!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Νετο Γκουερινο

Re: Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο »

Αυτά περί Δία και Μυκηναίων στην Κρήτη είναι επίσης άσχετα. Ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές για τον τόπο γέννησης του Δία στην ελληνική παράδοση, και όχι μόνο η Κρήτη.
Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τίς παραδόσεις όπως του Ησιόδου ότι ο Ζευς γεννήθηκε στην Κρήτη,αλλά για το τι έγραφαν οι πινακίδες της γραμμικής β στην Πελοπόννησο
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Οτι γεννήθηκε στην Κρήτη δεν το γράφουν οι πινακίδες της Γραμμικής Β.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:57
Jimmy81 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 19:59
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:58
Ρε συ πραγματικά είσαι άσχετος εντελώς
Οι θολωτοί τάφοι με το τρίγωνο ανακούφισης υπάρχουν στην Κρήτη από το 3000 π.χ
Εγώ έφερα τον συγκεκριμένο τάφο για να φανεί το σχήμα καθαρά
Ότι δηλαδή το Δ ως άνοιγμα σε κτίρια υπήρχε μόνο στην Ελλάδα
Τσάμπα με κουράζεις,δεν κανείς πλέον για τέτοιες συζητήσεις
Έψαξες δηλαδή όλον τον γνωστό κόσμο τότε, κάθε αρχαίο σπίτι, κάστρο, τείχος κλπ και βρήκες ότι πουθενά δεν υπάρχει τριγωνικό "άνοιγμα"; Σιγά μην έψαξες. Αλλά και να υπήρχε μόνο στην Ελλάδα, πάλι αδιάφορο είναι εφόσον ο πρόδρομος του φοινικικού ντάλεθ ήταν απεικόνιση τετραγωνισμένης πόρτας.
Και την τετραγωνισμένη πόρτα την έκαναν τρίγωνο,γιατί τους θύμιζε ποιο πολύ άνοιγμα
Γελάει ο κόσμος με τα φοινικικά παραμύθια
Προσπαθείς να δημιουργήσεις ψευτοπροβλήματα για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι γνωστό ότι τα σχήματα ορισμένων γραμμάτων μπορούν να αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου ή να υπάρχουν παραλλαγές για το ίδιο γράμμα. Από το τετράγωνο εύκολα πας στο τρίγωνο. Αφαιρείς μια πλευρά και ενώνεις δύο άλλες.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 21:05Ποια γραμματική ρε συ, γελάει ο κόσμος τώρα,έχουν διαβαστεί ένα σωρό ελληνικές λέξεις,μόνο κάτι καθυστερημένα σκουπίδια δεν το βλέπουν,και ενώ τάχα μου δεν μπορούν να την διαβάσουν, κατάλαβαν την γραμματική της γλώσσας
Εγώ ότι έχω αντιγράψει έφερα την πηγή, πουθενά δεν έγραψα ότι τις λέξεις τις διάβασα πρώτος εγώ
Αυτό που έκανα όμως μόνο εγώ,ήταν ότι έφερα επιγραφές, ειδικά το ιδαματε και το δα-μα-τε και από κάτω έβαλα τον πίνακα με την ομοιότητα των συμβόλων των δύο γραφών,α και β
Μάλιστα για να μπορεί εύκολα να τις διαβάσει ο οποιοσδήποτε έδωσα και το νούμερο που βρίσκεται το κάθε συλλαβογραμμα στον πίνακα
Για να μην μπορεί να βγεί κάποιος και να πει ότι η συγκεκριμένη γραφή δεν είναι γραμμική α, ή δεν διαβάστηκε
Και όμως εσύ βγήκες καί τό είπες, γιατί απλά δεν είσαι καλά, έχεις αλλεργία με τον ελληνισμό και κάποια στιγμή πρέπει να πας σε ένα ειδικό να του μιλήσεις για την παιδική σου ηλικία
Δεν είναι ελληνικές λέξεις η Αστάρτη ή κάποια θεότητα Ασσασασα που εμφανίζεται στη Γραμμική Α. Ακόμα κι αυτά τα Ιδα-Μα-Τε που ανακαλύπτονται μπορεί να αντανακλούν ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, κοντινή στην ελληνική μεν, αλλά όχι ελληνική. Οι συγγραφείς από τους οποίους. ξεσηκώνεις όλα αυτά όπως ο Gareth Owens για γλώσσα κοντά στα ινδο-ιρανικά λένε.

Στον πελεκυ του Αρκαλοχωρίου κάποια σύμβολα μοιάζουν με γραμμική Α, άλλα με σύμβολα του Δίσκου της Φιαστού που όμως δεν έχει διαβαστεί. επίσης υπάρχουν δύο μοναδικά σύμβολα που δεν τα συναντάμε σε καμία από τις δύο γραφές. Όλα αυτά καθιστούν το σίγουρο "διάβασμα" αμφισβητούμενο. Και δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά τα ίδια τα δεδομένα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Arkalochori_Axe
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 22 Ιουν 2024, 08:33
taxalata xalasa έγραψε: 22 Ιουν 2024, 00:35
Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 22:38
Συγκεντρώσου ρε συ
Σκοτάδι...
Σκοτάδι, δηλαδή δύση του ηλίου, σημαίνουν οι σημιτικες λέξεις που έφερες που και αυτές προέρχονται από την ίδια ακριβώς ελληνική λέξη,που φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με την Ευρώπη
Απορώ σε τι κατάσταση βρήκαν οι Κρήτες τους λαούς αυτούς,τους έδιναν ονόματα για την χώρα τους,για τους θεούς τους,για τον προσανατολισμό τους, μπορεί να τους έμαθαν να αναπνέουν κιόλας
Έρεβος.
Δεν θα λες Ελληνική λέξη... Θα λες, ίσως ΠΙΕ λέξη... εκτός κι αν είσαι αλάνις και μπορέσεις να ετυμολογήσεις το ε-ρε-wο. Μπορείς;

Η ακκαδικικά γλώσσα υπάρχει από το 2500 π.Χ. τουλάχιστον... Σ'αυτήν γράφτηκε το Έπος του Γκιλγκαμές και το Έπος του Ατράχασι...

'Οσον αφορά το i-da-ma-te δεν διαφωνώ για την ανάγνωση, αλλά για την ετυμολόγηση της λέξης.

Ο πέλεκυς έχει σχέση με δύναμη επιβολής και καταστροφής... και γι αυτόν το λόγο το i-da-ma-te ταιρίαζει καλύτερα στην ρίζα *demh₂- που δίνει

Sanskrit दाम्यति (dāmyati)
Latin domō.
Greek δαμνάω, δαμάζω

1. δαμάσει, υποτάξει, ελέγξει
2. κατακτήσει, κυριαρχήσει
3. σκοτώσει
4. υπερισχύσει

ακριβώς ό,τι μπορείς να κάνεις αν έχεις έναν πέλεκυ στα χέρια σου...

αυτά περί θεών και νεράϊδων είναι παπαδίστικες εξηγήσεις....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 20:24
Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 21:05Ποια γραμματική ρε συ, γελάει ο κόσμος τώρα,έχουν διαβαστεί ένα σωρό ελληνικές λέξεις,μόνο κάτι καθυστερημένα σκουπίδια δεν το βλέπουν,και ενώ τάχα μου δεν μπορούν να την διαβάσουν, κατάλαβαν την γραμματική της γλώσσας
Εγώ ότι έχω αντιγράψει έφερα την πηγή, πουθενά δεν έγραψα ότι τις λέξεις τις διάβασα πρώτος εγώ
Αυτό που έκανα όμως μόνο εγώ,ήταν ότι έφερα επιγραφές, ειδικά το ιδαματε και το δα-μα-τε και από κάτω έβαλα τον πίνακα με την ομοιότητα των συμβόλων των δύο γραφών,α και β
Μάλιστα για να μπορεί εύκολα να τις διαβάσει ο οποιοσδήποτε έδωσα και το νούμερο που βρίσκεται το κάθε συλλαβογραμμα στον πίνακα
Για να μην μπορεί να βγεί κάποιος και να πει ότι η συγκεκριμένη γραφή δεν είναι γραμμική α, ή δεν διαβάστηκε
Και όμως εσύ βγήκες καί τό είπες, γιατί απλά δεν είσαι καλά, έχεις αλλεργία με τον ελληνισμό και κάποια στιγμή πρέπει να πας σε ένα ειδικό να του μιλήσεις για την παιδική σου ηλικία
Δεν είναι ελληνικές λέξεις η Αστάρτη ή κάποια θεότητα Ασσασασα που εμφανίζεται στη Γραμμική Α. Ακόμα κι αυτά τα Ιδα-Μα-Τε που ανακαλύπτονται μπορεί να αντανακλούν ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, κοντινή στην ελληνική μεν, αλλά όχι ελληνική. Οι συγγραφείς από τους οποίους. ξεσηκώνεις όλα αυτά όπως ο Gareth Owens για γλώσσα κοντά στα ινδο-ιρανικά λένε.

Στον πελεκυ του Αρκαλοχωρίου κάποια σύμβολα μοιάζουν με γραμμική Α, άλλα με σύμβολα του Δίσκου της Φιαστού που όμως δεν έχει διαβαστεί. επίσης υπάρχουν δύο μοναδικά σύμβολα που δεν τα συναντάμε σε καμία από τις δύο γραφές. Όλα αυτά καθιστούν το σίγουρο "διάβασμα" αμφισβητούμενο. Και δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά τα ίδια τα δεδομένα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Arkalochori_Axe
Εντάξει εδώ δεν φταις εσύ,εγώ φταίω που ότι έχω γράψει για την γραμμική α δεν τα έχω συγκεντρωμένα σε ένα θέμα
Στο Αρκαλοχώρι έχουν βρεθεί δύο ενεπιγραφοι πελέκεις ή ένας;
Από ότι έχω καταλάβει εγώ ο ένας που έχει την επιγραφή με γραμμική α ,είναι χρυσός και βρίσκεται σήμερα στην Αμερική

Ο άλλος είναι χάλκινος και έχει επιγραφή με ιερογλυφικά
viewtopic.php?f=10&t=48771&start=15

Εδώ περισσότερα

Μερικά από αυτά είναι χρυσά ,ενώ άλλα ασημένια.Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο ονομαζόμενος Πέλεκυς του Αρκαλοχωρίου καθώς και ένας άλλος πέλεκυς με εγχάρακτα σύμβολα,μια σύντομη επιγραφή σε Γραμμική Α.
Το τσεκούρι του Αρκαλοχωρίου είναι ένας διπλοπέλεκυς (Λάβρυς) και αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι ότι πάνω του είναι χαραγμένα 15 σύμβολα ,αρκετά από τα οποία μοιάζουν πάρα πολύ με κάποια σύμβολα του Δίσκου της Φαιστού.

Το τσεκούρι με τη Γραμμική Α
Επιγραφή φέρει και ένα άλλο τσεκούρι ,η οποία αποτελείται από τέσσερα σύμβολα της γραμμικής Α.
https://www.lingetscript.com/2012/11/bl ... 5.html?m=1
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 20:24
Δεν είναι ελληνικές λέξεις η Αστάρτη ή κάποια θεότητα Ασσασασα που εμφανίζεται στη Γραμμική Α.
Αν η Αστάρτη έχει ιε ρίζα που κατά 99.9% έχει,μόνο από την ελληνική μπορεί να προήλθε γιατί έχει το α στην ρίζα σταρ
Και δεν είναι ασασασα αλλά ασαρε που φυσικά διαβάζεται Αστάρτη
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 19:45 Οτι γεννήθηκε στην Κρήτη δεν το γράφουν οι πινακίδες της Γραμμικής Β.
Δικταίο Δία τον λένε
Όχι στην Κνωσό,στην Πύλο
Νετο Γκουερινο

taxalata xalasa έγραψε: 22 Ιουν 2024, 22:06
taxalata xalasa έγραψε: 22 Ιουν 2024, 00:35

Σκοτάδι...
Σκοτάδι, δηλαδή δύση του ηλίου, σημαίνουν οι σημιτικες λέξεις που έφερες που και αυτές προέρχονται από την ίδια ακριβώς ελληνική λέξη,που φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με την Ευρώπη
Απορώ σε τι κατάσταση βρήκαν οι Κρήτες τους λαούς αυτούς,τους έδιναν ονόματα για την χώρα τους,για τους θεούς τους,για τον προσανατολισμό τους, μπορεί να τους έμαθαν να αναπνέουν κιόλας
Έρεβος.
Δεν θα λες Ελληνική λέξη... Θα λες, ίσως ΠΙΕ λέξη... εκτός κι αν είσαι αλάνις και μπορέσεις να ετυμολογήσεις το ε-ρε-wο. Μπορείς;

Η ακκαδικικά γλώσσα υπάρχει από το 2500 π.Χ. τουλάχιστον... Σ'αυτήν γράφτηκε το Έπος του Γκιλγκαμές και το Έπος του Ατράχασι...

'Οσον αφορά το i-da-ma-te δεν διαφωνώ για την ανάγνωση, αλλά για την ετυμολόγηση της λέξης.

Ο πέλεκυς έχει σχέση με δύναμη επιβολής και καταστροφής... και γι αυτόν το λόγο το i-da-ma-te ταιρίαζει καλύτερα στην ρίζα *demh₂- που δίνει

Latin domō.
Greek δαμνάω, δαμάζω

3. σκοτώσει
4. υπερισχύσει

Για κάποιον λόγο προσπαθείς συνέχεια να βρεις κάτι διαφορετικό να πεις ακόμα και σε τελειωμένες υποθέσεις

Είναι ιδαια μητέρα,όχι μόνο γιατί έτσι διαβάζεται αλλά γιατί την ονομασία έτσι ακριβώς της θεάς,την γνωρίζει και ο Ευριπίδης 1200 χρόνια μετά
Σύμπτωση δεν μπορεί να είναι όλα αυτα
Όσον αφορά το έρεβος,δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να το ετυμολογησω για να αποδείξω ότι είναι ελληνική λέξη
Θα σε δείξω όμως πως πρέπει να σκέφτεσαι
Η λέξη αυτή έχει ιε ρίζα η οποία όμως δεν περιέχει το Ε του έρεβος,μόνο στην ελληνική υπάρχει το ε
Άρα το ερεμπ των σημιτικων σχεδόν ανθρώπων,μόνο από την ελληνική λέξη μπορεί να προήλθε
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 22 Ιουν 2024, 08:37
Αυτά περί Δία και Μυκηναίων στην Κρήτη είναι επίσης άσχετα. Ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές για τον τόπο γέννησης του Δία στην ελληνική παράδοση, και όχι μόνο η Κρήτη.
Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τίς παραδόσεις όπως του Ησιόδου ότι ο Ζευς γεννήθηκε στην Κρήτη,αλλά για το τι έγραφαν οι πινακίδες της γραμμικής β στην Πελοπόννησο
Εμένα με συμφέρει να μην δεχτώ την παράδοση γέννησης του Δίας στην Κρήτη. Αυτό διότι το γεωδαιτικό και γεωκεντρικό φάσμα γεωγραφικού πλάτους που εκφράζεται από τον λεξάριθμο του επιθέτου μου παραπέμπει σε γέννηση του Δία στην Αρκαδία. Βέβαια αυτό περικλείει και τον τόπο γεννήσεως δύο άλλων αρχαίων Ελληνικών θεοτήτων, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού γένους.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:18
Jimmy81 έγραψε: 22 Ιουν 2024, 19:45 Οτι γεννήθηκε στην Κρήτη δεν το γράφουν οι πινακίδες της Γραμμικής Β.
Δικταίο Δία τον λένε
Όχι στην Κνωσό,στην Πύλο
ας δουμε τι λέει ο Ηρόδοτος περί αυτού...

viewtopic.php?p=2963179#p2963179
Νετο Γκουερινο

Σπύρος έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:26
Εμένα με συμφέρει να μην δεχτώ την παράδοση γέννησης του Δίας στην Κρήτη. Αυτό διότι το γεωδαιτικό και γεωκεντρικό φάσμα γεωγραφικού πλάτους που εκφράζεται από τον λεξάριθμο του επιθέτου μου παραπέμπει σε γέννηση του Δία στην Αρκαδία. Βέβαια αυτό περικλείει και τον τόπο γεννήσεως δύο άλλων αρχαίων Ελληνικών θεοτήτων, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού γένους.
Δεν ξέρω τι σε συμφέρει Σπύρο, πάντως εκτός από τον Ησίοδο που λέει ότι ο Δίας γεννήθηκε σε σπήλαιο της Κρήτης,οι πινακίδες της γραμμικής β της Πύλου,όταν γράφουν τις προσφορές στους θεούς πάντα αρχίζουν με αυτή στον Δικταίο Δία
Δηλαδή ο βασικός ιε θεός γεννήθηκε στην Κρήτη
Νετο Γκουερινο

taxalata xalasa έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:29
Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:18
Δικταίο Δία τον λένε
Όχι στην Κνωσό,στην Πύλο
ας δουμε τι λέει ο Ηρόδοτος περί αυτού...

viewtopic.php?p=2963179#p2963179
Σε φέρνω Ησίοδο και γραμμική β και με φέρνεις Ηρόδοτο
Επειδή όμως εγώ έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα χωρία πριν εσύ μάθεις ποιος ήταν ο Ηρόδοτος, απλά κάνει λάθος, γιατί λέει πως ο Όμηρος και άλλοι ποιητές της εποχής του έδωσαν τα ονόματα στους θεούς εκτός από αυτά με τα ονόματα που έδωσαν οι Πελασγοί μετά από ερώτηση στο μαντείο
Αλλά στο τέλος όλων αυτών λέει πως τα συγκεκριμένα είναι απλά η γνώμη του και δεν τα έμαθε από κάπου αλλού
Νετο Γκουερινο

Σπύρος έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:26
Άλλωστε στην Κρήτη ήταν που ο Μίνωας μιλούσε με τον Δία Σπύρο
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Ιουν 2024, 00:24
taxalata xalasa έγραψε: 22 Ιουν 2024, 22:06
Έρεβος.

Latin domō.
Greek δαμνάω, δαμάζω

3. σκοτώσει
4. υπερισχύσει

Για κάποιον λόγο προσπαθείς συνέχεια να βρεις κάτι διαφορετικό να πεις ακόμα και σε τελειωμένες υποθέσεις

Είναι ιδαια μητέρα,όχι μόνο γιατί έτσι διαβάζεται αλλά γιατί την ονομασία έτσι ακριβώς της θεάς,την γνωρίζει και ο Ευριπίδης 1200 χρόνια μετά
Σύμπτωση δεν μπορεί να είναι όλα αυτα
Όσον αφορά το έρεβος,δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να το ετυμολογησω για να αποδείξω ότι είναι ελληνική λέξη
Θα σε δείξω όμως πως πρέπει να σκέφτεσαι
Η λέξη αυτή έχει ιε ρίζα η οποία όμως δεν περιέχει το Ε του έρεβος,μόνο στην ελληνική υπάρχει το ε
Άρα το ερεμπ των σημιτικων σχεδόν ανθρώπων,μόνο από την ελληνική λέξη μπορεί να προήλθε
αφου φαίνεται μουφα η εξηγηση για θεές και νεράϊδες χαραγμένες πάνω σ'ένα φονικό όργανο όπως η αξίνα (πελέκυς)... παπαδίστικες ανοησίες...

αυτό που σου γράφω είναι πιθανότερο λόγω της εξήγας της χρήσης του αντικειμένου...

επίσης υπάρχει κιάλλη εξήγα για την χρήση του πελέκυ...

το ίδη είναι το ξύλο...
το μάτε είναι το μάτη εξού και *μάτω* (σφάλλω, [kill, ενεργητική])... εξού και το μάταιος

εξών το i-da-ma-te / «ιδη ματε» σημαίνει κυριολεκτικά «ξύλο σφάλλει» και φυσικά με την χρήση του πέλεκυ σφάλλεις το ξύλο... όνομα και πράγμα...!

απλές και πρακτικές εξηγήσεις δίχως θεές και νεράϊδες...

σου χω δώκει δυο ετυμολογήσεις και μιλάς ακόμα για νεράιδες... χρειάζεσαι εξορκισμό... νεραϊδόπληκτε... :smt005:

Για το έρεβος είσαι λάθος... υπάρχει το երեկ (e-rek), στα Αρμένικα που σημαίνει δύση όπως και στα Ακκαδικά... γι αυτό και δεν στέκεται, αυτό που γράφεις, ούτε με τις γαιοβίδες του seismic... :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”