Jimmy81 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:12
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:27
. Ο Ευρυπίδης είναι πολύ μεταγενέστερος. Γενικά το να βρίσκουμε μόνο σκόρπιες λέξεις χωρίς καθορισμό γραμματικής δεν μας οδηγεί πουθενά. Οι λέξεις ξέρουμε ότι δανείζονται. Φαντάσου να προσπαθούσε να διαβάσει ένας μακρινός ταξιδιώτης του μέλλοντος δικά μας κείμενα και να συμπέρανε ότι η γλώσσα μας είναι εβραϊκή επειδή θα έβρισκε εμφανούς εβραϊκής προέλευσης ονόματα.
Φυσικά και ισχύουν αυτά που έφερα. Από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι. Δες τις πηγές στις υποσημειώσεις της wikipedia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linear_A# ... g_language
While many of those assumed to be syllabic signs are similar to ones in Linear B, approximately 80% of Linear A's logograms are unique;[89][4] the difference in sound values between Linear A and Linear B signs ranges from 9% to 13%.[90]
Linear A does not appear to encode any known language. The placeholder term Minoan language is often used, though it is not certain that the texts are all in the same language.[5][91] Minoan appears to be an agglutinative, making copious use of prefixes and suffixes. It likely had a three vowel system, since it shares Linear B's /i/, /u/, and /a/ series, but not Linear B's /o/ series and not all of its /e/ series.[5]
Δηλαδή φαίνεται πως ήταν συγκολλητική γλώσσα και όχι κλιτή όπως η ελληνική, κάνοντας εκτεταμένη χρήση προσφυμάτων για διάφορες μονάδες νοήματος. Πιθανότατα είχε τρεις βασικούς ήχους φωνηέντων και όχι το "ο". Ούτε όλες τις σειρές του "e" φαίνεται να είχε.
Εμένα με έχει προβληματίσει και η ιδιαιτερότητα της γραφής. Φαίνεται να αποφεύγει συμφωνικά συμπλέγματα και να ευνοεί ανοιχτές συλλαβές. Στην ελληνική δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.
Τι σκόρπιες λέξεις ρε αρρωστε
Σε έχω φέρει τόσες φορές δεκάδες ελληνικές λέξεις που έχουν διαβαστεί με πηγές με σύγκριση γραμμικής α και β
Λέξεις που με βάση τον πίνακα μπορε να διαβάσει ο οποιοσδήποτε
Και την σχέση των δύο γραφών έχω φέρει και τα πάντα,και πίνακες και ότι ορίζει η τέχνη και η επιστήμη
Επίσης έφερα ντοκουμέντα ότι ο Δίας,ο νούμερο ένα ιε θεός είναι κρητογεν ης
Ακόμα και τα τζουπιτερ των ζώων της δύσης και τα Ντίαςπιτρ των γύφτων της Ανατολής είναι κρητική γλώσσα
Τώρα θες εσύ να τα πεις ιε στα παπάρια μου,δεν αλλάζει κάτι
Και πάλι σε λέξεις αναφέρεσαι. Εγώ σου λέω για γραμματική. Αυτοί που θεωρούν ΙΕ γλώσσα την μινωική και από τους οποίους αντιγράφεις αυτά που τάχα μου δεν έχουν ειπωθεί αλλού, διαπιστώνουν ότι είναι πιο κοντά στον ινδο-ιρανικό κλάδο. Επίσης μινωικές λέξεις έχει διαβάσει και άλλος επιστήμονας...μόνο που αυτός διαπίστωσε ότι πρόκειται για χουρριτικά...
Αντε να συνεννοηθείτε τώρα για το ποιος κάνει το σωστό διάβασμα.
https://www.rjjulia.com/book/9789083275437
Αυτά περί Δία και Μυκηναίων στην Κρήτη είναι επίσης άσχετα. Ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές για τον τόπο γέννησης του Δία στην ελληνική παράδοση, και όχι μόνο η Κρήτη.
Ποια γραμματική ρε συ, γελάει ο κόσμος τώρα,έχουν διαβαστεί ένα σωρό ελληνικές λέξεις,μόνο κάτι καθυστερημένα σκουπίδια δεν το βλέπουν,και ενώ τάχα μου δεν μπορούν να την διαβάσουν, κατάλαβαν την γραμματική της γλώσσας
Εγώ ότι έχω αντιγράψει έφερα την πηγή, πουθενά δεν έγραψα ότι τις λέξεις τις διάβασα πρώτος εγώ
Αυτό που έκανα όμως μόνο εγώ,ήταν ότι έφερα επιγραφές, ειδικά το ιδαματε και το δα-μα-τε και από κάτω έβαλα τον πίνακα με την ομοιότητα των συμβόλων των δύο γραφών,α και β
Μάλιστα για να μπορεί εύκολα να τις διαβάσει ο οποιοσδήποτε έδωσα και το νούμερο που βρίσκεται το κάθε συλλαβογραμμα στον πίνακα
Για να μην μπορεί να βγεί κάποιος και να πει ότι η συγκεκριμένη γραφή δεν είναι γραμμική α, ή δεν διαβάστηκε
Και όμως εσύ βγήκες καί τό είπες, γιατί απλά δεν είσαι καλά, έχεις αλλεργία με τον ελληνισμό και κάποια στιγμή πρέπει να πας σε ένα ειδικό να του μιλήσεις για την παιδική σου ηλικία