!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hades έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:14
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:12
hades έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:03 Με δυο αν έχεις νοίκι βγαίνεις αλλά προσπαθείς να μην ξοδεύεις πολύ σε "ανούσια" Τελευταία βδομάδα του μήνα είσαι σφιχτα. Αλλά ναι είμαστε πανάκριβη ως χώρα και το ανεχόμαστε όλο αυτό .
Επιμένω ότι ανούσια είναι στην ουσιώδη και απλά τα αναβάλλουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Το βλέπεις στο δρόμο πώς είναι τα αμάξια, βλέπεις τα σπίτια που πέφτουν σοβάδες, φαντάσου πόσα άλλα που δεν τα βλέπεις έχουν αναβληθεί επ'αόριστο πχ ιατρικά θέματα.
Δίκιο έχεις σε αυτό. Πάντως αν έπεφταν οι τιμές θα ανασαίναμε όλοι. Δλδ μόνο τα καύσιμα μας σκίζουν
Τα σπίτια ήταν χάλια και στις καλές εποχές. Όλοι προτιμούσαν να αγοράσουν ένα νεόδμητο από το να συντηρήσουν το παλιό. Αυτή είναι η νοοτροπία. Τώρα υπάρχει και η δικαιολογία "δεν έχω".
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:25
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:15 Ξεκινάμε από το ότι €6.300 τον μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά ώστε να μη δουλεύει ο σύζυγος, γιατί οι δυνατότητες αποταμίευσης δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γεράματα.
Σοβαρολογείς;
Βεβαίως σοβαρολογώ. Αν όμως ο σύζυγος καθάριζε κι'αυτός άλλα €2.000 τότε ναι, το μέλλον θα φαινόταν άνετο.
Υπάρχουν τετραμελείς οικογένειες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 1500-1800 ευρώ μηνιαίως και με ενοίκιο στα 500 ευρώ και μας λες ότι 6300 δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά; που ζείτε ρε παιδιά;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:26
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:06
To 23 όμως; Ακρίβηνε πολύ, ειλικρινά πρώτη φορά φέτος είπα ότι σε κόστος Αθήνα = Μελβούρνη σε όλα, ακόμα και στα ακίνητα πλέον.
Πού οφείλεται όμως αυτό κατά τη γνώμη σου; Μια που είσαι και του κλάδου και γενικώς δεν λές ό,τι νά 'ναι. Αν θέλεις φυσικά, με ενδιαφέρει.
Δεν το έχω ψάξει, μη σου λέω μαλακίες. Το έψαξα μόνο για τα ακίνητα στην Ελλάδα γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση που κάνουν τέτοιο ράλι χωρίς να αυξήσουν δανεισμό οι τράπεζες, και άκρη δε βρήκα. Δεν έχω ιδέα από πού έρχονται αυτά τα λεφτά (και μιλάμε για πολλά δις) πάντως στις επίσημες πηγές που δημοσιοποιούνται δε φαίνονται.

Μπορεί να έχει δει κάτι ο Λεπορέλο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Ανοίξτε ρε ένα θέμα και βάλτε τιμές προϊόντων ΣΜ να δούμε τι παίζει. Εσύ axilmar που σού αρέσουν κάτι τέτοια;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 03 Οκτ 2023, 16:30, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:27
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20 Σοβαρολογείς;
Βεβαίως σοβαρολογώ. Αν όμως ο σύζυγος καθάριζε κι'αυτός άλλα €2.000 τότε ναι, το μέλλον θα φαινόταν άνετο.
Δηλ. με 6.300 θα έχεις πρόβλημα στα γεραματα, αλλά με 8.300 όχι;
O Leporello ενώ κατά γενική ομολογία είναι καλός με τους αριθμούς, όταν πρόκειται για εισόδημα αρχίζει τις ρουκέτες. Δεν έχω μπορέσει να το εξηγήσω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:33
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:06
To 23 όμως; Ακρίβηνε πολύ, ειλικρινά πρώτη φορά φέτος είπα ότι σε κόστος Αθήνα = Μελβούρνη σε όλα, ακόμα και στα ακίνητα πλέον.
Πού οφείλεται όμως αυτό κατά τη γνώμη σου; Μια που είσαι και του κλάδου και γενικώς δεν λές ό,τι νά 'ναι. Αν θέλεις φυσικά, με ενδιαφέρει.
Δεν το έχω ψάξει, μη σου λέω μαλακίες. Το έψαξα μόνο για τα ακίνητα στην Ελλάδα γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση που κάνουν τέτοιο ράλι χωρίς να αυξήσουν δανεισμό οι τράπεζες, και άκρη δε βρήκα. Δεν έχω ιδέα από πού έρχονται αυτά τα λεφτά (και μιλάμε για πολλά δις) πάντως στις επίσημες πηγές που δημοσιοποιούνται δε φαίνονται.

Η τιτανοτεράστια μαλακία της Golden Visa έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Μιλάμε για εξωφρενικές στρεβλώσεις - 200000 διαμέρισμα 70 τ.μ. τρώγλη του '60 στους Αμπελόκηπους χα χα χα :smt005: :smt005:
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:16
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:49
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:47

Μπορει να σου κανει εντυπωση αλλα υπάρχουν πολλοί που καθαρίζουν τόσα στην Ελλάδα κ παραπάνω, ξέρω προσωπικά αρκετούς χωρίς να κάνω παρέα με Λατσηδες κ μάλλον κ συ ξέρεις αλλά δε σου ρχονται τωρα, σκεψου ποσό μαύρο χρήμα υπάρχει κ πόσοι έχουν παθητικό εισόδημα. Σκέψου τον ΔΥ γείτονα που βλεπεις με το βολβο, παντρεμένος με τη γιατρό, που έχουν κ 4 ακίνητα που τα νοικιάζουν. Απλά δεν πάει το μυαλό σου αν ο άλλος δεν κάνει προκλητική ζωη
Προσωπικα δεν ξερω κανεναν.

Βλεπω ομως την κατηγορια που λες να κυκλοφορει οπως λες.

Σε τι αλλα επαγγελματα εκτος απο γιατρους το βλεπετε αυτο; υδραυλικους, ηλεκτρολογους, κλπ;
ραντιέρηδες, κομπιουτεράκηδες, λογιστές, επιχειρηματίες,
Καμμια πληροφορια για κομπιουτερακηδες; σε ποιες εταιρειες πχ; ενδιαφερεται ...ενας φιλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:27
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20 Σοβαρολογείς;
Δηλ. με 6.300 θα έχεις πρόβλημα στα γεραματα, αλλά με 8.300 όχι;
Βεβαίως, αν αποταμιεύεις π.χ. €3.000 τον μήνα, σε 20 χρόνια θα έχεις €720.000 που είναι ένα πολύ καλό μαξιλάρι. Αν τα επεδύσεις κι'όλας με κάποιο τρόπο, θα είναι λίγο ή και πολύ περισσότερα.

Αν αποταμιεύεις €1.000 τον μήνα, το παραπάνω ποσόν θα είναι €240.000 που θα σου φύγει πριν το καταλάβεις.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Παιδιά, το εχω πει σε άσχετο χρόνο.
Με κάτω από 10K (μετά φόρων) ζεις με υποχωρήσεις. Από κει και πάνω ξεκινάς και λες ότι ζεις άνετα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:47
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:36
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:33 Εμένα ένας πρώην φίλος μου και εξ αγχιστείας συγγενής δε δουλεύει γιατί η γυναίκα του βγάζει 6.000/μήνα
Τι επαγγελμα; να λετε και τι επαγγελμα μαγκες οταν αναφερετε τετοια εξωφρενικα για Ελλαδα νουμερα...
Μπορει να σου κανει εντυπωση αλλα υπάρχουν πολλοί που καθαρίζουν τόσα στην Ελλάδα κ παραπάνω, ξέρω προσωπικά αρκετούς χωρίς να κάνω παρέα με Λατσηδες κ μάλλον κ συ ξέρεις αλλά δε σου ρχονται τωρα, σκεψου ποσό μαύρο χρήμα υπάρχει κ πόσοι έχουν παθητικό εισόδημα. Σκέψου τον ΔΥ γείτονα που βλεπεις με το βολβο, παντρεμένος με τη γιατρό, που έχουν κ 4 ακίνητα που τα νοικιάζουν. Απλά δεν πάει το μυαλό σου αν ο άλλος δεν κάνει προκλητική ζωη
Πολλοί σίγουρα όχι. Είναι ζήτημα αν το 1% του πληθυσμού βγάζει 5000 τον μήνα.

Αυτό απαντά βέβαια και στην ερώτηση αν τα 5000 είναι λίγα :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 03 Οκτ 2023, 13:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:40
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:33

Η τιτανοτεράστια μαλακία της Golden Visa έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Μιλάμε για εξωφρενικές στρεβλώσεις - 200000 διαμέρισμα 70 τ.μ. τρώγλη του '60 στους Αμπελόκηπους χα χα χα :smt005: :smt005:
Δε βγαίνουνε ρε μλκ τα κουκιά, για τέτοιο ράλι θες μπόλικα δις κάθε μήνα
Οι Κινέζοι είναι καναδυό δις όλο το χρόνο, δε θυμάμαι πού το διάβασα
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:42 Παιδιά, το εχω πει σε άσχετο χρόνο.
Με κάτω από 10K (μετά φόρων) ζεις με υποχωρήσεις. Από κει και πάνω ξεκινάς και λες ότι ζεις άνετα.
Το 'υποχωρήσεις' είναι πάρα πολύ σχετικό. Το να μην πάρεις BMW στο δικό μου το μυαλό δεν είναι υποχώρηση.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:41 Αν τα επεδύσεις κι'όλας με κάποιο τρόπο, θα είναι λίγο ή και πολύ περισσότερα.
Ή λίγο ή και πολύ λιγότερα
Να τα λέμε αυτά, ο πλανήτης που όλες οι επενδύσεις κερδίζουν είναι σε άλλο γαλαξία :lol:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:42
Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:40 Η τιτανοτεράστια μαλακία της Golden Visa έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Μιλάμε για εξωφρενικές στρεβλώσεις - 200000 διαμέρισμα 70 τ.μ. τρώγλη του '60 στους Αμπελόκηπους χα χα χα :smt005: :smt005:
Δε βγαίνουνε ρε μλκ τα κουκιά, για τέτοιο ράλι θες μπόλικα δις κάθε μήνα
Οι Κινέζοι είναι καναδυό δις όλο το χρόνο, δε θυμάμαι πού το διάβασα
Κι όμως, γίνεται. Θα σου πω το στοιχείο-κλειδί: Οι συναλλαγές είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ :wink

Τα στοιχεία για τις αγοραπωλησίες ακινήτων υπάρχουν στο taxis, βρίσκονται πολύ εύκολα. Επομένως όλη η αύξηση προέρχεται από την ηλίθια προσδοκία του Έλληνα που έχει μιαν ιδιαίτερα ερωτική σχέση με τα ακίνητα (κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη και άλλες τέτοιες βλακείες).
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:44
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:41 Αν τα επεδύσεις κι'όλας με κάποιο τρόπο, θα είναι λίγο ή και πολύ περισσότερα.
Ή λίγο ή και πολύ λιγότερα
Να τα λέμε αυτά, ο πλανήτης που όλες οι επενδύσεις κερδίζουν είναι σε άλλο γαλαξία :lol:
Υπάρχουν οι εγγυημένου κεφαλαίου αλλά όπως είναι αναμενόμενο δεν έχουν μεγάλες αποδόσεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”