Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Και κάτι τελευταίο. Αν καταλαβαίνω καλά βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα αλλά σε χώρο ευθύνης διάσωσης της Ελλάδας. Αν σε τέτοια περιοχή ένα σκάφος μεταφέρει ας πούμε ναρκωτικά, όπλα ή κάτι άλλο παράνομο, δεν έχει η Ελλάδα δικαίωμα να το σταματήσει και να το ελέγξει, ρυμουλκήσει όπου θέλει;
Όταν είναι προφανές ότι μεταφέρονταν εκατοντάδες άνθρωποι παράνομα, υπάρχει δηλαδή μια προφανής παρανομία, χάνει η χώρα το δικαίωμα να επέμβει; Παρέχει βοήθεια μόνο αν της επιτραπεί από το πλήρωμα; Και πως ξέρεις ότι αυτός που δεν δέχεται την βοήθεια δεν είναι δουλέμπορος που την αρνείται για να μην προσαχθεί ενώ πιθανόν οι επιβάτες μπορεί να έχουν ανάγκη;
Ευχαριστώ.
Article 2 of the Convention states that, The high seas being open to all nations and Freedom of the high seas comprises freedom of navigation. Article 4 states that, Every State has the right to sail ships under its flag on the high seas. And Article 6(1) states that when ships sail under the flag a State, they shall be subject to its exclusive jurisdiction on the high seas. Article 11(3) states that, No arrest or detention of the ship, even as a measure of investigation, shall be ordered by any authorities other than those of the flag State. Article 22(1) state that, a warship which encounters a foreign merchant ship on the high seas is not justified in boarding her unless there is reasonable ground for suspecting:(a) That the ship is engaged in piracy; or (b) That the ship is engaged in the slave trade; or (c) the ship is of the same nationality as the warship. [There is no Piracy if any action is not “committed for private ends”].
It follows from the above that: all interference with a merchant ship under any pretence beyond the three-mile limit is prima facie illegal.
Θα βαρεθείς να το βάζεις για κάποιες μέρες, μου φαίνεται.
Για να πω πάντως κι εγώ την κοτσάνα μου ως άσχετος με τα νομικά και το θαλάσσιο δίκαιο και την διεθνή νομοθεσία κλπ κλπ, πιστεύω ότι με αυτά που γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια, κάποια στιγμή θα έπρεπε να γίνει μια τροπολογία σ' αυτό το άρθρο και να προστεθεί και μια παράγραφος για το trafficking. Το slave trade πιστεύω ότι είναι πλέον και εδώ και αρκετά χρόνια πολύ μικρότερο πρόβλημα (σε αριθμούς, όχι από ηθικής άποψης) από ότι η διακίνηση λαθραίων σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι πιστεύω δηλαδή, δεν ξέρω αν γίνεται τόσο δουλεμπόριο ακόμα.
ισως να εχεις δικιο, αλλα μιλαμε για διεθνη νομοθεσια. ποιος μπορει να εχει δικαιοδοσια να την αλλαξει, και πως θα γινει να συμφωνησουν ολα τα κρατη, και πως θα τιμωρηθει καποιο που δεν συμφωνει και παραβιαζει το νομο...
δεν ξερω καν πως εγινε αυτη η νομοθεσια, και πως συμφωνησαν ολοι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Υδράργυρος έγραψε: 15 Ιουν 2023, 19:52
Το συμπερασμα ειναι οτι η ελλαδα τους αφησε να πνιγουν
Έχασες πολλά λεφτά δουλέμπορα;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Για πες και κάτι ακόμα. Αν ισχύει αυτό που λένε για προσπάθεια ρυμούλκησης πως μπορεί να έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή τους; Αφού δεν έπαψαν να είναι σε διεθνή χωρικά ύδατα. Να τους ξεγέλασαν ότι πρόκειται να τους πάνε Ιταλία; Δεν είδαν διακριτικά του Ελληνικού σκάφους;
μονο με τη συννενοηση τους. δεν υπαρχει αλλος τροπος να δεθει καβος απο το ενα πλεουμενο στο αλλο. ισως να τους ξεγελασαν να δεσουν για λιγο για να τους μεταφερουν νερα και τροφιμα.
αλλα και παλι, ποσο ηλιθιος θα μπορουσε να ειναι ο καπετανιος του ρυμουλκου, να προσπαθησει να ρυμουλκησει χωρις να το θελουν οι αλλοι, για 50ποσα μιλια. ανα πασα στιγμη θα μπορουσαν να κοψουν τον καβο. και σιγουρα θα καταλαβαιναν που τους παει, επειδη gps.
Για πες και κάτι ακόμα. Αν ισχύει αυτό που λένε για προσπάθεια ρυμούλκησης πως μπορεί να έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή τους; Αφού δεν έπαψαν να είναι σε διεθνή χωρικά ύδατα. Να τους ξεγέλασαν ότι πρόκειται να τους πάνε Ιταλία; Δεν είδαν διακριτικά του Ελληνικού σκάφους;
δευτερη σκεψη.
ο τυχαρπαστος επιζων, που πιθανον δεν εχει ιδεα απο θαλασσα, παρα πολυ πιθανον να μπερδεψε το δεσιμο για σταθεροτητα, για μεταφορα εφοδιων, με ρυμουλκηση.
Υδράργυρος έγραψε: 15 Ιουν 2023, 19:52
Το συμπερασμα ειναι οτι η ελλαδα τους αφησε να πνιγουν
το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγαλύτερο αν τους έσωζαν. Το βλέπεις και στο πχώρουμ από χθες.
Εχθές όταν μίλησε ο Σπανός, άρχισα να πιστεύω κι εγώ ότι θα προτιμούσαν να αφήσουν το πρόβλημα σε Ιταλικά χέρια.
Ωστόσο στο video παραπάνω λένε στον Τσίπρα ότι τους έδεσαν για να τους τραβήξουν.
Δεν έχω καθαρή εικόνα του τι τελικά έγινε ή ποιος μπορεί να λέει αλήθεια ή όχι.
Oύτε εγώ είμαι σχετικός με τη Θάλασσα και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκέψου όμως τι θα γινόταν αν σώζονταν 750 άτομα και οδηγούνταν στην Καλαμάτα και από εκεί σε δομές, 10 μέρες πριν τις εκλογές.
το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγαλύτερο αν τους έσωζαν. Το βλέπεις και στο πχώρουμ από χθες.
Εχθές όταν μίλησε ο Σπανός, άρχισα να πιστεύω κι εγώ ότι θα προτιμούσαν να αφήσουν το πρόβλημα σε Ιταλικά χέρια.
Ωστόσο στο video παραπάνω λένε στον Τσίπρα ότι τους έδεσαν για να τους τραβήξουν.
Δεν έχω καθαρή εικόνα του τι τελικά έγινε ή ποιος μπορεί να λέει αλήθεια ή όχι.
Oύτε εγώ είμαι σχετικός με τη Θάλασσα και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκέψου όμως τι θα γινόταν αν σώζονταν 750 άτομα και οδηγούνταν στην Καλαμάτα και από εκεί σε δομές, 10 μέρες πριν τις εκλογές.
Τί υπονοείς Βίρνα; Μίλα καθαρά Βίρνα!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Ο Αδελφός που ήτανε στην Γερμανία ήρθε να ψάξει για τον αδελφό του που ήξερε ότι ήτανε σε αυτό το πλοίο.
Η θεία από την Αργεντινή ήξερε ότι ο ανιψιός της θα ήτανε σε αυτό το πλοίο και έστειλε ένα άλλο Σύρο που ήξερε για το πλοίο να ψάξει για τον ανιψιό της και τον βρήκε.
Από την Κύπρο ήρθε ένας Αιγύπτιος που ήξερε ότι η γυναίκα του αδελφού του με το παιδί του ήτανε στο καράβι.
Από την Αγγλία ήρθανε 8 'άτομα που ήξεραν ότι θα φύγει το καράβι και είχαν συγγενείς μέσα.
Απο την Γαλλία ήρθανε τρείς που έχουν συγγενείς.
Συμπέρασμα σε ένα καράβι που φεύγει με 500 άτομα μπορεί να το ξέρουν στην Ε.Ε και άλλοι 1500 τουλάχιστον.
Άλλοι τόσοι από την χώρα που φεύγουν σίγουρα.
Πώς γίνεται να μην το μαθαίνουν οι αρχές?
Να προφυλάξουν το κακό στην ρίζα του?
Πρίν να πνιγούν τόσοι άνθρωποι.
Σίγουρα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σώμα καταπάτησης της ανθρώπινης δουλείας μέσα στην Ε.Ε.
θα πρέπει να επανδρωθεί στο μεγαλύτερο του μέρος με μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.
Να λειτουργεί σε όλη την Ε.Ε.
Να μαζεύει πληροφορίες και να σώζει κόσμο.
Κρίμα στους ανθρώπους.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν προσπαθήσαν να τους ρυμουλκησουν, και καλώς έκαναν, γιατι δεν το αναφέρει το ίδιο το λιμενικό τόσες μέρες πως έγινε ατυχημα; έκαναν κάποια μαλακία; όπως και να χει, αυτήν είναι εικόνα κράτους μπουρδελου. Βέβαια καλύτερο από κράτους εγκληματία, αλλά πάλι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Niki έγραψε: 15 Ιουν 2023, 20:17
Ο Αδελφός που ήτανε στην Γερμανία ήρθε να ψάξει για τον αδελφό του που ήξερε ότι ήτανε σε αυτό το πλοίο.
Η θεία από την Αργεντινή ήξερε ότι ο ανιψιός της θα ήτανε σε αυτό το πλοίο και έστειλε ένα άλλο Σύρο που ήξερε για το πλοίο να ψάξει για τον ανιψιό της και τον βρήκε.
Από την Κύπρο ήρθε ένας Αιγύπτιος που ήξερε ότι η γυναίκα του αδελφού του με το παιδί του ήτανε στο καράβι.
Από την Αγγλία ήρθανε 8 'άτομα που ήξεραν ότι θα φύγει το καράβι και είχαν συγγενείς μέσα.
Απο την Γαλλία ήρθανε τρείς που έχουν συγγενείς.
Συμπέρασμα σε ένα καράβι που φεύγει με 500 άτομα μπορεί να το ξέρουν στην Ε.Ε και άλλοι 1500 τουλάχιστον.
Άλλοι τόσοι από την χώρα που φεύγουν σίγουρα.
Πώς γίνεται να μην το μαθαίνουν οι αρχές?
Να προφυλάξουν το κακό στην ρίζα του?
Πρίν να πνιγούν τόσοι άνθρωποι. Σίγουρα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σώμα καταπάτησης της ανθρώπινης δουλείας μέσα στην Ε.Ε.
θα πρέπει να επανδρωθεί στο μεγαλύτερο του μέρος με μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.
Να λειτουργεί σε όλη την Ε.Ε.
Να μαζεύει πληροφορίες και να σώζει κόσμο.
Κρίμα στους ανθρώπους.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιουν 2023, 20:21
Αν προσπαθήσαν να τους ρυμουλκησουν, και καλώς έκαναν, γιατι δεν το αναφέρει το ίδιο το λιμενικό τόσες μέρες πως έγινε ατυχημα; έκαναν κάποια μαλακία; όπως και να χει, αυτήν είναι εικόνα κράτους μπουρδελου. Βέβαια καλύτερο από κράτους εγκληματία, αλλά πάλι.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιουν 2023, 20:21
Δεν προσπάθησαν να τους ρυμουλκήσουν. Ανοίξτε τα στραβά σας, διαβάστε τα δημοσιεύματα και αφήστε τις υποθέσεις και τις διαπιστώσεις.