πότε το πήρες;
αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...
γιατί παριστάνεις τον ειδικό;
πότε το πήρες;
Όχι εγώ. Κάποιοι Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με τους οποίους το κασέρι είναι ταυτόχρονα (α) οποιοδήποτε κίτρινο τυρί και (β) όχι τυρί.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:34πότε το πήρες;
αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...
γιατί παριστάνεις τον ειδικό;
Έχεις φάει σπιτικη πίτσα με φέτα?Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:31
Αλήθεια, τι γίνεται αν τους παραγγείλεις πίτσα τέσσερα τυριά; Λογικά βραχυκυκλώνουν και μετά σου φέρνουν μια πίτσα με τέσσερα κομμάτια φέτα.
Ναι, όντως. Και με φέτες φρέσκιας ντομάτας από τον κήπο μου. Α, ναι, και με ένα ποτηράκι κρασί για να πάει κάτω πιο όμορφα.
αυτό ακριβώς παρέλειψα να συμπληρώσωAllah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:41Ναι, όντως. Και με φέτες φρέσκιας ντομάτας από τον κήπο μου. Α, ναι, και με ένα ποτηράκι κρασί για να πάει κάτω πιο όμορφα.
σαφτο έχεις δικιο και εφερα παραδειγμα την μοτσαρελα που ειναι λευκο κασερι και και δεν ειναι κιτρινο τυρι = κασερι...Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:38Όχι εγώ. Κάποιοι Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με τους οποίους το κασέρι είναι ταυτόχρονα (α) οποιοδήποτε κίτρινο τυρί και (β) όχι τυρί.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:34πότε το πήρες;
αφού δεν ξερεις τι ειναι το τυρί και το κασέρι...
γιατί παριστάνεις τον ειδικό;
Το πιάνεις; Το κασέρι ταυτόχρονα είναι τυρί και δεν είναι τυρί.
Κάτι σαν τη γάτα του Schrodinger δηλαδή.
φίλος,Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
δοκίμασα μια φορά να φάω έξω πιτσα με αντζούγιες,κι ενώ τις αντζούγιες τις αγαπώ, η πίτσα δεν μου άρεσε έως και με αηδίασεAllah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
νομίζω η αντζούγια είναι παστόςtaxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45φίλος,Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
κανε την διαφορα...Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:48νομίζω η αντζούγια είναι παστόςtaxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45φίλος,Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
ο γαύρος που λέει εδώ ο Αλλαχ, ειναι μαρινατος (ξυδι+αλατι)
Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45φίλος,Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη...Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45φίλος,Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:44 H άλλη φόρμουλα για σπιτική πίτσα είναι αυτή που αντί αντζούγιες έχει γύρο μαρινάτο. Πότε ετοιματζήδικο όμως, πάντα τον αγοράζουμε φρέσκο και τον επεξεργαζόμαστε σπίτι μας.
ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.
Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη...Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45
φίλος,
ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.
Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.![]()
σέιμ θινγκ....Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη...Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58
Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.
Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.
Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.![]()