+ 1pikey25 έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:40Αν δε μπορουν σημαινει οτι θελουν και οχι οτι δε θελουν και μπορουν να υιοθετησουν
Αν δε βγαινουν οικονομικα θα πρεπει το κρατος να στηριξει οπως λεει το συνταγμα
Πως ακριβως μετραμε το πως νιωθουν ? Νομιζεις οτι ειναι κανενας ετοιμος να γινει γονιος ? Οταν πρεπει να κολυμπησεις κολυμπας, εξω απο το νερο μπορεις να κανεις τον Φελπς
Γαμος σημαινει οικογενεια και οικογενεια σημαινει παιδια, οποτε επειδη ειναι λεπτο το θεμα με ατομα που δεν μπορουν να κανουν παιδια ας πουμε οτι γαμος χωρις παιδια ειναι de facto αποτυχημενος γαμος και αυτο το ξερουν πολυ καλα και για αυτο θελουν να αγορασουν / οικειοποιηθουν παιδια οι 2slgbtqia+
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;
- Otto Weininger
Re: Poll. Συμφωνείτε με το γάμο ατόμων του ίδιου φυλου;
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Στο μεταξύ αυτά τα λένε άτομα χωρίς παιδιά.mao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:54ξεγελούν το σύστημα λέει αν το κάνουνhellegennes έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:52Λέει κάπου ο νόμος ότι αν παντρευτείς πρέπει να κάνεις και παιδιά; Αυτοί που παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν, να μην έχουν δικαίωμα να παντρευτούν;![]()
Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν ζευγάρια ή εργένηδες χωρίς παιδιά σαν εξωγήινους. Ή σαν κατώτερο είδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φαντάζομαι ,ο φίλος Vagabondo το έγραψε ειρωνικά,αλλά καλά έκανες και πόσταρες το συγκεκριμένο άρθρο.Θα σου ζητούσα να το κάνεις κοπι πειστ για να το δούμε ,για όποιον βαριέται να κάνει ''κλικ''.Είναι πολύ ενδιαφέρον.Καλησπέρα.The Rebel έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 22:26https://primenews.press/i-ollandia-eche ... atathlipsivagabondo έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 22:14Σιγά μωρέ. Εδώ δεν παίρνουνε τα κεφάλια από διάφορα παραπληγικά και με σύνδρομο ντάουν άτομα, θα πάρουνε του ξαδέρφου σου; Για άλλο πραμα συζητάμε.vag_el έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 23:53 Εχω ένα ξαδερφάκι καμμια 15 χρόνια μικρότερό μου.Ε αυτό το παιδί γεννήθηκε ομοφυλόφιλο,είναι σα κοριτσάκι και επίσης ενα φανταράκι στη σειρά μου που επίσης ήταν σα γυναίκα.Τι να κάνουμε όταν η φύση αποφασίζει για το φύλο ενός παιδιού.Θα τους πάρουμε τα κεφάλια?
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
εδώ συγκρίνουμε γάμο με παιδιά και γάμο χωρίς παιδιά. Αποτυχημένος είναι αυτός όπου υπάρχει δυστυχία . Μπορεία να είσαι παντρεμένος με παιδιά και δυστυχισμένος, ή παντρεμένος χωρίς παιδιά και ευτυχισμένος, και το αντίστροφο φυσικά.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:54Ναι αλλά τι είναι καλύτερο, ένας δυστυχισμενος γάμος ή μια δυστυχισμένη μοναξιά;mao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:44
αποτυχημένος γάμος είναι αυτός μέσα στον οποίο υπάρχει δυστυχία.![]()
Τώρα έχει μεγαλώσει και όπως καταλαβαίνεις είναι αργά για τέτοιου είδους δυστοπικές μεθόδους.Εχει πάρει το δρόμο του και πορεύεται (και εμείς μαζί) με ό,τι αποφάσισε η φύση για αυτόν.Dorian έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 20:33Στο 1960 ζούμε; γιατί δεν το πάνε το παιδί σε κανένα γιατρό, μπορεί να έχει ελλειψη σε ορμόνη, η υπόφυση να υπολειτουργεί, τα διαγνωστικά ορμονολογικές, μαγνητικές υπάρχουν πλέον .vag_el έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 23:53 Εχω ένα ξαδερφάκι καμμια 15 χρόνια μικρότερό μου.Ε αυτό το παιδί γεννήθηκε ομοφυλόφιλο,είναι σα κοριτσάκι και επίσης ενα φανταράκι στη σειρά μου που επίσης ήταν σα γυναίκα.Τι να κάνουμε όταν η φύση αποφασίζει για το φύλο ενός παιδιού.Θα τους πάρουμε τα κεφάλια?
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
- EKPLIKTIKOS
Κοίτα εγώ έκανα παιδι και δεν παντρεύτηκα γιατι το θεωρησα τραβηγμενο, τώρα το να παντρευτείς κ χωρίς παιδί το τοποθετώ στη σφαίρα της ανωμαλίας, αλλά γούστα είναι αυτά δεν κρίνωmao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:58εδώ συγκρίνουμε γάμο με παιδιά και γάμο χωρίς παιδιά. Αποτυχημένος είναι αυτός όπου υπάρχει δυστυχία . Μπορεία να είσαι παντρεμένος με παιδιά και δυστυχισμένος, ή παντρεμένος χωρίς παιδιά και ευτυχισμένος, και το αντίστροφο φυσικά.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:54Ναι αλλά τι είναι καλύτερο, ένας δυστυχισμενος γάμος ή μια δυστυχισμένη μοναξιά;mao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:44
αποτυχημένος γάμος είναι αυτός μέσα στον οποίο υπάρχει δυστυχία.![]()
και πολύ καλά έκανες. Αλλά ένα ζευγάρι που είναι και λίγο θρήσκο και θέλει να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί πρέπει οι άλλοι που έχουν παιδιά να το κατηγοριοποιήσουν ως κάτι κατώτερο..και να του πουν όχι εσείς κοροιδεύετε το σύστημα και κακώς κάνατε γάμο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 00:03Κοίτα εγώ έκανα παιδι και δεν παντρεύτηκα γιατι το θεωρησα τραβηγμενο, τώρα το να παντρευτείς κ χωρίς παιδί το τοποθετώ στη σφαίρα της ανωμαλίας, αλλά γούστα είναι αυτά δεν κρίνωmao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:58εδώ συγκρίνουμε γάμο με παιδιά και γάμο χωρίς παιδιά. Αποτυχημένος είναι αυτός όπου υπάρχει δυστυχία . Μπορεία να είσαι παντρεμένος με παιδιά και δυστυχισμένος, ή παντρεμένος χωρίς παιδιά και ευτυχισμένος, και το αντίστροφο φυσικά.EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:54
Ναι αλλά τι είναι καλύτερο, ένας δυστυχισμενος γάμος ή μια δυστυχισμένη μοναξιά;![]()
![]()
.student έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:24
vag_el έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 00:38
Βικιπαίδεια
Η επιστήμη δεν γνωρίζει τις ακριβείς αιτίες που διαμορφώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται σε μία περίπλοκη αλληλεπίδραση γενετικής, ορμονών και περιβαλλοντικών επιρροών,...
Εδώ δεν παίζει κανένα ρόλο το αν συμφωνώ ή όχι. H διαμόρφωση γενικά του συνόλου του χαρακτήρα του ανθρώπου είναι αποδεδειγμένα ένας συνδυασμός γενετικής και περιβάλλοντος. Nature vs nurture.
Πού βρίσκεται λοιπόν ο δικός μου προβληματισμός και η ανησυχία? Βρίσκεται απλά στο πως έχουν διαμορφωθεί πλέον οι συντελεστές βαρύτητας των δύο μοναδικών αυτών παραμέτρων που διαμορφώνουν τον άνθρωπο. Πόσο ρόλο γενετική, πόσο nurture?
Η προσωπική μου άποψη , την οποία μπορώ να στηρίξω κι εγώ με ικανές μελέτες και πειράματα, λέει ότι ο δείκτης βαρύτητας της επίδρασης του περιβάλλοντος (nurture) έχει πλησιάσει σε ύψη που το τί εργοστασιακές ρυθμίσεις φοράει το κάθε μοτέρ που έρχεται στον κόσμο μοιάζει να μην έχει σημασία. Ο βαθμός επιστημονικής προόδου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσω της ψυχολογίας, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας σαν μέσο διάχυσης των μηνυμάτων (και παραγωγός τους πλέον) με αναγκάζει να αποδεχθώ το ότι αν με παίρνανε σήμερα με το που γεννιόμουν και με μεγάλωναν σε μια state of the art πανεπιστημιακή εγκατάσταση θα μπορούσαν να με κάνουν οτιδήποτε αποφάσιζαν. Εδώ 80 χρόνια πριν και είδαμε ξεκάθαρα το πόσο μπόρεσαν οι αυξημένες δυνατότητες των γνώσεων στην ψυχολογία του ατόμου και της μάζας και η εμφάνιση απλών μορφών μαζικών επικοινωνιακών μέσων να κάνουν έναν ολόκληρο πολιτισμένο λαό εγκεφαλικά ζόμπι, ναζιστικά ρομπότ, εντελώς εγκεφαλοπλυμένα άλογα ζώα. Πιστεύει κανείς ότι αν επικρατούσαν οι ναζί και υλοποιούσαν με άνεση χρόνου όλο το πλάνο τους θα είχε κάποιο νεογέννητο πιθανότητα στα 20 του να μην ήταν το απόλυτο ρομπότ? Και αυτοί παιδεύτηκαν και καμιά δεκαπενταετία να το απλώσουν. Οι σημερινοί μέσα σε λίγες βδομάδες έκαναν έναν ολόκληρο πλανήτη να μπει οικοιοθελώς σε καραντίνα και να χτυπάει κατσαρόλες στα μπαλκόνι πρόθυμα και μεσ στην τρελή χαρά. Να στέλνει μνμα για να πάρει άδεια να βγει απ το σπίτι του να πάρει φαι. Και να πανηγυρίζει. Μια καλή γεύση από την προοδο που έχει επιτευχθεί στις δυνατότητες διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης.
Δεν έχω καμία αμφιβολία λοιπόν ότι ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος που είμαι σήμερα (εκ του αποτελέσματος), υπό τέτοιες συνθήκες οργανωμένης επιστημονικά διαμόρφωσης προσωπικότητας, αναπόφευκτα θα κατέληγα να γίνω οτιδήποτε επέλεγαν εξ αρχής. Ακόμα και cum bucket σε πάρτυ λήξης γκευ παρέιντ να εκστασιάζεται από καύλα. Εδώ το βλέπουμε λάιβ να εξελίσσεται γύρω μας μαζί με τόσα άλλα χωρίς ιδιαίτερες εργαστηριακές συνθήκες. Ποιός θα γλύτωνε αν τον ξεκίναγαν εκπαίδευση και διαμόρφωση προσωπικότητας από μωρό σήμερα? (Και μην τρέξει κανάς βλαμμένος να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Κανέναν προσπαθώ να μην κατακρίνω πλέον στη ζωή μου, πόσο μάλλον τα cumbuckets σε αυτά τα πάρτυ. Άνδρες ή γυναίκες. Έτσι τη βρίσκουν ...(ή νομίζουν ότι τη βρίσκουν, η ψυχή τους το ξέρει πως νιώθουν μόλις φύγει η μανία/έκσταση και ζέχνουν και κολλάνε από τα χύσια του όχλου)... επιλογή τους, με γειά τους με χαρά τους αν αυτό τους ευχαριστεί. Πιο εύκολο έχει γίνει να παρασυρθώ και να κατακρίνω αυτόν που τη βρίσκει να κλωτσάει αηδιασμένος ένα γυφτάκι βρίζοντας και μετά πάει κι ανάβει κερί σαν το μπόι του παρά να κατακρίνω έναν πρόσκαιρο cum bucket σε γκευ όργιο).
Πόσοι από όλους αυτούς όμως, αναρωτιέμαι, θα ζούσαν έτσι, αν οι ίδιοι ακριβώς γενετικά άνθρωποι είχαν γεννηθεί οποτεδήποτε από 50 εώς και 50000 χρόνια νωρίτερα στην ιστορία του ανθρώπου? Ελάχιστοι είναι η προφανής για μένα απάντηση. Και επειδή είναι κάπως δύσκολο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της ανθρωπότητας στο σύνολο της ιστορίας της να περιλαμβάνεται το 45% των νέων ανδρών να λέει ξαφνικά ότι του αρέσει και να τον παίρνει, (είναι απίθανο δηλαδή να άλλαξε τόσο ξαφνικά το εργοστασιακό γενετικό σετ απ), είναι μονόδρομος να επιβεβαιωθεί το ότι άλλαξε η άλλη παράμετρος. Το περιβάλλον. Και όπως ήδη ανέφερα, άλλαξε τόσο πολύ που οι απόγονοί μας θα γίνονται αναπόφευκτα ό,τι αποφασιστεί.
Προς το παρόν, είναι ξεκάθαρο σε εμένα ότι η απόφαση που έχει παρθεί για όλους μας σαν άνθρωποι είναι να γίνουμε όσο περισσότερο και όσο περισσότεροι κάποιο από όλα αυτά τα νέα φύλα με καθοριστική παράμετρο το να τον παίρνουμε και να τον δίνουμε με όσους περισσότερους δυνατούς τρόπους και συνδυασμούς. Όπως ακριβώς το ξεκαθάρισε ο ευάγγελος (έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα) εξηγώντας μας ότι η ειλημμένη και δεδηλωμένη αυτή απόφαση ονομάζεται...
Το δέχομαι ,ότι το περιβάλλον ενός νεογέννητου είναι πολύ σημαντικό στην μετέπειτα εξέλιξη του χαρακτήρα του.Ομως έτσι τα βρήκαν τα πράγματα (κι εμείς) ,και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό ,αν πρώτα δεν αλλάξει εσωτερικά ο ίδιος ο ανθρωπογεννητικός μηχανισμός δηλαδή η ίδια η φύση του ανθρώπου.Επίσης ,μπορεί να αλλάξει κάποιος χαρακτηριστικά και συμπεριφορές ,αλλά η ψυχή του δεν αλλάζει εύκολα ,αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν κάνει απο μόνος του κάτι γι αυτό.
Μπορείς πχ να σκληρύνεις ή να μαλακώσεις την ψυχή σου αναλόγως με τις ιδιαιτερότητες της εποχής.Προσωπικά Πιστεύω στο Θεό και αυτό είναι Σωτήριο.
Χμ.τα cum parties,τα είχα δεί παλιότερα όταν ήμουν ακόμη νέος και ενθουσιώδης,και βλέπω τη διαφορά σήμερα που έχω ξεφύγει απο την διαφθορά της περιέργειας και των σόκ που έπαθα όταν τα αντίκρυσα.Δεν είμαι καμια Παναγία ,αλλά το βρίσκω πολύ υποτιμητικό όλο αυτό το κόνσεπτ.Επειτα ,πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται για το χρήμα το οποίο ξέρει πολύ καλά να κυβερνά τον κόσμο και να τον καταστρέφει.
Υ.Γ Η ονοματοδοσία είναι προφανως..........η φύση
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Halpern’s “nudge unit,” the Behavioral Insights Team, was recruited by Matt Hancock, former secretary of state for health and social care, to provide the government with “frictionless access to behavioral expertise.” Halpern’s unit developed slogans such as “hands, face, space,” to increase citizen compliance with COVID-19 restrictions and regulations.
Halpern told The Telegraph that the people of the U.K. would comply with future “stay at home” orders since they already “kind of know what the drill is.”
He indicated that the COVID-19 lockdown experience made it “much easier to now imagine” that citizens would be willing to comply with future restrictions of individual freedoms.
“There are times when you do need to cut through… particularly if you think people are wrongly calibrated,” he claimed.
https://americanmilitarynews.com/2023/0 ... cial-says/
Ε ρε λίγο να συνειδητοποιούσαμε τι calibration τρώμε κάθε στιγμή και σε πόσο προχωρημένο level...
και καλά εμείς που έχουμε γίνει από ηλικία κάπως δύσκαμπτοι στην καλίμπρα...κάτι πομένει από το παρελθόν...
οι νέοι...οι έφηβοι...τα παιδιά...τα νήπια...που έχουν πλέον ασταμάτητα κάποιο expert behavioral insights team με ορθάνοιχτη και συνεχή πρόσβαση να κάνει compliance calibration στην προσωπικότητά τους?
Ό,τι και να θέλουν να επιτύχουν σαν κοινωνική συμπεριφορική διαμόρφωση, θα το πετύχουν. Γιατί απλά πλέον...μπορούν.
Halpern told The Telegraph that the people of the U.K. would comply with future “stay at home” orders since they already “kind of know what the drill is.”
He indicated that the COVID-19 lockdown experience made it “much easier to now imagine” that citizens would be willing to comply with future restrictions of individual freedoms.
“There are times when you do need to cut through… particularly if you think people are wrongly calibrated,” he claimed.
https://americanmilitarynews.com/2023/0 ... cial-says/
Ε ρε λίγο να συνειδητοποιούσαμε τι calibration τρώμε κάθε στιγμή και σε πόσο προχωρημένο level...
και καλά εμείς που έχουμε γίνει από ηλικία κάπως δύσκαμπτοι στην καλίμπρα...κάτι πομένει από το παρελθόν...
οι νέοι...οι έφηβοι...τα παιδιά...τα νήπια...που έχουν πλέον ασταμάτητα κάποιο expert behavioral insights team με ορθάνοιχτη και συνεχή πρόσβαση να κάνει compliance calibration στην προσωπικότητά τους?
Ό,τι και να θέλουν να επιτύχουν σαν κοινωνική συμπεριφορική διαμόρφωση, θα το πετύχουν. Γιατί απλά πλέον...μπορούν.
Niki έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:04Δεν μπορώ να καταλάβω αν απλά γράφεις για να διαφωνήσεις έτσι απλά.mao mao έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 22:45Δηλαδή και ετεροφύλα ζευγάρια ξεφτιλίζουν το θεσμό του γάμου αν για οποιδήποτε λόγο δεν θέλουν παιδιά;Niki έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 22:31 Ο γάμος είναι η δημιουργία οικογένειας οτιδήποτε άλλο ξεφτιλίζει τον θεσμό ,αν επιτραπεί να παντρεύονται άτομα ιδίου φύλου θα πρέπει να επιτραπεί να παντρεύονται και άνθρωποι με ζώα είδα κάποια αιτήματα από φιλόζωους δηλαδή κάποιος να παντρεύεται την σκυλίτσα του κάποιος παράδειγμα την κατσίκα του κ.λ.π.
Ο γάμος δεν έχει να κάνει με τι ονειρεύεται ή πώς θέλει κάποιος το σέξ ο γάμος είναι για την δημιουργία καθαρά οικογένειας.
Ψήφισα όχι.
Ένα σύμφωνο συμβίωσης για τα περιουσιακά είναι αρκετό.
Από τον πολιτικό γάμο προκύπτει η οικογενειακή μερίδα το μητρώνυμο και το πατρώνυμο.
Το ίδιο και στον εκκλησιαστικό γάμο.
Στο σύμφωνο συμβίωσης όχι.
Είτε νομικά το πάρεις είτε ηθικά είτε εκκλησιαστικά θα κατάληξης στο ίδιο αποτέλεσμα με την δημοσίευση μου πιο πάνω.
Τώρα ώς αναφορά το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί αλλά να μην κάνει παιδιά αποφασισμένο από πρίν είναι χαζό ζευγάρι απλά , γιατί μπαίνει στον κόπο; γιατί δεν κάνει απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης;
Απλά επειδή έχει την δυνατότητα να ξεγελάσει το σύστημα το ξεγελάει και ταυτόχρονα μπαίνει σε έξοδα και σε άχρηστη γραφειοκρατία;
Γιατί;
Δεν υπάρχει λόγος.
Άσε που είναι αστείο ο Βαγγέλης θέλει να παντρευτεί τον Κώστα και μητρώνυμο θέλει να το έχει ο Βαγγέλης.
Ο άλλος θέλει να παντρευτεί την κατσίκα του στην Γερμανία και θέλει να βάλει μητρώνυμο το όνομα της κατσίκας για την οικογένεια που θα φτιάξει.
Όλοι αυτοί έχουν κόμπλεξ.
Μπούρδες λες, οικογενειακή μερίδα ανοίγει και με το σύμφωνο συμβίωσης.
https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%C ... E%BF%CF%85
Περιγραφή
Η διαδικασία αφορά στη δημιουργία νέας οικογενειακής μερίδας μετά τον γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης.
Η μεγαλύτερη ίσως ευλογία και κατάρα από το να αποφασίσεις συνειδητά να πας κόντρα στον χείμαρρο του εμβολιασμού, σε σημείο επίπονο και κοστοβόρο για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, ήταν τελικά η εμπειρία του να βιώσεις στην πράξη ένα μέρος από την δύναμη και την αποτελεσματικότητα των πιο expert behavioral calibration teams του πλανήτη. Σε όλο της το εύρος.
Ευλογία γιατί σε κάποιο βαθμό βγήκες πολύ πιο κωλοπετσωμένος και μπαρουτοκαπνισμένος από μια μάχη που οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν καν ότι λάμβανε χώρα. Κατάρα γιατί πήρες μια γενναία δόση στην πράξη από το τί πέσιμο μπορεί να φάει ξαφνικά ένας μέσος άνθρωπος και σε τί βαθμό μπορεί να πιεστεί για να γίνει calibrated στο απαιτούμενο behavioral level of compliance.
Και μπορεί κάποιος από εσάς να μην έχει βιώσει στην πράξη τον τσαμπουκά των behavioral compliance experts είτε γιατί αβίαστα/πρόθυμα ευθυγραμμίζεται οικειοθελώς στις μέχρι τώρα απαιτήσεις είτε γιατί στο πρώτο σκληρό μαρκάρισμα ζητάει αλλαγή και πάει με τους άλλους που είναι ψηλότεροι και δυνατότεροι και κλωτσάνε κι όλας. Να είναι βέβαιος όμως ότι ακόμα και αν δεν προέκυψαν προς ώρας ζητήματα που θα τον κάνουν προσωπικά να βρεθεί απέναντι στα behavioral compliance teams, είναι μόνο θέμα χρόνου το να προκύψουν.
Είναι τόσο αρρωστημένο αυτό που εξελίσσεται γύρω μας συνολικά ως προς τον άνθρωπο (και δεν μιλάω μόνο για το σεξουαλικό/ηδονιστικό σκέλος που κυριαρχείται και οδηγείται από την lgbtqwkj+458gft*/ ατζέντα), που μόνο πολύ αρρωστημένες και σάπιες ψυχές ανθρώπων (αν δεν έχουν προγκήξει ακόμα), δεν θα προγκήξουν τελικά, κάποια στιγμή, στην πορεία του.
Τρόπο πρακτικής διαφυγής/ανατροπής προσωπικά δεν βλέπω και αυτό αυξάνει την επιθυμία και την προσήλωσή μου στο να περνάω όσο καλύτερα μπορώ κάθε λεπτό του σήμερα που προσφέρεται και είναι διαθέσιμο. Μικρή η τελική διαφορά, αλλά το "τί μαλάκας ήμουνα και δεν το κανα τότε που μπορούσα" προσπαθώ να το αποφεύγω. Είναι επίπονο σαν πρόσθετο κερασάκι αν σκάσει το ζόρι.
Καλά ξεμπερδέματα νά χουμε και ο Θεός βοηθός εύχομαι σε όλους. Από άνθρωπο εδώ που φτάσαμε, ν αλλάξει το νομοτελειακώς ερχόμενο, δεν παίζει.
ΥΓ. Κατά την αισιόδοξη άποψή μου, αξίας 0,02
Ευλογία γιατί σε κάποιο βαθμό βγήκες πολύ πιο κωλοπετσωμένος και μπαρουτοκαπνισμένος από μια μάχη που οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν καν ότι λάμβανε χώρα. Κατάρα γιατί πήρες μια γενναία δόση στην πράξη από το τί πέσιμο μπορεί να φάει ξαφνικά ένας μέσος άνθρωπος και σε τί βαθμό μπορεί να πιεστεί για να γίνει calibrated στο απαιτούμενο behavioral level of compliance.
Και μπορεί κάποιος από εσάς να μην έχει βιώσει στην πράξη τον τσαμπουκά των behavioral compliance experts είτε γιατί αβίαστα/πρόθυμα ευθυγραμμίζεται οικειοθελώς στις μέχρι τώρα απαιτήσεις είτε γιατί στο πρώτο σκληρό μαρκάρισμα ζητάει αλλαγή και πάει με τους άλλους που είναι ψηλότεροι και δυνατότεροι και κλωτσάνε κι όλας. Να είναι βέβαιος όμως ότι ακόμα και αν δεν προέκυψαν προς ώρας ζητήματα που θα τον κάνουν προσωπικά να βρεθεί απέναντι στα behavioral compliance teams, είναι μόνο θέμα χρόνου το να προκύψουν.
Είναι τόσο αρρωστημένο αυτό που εξελίσσεται γύρω μας συνολικά ως προς τον άνθρωπο (και δεν μιλάω μόνο για το σεξουαλικό/ηδονιστικό σκέλος που κυριαρχείται και οδηγείται από την lgbtqwkj+458gft*/ ατζέντα), που μόνο πολύ αρρωστημένες και σάπιες ψυχές ανθρώπων (αν δεν έχουν προγκήξει ακόμα), δεν θα προγκήξουν τελικά, κάποια στιγμή, στην πορεία του.
Τρόπο πρακτικής διαφυγής/ανατροπής προσωπικά δεν βλέπω και αυτό αυξάνει την επιθυμία και την προσήλωσή μου στο να περνάω όσο καλύτερα μπορώ κάθε λεπτό του σήμερα που προσφέρεται και είναι διαθέσιμο. Μικρή η τελική διαφορά, αλλά το "τί μαλάκας ήμουνα και δεν το κανα τότε που μπορούσα" προσπαθώ να το αποφεύγω. Είναι επίπονο σαν πρόσθετο κερασάκι αν σκάσει το ζόρι.
Καλά ξεμπερδέματα νά χουμε και ο Θεός βοηθός εύχομαι σε όλους. Από άνθρωπο εδώ που φτάσαμε, ν αλλάξει το νομοτελειακώς ερχόμενο, δεν παίζει.
ΥΓ. Κατά την αισιόδοξη άποψή μου, αξίας 0,02
Η φύση σε πολλές περιπτώσεις είναι χαοτικηhellegennes έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:05Καμμία λέξη δεν θα έπρεπε να υπάρχει με την ίδια λογική γιατί οι λέξεις βάζουν σε πλαίσιο κάτι που δεν έχει απόλυτη έννοια αλλά μας βοηθάνε να συνεννοούμαστε. Είναι συμβάσεις. Φυσιολογικό είναι κάτι που βρίσκεται μέσα σε κάποια προκαθορισμένα πλαίσια, τα οποία ορίζονται κάθε φορά από εμάς τους ίδιους.AlienWay έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 18:47 Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό γιατί πολύ απλά η φύση δεν έχει απόλυτη λογική. Η λέξη φυσιολογικό δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Στην ανθρώπινη σύμβαση φυσιολογικό, ξαναλέω, είναι κάτι που εμπίπτει σε ένα πλαίσιο που έχουμε προκαθορίσει. Έτσι λοιπόν φυσιολογικό σε έναν οργανισμό είναι οποιαδήποτε έκφραση του DNA του. Αν κάτι δεν είναι μέσα σ' αυτές τις προδιαγραφές δεν είναι φυσιολογικό, όπως το να γεννηθείς με 3 δάχτυλα αντί για 5. Βέβαια, λάθη από αντιγραφές στο DNA συμβαίνουν, τις λέμε μεταλλάξεις και είναι ο λόγος που έχουμε εξέλιξη. Όμως σε επίπεδο μιας γενιάς αυτές οι μεταλλάξεις δεν αλλάζουν τίποτα ουσιώδες, οπότε δεν έχει νόημα από παρατηρησιακή πλευρά να πεις ότι δεν είναι φυσιολογικό. Η εξέλιξη είναι κι αυτή η ίδια μια αναδυόμενη ιδιότητα του DNA να μην είναι τέλειο στην αντιγραφή του. Εσύ μπορεί να έχεις μεταλλάξεις σε σχέση με το DNA των γονιών σου, αλλά στην πράξη δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά στο πώς λειτουργεί και πώς είναι ο οργανισμός σου σε σχέση με τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα.AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 02:08Η φύση σε πολλές περιπτώσεις είναι χαοτικηhellegennes έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:05Καμμία λέξη δεν θα έπρεπε να υπάρχει με την ίδια λογική γιατί οι λέξεις βάζουν σε πλαίσιο κάτι που δεν έχει απόλυτη έννοια αλλά μας βοηθάνε να συνεννοούμαστε. Είναι συμβάσεις. Φυσιολογικό είναι κάτι που βρίσκεται μέσα σε κάποια προκαθορισμένα πλαίσια, τα οποία ορίζονται κάθε φορά από εμάς τους ίδιους.AlienWay έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 18:47 Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό γιατί πολύ απλά η φύση δεν έχει απόλυτη λογική. Η λέξη φυσιολογικό δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αρα η φύση μπορεί να είναι χαοτική, αλλά διέπεται επίσης από μια κανονικότητα, δηλαδή στις περισσότερες εκφάνσεις της υπάρχει ένας κανόνας.hellegennes έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 02:17Στην ανθρώπινη σύμβαση φυσιολογικό, ξαναλέω, είναι κάτι που εμπίπτει σε ένα πλαίσιο που έχουμε προκαθορίσει. Έτσι λοιπόν φυσιολογικό σε έναν οργανισμό είναι οποιαδήποτε έκφραση του DNA του. Αν κάτι δεν είναι μέσα σ' αυτές τις προδιαγραφές δεν είναι φυσιολογικό, όπως το να γεννηθείς με 3 δάχτυλα αντί για 5. Βέβαια, λάθη από αντιγραφές στο DNA συμβαίνουν, τις λέμε μεταλλάξεις και είναι ο λόγος που έχουμε εξέλιξη. Όμως σε επίπεδο μιας γενιάς αυτές οι μεταλλάξεις δεν αλλάζουν τίποτα ουσιώδες, οπότε δεν έχει νόημα από παρατηρησιακή πλευρά να πεις ότι δεν είναι φυσιολογικό. Η εξέλιξη είναι κι αυτή η ίδια μια αναδυόμενη ιδιότητα του DNA να μην είναι τέλειο στην αντιγραφή του. Εσύ μπορεί να έχεις μεταλλάξεις σε σχέση με το DNA των γονιών σου, αλλά στην πράξη δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά στο πώς λειτουργεί και πώς είναι ο οργανισμός σου σε σχέση με τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα.AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 02:08Η φύση σε πολλές περιπτώσεις είναι χαοτικηhellegennes έγραψε: 07 Ιούλ 2023, 23:05
Καμμία λέξη δεν θα έπρεπε να υπάρχει με την ίδια λογική γιατί οι λέξεις βάζουν σε πλαίσιο κάτι που δεν έχει απόλυτη έννοια αλλά μας βοηθάνε να συνεννοούμαστε. Είναι συμβάσεις. Φυσιολογικό είναι κάτι που βρίσκεται μέσα σε κάποια προκαθορισμένα πλαίσια, τα οποία ορίζονται κάθε φορά από εμάς τους ίδιους.
Μπορούμε λοιπόν να λέμε κανονικός αντί για φυσιολογικός.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Η φυση των οργανισμων δεν ειναι χαοτικη αν μου επιτρεπεις, εκφραζεται μεσα απο καποιες λογικες και μπορει να αναδυεται μεσα απο το χαος αλλα αυτο ειναι αλλη υποθεση. Η λεξη προκυπτει απο την παρατηρηση αυτης της λογικης της φυσης. Η λεξη δεν ειναι ορισμενη στην καθε της λεπτομερια αλλα χρησιμοποιειται εμπειρικα και ανθρωποκεντρικα για να δειξει πραγματα που εμεις θεωρουμε οτι ακολουθουν εναν σχεδιασμο και μια διαφαινομενη ισορροπια και ταξη. Αν ας πουμε εγω καθομαι με το ποδια στο ταβανι και το κεφαλι κατω, ειναι δικη μου επιλογη και οχι του DNA αλλα καποιος μπορει ευκολα να πει πως δεν ειναι φυσιολογικη η συμπεριφορα μου, γιατι δεν ακολουθει τον σχεδιασμο μου και δεν ειναι ισορροπημενη. Η λεξη φυσιολογικο δεν οριζεται απο λεπτομερεις κανονες και κριτηρια που καθοριζουν τη φυσιολογικοτητα αλλα απο μια ευκολα παρατηρησιμη ταξη που σχετιζεται με τους οργανισμους και κατ επεκταση και την ταξη των φυσικων φαινομενων (δε χρησιμοποιειται προφανως μονο για τους ανθρωπους) . Οι λεξεις αυτες εχουν πολυ εμπειρικο υποβαθρο μεν αλλα ακουμπουν και σε αντικειμενικες παρατηρησεις. Υπαρχουν πραγματα καταφανως φυσιολογικα οπως η ετεροφυλοφιλια που ειναι σαφης μηχανισμος της αναπαραγωγης του ειδους, η λειτουργια του ανοσοποιητικου συστηματος που ειναι σαφης μηχανισμος κτλ και πραγματα που μπορει να χαρακτηριστουν φυσιολογικα αναλογα το πως το βλεπει κανεις, οπως ας πουμε το να τρωει καποιος μονο φρουτα η το να εχει καποιος μια πολυ μεγαλη μυτη που ομως δεν προξενει προβλημα και δεν ειναι απαραιτητα εξω απο τα πλαισια καποιου μηχανισμου. Εμεις οπως και να εχει χρησιμοποιουμε τη λεξη για να αξιολογησουμε αν κατι βρισκεται μεσα στην ταξη και στον σχεδιασμο των πραγματων με την εμπειρια μας σε μια κοινη συμβαση μεταξυ μας οπως ειπε ο χελης.AlienWay έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 02:50Αρα η φύση μπορεί να είναι χαοτική, αλλά διέπεται επίσης από μια κανονικότητα, δηλαδή στις περισσότερες εκφάνσεις της υπάρχει ένας κανόνας.hellegennes έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 02:17Στην ανθρώπινη σύμβαση φυσιολογικό, ξαναλέω, είναι κάτι που εμπίπτει σε ένα πλαίσιο που έχουμε προκαθορίσει. Έτσι λοιπόν φυσιολογικό σε έναν οργανισμό είναι οποιαδήποτε έκφραση του DNA του. Αν κάτι δεν είναι μέσα σ' αυτές τις προδιαγραφές δεν είναι φυσιολογικό, όπως το να γεννηθείς με 3 δάχτυλα αντί για 5. Βέβαια, λάθη από αντιγραφές στο DNA συμβαίνουν, τις λέμε μεταλλάξεις και είναι ο λόγος που έχουμε εξέλιξη. Όμως σε επίπεδο μιας γενιάς αυτές οι μεταλλάξεις δεν αλλάζουν τίποτα ουσιώδες, οπότε δεν έχει νόημα από παρατηρησιακή πλευρά να πεις ότι δεν είναι φυσιολογικό. Η εξέλιξη είναι κι αυτή η ίδια μια αναδυόμενη ιδιότητα του DNA να μην είναι τέλειο στην αντιγραφή του. Εσύ μπορεί να έχεις μεταλλάξεις σε σχέση με το DNA των γονιών σου, αλλά στην πράξη δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά στο πώς λειτουργεί και πώς είναι ο οργανισμός σου σε σχέση με τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα.
Μπορούμε λοιπόν να λέμε κανονικός αντί για φυσιολογικός.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 106 Απαντήσεις
- 2986 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
-
- 14 Απαντήσεις