!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Allah
Δημοσιεύσεις: 1951
Εγγραφή: 08 Ιαν 2023, 14:40
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Τοποθεσία: Mecca
Επικοινωνία:

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:12
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02

μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.
σέιμ θινγκ....

τελικα εμαθες ποια η διαφορα των τυργιών και των κασεργιών;

:P
Όχι. Η κβαντική φυσική δεν είναι το φόρτε μου.
Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 8356
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:40
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:32
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:21

φαινεται πως εισαι ασχετος...

δεν γνωριζεις την διαφορα του τυρου απο τον κάσερο...

το αν ειναι τυρι η κασερι δεν εξαρταται απο το χρωμα... αυτος ο διαχωρισμος ειναι για εκπαιδευση πιθηκων....

αποδειξη το ροκφορ που ειναι μουχλιασμενο τυρι και οχι μουχλιασμενο κασερι και η μοτσαρελα που ειναι ασπρο κασερι και οχι τυρι επειδη ειναι ασπρο...
Γιατί λέμε οι βόρειοι όλα τα κίτρινα κασέρια δεν άνοιξε το θέμα; Αυτό είναι μια μαλακία και μισή, πάνε παράγγειλε εσύ σε σουπερμάρκετ εδώ μισό κιλό κασέρι να γελάνε μέχρι αυριο
ειπα... εκπαιδευση πιθηκων... τα κιτρινα ειναι κασερια... ασχετως που δεν εχουν κιτρο μεσα τους... :lol:

άλλος ειν ο λογος που λεγονται κασερια και δεν ειναι τυρια και που τα τυρια λεγονται τυρια και δεν ειναι κασερια...

όχι το χρωμα...

ουτε αν το κοβεις σε φετα

ουτε αν τριβεται η οχι

αναμενω να δω ποιος το ξερει...
Θα μας πεις;
Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12268
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:57
Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:48
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45

φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
νομίζω η αντζούγια είναι παστός
ο γαύρος που λέει εδώ ο Αλλαχ, ειναι μαρινατος (ξυδι+αλατι)
κανε την διαφορα...

εσυ φτιαξε μπουγατσα με γαυρο μαρινατο και κασερι...
:-?

το κασέρι, αλοιφή? :smt005:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6423
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

sys3x έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:27
Bill Hicks έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:54
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:49 Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
σιγά που έφαγες μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι. ζαμπονοκασερόπιτα έφαγες.
Ε ναι ρε μλκ, τιναυτά τώρα χψψ🤣
:g094:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 31010
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:52 Το καλύτερο κασέρι για την πάστα είναι η παρμεζάνα. :smt005: Κλαίω.
ήμαρτον :smt005: :smt005: :smt005:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Περίεργο που δεν ήρθε ο Αρίστος να πει ότι η απαξίωση της παραδοσιακής έννοιας του κασεριού ως κίτρινο τυρί είναι νεοταξικής προέλευσης.
Z
Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 39996
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 12:36
Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:52 Το καλύτερο κασέρι για την πάστα είναι η παρμεζάνα. :smt005: Κλαίω.
ήμαρτον :smt005: :smt005: :smt005:
Ελάτε τώρα, μια χαρά κασέρι είναι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 31010
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
micmic
Δημοσιεύσεις: 5971
Εγγραφή: 08 Μάιος 2023, 09:29
Phorum.gr user: micmic

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 39996
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Είναι απλό, εάν υπερισχύει το κίτρινο είναι κασέρι, εάν υπερισχύει το πλε είναι ψεκάθαρα ροκφόρ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 8423
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Αυτά που μυρίζουν ποδαρίλα; :003: Μια φορά αγόρασα για να δοκιμάσω και το πέταξα (ήταν ακριβό φυσικά αλλά αγόρασα μικρή ποσότητα). Μάλλον δεν ξέρω από τυριά.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 29126
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58

Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.
Εγγραυλίς η ευρύπρωκτος είναι οι οπαδοί του κωλόγαυρου
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6423
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 12:45
:smt005:

αξεπέραστοι
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Δημοσιεύσεις: 10947
Εγγραφή: 04 Αύγ 2018, 01:00
Phorum.gr user: Seleykos
Τοποθεσία: Sapan

Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

taxalata xalasa έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:50
Σέλευκας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:43 Την λέξη φέτα για το τυρί ξέρουμε ποιος μαλάκας την εφηύρε κάπου στα 70;
αφου θελανε μια φετα τυρί και όχι όλο το τυρι...

μια φετα τυρι και μια φετα ψωμι...

έστι λέμε εμεις οι έλληνες το παραδοσιακό μας τυρί... με λατινικιά λέξη... τόσο έλληνες ειμαστε εμεις ο ρωμαίοι... :D

χορός!
Κάπου βρώμισε αυτό το θέμα, κάποιος να κάνει εφεύρεση μιας λέξης, να την αποδέχονται στην Αθήνα αλλά πουθενά αλλού και μετά να θεωρείται επίσημη για πολύ σοβαρά προϊόντα. Ούτε καν μαθαίνουμε ποιος και σε ποιο γραφείο αποφάσισε.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20638
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

gassim έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:44
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:40
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:32

Γιατί λέμε οι βόρειοι όλα τα κίτρινα κασέρια δεν άνοιξε το θέμα; Αυτό είναι μια μαλακία και μισή, πάνε παράγγειλε εσύ σε σουπερμάρκετ εδώ μισό κιλό κασέρι να γελάνε μέχρι αυριο
ειπα... εκπαιδευση πιθηκων... τα κιτρινα ειναι κασερια... ασχετως που δεν εχουν κιτρο μεσα τους... :lol:

άλλος ειν ο λογος που λεγονται κασερια και δεν ειναι τυρια και που τα τυρια λεγονται τυρια και δεν ειναι κασερια...

όχι το χρωμα...

ουτε αν το κοβεις σε φετα

ουτε αν τριβεται η οχι

αναμενω να δω ποιος το ξερει...
Θα μας πεις;
να σας πω...

η διαφορα ειναι στον τροπο παραγωγης...

τα τυρια γίνονται απο το πρωτο πήξιμο..

τα κασερια γινονται απο ζεσταμα του πρωτου πηξιματος...

αυτο που λεμε "φετα" ειναι τυρι στην αλμη, δηλαδη το λες και σαλαμοτύρι... :lol: κι εδω αρχιζει νεο μπαχαλο με το τι ειναι σαλαμι,.. :lol:

:8)

δηλαδή αντι για Φετα ΠΟΠ που ειναι ηλιθιο και δειχνει το επιπεδο του λαου, θα έπρεπε να το λεμε Τυρι Σαλαμινα Π.Ο.Π.

και θα χε και ωραιο marketing αφου υπαρχει και ιστορια της ναυμαχιας της σαλαμινας...

:lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 24 Μαρ 2025, 19:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”