!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:12
hades έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:03 Με δυο αν έχεις νοίκι βγαίνεις αλλά προσπαθείς να μην ξοδεύεις πολύ σε "ανούσια" Τελευταία βδομάδα του μήνα είσαι σφιχτα. Αλλά ναι είμαστε πανάκριβη ως χώρα και το ανεχόμαστε όλο αυτό .
Επιμένω ότι ανούσια είναι στην ουσιώδη και απλά τα αναβάλλουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Το βλέπεις στο δρόμο πώς είναι τα αμάξια, βλέπεις τα σπίτια που πέφτουν σοβάδες, φαντάσου πόσα άλλα που δεν τα βλέπεις έχουν αναβληθεί επ'αόριστο πχ ιατρικά θέματα.
Δίκιο έχεις σε αυτό. Πάντως αν έπεφταν οι τιμές θα ανασαίναμε όλοι. Δλδ μόνο τα καύσιμα μας σκίζουν
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:12
hades έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:03 Με δυο αν έχεις νοίκι βγαίνεις αλλά προσπαθείς να μην ξοδεύεις πολύ σε "ανούσια" Τελευταία βδομάδα του μήνα είσαι σφιχτα. Αλλά ναι είμαστε πανάκριβη ως χώρα και το ανεχόμαστε όλο αυτό .
Επιμένω ότι ανούσια είναι στην ουσιώδη και απλά τα αναβάλλουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Το βλέπεις στο δρόμο πώς είναι τα αμάξια, βλέπεις τα σπίτια που πέφτουν σοβάδες, φαντάσου πόσα άλλα που δεν τα βλέπεις έχουν αναβληθεί επ'αόριστο πχ ιατρικά θέματα.
Ναι αυτά συμβαίνουν δεν τα αρνείται κανείς, αλλά αυτό γιατί η χώρα είναι γεμάτη με τύπους που βγάζουν 600-800-1400 το μήνα καθαρά, όχι γιατί ο τύπος με 5κ δεν έχει να σερβαρει το αμάξι του
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:33Εμένα ένας πρώην φίλος μου και εξ αγχιστείας συγγενής δε δουλεύει γιατί η γυναίκα του βγάζει 6.000/μήνα και ο ίδιος εισπράττει 300 ευρώ από το νοίκι διαμερίσματος που κληρονόμησε 30-30-30 με τα αδέρφια του.
Ξεκινάμε από το ότι €6.300 τον μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά ώστε να μη δουλεύει ο σύζυγος, γιατί οι δυνατότητες αποταμίευσης δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γεράματα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:49
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:47
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:36

Τι επαγγελμα; να λετε και τι επαγγελμα μαγκες οταν αναφερετε τετοια εξωφρενικα για Ελλαδα νουμερα...
Μπορει να σου κανει εντυπωση αλλα υπάρχουν πολλοί που καθαρίζουν τόσα στην Ελλάδα κ παραπάνω, ξέρω προσωπικά αρκετούς χωρίς να κάνω παρέα με Λατσηδες κ μάλλον κ συ ξέρεις αλλά δε σου ρχονται τωρα, σκεψου ποσό μαύρο χρήμα υπάρχει κ πόσοι έχουν παθητικό εισόδημα. Σκέψου τον ΔΥ γείτονα που βλεπεις με το βολβο, παντρεμένος με τη γιατρό, που έχουν κ 4 ακίνητα που τα νοικιάζουν. Απλά δεν πάει το μυαλό σου αν ο άλλος δεν κάνει προκλητική ζωη
Προσωπικα δεν ξερω κανεναν.

Βλεπω ομως την κατηγορια που λες να κυκλοφορει οπως λες.

Σε τι αλλα επαγγελματα εκτος απο γιατρους το βλεπετε αυτο; υδραυλικους, ηλεκτρολογους, κλπ;
ραντιέρηδες, κομπιουτεράκηδες, λογιστές, επιχειρηματίες,
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:08
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:58
Πρέπει να είσαι ο βάτραχος που σιγοβράζει
Ή απλά σου λέω την αλήθεια σε αντίθεση με τον φίλο σου με τα 5κ, που ζορίζεται σε μια χώρα που ένας μαλακας σαν εμένα, με πολύ λιγότερα, μένει σε μονοκατοικία στην αθηναϊκή ριβιερα δίπλα στη θάλασσα :102:
Μεθυσμένος είσαι ρε μεσημεριάτικο; δε ζορίζεται λέμε, ολόκληρο δοκίμιο σου έγραψα πριν
viewtopic.php?f=25&t=50234&start=60#p3211510

Πιες έναν καφέ και ξαναέλα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:47
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:28 Τα ξέρω ρε τσιλ. Γιαυτο και είπα πως ένα τέτοιο ποσό μπορεί να φαντάζει εκ πρώτης μεγάλο αλλά δεν ειναι αν βάλεις τις υποχρεώσεις γυρω απο αυτό.
Επίσης παίζει και το άλλο, για να φτάσεις σε σημείο να έχεις τέτοιο μισθό(ή να τα βγάζεις απο τη δική σου επιχείρηση) πρέπει να έχεις τριγύρω σου και έναν αντίστοιχο κύκλο που αναγκαστικά φεύγουν και εκεί λεφτάκια. Δεν είναι τόσο απλό.
Nτάξει ο συγκεκριμένος δεν έχει τέτοιο κύκλο, απλά δουλεύει και στον ύπνο του.

Αυτό που όμως συμβαίνει όλο και συχνότερα όταν έχεις καλό μισθό, είναι ότι κανένας άλλος στην οικογένεια δεν έχει. Και αναγκαστικά λίγο ή πολύ γίνεσαι η τράπεζα για όποιο αγαπημένο πρόσωπο του σκάει κάτι.
Καλα αλλο και αυτό.
Πάντως μην υποτιμάς τα έξοδα για κοινωνικές συναναστροφές, ειδικά αν πρέπει να εισαι με τέτοιο κόσμο που σε βοηθά επαγγελματικά, πρέπει να χαλάσεις, δε γινεται αλλιώς
Δε λέω για τον δικό σου, γενικά μιλάω και πιο ειδικά για επιχειρηματίες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:10
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:06
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:07Ότι αν δε λέει ψέματα για κάτι από τα παραπάνω, λέει ψέματα για τον μισθό του :102:
Ενας μέτριος μισθός υψηλόβαθμου στελέχους σε μεγάλη εταιρεία είναι.
Και ο μέσος τέτοιος τύπος, όπως διαβάσαμε παραπάνω, δεν μπορεί να αγοράσει ολόκληρο καρπούζι κ δε βγάζει το μήνα.
το ζήτημα είναι πόσοι έχουν τέτοιο εισοδημα; μήπως οι παρτ ταιμ που είναι εκατοντάδες χιλιάδες;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:15
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:33Εμένα ένας πρώην φίλος μου και εξ αγχιστείας συγγενής δε δουλεύει γιατί η γυναίκα του βγάζει 6.000/μήνα και ο ίδιος εισπράττει 300 ευρώ από το νοίκι διαμερίσματος που κληρονόμησε 30-30-30 με τα αδέρφια του.
Ξεκινάμε από το ότι €6.300 τον μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά ώστε να μη δουλεύει ο σύζυγος, γιατί οι δυνατότητες αποταμίευσης δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γεράματα.
Σοβαρολογείς;
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 09:36
Κόκκορας έγραψε: 03 Οκτ 2023, 03:20
Green Dragon έγραψε: 02 Οκτ 2023, 18:36 Άλλα βλέπω εγώ έξω...
ελα ρε κοψε την πλακα,που μενεις; βου που; νου που; :lol:
εδω εχουν παει ολα στον ουρανο,ενοικια ,τροφιμα,ρεκορ πανευρωπαικα κανει ο μητσοτακης και η κυβερνηση του
δεκαρα δεν δινει βγαζει και πανηγυρικες ανακοινωσεις για αυξηση επενδυσεων λογω... γκολντεν βιζα

φετος εκανε ρεκορ στις γεννησεις η χωρα απο την καλοπεραση(αρνητικο)

ακου αλλα βλεπω εξω :lol:

ΥΣ ας κανονισουν τωρα οσοι υποφερουν να μην πατησουν καν εκλογες,αποχη να γινει παλι το 21 41...
Ποιά πλάκα; Ισχύουν όσα γράφει ο Εμπεδοκλής, οι δρόμοι πήχτρα όπως ήταν πριν τα μνημόνια, η οικοδομή δουλεύει φουλ, τα μαγαζιά έχουν μέσα κόσμο, οι πελάτες δεν μου τα κάνουν τσουρέκια στα παζάρια (θυμάμαι το 2014-16 ότι κάποιες φορές χρειαζόταν 1 ώρα παζάρι για να κλειστεί συμφωνία, φευ!), πληρώνουν γρήγορα κλπ. Φαίνεται από 100 διαφορετικά πράγματα.

Εγώ δεν σου λέω ότι είναι υγιής ανάπτυξη, μπορεί να είναι και φούσκα, δεν ξέρω αλλά αυτήν την στιγμή η αγορά κινείται μια χαρά.
ενταξει τοτε να μην δινουμε στατιστικα στην eurostat να λεμε χθες καταναλωθηκαν τοσοι εσπρεσσο ως δειγμα ευμαρειας
ελα τωρα
Άβαταρ μέλους
Leporello

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:58
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:14 Εγώ πάντως με λιγότερα θεωρώ τον εαυτό μου ξεκάθαρα προνομιούχο για δεδομένα Ελλάδας. Το θεωρώ κ λίγο ντροπή να βγάζεις 3-4-5-10κ και να λες ότι δε σου φτάνουν όταν ζουν γύρω σου άνθρωποι οικογένειες με 700-1000-1500, δηλαδή έχει χαθεί το μετρο. Βέβαια κ ο Πάγκαλος κάτι τέτοια έλεγε πριν μερικά χρόνια, ότι δε βγαίνει μάνα μου (λινκ). Γι αυτό λέω, στην Ελλάδα έχει χαθεί το μετρο, μπερδεύουμε τη βούρτσα με τη μπούτσα και το βόλεϊ με το τρόλεϊ όταν παίζουμε μπασκετ
Πρέπει να είσαι ο βάτραχος που σιγοβράζει, ίσως εγώ που έρχομαι μια-δυό φορές το χρόνο τη νιώθω την διαφορά πιό έντονα. Είναι πλέον πανάκριβη χώρα η Ελλάδα. Σε ετήσια βάση είναι σε επίπεδα Αυστραλίας γιατί εσείς έχετε και κάτι ειδικά αγγούρια σπέσιαλ που δεν τα τρώμε εμείς, όπως βενζίνη στα 2+ ευρώ, φροντιστήρια, παιδίατρους με πενηντάρικο και τέτοια. Αν βγάζεις 4 είσαι καλά με μικρή οικογένεια και νοίκι, αν βγάζεις 3 έχει κόψει διασκέδαση και έχεις αρχίσει να κόβεις από έκτακτα έξοδα και συντηρήσεις, αν βγάζεις 2 έχεις αρχίσει να κόβεις και από τακτικά έξοδα.
Τώρα που δεν δουλεύω, το οικογενειακό μας εισόδημα είναι λίγο κάτω από τα €3.500 τον μήνα και δεν έχουμε νοίκι ή έξοδα εκπαίδευσης. Ε, δεν έχουμε κόψει από τα έκτακτα έξοδα και συντηρήσεις αλλά κάτι ταξείδια κ.λ.π. που παλιότερα τα κάναμε με άνεση, τώρα τα σκεφτόμαστε. Πρέπει να βρώ κάτι να κάνω γιατί αρχίζουν και ανεβαίνουν άλλα έξοδα όπως διασκέδαση παιδιών, ιατρικά δικά μας κ.λ.π.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:15
Σοβαρολογείς;
Βεβαίως σοβαρολογώ. Αν όμως ο σύζυγος καθάριζε κι'αυτός άλλα €2.000 τότε ναι, το μέλλον θα φαινόταν άνετο.
1.
sharp

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:06
To 23 όμως; Ακρίβηνε πολύ, ειλικρινά πρώτη φορά φέτος είπα ότι σε κόστος Αθήνα = Μελβούρνη σε όλα, ακόμα και στα ακίνητα πλέον.
Πού οφείλεται όμως αυτό κατά τη γνώμη σου; Μια που είσαι και του κλάδου και γενικώς δεν λές ό,τι νά 'ναι. Αν θέλεις φυσικά, με ενδιαφέρει.
sharp

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:25
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:15 Ξεκινάμε από το ότι €6.300 τον μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά ώστε να μη δουλεύει ο σύζυγος, γιατί οι δυνατότητες αποταμίευσης δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γεράματα.
Σοβαρολογείς;
Βεβαίως σοβαρολογώ. Αν όμως ο σύζυγος καθάριζε κι'αυτός άλλα €2.000 τότε ναι, το μέλλον θα φαινόταν άνετο.
Δηλ. με 6.300 θα έχεις πρόβλημα στα γεραματα, αλλά με 8.300 όχι;
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Κόκκορας έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:21
Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 09:36
Κόκκορας έγραψε: 03 Οκτ 2023, 03:20

ελα ρε κοψε την πλακα,που μενεις; βου που; νου που; :lol:
εδω εχουν παει ολα στον ουρανο,ενοικια ,τροφιμα,ρεκορ πανευρωπαικα κανει ο μητσοτακης και η κυβερνηση του
δεκαρα δεν δινει βγαζει και πανηγυρικες ανακοινωσεις για αυξηση επενδυσεων λογω... γκολντεν βιζα

φετος εκανε ρεκορ στις γεννησεις η χωρα απο την καλοπεραση(αρνητικο)

ακου αλλα βλεπω εξω :lol:

ΥΣ ας κανονισουν τωρα οσοι υποφερουν να μην πατησουν καν εκλογες,αποχη να γινει παλι το 21 41...
Ποιά πλάκα; Ισχύουν όσα γράφει ο Εμπεδοκλής, οι δρόμοι πήχτρα όπως ήταν πριν τα μνημόνια, η οικοδομή δουλεύει φουλ, τα μαγαζιά έχουν μέσα κόσμο, οι πελάτες δεν μου τα κάνουν τσουρέκια στα παζάρια (θυμάμαι το 2014-16 ότι κάποιες φορές χρειαζόταν 1 ώρα παζάρι για να κλειστεί συμφωνία, φευ!), πληρώνουν γρήγορα κλπ. Φαίνεται από 100 διαφορετικά πράγματα.

Εγώ δεν σου λέω ότι είναι υγιής ανάπτυξη, μπορεί να είναι και φούσκα, δεν ξέρω αλλά αυτήν την στιγμή η αγορά κινείται μια χαρά.
ενταξει τοτε να μην δινουμε στατιστικα στην eurostat να λεμε χθες καταναλωθηκαν τοσοι εσπρεσσο ως δειγμα ευμαρειας
ελα τωρα
μονο στα μαγαζιά του κέντρου όμως :P
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:09

Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;
Κατάστημα τροφίμων έχω, ο τίτλος υποτιμά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.

Σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι μέσα έναν μήνα και σταδιακά ρέπουν προς δεύτερο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις ενός μήνα, που τείνει προς υποχρεώσεις δύο μηνών, είτε λέγεται ενοίκιο είτε τρόφιμα είτε δίδακτρα είτε λογαριασμοί ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/κτλ.

Δεν ξέρω σε ποιο σύμπαν ζεις εσύ, εγώ πάντως ζω σ' αυτό που μόλις περιέγραψα.
Έγινε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”