Beria έγραψε: 23 Μαρ 2025, 13:39
Η κασεροπιτα είναι σφολιάτα με
κασέρι
Δεν έχει γραβιέρα, γκούντα (sic), ή εμενταλ (κίτρινα τυριά)
Κυριολεκτικά θα σου αποδείξω πόσο λάθος κάνεις με το πρώτο αποτέλεσμα που θα βρω γράφοντας κασερόπιτα στο google. Για πάμε:
Συνταγές, συνταγές, συνταγές... οκέι, ο Πετριτζίκης λέει κάτι με γραβιέρες εκεί αλλά δεν είναι και τυποποιημένο προϊόν, ίσως είναι δική του πουτανιά. Ας δούμε παρακάτω... α, ΑΒ Βασιλόπουλος. Για να δούμε συστατικά:
Α, τυρί ένταμ. Ά, τυρί γκούντα. Ά, ράντομ ημίσκληρο τυρί.
Έχει και 4,4% γνήσιο κασέρι, γιατί το διαφημίζει κυριολεκτικά στο όνομα του προϊόντος. Επίσης ΑΒ ρε φίλε, ίσως τα άλλα προϊόντα της αγοράς είναι πιο τίμια...
Ωχ, όχι! Τυρί κεφαλοτύρι. Τυρί ράντομ ημίσκληρο τυρί. Τυρί γραβιέρα. Τυρί κεφαλογραβιέρα.
Μαλακίες, μόνο η Χρυσή Ζύμη παίζει να είναι γνήσια...
Ωχ, δεν μ' αρέσει τι λέει στον τίτλο...
Ωχ, όχι, κεφαλογραβιέρα! Ωχ, όχι, κεφαλοτύρι! Ωχ, όχι, γραβιέρα! Ωχ, όχι, ράντομ ημίσκληρο τυρί!
Τελικά οι μεγάλες εταιρείες είναι απάτες. Σίγουρα οι μικροί παραγωγοί έχουν κασέρι μέσα και εννοούμε κασέρι-κασέρι!
Α, τους πούστηδες! Τίποτα βλάχοι Θεσσαλονικείς θα είναι.
Ωχ, όχι!