!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Γράφων έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:01
enaon έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:49
Γράφων έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:22 Η μεγαλύτερη ένσταση που έχω αφορά τον υπνόσακο. Αν υπάρχει πρόβλημα με τους κοριούς, μάλλον θα μου είναι πολύ χρήσιμο
στο κέντρο βρε υπνόσακος; Και αμα σε ρωτήσουν γιατί, θα πεις γιατι απο το πχορουμ μου ειπανε εχετε κοριους εδώ; Θα σε βαλουν να καθαρίσεις ολα τα στρώματα με την ευκαιρία. Μου θυμίζεις εναν που ειχε φέρει μπαλα του μπασκετ, ολο χαρά το παιδάκι, σκέφτηκε θα παιζουμε στον ελευθερο χρόνο μας. Τον εκαναν και έκλεγε τα ρεμάλια, πήρε αναβολή στην μια εβδομάδα. :lol:

το σμαρτ κινητό ειναι απαραίτητο ομως, πρεπει καπως να μας γραφεις πως τα περνάς.
Ωχ, όντως δεν επιτρέπεται στο κέντρο; Τι να πω τότε, κάτι θα βρω. Εν τέλει δεν με βαραίνει και ένα σπρέι για καλό και για κακό
Να είσαι καλά! Χαχα, θα σας γράφω όποτε μπορώ και ειδικά αν τελικά το πάρω το smartphone
Πάρε ρε, ο enaon ήταν σειρά με τον Κολοκοτρώνη ασε να λέει. Την πρώτη μέρα θα σας ψαρωσουν και δεν θα έχει κανείς, αλλά θα δεις μετά θα αρχίσουν να ξεπετάγονται. Στην χειρότερη θα το έχεις μέσα στην τσάντα σου και θα τι χρησιμοποιήσεις για την υπόλοιπη θητεία.

Παρεμπιπτόντως, εάν υπάρχουν κοριοί (που δεν νομίζω) το sleeping bag δεν θα σε σώσει. Η πλειοψηφία το έχουν για να μην στρώνουν κρεβάτι που είναι παλούκι εάν δεν έχεις ιδέα πως να το κάνεις.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:48
sharp έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Οκτ 2024, 14:19

Τίποτα ιδιαίτερο. Δεν έχει καμμία σχέση ο στρατός με το ελεύθερο κάμπινγκ. Θα φοράς ό,τι φοράνε όλοι, θα τρως ό,τι θα τρώνε όλοι, θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς τις ίδιες ώρες. Το αν καταλήξεις σε λάντζα ή κάποιο πόστο με χαλαρά μπένεφιτς εξαρτάται από τους ανώτερους που θα πέσεις.

Για την ακρίβεια, ο σημερινός στρατός παρέχει περισσότερες ευκολίες από το ελεύθερο κάμπινγκ. :lol:
Για πες, πότε πήγες, μήπως ήμασταν σειρά;
Εγώ δεν πήγα στρατό, εσύ έχεις κάνει ελεύθερο κάμπινγκ;
οι περισσοτεροι, δεν παραπονιουνται για τις φυσικες κακουχιες (και οσοι το κανουν ειναι αδερφες)

παραπονουνται, δικαιως, για το χασιμο χρονου. ειναι σαν να σε βαζουν φυλακη, χωρις να εχεις κανει εγκλημα.

και, μερικως, για τις ψυχολογικες κακουχιες που φερνει αυτη η φυλακιση, επισης δικαιως.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Ασέβαστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:26

οι περισσοτεροι, δεν παραπονιουνται για τις φυσικες κακουχιες (και οσοι το κανουν ειναι αδερφες)

παραπονουνται, δικαιως, για το χασιμο χρονου. ειναι σαν να σε βαζουν φυλακη, χωρις να εχεις κανει εγκλημα.

και, μερικως, για τις ψυχολογικες κακουχιες που φερνει αυτη η φυλακιση, επισης δικαιως.
Πλέον η (12μηνη) θητεία υπάρχει μόνο για να πέφτει η ανεργία των νέων και για να χαίρονται κάτι στραυοκαυλοι δεξιοί.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 07:33 Πάρε ρε, ο enaon ήταν σειρά με τον Κολοκοτρώνη ασε να λέει. Την πρώτη μέρα θα σας ψαρωσουν και δεν θα έχει κανείς, αλλά θα δεις μετά θα αρχίσουν να ξεπετάγονται. Στην χειρότερη θα το έχεις μέσα στην τσάντα σου και θα τι χρησιμοποιήσεις για την υπόλοιπη θητεία.

Παρεμπιπτόντως, εάν υπάρχουν κοριοί (που δεν νομίζω) το sleeping bag δεν θα σε σώσει. Η πλειοψηφία το έχουν για να μην στρώνουν κρεβάτι που είναι παλούκι εάν δεν έχεις ιδέα πως να το κάνεις.
τον έτρεχα τον Γεώργιο, ήταν νέος. :lol:

αλλά είναι δυνατόν να μην στρώνει το κρεβάτι στο κέντρο, και τί θα κάνει δηλαδή; Οκ μετά το καταλαβαίνω, και σλεεπινγκ μπανκ και τούλι για τα κουνούπια και αρκουδάκια, αλλα στο κέντρο;
Άβαταρ μέλους
GoBzi

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:47
GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 07:33 Πάρε ρε, ο enaon ήταν σειρά με τον Κολοκοτρώνη ασε να λέει. Την πρώτη μέρα θα σας ψαρωσουν και δεν θα έχει κανείς, αλλά θα δεις μετά θα αρχίσουν να ξεπετάγονται. Στην χειρότερη θα το έχεις μέσα στην τσάντα σου και θα τι χρησιμοποιήσεις για την υπόλοιπη θητεία.

αλλά είναι δυνατόν να μην στρώνει το κρεβάτι στο κέντρο, και τί θα κάνει δηλαδή; Οκ μετά το καταλαβαίνω, και σλεεπινγκ μπανκ και τούλι για τα κουνούπια και αρκουδάκια, αλλα στο κέντρο;
Εγώ σε όλη την θητεία 2-3 φορές να έστρωσα κρεβάτι. Μηχανικό αυτό, αλλού δεν ξέρω τι κάνουν.

Έχω κουμπάρο που τελείωσε ΔΕΑ ΕΔ, αυτός έστρωσε κρεβάτια για μια ζωή στην εκπαίδευση. Υποθέτω και σαν στρατιώτης στις ΕΔ θα τρως καψονια στο κέντρο, αλλά και αυτό να'ναι για καμιά 10αρια μέρες.
Άβαταρ μέλους
enaon

GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:57 Εγώ σε όλη την θητεία 2-3 φορές να έστρωσα κρεβάτι. Μηχανικό αυτό, αλλού δεν ξέρω τι κάνουν.

Έχω κουμπάρο που τελείωσε ΔΕΑ ΕΔ, αυτός έστρωσε κρεβάτια για μια ζωή στην εκπαίδευση. Υποθέτω και σαν στρατιώτης στις ΕΔ θα τρως καψονια στο κέντρο, αλλά και αυτό να'ναι για καμιά 10αρια μέρες.
Ναυπλιο λες; Και εγώ εκει παρουσιάστηκα, μια χαρά στρώναμε τα κρεβατακια μας, τι αλλο να καναμε δηλαδή, μαθαιναμε να στρώνουμε το κρεβατι μας, να καθαριζουμε τα παπουτσια μας, τις τουαλέτες, να περπατάμε στην σειρά, αυτα, εσείς τί κανατε δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
GoBzi

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2024, 09:03
GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:57 Εγώ σε όλη την θητεία 2-3 φορές να έστρωσα κρεβάτι. Μηχανικό αυτό, αλλού δεν ξέρω τι κάνουν.

Ναυπλιο λες; Και εγώ εκει παρουσιάστηκα, μια χαρά στρώναμε τα κρεβατακια μας, τι αλλο να καναμε δηλαδή, μαθαιναμε να στρώνουμε το κρεβατι μας, να καθαριζουμε τα παπουτσια μας, τις τουαλέτες, να περπατάμε στην σειρά, αυτα, εσείς τί κανατε δηλαδή;
Ακριβώς τα ίδια, απλά στα κρεβάτια μείναμε στο να μάθουμε πως γίνεται, δεν σημαίνει ότι το κάναμε και κάθε μέρα.
Άβαταρ μέλους
enaon

σιγουρα πριν την ορκωμοσία δεν εστρωνες το κρεβάτι σου; Μηπως σε εχει πιασει συνδρομο παλαιουρα και εχεις ξεχάσει οτι καποτε ησουν ψαράκι; Τεσπα, ας στρώσει ενα κρεβατι 15 μέρες, πλακα εχει νομιζω, ευκαιρία ζωής. :lol:
Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης »

enaon έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:47
GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 07:33 Πάρε ρε, ο enaon ήταν σειρά με τον Κολοκοτρώνη ασε να λέει (...)
(...)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 11 Οκτ 2024, 09:21
enaon έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:47 τον έτρεχα τον Γεώργιο, ήταν νέος. :lol:
(...)
τον ελεγα Γιώργο για να τον εκνευρίσω, ψπ.

:oops:
Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi »

Γράφων έγραψε: 09 Οκτ 2024, 19:49 Συγγνώμη αν έχω ξεχάσει κάτι, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω όλα τα σχόλια! Ευχαριστώ και πάλι!
Συνοψίζοντας όλα όσα είδα σε μια λίστα:
  • Εσώρουχα
  • Κάλτσες
  • Φανελάκια
  • Ισοθερμικά
  • Υπνόσακο
  • Λουκέτα
  • Πάτους για τις αρβύλες
  • Γυαλιστικά, καθαριστικά για αρβύλες
  • Βελόνα
  • Κλωστή
  • Είδη υγιεινής και νεσεσέρ
  • Γάντια
  • Κασκόλ
  • Μπουκαλάκια με νερό
  • Μωρομάντηλα
  • Αντηλιακό προσώπου
  • Ειδικό σπρέι για κοριούς
  • Νυχοκόπτη
  • Ξυριστική μηχανή και απλό ξυραφάκι (σκέφτομαι να πάρω και τα δύο)
  • Κινητό χωρίς κάμερα
  • Πολύμπριζο
  • Βιβλία
  • Αντισηπτικά
ΟΧΙ ----> πολυμπριζο, αντηλιακό, σπρευ για κοριούς.... ΕΛΕΟΣ ( τι του λετε του παιδιού....)

Μπουκαλάκια με νερό που ακριβώς θα τα ΄βαλεις????? στο σάκο που θα ειναι 15 κιλά??? εχει και ΚΨΜ η μονάδα σου

Ισοθερμικά, γάντια, κασκόλ : περιττά εκτός αν πας σε κάποια μονάδα αργότερα πχ νομου Εβρου που όντως θα το δαγκώσεις... εχει πολλά μαγαζιά σύν τα πρατήρια που μπορείς να τα προμυθευτείς αργότερα

Κινητό κανονικά προβλεπεται χωρίς κάμερα, αλλα μην ανησυχείς παρε αυτό που έχεις, απλά να το προσέχεις για τυχόν συναδέλφους σου που εχουν κάποιο κουσούρι του τύπου " α ωραίο είναι αυτό κατσε να το κάνω δικό μου "

πάτους για τις αρβύλες παρε ( το ιδανικό θα ήταν να παρεις ενα νουμερο μεγαλύτερο, αν υπαρχει παντα η ευχερεια το τονίζω... για να είναι ανετο το πόδι σου μέσα όταν τοποθετήσεις τον πάτο ώστε να μην σε στενεύουν )

βελόνα κλωστή σε χρώμα λαδί ή πρασινο απαραίτητα!!!

λουκετα με κλειδιά επίσης απαραίτητα!!! υπολογισε τι θα ε΄χεις παραδειγμα : ένα ή δύο σάκους θα ε΄χεις ουτως ή αλλιώς όταν πας εκει θα παρεις και το λεγόμενο λουκάνικο που θα έχει μέσα όλα αυτά που θα σου δώσουν συν 2-3 ακόμη να έχεις

Μεγάλη προσοχή όταν σε χρεώσουν τις παραλλαγές σου ( πρεπει να είναι τουλάχιστον 2 μία καλή και μια καθημερινή ) να είναι στο νουμερο σου όπως και οι αρβύλες σου

Πριν βάλεις την υπογραφή σου να μετράς σωστά και να βεβαιωθείς ότι τα έχεις όλα

Σε περίπτωση που δεν έχεις λάβει κάτι δε θα ντραπείς και με όμορφο και ευγενικό τρόπο θα το επισημάνεις

Σε ενα νεσεσερ θα βάλεις ξυριστικές μηχανές, αφρό, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, νήμα ή ότιδηποτε αλλο χρησιμοποιείς, θα παρεις ενα σαπούνι κλασσικό, βάλε και ενα πακετο μωρομάντηλα.

Εγώ θα ελεγα να παρεις ενα ρολό χαρτί υγείας μαζί σου ετσι για να υπαρχει

τα λοιπά που δεν εχω αναφέρει απο την ανωτέρω λίστα τα παίρνεις όλα

α ξέχασα... ενα μικρό μπλοκάκι με στυλό παρε μαζί

Αυτά....
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Andromachi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 09:47
Γράφων έγραψε: 09 Οκτ 2024, 19:49 Συγγνώμη αν έχω ξεχάσει κάτι, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω όλα τα σχόλια! Ευχαριστώ και πάλι!
Συνοψίζοντας όλα όσα είδα σε μια λίστα:
  • Εσώρουχα
  • Κάλτσες
  • Φανελάκια
  • Ισοθερμικά
  • Υπνόσακο
  • Λουκέτα
  • Πάτους για τις αρβύλες
  • Γυαλιστικά, καθαριστικά για αρβύλες
  • Βελόνα
  • Κλωστή
  • Είδη υγιεινής και νεσεσέρ
  • Γάντια
  • Κασκόλ
  • Μπουκαλάκια με νερό
  • Μωρομάντηλα
  • Αντηλιακό προσώπου
  • Ειδικό σπρέι για κοριούς
  • Νυχοκόπτη
  • Ξυριστική μηχανή και απλό ξυραφάκι (σκέφτομαι να πάρω και τα δύο)
  • Κινητό χωρίς κάμερα
  • Πολύμπριζο
  • Βιβλία
  • Αντισηπτικά
ΟΧΙ ----> πολυμπριζο, αντηλιακό, σπρευ για κοριούς.... ΕΛΕΟΣ ( τι του λετε του παιδιού....)

Μπουκαλάκια με νερό που ακριβώς θα τα ΄βαλεις????? στο σάκο που θα ειναι 15 κιλά??? εχει και ΚΨΜ η μονάδα σου

Ισοθερμικά, γάντια, κασκόλ : περιττά εκτός αν πας σε κάποια μονάδα αργότερα πχ νομου Εβρου που όντως θα το δαγκώσεις... εχει πολλά μαγαζιά σύν τα πρατήρια που μπορείς να τα προμυθευτείς αργότερα

Κινητό κανονικά προβλεπεται χωρίς κάμερα, αλλα μην ανησυχείς παρε αυτό που έχεις, απλά να το προσέχεις για τυχόν συναδέλφους σου που εχουν κάποιο κουσούρι του τύπου " α ωραίο είναι αυτό κατσε να το κάνω δικό μου "

πάτους για τις αρβύλες παρε ( το ιδανικό θα ήταν να παρεις ενα νουμερο μεγαλύτερο, αν υπαρχει παντα η ευχερεια το τονίζω... για να είναι ανετο το πόδι σου μέσα όταν τοποθετήσεις τον πάτο ώστε να μην σε στενεύουν )

βελόνα κλωστή σε χρώμα λαδί ή πρασινο απαραίτητα!!!

λουκετα με κλειδιά επίσης απαραίτητα!!! υπολογισε τι θα ε΄χεις παραδειγμα : ένα ή δύο σάκους θα ε΄χεις ουτως ή αλλιώς όταν πας εκει θα παρεις και το λεγόμενο λουκάνικο που θα έχει μέσα όλα αυτά που θα σου δώσουν συν 2-3 ακόμη να έχεις

Μεγάλη προσοχή όταν σε χρεώσουν τις παραλλαγές σου ( πρεπει να είναι τουλάχιστον 2 μία καλή και μια καθημερινή ) να είναι στο νουμερο σου όπως και οι αρβύλες σου

Πριν βάλεις την υπογραφή σου να μετράς σωστά και να βεβαιωθείς ότι τα έχεις όλα

Σε περίπτωση που δεν έχεις λάβει κάτι δε θα ντραπείς και με όμορφο και ευγενικό τρόπο θα το επισημάνεις

Σε ενα νεσεσερ θα βάλεις ξυριστικές μηχανές, αφρό, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, νήμα ή ότιδηποτε αλλο χρησιμοποιείς, θα παρεις ενα σαπούνι κλασσικό, βάλε και ενα πακετο μωρομάντηλα.

Εγώ θα ελεγα να παρεις ενα ρολό χαρτί υγείας μαζί σου ετσι για να υπαρχει

τα λοιπά που δεν εχω αναφέρει απο την ανωτέρω λίστα τα παίρνεις όλα

α ξέχασα... ενα μικρό μπλοκάκι με στυλό παρε μαζί

Αυτά....
:goodpost:

100% σωστή. Του ΕΣ είσαι; Τα ξέρεις καλύτερα και από τους άντρες. :lol:
Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi »

GoBzi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:20

:goodpost:

100% σωστή. Του ΕΣ είσαι; Τα ξέρεις καλύτερα και από τους άντρες. :lol:
όχι, εχω δικό μου άτομο όμως.

Βασικά πρεπει να παρει τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μην έχει μεγάλο βάρος γτ θα παρει κι άλλα και θα πρεπει να τα διαχειριστεί.

σαμπουάν δεν ανεφερα αλλα νομίζω είνα περιττό να αναφερθεί γτ ειναι απαραίτητο και αυτό ( πως θα κάνει μπανιο αλλωστε..)

Στο γιο μου είχαμε ετοιμάσει όλα τα παραπανω. απλά επειδή υπηρετησε Εβρο όταν επιασαν τα βαριά κρύα, σε κάποια εξοδο του πηγε και πηρε γαντια κασκόλ κλπ για να μην κρυώνει στις σκοπιές του και στο περίπολο του
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:26

Εγώ πάλι νομίζω ότι υπάρχει υπερβολική δραματοποίηση, τόσο για τις φυσικές κακουχίες όσο και για τις ψυχολογικές.

Ψυχολογίες κακουχίες από τη θητεία, δημιουργούνται κυρίως σε καλομαθημένους, που δεν μπορούν να αντέξουν το γεγονός ότι κάποιος "κατώτερος" μορφωτικά ή ακόμη και ταξικά, έχει το δικαίωμα να τους δίνει εντολές. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις στρατευμένων που έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα και πρόβλημα στην επικοινωνία και γίνονται στόχος μπούλινγκ τόσο από ανώτερους όσο και από τους πρωτάρηδες που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. Όπως ακριβώς και στα σχολεία. Αυτό όμως είναι και δουλειά των γύρω τους, που αν μη τι άλλο, μπορούν να σχηματίσουν ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους.

Αναφορικά με το χάσιμο χρόνου, θα επιμείνω ότι είναι μια κονσερβαρισμένη δικαιολογία, που ισχύει μόνον για λίγες περιπτώσεις. Ειδικώς στη χώρα των αιώνιων φοιτητών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν είναι οι συνθήκες στον στρατό, προσωπικώς βλέπω τελείως αρνητικά την αποφυγή θητείας γιατί με παραπέμπει στη νοοτροπία "αυτά είναι βρώμικες δουλειές, με τις οποίες απαξιώ ΕΓΩ να λερώσω τα χεράκια μου, ας τις κάνουν άλλοι". Και ενίοτε οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε παπαριές για συλλογικότητες, ταξικότητες και αγωνιστική πάλη εναντίον του συστήματος... :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 11 Οκτ 2024, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”