!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Καβαλάρης έγραψε: 20 Ιουν 2024, 23:57
taxalata xalasa έγραψε: 20 Ιουν 2024, 23:48γέλα χάχα...

αν υπήρχε αλφάβητο ρε βλήμα, δεν θα χρησιμοποιούσαν τις Γραμμικιές Α,Β...

όταν σου λέω πως είσαι σαλεμένος, να το λαμβάνεις στα σοβαρά... χάνεις λάδια...
Σε αφήνω να πήξεις καθώς δεν είσαι έτοιμος για αντίλογο. :smt005:
'γώμαι έντιμος πανέτοιμος...
'σύσαι άτιμος ανέτοιμος...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:47 Πριν κάποια χρόνια είχα πει ότι η Αστάρτη έχει ιε όνομα και σίγουρα το έδωσαν οι Κρήτες
Τότε κάποιοι κάνανε σαν αγαμητες χήρες,τώρα πλέον αυτό που είπα τότε το έχει ως βασική υπόθεση και το γουικτιοναρι
Έχει βρεθεί στην γραμμική α το όνομα ασαρε και ασασαρε που φυσικά είναι της θεάς αυτής
Δηλαδή οι Κρητικοί χιλιάδες χρόνια πριν ονόμαζαν τον πλανήτη Αφροδίτη με την ρίζα αστρ,όταν οι μετέπειτα Έλληνες την έλεγαν με το ξενικό όνομα Αφροδίτη
Και να έχει βρεθεί στους Κρήτες δεν αποδεικνύεται ότι αυτοί έδωσαν τη ονομασία της θεάς. Θα μπορούσαν να την είχαν πάρει από την Ανατολή. Αναπόφευκτα κάποια από τις αναρίθμητες ετυμολογικές μαντεψιές που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια θα κάτσει κάποια στιγμή. Ακόμα κι αυτή όμως βρίσκεται στο στάδιο της υπόθεσης...εγώ δεν θα αισθανόμουν και τόσο ωραία μ' αυτό. :lol:
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:58
. Τα παλιότερα πρωτο-σιναϊτικά σύμβολα έμοιαζαν πιο πολύ με το πραγματικό αντικείμενο που αναπαριστούσαν. Σου έδειξα πιο πάνω πώς το σχήμα για την πόρτα μοιάζει όντως με μια πόρτα. Αυτά χρονολογούνται γύρω στο 1800-1700 π.Χ. Ο τάφος του Ατρέα οικοδομήθηκε μεταξύ 1300-1250 π.Χ. Εκτός όμως από μεταγενέστερος
Ρε συ πραγματικά είσαι άσχετος εντελώς
Οι θολωτοί τάφοι με το τρίγωνο ανακούφισης υπάρχουν στην Κρήτη από το 3000 π.χ
Εγώ έφερα τον συγκεκριμένο τάφο για να φανεί το σχήμα καθαρά
Ότι δηλαδή το Δ ως άνοιγμα σε κτίρια υπήρχε μόνο στην Ελλάδα
Τσάμπα με κουράζεις,δεν κανείς πλέον για τέτοιες συζητήσεις
Έψαξες δηλαδή όλον τον γνωστό κόσμο τότε, κάθε αρχαίο σπίτι, κάστρο, τείχος κλπ και βρήκες ότι πουθενά δεν υπάρχει τριγωνικό "άνοιγμα"; Σιγά μην έψαξες. Αλλά και να υπήρχε μόνο στην Ελλάδα, πάλι αδιάφορο είναι εφόσον ο πρόδρομος του φοινικικού ντάλεθ ήταν απεικόνιση τετραγωνισμένης πόρτας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 21 Ιουν 2024, 20:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:27
. Ο Ευρυπίδης είναι πολύ μεταγενέστερος. Γενικά το να βρίσκουμε μόνο σκόρπιες λέξεις χωρίς καθορισμό γραμματικής δεν μας οδηγεί πουθενά. Οι λέξεις ξέρουμε ότι δανείζονται. Φαντάσου να προσπαθούσε να διαβάσει ένας μακρινός ταξιδιώτης του μέλλοντος δικά μας κείμενα και να συμπέρανε ότι η γλώσσα μας είναι εβραϊκή επειδή θα έβρισκε εμφανούς εβραϊκής προέλευσης ονόματα.

Φυσικά και ισχύουν αυτά που έφερα. Από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι. Δες τις πηγές στις υποσημειώσεις της wikipedia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linear_A# ... g_language

While many of those assumed to be syllabic signs are similar to ones in Linear B, approximately 80% of Linear A's logograms are unique;[89][4] the difference in sound values between Linear A and Linear B signs ranges from 9% to 13%.[90]

Linear A does not appear to encode any known language. The placeholder term Minoan language is often used, though it is not certain that the texts are all in the same language.[5][91] Minoan appears to be an agglutinative, making copious use of prefixes and suffixes. It likely had a three vowel system, since it shares Linear B's /i/, /u/, and /a/ series, but not Linear B's /o/ series and not all of its /e/ series.[5]

Δηλαδή φαίνεται πως ήταν συγκολλητική γλώσσα και όχι κλιτή όπως η ελληνική, κάνοντας εκτεταμένη χρήση προσφυμάτων για διάφορες μονάδες νοήματος. Πιθανότατα είχε τρεις βασικούς ήχους φωνηέντων και όχι το "ο". Ούτε όλες τις σειρές του "e" φαίνεται να είχε.

Εμένα με έχει προβληματίσει και η ιδιαιτερότητα της γραφής. Φαίνεται να αποφεύγει συμφωνικά συμπλέγματα και να ευνοεί ανοιχτές συλλαβές. Στην ελληνική δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.
Τι σκόρπιες λέξεις ρε αρρωστε
Σε έχω φέρει τόσες φορές δεκάδες ελληνικές λέξεις που έχουν διαβαστεί με πηγές με σύγκριση γραμμικής α και β
Λέξεις που με βάση τον πίνακα μπορε να διαβάσει ο οποιοσδήποτε
Και την σχέση των δύο γραφών έχω φέρει και τα πάντα,και πίνακες και ότι ορίζει η τέχνη και η επιστήμη
Επίσης έφερα ντοκουμέντα ότι ο Δίας,ο νούμερο ένα ιε θεός είναι κρητογεν ης
Ακόμα και τα τζουπιτερ των ζώων της δύσης και τα Ντίαςπιτρ των γύφτων της Ανατολής είναι κρητική γλώσσα
Τώρα θες εσύ να τα πεις ιε στα παπάρια μου,δεν αλλάζει κάτι
Και πάλι σε λέξεις αναφέρεσαι. Εγώ σου λέω για γραμματική. Αυτοί που θεωρούν ΙΕ γλώσσα την μινωική και από τους οποίους αντιγράφεις αυτά που τάχα μου δεν έχουν ειπωθεί αλλού, διαπιστώνουν ότι είναι πιο κοντά στον ινδο-ιρανικό κλάδο. Επίσης μινωικές λέξεις έχει διαβάσει και άλλος επιστήμονας...μόνο που αυτός διαπίστωσε ότι πρόκειται για χουρριτικά...
Αντε να συνεννοηθείτε τώρα για το ποιος κάνει το σωστό διάβασμα.
https://www.rjjulia.com/book/9789083275437

Αυτά περί Δία και Μυκηναίων στην Κρήτη είναι επίσης άσχετα. Ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές για τον τόπο γέννησης του Δία στην ελληνική παράδοση, και όχι μόνο η Κρήτη.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

φωστήρια τους νήματος.

η Evropa είναι ΙΕ λέξη;
Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο »

taxalata xalasa έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:26 φωστήρια τους νήματος.

η Evropa είναι ΙΕ λέξη;
Ο ορισμός της ιε λέξης
Σημαίνει χοντρή,βαρελα
Ιε φυσικά είναι και η λέξη τύραννος που δεν έχει καμμία σχέση με το τυρρηνος,το γιατί είναι αυτονόητο από την ορθογραφία της λέξης
Απλά το τύραννος είναι αντιδάνειο
Προέρχεται από την ελληνική ρίζα κυρ,κοιρ,εξού και τα κύριος, κύρος,κοιρανος
Το πήραν τα μικρασιατικά βόδια και το έκαναν συραννος τύραννος
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 19:56
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:47 Πριν κάποια χρόνια είχα πει ότι η Αστάρτη έχει ιε όνομα και σίγουρα το έδωσαν οι Κρήτες
Τότε κάποιοι κάνανε σαν αγαμητες χήρες,τώρα πλέον αυτό που είπα τότε το έχει ως βασική υπόθεση και το γουικτιοναρι
Έχει βρεθεί στην γραμμική α το όνομα ασαρε και ασασαρε που φυσικά είναι της θεάς αυτής
Δηλαδή οι Κρητικοί χιλιάδες χρόνια πριν ονόμαζαν τον πλανήτη Αφροδίτη με την ρίζα αστρ,όταν οι μετέπειτα Έλληνες την έλεγαν με το ξενικό όνομα Αφροδίτη
Και να έχει βρεθεί στους Κρήτες δεν αποδεικνύεται ότι αυτοί έδωσαν τη ονομασία της θεάς. Θα μπορούσαν να την είχαν πάρει από την Ανατολή. Αναπόφευκτα κάποια από τις αναρίθμητες ετυμολογικές μαντεψιές που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια θα κάτσει κάποια στιγμή. Ακόμα κι αυτή όμως βρίσκεται στο στάδιο της υπόθεσης...εγώ δεν θα αισθανόμουν και τόσο ωραία μ' αυτό. :lol:
Καλά εντάξει, θυμάμαι πως έκανες και γελαω
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 19:59
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:58
. Τα παλιότερα πρωτο-σιναϊτικά σύμβολα έμοιαζαν πιο πολύ με το πραγματικό αντικείμενο που αναπαριστούσαν. Σου έδειξα πιο πάνω πώς το σχήμα για την πόρτα μοιάζει όντως με μια πόρτα. Αυτά χρονολογούνται γύρω στο 1800-1700 π.Χ. Ο τάφος του Ατρέα οικοδομήθηκε μεταξύ 1300-1250 π.Χ. Εκτός όμως από μεταγενέστερος
Ρε συ πραγματικά είσαι άσχετος εντελώς
Οι θολωτοί τάφοι με το τρίγωνο ανακούφισης υπάρχουν στην Κρήτη από το 3000 π.χ
Εγώ έφερα τον συγκεκριμένο τάφο για να φανεί το σχήμα καθαρά
Ότι δηλαδή το Δ ως άνοιγμα σε κτίρια υπήρχε μόνο στην Ελλάδα
Τσάμπα με κουράζεις,δεν κανείς πλέον για τέτοιες συζητήσεις
Έψαξες δηλαδή όλον τον γνωστό κόσμο τότε, κάθε αρχαίο σπίτι, κάστρο, τείχος κλπ και βρήκες ότι πουθενά δεν υπάρχει τριγωνικό "άνοιγμα"; Σιγά μην έψαξες. Αλλά και να υπήρχε μόνο στην Ελλάδα, πάλι αδιάφορο είναι εφόσον ο πρόδρομος του φοινικικού ντάλεθ ήταν απεικόνιση τετραγωνισμένης πόρτας.
Και την τετραγωνισμένη πόρτα την έκαναν τρίγωνο,γιατί τους θύμιζε ποιο πολύ άνοιγμα
Γελάει ο κόσμος με τα φοινικικά παραμύθια
Νετο Γκουερινο

Jimmy81 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:12
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιουν 2024, 11:27
. Ο Ευρυπίδης είναι πολύ μεταγενέστερος. Γενικά το να βρίσκουμε μόνο σκόρπιες λέξεις χωρίς καθορισμό γραμματικής δεν μας οδηγεί πουθενά. Οι λέξεις ξέρουμε ότι δανείζονται. Φαντάσου να προσπαθούσε να διαβάσει ένας μακρινός ταξιδιώτης του μέλλοντος δικά μας κείμενα και να συμπέρανε ότι η γλώσσα μας είναι εβραϊκή επειδή θα έβρισκε εμφανούς εβραϊκής προέλευσης ονόματα.

Φυσικά και ισχύουν αυτά που έφερα. Από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι. Δες τις πηγές στις υποσημειώσεις της wikipedia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linear_A# ... g_language

While many of those assumed to be syllabic signs are similar to ones in Linear B, approximately 80% of Linear A's logograms are unique;[89][4] the difference in sound values between Linear A and Linear B signs ranges from 9% to 13%.[90]

Linear A does not appear to encode any known language. The placeholder term Minoan language is often used, though it is not certain that the texts are all in the same language.[5][91] Minoan appears to be an agglutinative, making copious use of prefixes and suffixes. It likely had a three vowel system, since it shares Linear B's /i/, /u/, and /a/ series, but not Linear B's /o/ series and not all of its /e/ series.[5]

Δηλαδή φαίνεται πως ήταν συγκολλητική γλώσσα και όχι κλιτή όπως η ελληνική, κάνοντας εκτεταμένη χρήση προσφυμάτων για διάφορες μονάδες νοήματος. Πιθανότατα είχε τρεις βασικούς ήχους φωνηέντων και όχι το "ο". Ούτε όλες τις σειρές του "e" φαίνεται να είχε.

Εμένα με έχει προβληματίσει και η ιδιαιτερότητα της γραφής. Φαίνεται να αποφεύγει συμφωνικά συμπλέγματα και να ευνοεί ανοιχτές συλλαβές. Στην ελληνική δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.
Τι σκόρπιες λέξεις ρε αρρωστε
Σε έχω φέρει τόσες φορές δεκάδες ελληνικές λέξεις που έχουν διαβαστεί με πηγές με σύγκριση γραμμικής α και β
Λέξεις που με βάση τον πίνακα μπορε να διαβάσει ο οποιοσδήποτε
Και την σχέση των δύο γραφών έχω φέρει και τα πάντα,και πίνακες και ότι ορίζει η τέχνη και η επιστήμη
Επίσης έφερα ντοκουμέντα ότι ο Δίας,ο νούμερο ένα ιε θεός είναι κρητογεν ης
Ακόμα και τα τζουπιτερ των ζώων της δύσης και τα Ντίαςπιτρ των γύφτων της Ανατολής είναι κρητική γλώσσα
Τώρα θες εσύ να τα πεις ιε στα παπάρια μου,δεν αλλάζει κάτι
Και πάλι σε λέξεις αναφέρεσαι. Εγώ σου λέω για γραμματική. Αυτοί που θεωρούν ΙΕ γλώσσα την μινωική και από τους οποίους αντιγράφεις αυτά που τάχα μου δεν έχουν ειπωθεί αλλού, διαπιστώνουν ότι είναι πιο κοντά στον ινδο-ιρανικό κλάδο. Επίσης μινωικές λέξεις έχει διαβάσει και άλλος επιστήμονας...μόνο που αυτός διαπίστωσε ότι πρόκειται για χουρριτικά...
Αντε να συνεννοηθείτε τώρα για το ποιος κάνει το σωστό διάβασμα.
https://www.rjjulia.com/book/9789083275437

Αυτά περί Δία και Μυκηναίων στην Κρήτη είναι επίσης άσχετα. Ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές για τον τόπο γέννησης του Δία στην ελληνική παράδοση, και όχι μόνο η Κρήτη.
Ποια γραμματική ρε συ, γελάει ο κόσμος τώρα,έχουν διαβαστεί ένα σωρό ελληνικές λέξεις,μόνο κάτι καθυστερημένα σκουπίδια δεν το βλέπουν,και ενώ τάχα μου δεν μπορούν να την διαβάσουν, κατάλαβαν την γραμματική της γλώσσας
Εγώ ότι έχω αντιγράψει έφερα την πηγή, πουθενά δεν έγραψα ότι τις λέξεις τις διάβασα πρώτος εγώ
Αυτό που έκανα όμως μόνο εγώ,ήταν ότι έφερα επιγραφές, ειδικά το ιδαματε και το δα-μα-τε και από κάτω έβαλα τον πίνακα με την ομοιότητα των συμβόλων των δύο γραφών,α και β
Μάλιστα για να μπορεί εύκολα να τις διαβάσει ο οποιοσδήποτε έδωσα και το νούμερο που βρίσκεται το κάθε συλλαβογραμμα στον πίνακα
Για να μην μπορεί να βγεί κάποιος και να πει ότι η συγκεκριμένη γραφή δεν είναι γραμμική α, ή δεν διαβάστηκε
Και όμως εσύ βγήκες καί τό είπες, γιατί απλά δεν είσαι καλά, έχεις αλλεργία με τον ελληνισμό και κάποια στιγμή πρέπει να πας σε ένα ειδικό να του μιλήσεις για την παιδική σου ηλικία
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:54

η Evropa είναι ΙΕ λέξη;
Ο ορισμός της ιε λέξης
Σημαίνει χοντρή,βαρελα
γελάει ο κόζμος...

ας δουνε οι λοιποί αναγνώστες...

• Akkadian 𒀭𒌓𒋙𒀀 (dUD.ŠU2.A /⁠erebu, erbu⁠/, “direction of the setting sun, occident, west”)
• Phoenician 𐤏𐤓𐤁 (ʿrb /⁠ʿereb⁠/, “evening”)
• Aramaic עֲרוּבְתָּא f (ʿărūḇtā, “sunset; eve; Sabbath eve; Friday; Venus, Aphrodite”) of which the absolute state עֲרוּבָא f (ʿărūḇā) in the relevant Northwest Semitic chronolect and isolect would have lacked begedkefet and the second vowel /ɔː/
Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:54 Ιε φυσικά είναι και η λέξη τύραννος που δεν έχει καμμία σχέση με το τυρρηνος,το γιατί είναι αυτονόητο από την ορθογραφία της λέξης
:smt005:

a.k.a. «με λένε ρίζο, κι όπως θέλω τα γυρίζω»

το τυρρις εξηγεί... δεν χρειάζεσαι εσύ...
Νετο Γκουερινο

taxalata xalasa έγραψε: 21 Ιουν 2024, 21:39

η Evropa είναι ΙΕ λέξη;
Ο ορισμός της ιε λέξης
Σημαίνει χοντρή,βαρελα
γελάει ο κόζμος...

• Akkadian 𒀭𒌓𒋙𒀀 (dUD.ŠU2.A /⁠erebu, erbu⁠/, “direction of the setting sun, occident, west”)
• Aramaic עֲרוּבְתָּא f (ʿărūḇtā, “sunset; eve; Sabbath eve; Friday; Venus, Aphrodite”) of which the absolute state עֲרוּבָא f (ʿărūḇā) in the relevant Northwest Semitic chronolect and isolect would have lacked begedkefet and the second vowel /ɔː/
Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 20:54 Ιε φυσικά είναι και η λέξη τύραννος που δεν έχει καμμία σχέση με το τυρρηνος,το γιατί είναι αυτονόητο από την ορθογραφία της λέξης

Το τυρρις εξηγεί το τύραννος
Εγώ φταίω που ξεχνιέμαι και ασχολούμαι μαζί σου
Τις σημιτικές λέξεις δεν κατάλαβα γιατί τις έφερες αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 22:01
Ο ορισμός της ιε λέξης
Σημαίνει χοντρή,βαρελα
γελάει ο κόζμος...

Τις σημιτικές λέξεις δεν κατάλαβα γιατί τις έφερες αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας
βέβαια εξηγεί το turris... είναι ολοφάνερο...

Οι άλλες σημιτικές λέξεις, που προϋπάρχουν, εξηγούν το evropa καλύτερα
Νετο Γκουερινο

taxalata xalasa έγραψε: 21 Ιουν 2024, 22:22
γελάει ο κόζμος...

Συγκεντρώσου ρε συ
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 22:38

Συγκεντρώσου ρε συ
Σκοτάδι...
Νετο Γκουερινο

taxalata xalasa έγραψε: 22 Ιουν 2024, 00:35
Νετο Γκουερινο έγραψε: 21 Ιουν 2024, 22:38

Συγκεντρώσου ρε συ
Σκοτάδι...
Σκοτάδι, δηλαδή δύση του ηλίου, σημαίνουν οι σημιτικες λέξεις που έφερες που και αυτές προέρχονται από την ίδια ακριβώς ελληνική λέξη,που φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με την Ευρώπη
Απορώ σε τι κατάσταση βρήκαν οι Κρήτες τους λαούς αυτούς,τους έδιναν ονόματα για την χώρα τους,για τους θεούς τους,για τον προσανατολισμό τους, μπορεί να τους έμαθαν να αναπνέουν κιόλας
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”