!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Αχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24 ....................
η εν κρανιω, η εν κεφαλω υλικη ουσια
ειναι οργανον εκτελεστικον .........
....................
Ο Νους εντός της Ψυχής παράγει σκέψη
και ο εγκέφαλος εκτελεί το περιεχόμενο της σκέψης...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:00
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:29
Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:22
Αρίστο, την τεχνική του απαντώ μόνο σε ό,τι νομίζω πως θα με φέρει ένα βήμα πάνω καιι κάνω γαργάρα τα υπόλοιπα, είναι πολύ γνωστή. Και άκρως εκνευριστική. Προσπάθησε να αφήσεις στη άκρη την τεχνική αυτή...

Όπως σου είπα, έχεις μεσάνυχτα από γενετική...
Ο φαινότυπος κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται από τον γονότυπό του (τι γονίδια κληρονομεί από τους γονείς του), από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις και από τυχαίες διαφοροποιήσεις. Άτομα με τον ίδιο ακριβώς γονότυπο, αν μεγαλώσουν σε διαφορετικό περιβάλλον, θα αναπτύξουν διαφορετικό φαινότυπο. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την επιστήμη ακόμα και με πολλαπλές παρατηρήσεις σε μονοζυγωτικούς διδύμους.
Το τι θα γράψει το περιβάλλον, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ από τον γονότυπο.

Και φυσικά γνωρίζεις πως η κοσμοθεωρία σου είναι ένας αχταρμάς από χριστιανισμό, Πυθαγόρα, ινδουϊσμό, με άρωμα Δημιουργισμού...
Αυτή είναι δική σου θεωρία και εκτός από εσένα, τον Αρίστο και τον Κώστα Παπαδόπουλο, δεν ξέρω κάποιον άλλον να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Στο απαντησα αυτο αναλυτικα, σου εξηγησα οτι παιδια που ειχαν γονεις μουσικους σε παρομοια περιβαλλοντα πολιτισμικα, οικονομικα, γεωγραφικα και χρονικα δεν βγαζουν πολλους Μοτσαρτ οπως θα επρεπε, οι Μοτσαρτ καθε ειδους και τεχνης παραμενουν μεγαλες εξαιρεσεις.

Δες πιχι οτι σε ολη την αρχαια Ελλαδα, υπηρχαν ανθρωποι πολυ πιο διαβασμενοι απο τον Ομηρο γιατι εζησαν σε εποχες που η γνωση ηταν διαδεδομενη και υπηρχαν βιβλιοθηκες και επιπλεον θαυμαστες του που ηξεραν απεξω ραψωδιες του. Και ομως ουτε ενας βρεθηκε να εχει το χαρισμα του Ομηρου να γραψει παρομοια επη. Πολλους αιωνες μετα επι Ρωμης ο Βιργιλιος πλησιασε λιγο αλλα ουτε καν εφτασε το προτυπο του, τον Ομηρο, ο ιδιος μαλιστα θεωρουσε οτι απο αυτον πηρε τα παντα. Να λοιπον που το χαρισμα ενω υποτιθεται τα γονιδια αλλα και οι συνθηκες βελτιωνονται ειναι κατι το μοναδικο σε σειρα αιωνων.

.
Χαχαχα...Αρίστο είσαι εξπέρ στην "λεπτοφυή" διαστρέβλωση...
ΟΧΙ, δεν μου εξήγησε εσύ. Εσύ συμφώνησες μαζί μου ότι λες "ακριβώς αυτό", σε αυτό που σου έγραψα εγώ για την κληρονομικότητα.
Βέβαια δεν έλεγες "ακριβώς αυτό", διότι εκκινούσες από θρησκευτικές βάσεις και, μάλιστα, απέφυγες να απαντήσεις στην επόμενη μου απάντηση που στο επεσήμανα. Γιατί; ντρέπεσαι για την κοσμοθεωρία σου;

Τέσπα, δε πρόκειται να συνεχίσω το παιχνιδάκι σου, "απαντάω μόνον σε ό,τι νομίζω ότι με συμφέρει", για πολύ ακόμα...
Ή θα απαντάς σε ό,τι σε ρωτάω (όπως κάνω εγώ), ή μην απαντάς καθόλου...θα καταλάβω.

Και για πες μου κάτι άλλο...

Έχουμε μια πληθώρα ευφυών φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα, πολύ αξιόλογους στην αρχαία Ρώμη και κάπου σταματάει η παραγωγή...
Έκτοτε, επί σειρά αιώνων, δεν εμφανίζονται ευφυίες. Γνωρίζουμε τις αιτίες;

Μαλλον εσυ βρισκεις απιθανες αφορμες για να μην απαντησεις.

Για να μην παιζουμε την κολοκυθια οπως προσπαθεις, τι σου ειπα και τι μου ειπες, εγω θα σταθω σ' αυτο που ρωτας στο τελος και θα το στρεψω εναντιον σου γιατι δεν καταλαβαινεις οτι με αυτο εβαλες αυτογκολ...

Για πες μας λοιπον γιατι ο Ομηρος που εγραψε πριν 3000 χρονια ειναι ο καλυτερος ποιητης μακραν της ανθρωποτητας παροτι εκτοτε και τα γονιδια βελτιωθηκαν και η γνωση και οι συνθηκες.

Υποτιθεται οτι ο υλισμος πρεσβευει τη γραμμικη εξελιξη της ανθρωποτητας, πιο προοδευμενες κοινωνιες και πολιτικα συστηματα, καλυτερη μορφωση, περισσοτερα δικαιωματα κλπ. Πως λοιπον ενω προοδευσαμε δεν μπορεσαμε να ξεπερασουμε το επιπεδο της ποιησης του Ομηρου;

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 18 Οκτ 2024, 18:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:09
Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 15:00
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:29
Στο απαντησα αυτο αναλυτικα, σου εξηγησα οτι παιδια που ειχαν γονεις μουσικους σε παρομοια περιβαλλοντα πολιτισμικα, οικονομικα, γεωγραφικα και χρονικα δεν βγαζουν πολλους Μοτσαρτ οπως θα επρεπε, οι Μοτσαρτ καθε ειδους και τεχνης παραμενουν μεγαλες εξαιρεσεις.

Δες πιχι οτι σε ολη την αρχαια Ελλαδα, υπηρχαν ανθρωποι πολυ πιο διαβασμενοι απο τον Ομηρο γιατι εζησαν σε εποχες που η γνωση ηταν διαδεδομενη και υπηρχαν βιβλιοθηκες και επιπλεον θαυμαστες του που ηξεραν απεξω ραψωδιες του. Και ομως ουτε ενας βρεθηκε να εχει το χαρισμα του Ομηρου να γραψει παρομοια επη. Πολλους αιωνες μετα επι Ρωμης ο Βιργιλιος πλησιασε λιγο αλλα ουτε καν εφτασε το προτυπο του, τον Ομηρο, ο ιδιος μαλιστα θεωρουσε οτι απο αυτον πηρε τα παντα. Να λοιπον που το χαρισμα ενω υποτιθεται τα γονιδια αλλα και οι συνθηκες βελτιωνονται ειναι κατι το μοναδικο σε σειρα αιωνων.

.
Χαχαχα...Αρίστο είσαι εξπέρ στην "λεπτοφυή" διαστρέβλωση...
ΟΧΙ, δεν μου εξήγησε εσύ. Εσύ συμφώνησες μαζί μου ότι λες "ακριβώς αυτό", σε αυτό που σου έγραψα εγώ για την κληρονομικότητα.
Βέβαια δεν έλεγες "ακριβώς αυτό", διότι εκκινούσες από θρησκευτικές βάσεις και, μάλιστα, απέφυγες να απαντήσεις στην επόμενη μου απάντηση που στο επεσήμανα. Γιατί; ντρέπεσαι για την κοσμοθεωρία σου;

Τέσπα, δε πρόκειται να συνεχίσω το παιχνιδάκι σου, "απαντάω μόνον σε ό,τι νομίζω ότι με συμφέρει", για πολύ ακόμα...
Ή θα απαντάς σε ό,τι σε ρωτάω (όπως κάνω εγώ), ή μην απαντάς καθόλου...θα καταλάβω.

Και για πες μου κάτι άλλο...

Έχουμε μια πληθώρα ευφυών φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα, πολύ αξιόλογους στην αρχαία Ρώμη και κάπου σταματάει η παραγωγή...
Έκτοτε, επί σειρά αιώνων, δεν εμφανίζονται ευφυίες. Γνωρίζουμε τις αιτίες;

Μαλλον εσυ βρισκεις απιθανες αφορμες για να μην απαντησεις.

Για να μην παιζουμε την κολοκυθια οπως προσπαθεις, τι σου ειπα και τι μου ειπες, εγω θα σταθω σ' αυτο που ρωτας στο τελος και θα το στρεψω εναντιον σου γιατι δεν καταλαβαινεις οτι με αυτο εβαλες αυτογκολ...

Για πες μας λοιπον γιατι ο Ομηρος που εγραψε πριν 3000 χρονια ειναι ο καλυτερος ποιητης μακραν της ανθρωποτητας παροτι εκτοτε και τα γονιδια βελτιωθηκαν και η γνωση και οι συνθηκες.

.
η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκε
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:12

η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκε

Απο ολες τις συγχρονες γλωσσες, ενα ακομη παραδοξο για τη γραμμικη αφηγηση του υλισμου.

.
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

Αχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 17:24
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 10:55
Αχθος Αρουρης έγραψε: 17 Οκτ 2024, 22:17 ...... πες τα για να τα ακουνε μερικοι-μερικοι .....
ο εγκεφαλος δεν ειναι μουσικος .....
ο μοτσαρτ ειναι μουσικος και αυτος ειναι
που φτιαχνει την μουσικη ....
ο εγκεφαλος το πολυ-πολυ να φτιαξει μια
πολυ καλη αρπα .
Αυτοι που δυνανται να σχεδιασουν ή/και να κατασκευασουν μια πολυ καλη αρπα
Ειναι οι ιδιοι που δυνανται να φτιαξουν/συνθεσουν καλη μουσικη
Ποιανου οργανον;
Της Ψυχης
Του Θεου
Της Φυσεως
Πιστευεις στα πνευματα;
Άβαταρ μέλους

tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:03
Μεινε στη Δαιμονολογία σε παρακαλω.
Μη με ξενερωνεις με την κακοερμηνευμενη φυσικη
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:23
Μεινε στη Δαιμονολογία σε παρακαλω.
Μη με ξενερωνεις με την κακοερμηνευμενη φυσικη

Στη Δαιμονολογια και ο Πλατωνας με το λογιστικο μερος της ψυχης;

Μηπως να σταματησουμε να τον διδασκουμε στα πανεπιστημια γιατι σοκαρει τις υλιστικες φαντασιωσεις;

.
Άβαταρ μέλους

Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:15
tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:12 η ποιότητα της γλώσσας του Ομήρου ήταν καλύτερη από την νεοελληνική η γλώσσα υποβαθμίστηκε
Απο ολες τις συγχρονες γλωσσες, ενα ακομη παραδοξο για τη γραμμικη αφηγηση του υλισμου.
1. Η νεα κι η αρχαια ελληνικη ειναι ακριβως η ιδια γλωσσα
2. Η ιστορια δεν ειναι μονον Γραμμικη, μπορει να ειναι και Κυκλικη, ή συνδυασμος (ελικοειδης, σπειροειδης, σαν Ελατηριο). Σε καθε περιπτωση η βελτιωση ή η χειροτερευση ειναι παντα πιθανες. Μπορει να κινειται δηλαδη ειτε προς τα πανω (πχ Σουηδια) ειτε προς τα κατω (πχ Ινδια).
3. Η Εξελιξη ενος ειδους μακροσκοπικα δεν ειναι δεδομενα καλη ή κακη.
Εξελιξη δεν σημαινει Βελτιωση, αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Εξελιξη σημαινει Αλλαγη ή/και Προσαρμογη στο Εδω και στο Τωρα.
Παραδειγμα: ο ελεφαντας μεγαλωνοντας σε μεγεθος καταφερε να μην απειλειται σχεδον απο κανενα θηρευτη, αλλα περιοριζεται πια παρα πολυ απ' την αναγκη του για πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα τροφης.
Ο ποντικος, που δεν εξελιχθηκε/αλλαξε καθολου εδω και εκατομμυρια χρονια, ειναι, συνολικα, πιο επιτυχημενο ειδος απ' τον ελεφαντα.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

....................
κι αν δεν πληρώσεις και σου κοπεί η wifi σύνδεση του νου της ψχς τότε σε επισκέπτεται ο αλτσχάιμερ...

:lol:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους

taxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:29
....................
κι αν δεν πληρώσεις και σου κοπεί η wifi σύνδεση του νου της ψχς τότε σε επισκέπτεται ο αλτσχάιμερ...

Γι αυτο τον παροτρυνω να ασχοληθει
Με τη Δαιμονολογια
Την Ουφολογία
Την Αστρολογια
Δεν ειναι χρησιμα Πεδια, αλλα τουλαχιστο ειναι ιντριγκαδόρικα
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:38
taxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:29

Γι αυτο τον παροτρυνω να ασχοληθει
Με τη Δαιμονολογια
Την Ουφολογία
Την Αστρολογια
Δεν ειναι χρησιμα Πεδια, αλλα τουλαχιστο ειναι ιντριγκαδόρικα
βάλε και την παπαρολογία...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 18:09 Μαλλον εσυ βρισκεις απιθανες αφορμες για να μην απαντησεις.

Υποτιθεται οτι ο υλισμος πρεσβευει τη γραμμικη εξελιξη της ανθρωποτητας, πιο προοδευμενες κοινωνιες και πολιτικα συστηματα, καλυτερη μορφωση, περισσοτερα δικαιωματα κλπ. Πως λοιπον ενω προοδευσαμε δεν μπορεσαμε να ξεπερασουμε το επιπεδο της ποιησης του Ομηρου;

.
Δεν ρώτησα τίποτε "τέτοιο", όπως επιχειρείς να διαστρεβλώσεις...
Σε ρώτησα γιατί υπήρξε μία αποδεδειγμένη απουσία ευφυών ανθρώπων για πολλούς αιώνες στην σειρά.
Και περιμένω απάντηση και ΟΧΙ ερώτηση.
Απάντησε πρώτα εσύ και θα σου απαντήσω και εγώ. Μη φοβάσαι δεν με χάνεις...

Επίσης, συνεχίζεις να δείχνεις δείγματα άσχετου με την υλιστική φιλοσοφική θεωρία.
Και σου έχω ζητήσει να μας φέρεις πηγές για όσα κατηγορείς ότι πρεσβεύει ο υλισμός.
Και στο ξαναλέω...διάβασε τουλάχιστον Βικιπαίδεια, ώστε να μην αμολάς κοτσάνες και εκτίθεσαι...

Χρωστάς και απάντηση σε αυτό...και ΜΗΝ κάνεις ότι δεν το έχεις δει...
Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 14:22
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:25 To συμπαν απο το πρωτο μικροσεκ πηρε ιδανικες τιμες ωστε η διαδρομη του να οδηγησει σε ευταξια και οχι σε αμεση αποσταθεροποιηση και χαος. Κι αυτο σημαινει οτι οι ιδεες των μαθηματικων προηγηθηκαν του συμπαντος. Η επιστημη διαρκως δικαιωνει τους αρχαιους φιλοσοφους και βγαζει τους υλιστες παιδακια που εστηναν πυργακια στην αμμο. Απλα δεν το δηλωνει ευθαρσως γιατι ο συγχρονος καπιταλισμος βολευεται να μην υπαρχει πνευμα και ολα να ειναι θνητη υλη οποτε δεν χρειαζεται να δωσει λογαριασμο και σε κανενα για τις αυθαιρεσιες του.

.
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:56 Εσκεμμενος ηταν ο υλισμος που θεμελιωθηκε απο μισανθρωπους φιλοτομαριστες απατεωνες που μισουσαν το Δυτικο Πολιτισμο και τα θεμελια του, την αρχαια Ελλαδα, τη Ρωμη και το Χριστιανισμο.
.
Αρίστο, η "μανία" σου με τους υλιστές και τα εξωφρενικά που ισχυρίζεσαι εναντίον τους, δίνει στον άλλον το δικαίωμα να σου πει πως, εκτός του ότι έχεις μεσάνυχτα από γενετική, έχεις επίσης μεσάνυχτα από την υλιστική φιλοσοφική θεωρία. Εγώ δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας αυτής, αλλά πέντε διαβάσματα, για να τη καταλάβω, έχω ρίξει στην ζωή μου.
Εσύ, κατά τα φαινόμενα, δεν έχεις διαβάσει ούτε καν την Βικιπαίδεια

Ποιους αρχαίους φιλοσόφους βγάζει η επιστήμη "παιδάκια που έστηναν πυργάκια στην άμμο", Αρίστο; Ποιους από τους αρχαίους ημών φιλοσόφους;
Τον Θαλή, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξιμένη, τον Ηράκλειτο, τον Δημόκριτο ή τον Επίκουρο;

Ρε συ Αρίστο, εκτίθεσαι...
...για πες μας λοιπόν ΠΟΙΟΙ ήταν οι μισάνθρωποι φιλοτομαριστές απατεώνες θεμελιωτές του υλισμού;
Και ποιους αρχαίους ημών φιλοσόφους δικαιώνει η επιστήμη και ποιους βγάζει άχρηστους;
Θα έχει ενδιαφέρον η απάντησή σου...

Και, τέλος, έχω πει ότι η κοσμοθεωρία σου είναι ένας αχταρμάς από χριστιανισμό, Ινδουϊσμό, Πυθαγόρειους και Δημιουργισμό.
Δεν νομίζω ότι είσαι χριστιανός ορθόδοξος από την στιγμή που υποστηρίζεις μετενσαρκώσεις κ.λπ.
Αλλά να ξέρουμε τι πρεσβεύεις ρε αδερφέ. Γιατί δεν τοποθετείσαι; Ντρέπεσαι; Δεν το πιστεύω... :003:
Άβαταρ μέλους

Εγω θελω να διαβασω
Και περιγραφες "υλιστικων φαντασιωσεων"
Με γαργαλιστικες λεπτομερειες
Και να διευκρινισω οτι δεν κειμαι
Στην φιλελευθερη, αριστεριστικη, ακτιβιστικη, ουσιαστικα α-πολιτικη χαζοχαρουμενη μειοψηφια (στα χοντρα, κομμα ΓΑΠ - Φυντανιδη) της οποιας τον εμετο εφαγα στη μαπα στα νάϊντης και στα νωτης
Δεν ειμαι Γκρετα Τουνμπεργκ
Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης »

....................
σωστα .........

ο νους δημιουργει νοηματα και εννοιες,
οι ποιητες δια του νου δημιουργουν λεξεις .....
ολες οι λεξεις που ξερομε ειναι δημιουργια
των ποιητων, οχι υπο την στενην εννοιαν
του μεγαλου ποιητη αλλα υπο ευρυτατην εννοιαν ......

ο εγκεφαλος δεν μπορει να δημιουργησει
ουτε νοηματα ουτε εννοιες ....
απλα επεξεργαζεται τα νοηματα και τις εννοιες
οπως αυτα μορφοποιουνται λογικα και διανοητικα
υπο της γλωσσης και στην συνεχεια τα μετατρεπει
σε ομιλια δηλ. σε ηχους προς αγαστην συνεργασιαν
των μελων της κοινωνιας .....

π.χ. οδηγος προς ετερον ......
αντε ρε μαλακα ....... δεν βλεπεις, στραβος εισαι ;
............... ......... ...............
Άβαταρ μέλους

Αμα κλωνοποιησουμε βιωσιμο ανθρωπο
Θα εχει Ψυχη ή οχι;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση