σαν ποσοστό κέρδους είναι καλό, σαν απόλυτο νούμερο είναι πολύ μικρό. Με 6 ευρώ ωρομίσθιο, χρειάζεται να πουλάς 24 νερά την ώρα αν είσαι ο ίδιος και δεν έχεις υπάλληλο. Ρεαλιστικά πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν υπάλληλο για να είναι ανοιχτό 16 ώρες. Άρα χρειάζεται να πουλάς 36 νερά την ώρα για να καλύψεις τον εαυτό σου και τον υπάλληλο.

Φυσικά δεν παίζουν αυτά τα νούμερα. Ρεαλιστικά, το νερό στα περίπτερα έχει 0,50 για να μπορεί ο περιπτεράς να αντισταθμίσει το ανύπαρκτο κέρδος από τσιγάρα, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια. Τα σνακ έχουν περίπου 25-30% κέρδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2022, 20:43
nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 18:46 και το νερο στο περιπτερο 0.5 ευρω αισχροκερδια ειναι ...ο περιπτερας το αγοραζει περιπου 0,10 ευρω εμφιαλωμενο απο τον διανομεα ... για υπολογισε λιγο το ποσοστο κερδους ...
Το νερό πάει από 0,10 ως 0,20 γι' αυτούς που μπορούν να το αγοράζουν σε ποσότητες. Το περίπτερο το αγοράζει 0,15-0,30, ανάλογα την μάρκα.

Ας πούμε ότι είναι 0,15. Με 50 λεπτά πώληση, είναι 0,35 κέρδος. Μείον 0,10 ο φόρος και η συντήρηση, 0,25 κέρδος. Σαν ποσοστό κέρδους είναι καλό, σαν απόλυτο νούμερο είναι πολύ μικρό. Με 6 ευρώ ωρομίσθιο, χρειάζεται να πουλάς 24 νερά την ώρα αν είσαι ο ίδιος και δεν έχεις υπάλληλο. Ρεαλιστικά πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν υπάλληλο για να είναι ανοιχτό 16 ώρες. Άρα χρειάζεται να πουλάς 36 νερά την ώρα για να καλύψεις τον εαυτό σου και τον υπάλληλο.

Φυσικά δεν παίζουν αυτά τα νούμερα. Ρεαλιστικά, το νερό στα περίπτερα έχει 0,50 για να μπορεί ο περιπτεράς να αντισταθμίσει το ανύπαρκτο κέρδος από τσιγάρα, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια. Τα σνακ έχουν περίπου 25-30% κέρδος.
δεν διαφωνω ... ομως το παραδειγμα του νερου το ανεφερε ο φιλος και δεν παυει να ειναι αισχροκερδια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 19:02 στο εξωτερικο οι Ενωσεις Καταναλωτων διαμορφωνουνε τιμες και βαζουνε εταιριες στη μαυρη λιστα που σημαινει μπουκοταζ ... εδω ξυνουμε τα @@ μας οποτε ο καθενας κανει οτι γουσταρει
Γιατί δε ξεκινάτε να κάνετε εμπόριο κηπευτικών να τα κονοματε τοτε; να δεις για ποτέ θα ξερνας το στομάχι σου
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
nostromos

Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:13
nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 19:02 στο εξωτερικο οι Ενωσεις Καταναλωτων διαμορφωνουνε τιμες και βαζουνε εταιριες στη μαυρη λιστα που σημαινει μπουκοταζ ... εδω ξυνουμε τα @@ μας οποτε ο καθενας κανει οτι γουσταρει
Παπαρια διαμορφώνουνε, να κόψεις τον Ευαγγελάτο.
δεν βλεπω Ευαγγελατο φιλε ...

https://www.ot.gr/2022/08/27/diethni/ge ... stiriksis/
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Γιατί δε ξεκινάτε να κάνετε εμπόριο κηπευτικών να τα κονοματε τοτε; να δεις για ποτέ θα ξερνας το στομάχι σου
όχι ευχαριστώ :lol:
δεν ξέρω αν θα κονόμαγα, μπορεί ναι, μπορεί όχι, αλλά τέτοιο στρεσάρισμα δεν μου χρειάζεται.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2022, 20:43 Το περίπτερο το αγοράζει 0,15-0,30, ανάλογα την μάρκα.
https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Krasia-po ... /p/7092008

Δλδ το παίρνουν στην τιμή που το παίρνουμε όλοι από το σούπερ μάρκετ; :smt017
Άβαταρ μέλους
nostromos

τωρα συζηταμε για αισχροκερδια στο χωρο ... οπως μιλαμε για αισχροκερδια στην ενεργεια ,τα ενοικια κτλ ... αν σε πειραζει αλλαξε νημα
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:18
όχι ευχαριστώ :lol:
δεν ξέρω αν θα κονόμαγα, μπορεί ναι, μπορεί όχι, αλλά τέτοιο στρεσάρισμα δεν μου χρειάζεται.
Θα σου πω εγώ. Και επειδή έχω περάσει όλες τις φάσεις η ιστορία μπορεί να σε παρασύρει πολύ εύκολα. Μπορεί μια χρονιά να έχεις χρήμα με ουρά και την επόμενη, μετά από μια δυο αποτυχημένες κινήσεις οι οποίες είναι σα πλαίσια του ρίσκου που στηρίζεται αυτού του τύπου το εμπόριο, να παίζεις τετρις για να είσαι οκ στις υποχρεώσεις σου. Και μια καλή χρονιά μπορεί το πολύ να σου βγάλει μέχρι 2 κακές. Μετά πας για φαλιμεντο
nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:22
τωρα συζηταμε για αισχροκερδια στο χωρο ... οπως μιλαμε για αισχροκερδια στην ενεργεια ,τα ενοικια κτλ ... αν σε πειραζει αλλαξε νημα
Δε με πειράζει απλά σου εξηγώ πως δεν είναι αισχροκέρδεια, σου ανέλυσα τα κόστη. Δεν είναι σπίτι που με το ίδιο κόστος ανεβαίνει η τιμή γιατί έτσι. Μπερδεύεις το σώβρακο με τη γραβάτα.
Όταν ανεβαίνει η τιμή στο ράφι, ταυτόχρονα ανεβαίνει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ η τιμή αγοράς από το χωράφι.
Άβαταρ μέλους
nostromos

οποτε κοιτας να βγαινει σε 1χρονια το κερδος για 3 ... αυτο το πραγμα ειναι η αισχροκερδια
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:22
Θα σου πω εγώ. Και επειδή έχω περάσει όλες τις φάσεις η ιστορία μπορεί να σε παρασύρει πολύ εύκολα. Μπορεί μια χρονιά να έχεις χρήμα με ουρά και την επόμενη, μετά από μια δυο αποτυχημένες κινήσεις οι οποίες είναι σα πλαίσια του ρίσκου που στηρίζεται αυτού του τύπου το εμπόριο, να παίζεις τετρις για να είσαι οκ στις υποχρεώσεις σου. Και μια καλή χρονιά μπορεί το πολύ να σου βγάλει μέχρι 2 κακές. Μετά πας για φαλιμεντο

να κλείνουν πχ τα σύνορα τίποτα λάθρο σαν την άλλη φορά που δεν άφηναν τα φορτηγά να περάσουν και να μου πηγαίνει το στομάχι στην πλάτη.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:25 οποτε κοιτας να βγαινει σε 1χρονια το κερδος για 3 ... αυτο το πραγμα ειναι η αισχροκερδια
Δεν έχεις μυρωδιά από εμπόριο μεγάλε, άστο. Όχι αυτού του τύπου, γενικά από εμπόριο.
Σου είπα πως μια καλή χρονιά μπορεί να καταστραφεί από δύο κακες. Δε σου είπα πως με μια χρονιά βγάζεις δύο χρονιές αραλικι. Νιώσε.
Σου εξήγησα παραπάνω ποια κόστη υπάρχουν. Και φυσικά το Ρίσκο πληρώνεται.
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:26
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:22

να κλείνουν πχ τα σύνορα τίποτα λάθρο σαν την άλλη φορά που δεν άφηναν τα φορτηγά να περάσουν και να μου πηγαίνει το στομάχι στην πλάτη.
Ευκολα.
Και πες παλιά ασφαλιζες το εμπόριο τουλάχιστον να μην έχεις τη θηλιά στο λαιμό και να βγάλεις τα ελάχιστα. Πλέον κάνεις δεν ασφαλίζει. Επίσης πολύ δουλεύουν με κανσελο, κοινώς αν δε πάνε τα πράγματα στην ώρα που σου έχουν ορίσει και στην ποιότητα που έχουν ζητησει τα χώνεις στον πάτο σου.
Έχω εξηγήσει στο παλιό πως σε ένα τομέα όλα πήγαιναν ρολόι και ένα μπρεξιτ γάμησέ την πανευρωπαϊκή οικονομία στο θέμα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 04 Οκτ 2022, 22:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:19
hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2022, 20:43 Το περίπτερο το αγοράζει 0,15-0,30, ανάλογα την μάρκα.
https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Krasia-po ... /p/7092008

Δλδ το παίρνουν στην τιμή που το παίρνουμε όλοι από το σούπερ μάρκετ; :smt017
Ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:28
nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:25 οποτε κοιτας να βγαινει σε 1χρονια το κερδος για 3 ... αυτο το πραγμα ειναι η αισχροκερδια
Δεν έχεις μυρωδιά από εμπόριο μεγάλε, άστο. Όχι αυτού του τύπου, γενικά από εμπόριο.
Σου είπα πως μια καλή χρονιά μπορεί να καταστραφεί από δύο κακες. Δε σου είπα πως με μια χρονιά βγάζεις δύο χρονιές αραλικι. Νιώσε.
οτι πεις εσυ ...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

nostromos έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:31
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2022, 22:28
οτι πεις εσυ ...
Στα εξήγησα με αριθμούς, τα υπόλοιπα είναι λόγια όσων είναι έξω από το χορό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”