Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:44
Παμε να δουμε κατα ποσον αυτοι που αναφερεις ηταν υλιστες.
{ακολουθεί τριπλό σεντόνι!}
Καλά, δεν ήταν ανάγκη να κεντήσεις τριπλό σεντόνι με θρησκευτικές πηγές...
Το ότι ιδρυτές του υλισμού, όπως και του ιδεαλισμού, θεωρούνται οι αρχαίοι Έλλληνες φιλόσοφοι, είναι γενικώς αποδεκτό και δεν είναι κάτι προς διαπραγμάτευση. Και μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που έσπειραν τον σπόρο και της ιδεαλιστικής και της υλιστικής φιλοσοφικής θεωρίας, έχουν όνομα. Όπως είναι οι της Μιλήτου φιλόσοφοι.
Οι επί μέρους αντιρρήσεις, όπως αυτές που προβάλλεις εσύ, δεν έχουν καμία σημασία στον επιστημονικό κόσμο.
Ούτε κάποιο κείμενο κάποιου Ισιδώρου Άγγελου, λέει κάτι...έχω καλύτερες μονογραφίες,
όπως του Paul Nizan
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:04
Για Ιστορικο Υλισμο εχεις ακουσει η μπα;
.
Μπααα...που να έχω ακούσει. Τώρα τον έμαθα από εσένα...
Ρε συ Αρίστο, μπας και τα έχεις με τον χυδαίο υλισμό;
Πρέπει να την ξέρεις αυτήν την υποκατηγορία της υλιστικής θεωρίας (βασικοί ιδρυτές Μπύχνερ, Φογκτ και Μολεσό), που εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Η χονδροειδής και συχνά διαστρεβλωτική, ερμηνεία των αρχών του υλισμού, της έδωσαν αυτήν τη ονομασία.
Όλες οι κατηγορίες που έχεις εκτοξεύσει εναντίον του υλισμού (στο ξαναγράφω, δεν είμαι υπέρμαχος της θεωρίας αυτής), κατά πάσαν πιθανότητα στοχεύουν τον χυδαίο υλισμό.
Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να τα διαχωρίσεις, διότι είναι σαν να κατηγορείς τον γενικά χριστιανισμό επειδή είσαι εναντίον των όσων πρεσβεύει ο προτεσταντισμός. Παράδειγμα αυτό, έτσι;