!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:06
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:52 Οποτε Λοξια τα ονοματα που μου αναφερεις λοιπον ως υλιστες μονο υλιστες δεν ηταν, ακομη και ο Επικουρος με το Δημοκριτο πιστευαν σε θεο αν και θεωρουσαν πως δεν ασχολειται με τα ανθρωπινα.

Υλιστες και αθεοι ηταν οι Σοφιστες, καποιοι ακομη χειροτερα δεν πιστευαν σε τιποτα απολυτως οποτε ηταν η επιτομη του μηδενισμου και προγονοι του μετανεωτερισμου. :lol:

Οι Αθηναιοι επειδη θεωρουσαν πως ο μηδενισμος θα διαφθειρει το ηθος της νεολαιας τους εκαψαν τα βιβλια του Πρωταγορα και τον εδιωξαν απο την Αθηνα.
Το θεμα ειναι αν υπαρχει Θεος
Οχι το τι ειπε ο Α ή ο Β
Ασχετα με το ποσο ευστροφοι και σημαντικοι ειναι
Το θεμα ειναι η απολυτη αληθεια
μα και συ που είσαι φαν των Δαιμόνων βασίζεσαι στο τι είπαν οι Εβραίοι για τον Θεό και οι Χριστιανοί για τους Δαίμονες...
δεν έχεις προσωπική αυτοφυή γνώση...
όλοι μας κάπου έχουμε αναφορές και μετά βάζουμε και την δική μας άποψη από τις εμπειρίες της ζωής μας
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Λοξίας έγραψε: 18 Οκτ 2024, 19:53
Και, τέλος, έχω πει ότι η κοσμοθεωρία σου είναι ένας αχταρμάς από χριστιανισμό, Ινδουϊσμό, Πυθαγόρειους και Δημιουργισμό.
Δεν νομίζω ότι είσαι χριστιανός ορθόδοξος από την στιγμή που υποστηρίζεις μετενσαρκώσεις κ.λπ.
Αλλά να ξέρουμε τι πρεσβεύεις ρε αδερφέ. Γιατί δεν τοποθετείσαι; Ντρέπεσαι; Δεν το πιστεύω... :003:

Οι βασικες μου επιρροες ειναι Ορφισμος, Πλατωνισμος και Χριστιανισμος.

Καμια σχεση με Πυθαγορειους και Ινδουισμο.

Δημιουργιστης οχι, Ευφυης σχεδιασμος ναι που ειναι καπου στη μεση μεταξυ Δημιουργισμου και Εξελιξης. Αλλα και εκει με πολλες διαφορες απο τα κλασσικα σεναρια.

Σε αρκετα θεολογικα θεματα εχω κατασταλαξει, σε καποια ψαχνομαι ακομη, γενικοτερα ομως εχω παψει να ενδιαφερομαι για αμεσες απαντησεις οπως παλια.

.
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:11
Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:52
μα και συ που είσαι φαν των Δαιμόνων βασίζεσαι στο τι είπαν οι Εβραίοι για τον Θεό και οι Χριστιανοί για τους Δαίμονες...
όλοι μας κάπου έχουμε αναφορές και μετά βάζουμε και την δική μας άποψη από τις εμπειρίες της ζωής μας
Οι δαιμονες ειναι αληθινοι
Τα πνευματα υπαρχουν
Αν τελεσουμε μια Σεάνς (καλεσμα - επικληση )
Θα 'ρθουν απ' τα Πεδια των στο δικο μας
Το εφιαλτικο ειναι οτι αν τα καλεσεις και ελθουν, δυσκολα φευγουν μετα, εκτος αν μπορεσεις να τα στειλεις σε αλλον για να τον στοιχειωσουν εκεινον
Που πηγαινει η ψυχη οταν πεθαινουμε, ξερεις;
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

taxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:05 όλαυτά που γράφετε είναι αποτέλεσμα της διεργασίας της ύλης πούναι στο ενκέφαλο και κάνει συνεχόμενο upload και επεξεργασία πληροφοριών παράγοντας σκέψη...

Το εγω ειναι υλη;

.
Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης »

.....................
θεοι μεν γαρ εισιν... εναργης γαρ αυτων εστιν η γνωσις...
οιους δε αυτους οι πολλοι νομιζουσιν ουκ εισιν ...

(οι θεοι υπαρχουν ... η γνωση που εχομε γι αυτους
ειναι ολοφανερη ... δεν ειναι ομως τετοιοι οπως
τους φανταζονται τα πληθη)
επικουρος ........

ο φιλοδημος ειχε συγγραψει πραγματεια περι
ευσεβειας για να απαλλαξει τους επικουρειους
απο καθε κατηγορια αθε.ι.ας .... ο πλουταρχος
τους θεωρουσε αθεους .......

τα κειμενα του φιλοδημου ειναι ξεκαθαρα
ως προς την συσταση λατρειας των θεων ....

αντιθετως η θεολογια του επικουρου
παρουσιαζει πολυ μεγαλες δυσκολιες ....
ο επικουρος μπορει να θεωρουσε
τους θεους απλα υποδειγματα σοφιας,
μακαριοτητος, αταραξιας, γαληνης ......

παντως υλιστης αθεος ή μη αθεος
ο επικουρος δεν εχει σχεση με τα
σημερινα και την συγχρονη διαμαχη
αναμεσα σε αθεους και μη-αθεους,
υλιστες και μη-υλιστες .............
..........
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Αρίστος έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:27
taxalata xalasa έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:05 όλαυτά που γράφετε είναι αποτέλεσμα της διεργασίας της ύλης πούναι στο ενκέφαλο και κάνει συνεχόμενο upload και επεξεργασία πληροφοριών παράγοντας σκέψη...

Το εγω ειναι υλη;

.
το εγώ είναι αποτέλεσμα της σκέψης της ύλης πούναι μέσα στο κρανίο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism »

Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:17 Αρα πως μπορει να εξηγηθει το ταλεντο του Μοτσαρτ σε τοσο μικρη ηλικια αν ολα αναγονται στον εγκεφαλο;

Ιδιο εγκεφαλο δεν εχουμε ολοι μας οπως ισχυριζονται οι υλιστες;

Αν παλι ειναι θεμα γονιδιων γιατι τα παιδια μεγαλων μουσικων δεν γινονται ακομη μεγαλυτεροι μουσικοι;

.
Η απάντηση είναι η βιολογική γενετική ποικιλομορφία. Το κάθε άτομο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Κάθε άτομο είναι αντίγραφο των γονέων του αλλά όχι εντελώς πιστό. Με κάποιες μικροδιαφορές (εξέλιξη). Όσο μεγαλύτερη ποικιλομορφία τόσο μεγάλη πιθανότητα να προκύψουνε και Μότσαρτ, και Αϊνστάιν, και τρομεροί αθλητές. Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο εντελώς ίδιο και απαράλλακτο. Υπάρχουν μικροδιαφορές. Κληρονομούμε γενετικές παραλλαγές. Έτσι σε μια τεράστια ποικιλομορφία υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί γενετικών παραλλαγών. Μία απο αυτές δίνει γονίδια σε κάποιον που επηρεάζουν τον τρόπο του εγκεφάλου έτσι ώστε να σκέφτεται διαφορετικά. Η μουσική δεν είναι μόνο ταλέντο, είναι και αντίληψη εδώ.
Δεν είναι εντελώς απαραίτητο τα παιδιά μουσικών να γίνοναι ακόμα μεγαλύτεροι μουσικοί. Είναι και η τύχη. (Γενετική).Όπως δεν ενδιαφέρεται η φύση αν μια μετάλλαξη (καλή ή κακή ή ουδέτερη) θα βλάψει το χ, ψ άτομο απλά συμβαίνει.

Την ίδια όμως στιγμή που γεννιέται ένας 'Μότσαρτ' από έναν γενετικό συνδυασμό, άλλοι γενετικοί συνδυασμοί, γεννούν άτομα με σπάνιες ασθένειες, με αναπηρίες, με σύνδρομο Down, με αυτισμό κ.α. Εδώ τι έγινε;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Αχθος Αρουρης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:29 .....................
θεοι μεν γαρ εισιν... εναργης γαρ αυτων εστιν η γνωσις...
οιους δε αυτους οι πολλοι νομιζουσιν ουκ εισιν ...

(οι θεοι υπαρχουν ... η γνωση που εχομε γι αυτους
ειναι ολοφανερη ... δεν ειναι ομως τετοιοι οπως
τους φανταζονται τα πληθη)
επικουρος ........

ο φιλοδημος ειχε συγγραψει πραγματεια περι
ευσεβειας για να απαλλαξει τους επικουρειους
απο καθε κατηγορια αθε.ι.ας .... ο πλουταρχος
τους θεωρουσε αθεους .......

τα κειμενα του φιλοδημου ειναι ξεκαθαρα
ως προς την συσταση λατρειας των θεων ....

αντιθετως η θεολογια του επικουρου
παρουσιαζει πολυ μεγαλες δυσκολιες ....
ο επικουρος μπορει να θεωρουσε
τους θεους απλα υποδειγματα σοφιας,
μακαριοτητος, αταραξιας, γαληνης ......

παντως υλιστης αθεος ή μη αθεος
ο επικουρος δεν εχει σχεση με τα
σημερινα και την συγχρονη διαμαχη
αναμεσα σε αθεους και μη-αθεους,
υλιστες και μη-υλιστες .............
..........
γιατί νάναι μόνο ένας αυτοδημιούργητος θεός και να μην είναι πολλοί αυτοδημιούργητοι θεοί;

άπαξ και δεχτείς την αυτοδημιουργία του ενός, πρέπει να δεχτείς και την αυτοδημιουργία των πολλών...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

BillSeism έγραψε: 19 Οκτ 2024, 00:10
Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:17 Αρα πως μπορει να εξηγηθει το ταλεντο του Μοτσαρτ σε τοσο μικρη ηλικια αν ολα αναγονται στον εγκεφαλο;

Αν παλι ειναι θεμα γονιδιων γιατι τα παιδια μεγαλων μουσικων δεν γινονται ακομη μεγαλυτεροι μουσικοι;

.
Την ίδια όμως στιγμή που γεννιέται ένας 'Μότσαρτ' από έναν γενετικό συνδυασμό, άλλοι γενετικοί συνδυασμοί, γεννούν άτομα με σπάνιες ασθένειες, με αναπηρίες, με σύνδρομο Down, με αυτισμό κ.α. Εδώ τι έγινε;
δεν είναι καλό το σήμα wifi από τον κόζμο των ιδεών...;
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:24
tanipteros έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:11
Οι δαιμονες ειναι αληθινοι
Τα πνευματα υπαρχουν
Αν τελεσουμε μια Σεάνς (καλεσμα - επικληση )
Θα 'ρθουν απ' τα Πεδια των στο δικο μας
Το εφιαλτικο ειναι οτι αν τα καλεσεις και ελθουν, δυσκολα φευγουν μετα, εκτος αν μπορεσεις να τα στειλεις σε αλλον για να τον στοιχειωσουν εκεινον
Που πηγαινει η ψυχη οταν πεθαινουμε, ξερεις;
Τα πνεύματα των σεάνς είναι συγκεκριμένης κατηγορίας.
Είναι ψυχές πεθαμένων ανθρώπων που βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο του 40ημέρου...
Ενώ τα Πνεύματα που σου λέω εγώ είναι από άλλα πεδία του αστρικού και έρχεσαι σε επαφή μαζί τους με διαλογισμό ή αν έχεις λάβει ενδυνάμωση στο αστρικό αν βγεις...
Εγώ από τότε που βγήκα στο αστρικό, και είδα τον φωτεινό Ήλιο που σε Αυτόν ενωνόντουσαν Πνεύματα και από Αυτόν ακτινοβολούσαν Πνεύματα και φεύγαν σε άλλα πεδία, έλαβα μια ενδυνάμωση πνευματική και όταν επέστρεψα πίσω στο σώμα μου έβλεπα και άκουγα άλλα όντα, επίσης έχω την τάση να απομακρύνω από μένα και άλλους αρνητικά πνεύματα μόνο με την παρουσία μου αν είμαστε κοντά κοντά...
Τα όνειρα μου γίναν πιο πλούσια και έντονα και σε αυτά συναναστρέφομαι με διάφορα όντα....έχω δει ουκ ολίγα σε αυτά τα χρόνια μετά την επιστροφή μου από το αστρικό...
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Οκτ 2024, 22:24 Που πηγαινει η ψυχη οταν πεθαινουμε, ξερεις;
ανάλογα την νοητική της δύναμη και ανάλογα τις επιθυμίες που κουβαλάει πηγαίνει σε άλλα πεδία...

ανάλογα την εξέλιξη της...

υπάρχουν και ψυχές που έρχονται από άλλα πεδία για ενσάρκωση...

από όλες τις θρησκείες και πνευματικά συστήματα που ασχολούνται με πεδία ύπαρξης αξίζει να δεις τι λένε οι Βουδδιστές
https://www.accesstoinsight.org/ptf/dha ... /loka.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 19 Οκτ 2024, 04:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

είναι γεγονότο πως οι υλικές ουσίες που καταναλώνει ο καθείς, εμπλέκονται με την ύλη πούναι μέσα στο κρανίο και δημιουργούν νοητικές οδούς γιατ' άλογα.

ένα ενδιαφέρον γεγονότο της ύλης + ύλη...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

taxalata xalasa έγραψε: 19 Οκτ 2024, 00:06

Το εγω ειναι υλη;

.

Εστω οτι ειναι ετσι, ειναι ομως αυτο το αποτελεσμα υλη;

Εγω ξερω οτι η υλη απαρτιζεται απο συγκεκριμενα στοιχεια, απο τι λοιπον ειναι φτιαγμενο το εγω;

Απο υδρογονο και αλλα αερια και δεν το βλεπουμε;

Εχει μοριακο τυπο οπως το νερο;

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 19 Οκτ 2024, 05:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

BillSeism έγραψε: 19 Οκτ 2024, 00:10

.
Η απάντηση είναι η βιολογική γενετική ποικιλομορφία. Το κάθε άτομο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Κάθε άτομο είναι αντίγραφο των γονέων του αλλά όχι εντελώς πιστό. Με κάποιες μικροδιαφορές (εξέλιξη). Όσο μεγαλύτερη ποικιλομορφία τόσο μεγάλη πιθανότητα να προκύψουνε και Μότσαρτ, και Αϊνστάιν, και τρομεροί αθλητές. Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο εντελώς ίδιο και απαράλλακτο. Υπάρχουν μικροδιαφορές. Κληρονομούμε γενετικές παραλλαγές. Έτσι σε μια τεράστια ποικιλομορφία υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί γενετικών παραλλαγών. Μία απο αυτές δίνει γονίδια σε κάποιον που επηρεάζουν τον τρόπο του εγκεφάλου έτσι ώστε να σκέφτεται διαφορετικά. Η μουσική δεν είναι μόνο ταλέντο, είναι και αντίληψη εδώ.
Δεν είναι εντελώς απαραίτητο τα παιδιά μουσικών να γίνοναι ακόμα μεγαλύτεροι μουσικοί. Είναι και η τύχη. (Γενετική).Όπως δεν ενδιαφέρεται η φύση αν μια μετάλλαξη (καλή ή κακή ή ουδέτερη) θα βλάψει το χ, ψ άτομο απλά συμβαίνει.

Στην τελευταια ερωτηση εσυ οφειλεις να απαντησεις, οχι εγω.

Εγω ξερω οτι καλυτερος ποιητης απο τον Ομηρο δεν παρουσιαστηκε εδω και 3000 χρονια, ουτε καλυτερος δραματουργος απο τον Σαιξπηρ.

Και ειναι αλλο να υπαρχει μοναδικοτητα και αλλο το χαρισμα να ξεπερναει και την προοδο των γονιδιων και την προοδο των συνθηκων.

Ασε που αυτη η μοναδικοτητα αν ισχυε ο υλισμος δεν επρεπε να γενναει χαοτικες διαφορες, οχι απαραιτητα σαν κι αυτες που ανεφερες αλλα πιχι ατομα που γεννηθηκαν απο καλλιεργημενους γονεις να στρεφονται προς το εγκλημα, την τυραννια αλλων κλπ, αντι να ακολουθουν τα μοτιβα των γονεων τους και τις αξιες του περιβαλλοντος τους. Υπαρχει δηλαδη μοναδικοτητα αλλα για αλλους λογους απο αυτους που υποστηριζετε.

Η μοναδικοτητα που υπαρχει σε ανθρωπους τυπου Σαιξπηρ ξεπερναει την εποχη τους κι αυτο συμφωνα με τον υλισμο δεν θα επρεπε να στεκει, κανενας ανθρωπος δεν πρεπει να ξεπερναει το εποικοδομημα της κοινωνιας γιατι ειναι γενημμα των συνθηκων και των κοινωνικων διαμορφωσεων.

Δες ομως εδω ΠΟΣΟ ξεπερνουσε την εποχη του ο Σαιξπηρ (και καθε θεατρανθρωπο της εποχης μας φυσικα, ολοι ταπεινα τον θεωρουν δασκαλο τους).

https://www.newsbreak.gr/stories/588125 ... matoyrgos/

.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Αρίστος έγραψε: 19 Οκτ 2024, 05:28
taxalata xalasa έγραψε: 19 Οκτ 2024, 00:06

Το εγω ειναι υλη;

.

Εστω οτι ειναι ετσι, ειναι ομως αυτο το αποτελεσμα υλη;

Εγω ξερω οτι η υλη απαρτιζεται απο συγκεκριμενα στοιχεια, απο τι λοιπον ειναι φτιαγμενο το εγω;

Απο υδρογονο και αλλα αερια και δεν το βλεπουμε;

Εχει μοριακο τυπο οπως το νερο;

.
...η ύλη δημιουργεί άυλες ιδέες όπως το εγώ...

...το άυλο εγώ δημιουργεί ύλη; δεν νομίζω...

είμαστε ζωντανοί απόδειξοι... :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”