!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Δημόσιο ή Ιδιωτικό

Δημόσιο
37
61%
Ιδιωτικό
24
39%

Σύνολο ψήφων: 61

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:07 Σαφέστατα και όχι. Σίγουρα όμως νιώθουν πιο κοντά οι 30μετροι με τους 7μετρους από ότι οι 7μετροι με τους 0μετρους.
Όχι. Αυτό που έχω διαπιστώσει εγώ, είναι ότι μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν όσοι θέλουν να προσεγγίσουν την χάι κλας, παρά οι συνειδηποιημένοι γονείς (και παιδιά) που ξέρουν τι θέλουν από το ακριβό σχολείο. Γενικώς, κάποιοι βλέπουν τους χάι που κάνουν επίδειξη ως πρότυπα και κάποιοι ως βαρετούς μαλάκες. Αυτό ακριβώς που ισχύει και εκτός σχολείου, σε όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Chilloutbuddy έγραψε: 27 Φεβ 2023, 02:34
Cecily Anne έγραψε: 27 Φεβ 2023, 02:29 Ναι, έγραψα παραπάνω, παιδιά δικηγόρων, καθηγητών πανεπιστημίου κλπ. Μεσαία τάξη, αλλά τριτοβάθμια.
Ε, αυτό λέω. Σιγά μη δε διαβάζει το παιδί όταν μεγαλώσει και βλέπει γύρω του βιβλία και ανθρώπους που διαβάζουν, μιλάνε για τις σπουδές τους και το αντικείμενό τους, και γενικά κάνουν και συζητήσεις πέρα από το Θρύλο και τις μπριζόλες στη σχάρα.
To βασικό είναι οι καθηγητές στα σχολεία να μπορούν να μοιράσουν 5 μήλα σε οκτώ παιδιά.
Απάξ και μπορούν και υπάρχει σφραγίδα φόρουμ γι αυτό, στέλνεις το παιδί με κλειστά μάτια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 27 Φεβ 2023, 14:17
hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 12:28 Ξαναλέω, αν είναι τόσο μπουρδέλο η Αθήνα, βάλτε φωτιά και κάψτε την. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτά που λέτε ακούγονται εκτός πραγματικότητας.
Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς πρόβλημα της Αθήνας. Απλά εδώ είμαστε στοιβαγμένοι πολλοί, έχει ομοίως και πολλά σχολεία και κάπου το όποιο πρόβλημα γίνεται πιο φανερό. Ακούς για 4-5 σχολεία διάφορα περιστατικά και σχηματίζεις μια γενικά κακή εικόνα.

Φαντάσου αύριο στο κατάστημά σου ένας υπάλληλος να κλέβει τους πελάτες στο ζύγι ή να ζυγίζει τσαπατσούλικα και πατώντας λάθος κωδικούς να χρεώνει ό,τι να 'ναι. Θα κάνεις παρατήρηση, ίσως και δεύτερη φορά αν τον θεωρείς κατά τα άλλα καλό και σε κάποια φάση που συνεχίζει το ίδιο βιολί, θα τον σουτάρεις.

Αυτό το απλό πράγμα δεν μπορεί να γίνει σε ένα δημόσιο σχολείο. Για αυτό λέει ο Όττο ότι ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Και οδηγίες υπάρχουν από το υπουργείο και ενδεικτικά σχέδια μαθήματος και οδηγίες της εκάστοτε πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας αλλά πρακτικά δεν υπόκειται ο δάσκαλος σε ουσιαστικό έλεγχο. Αν είναι σωστός επαγγελματίας, έχει καλώς. Αν έχει βαρεθεί τη ζωή του ή/και έχει άλλα προβλήματα, το μάθημα πάσχει.
Λίγο-πολύ αυτά ισχύουν στις υπόλοιπες δυτικές χώρες. Δεν πετάνε έτσι εύκολα δημοσίους υπαλλήλους έξω. Επίσης πάντα δημόσιο ήταν, εγώ δεν θυμάμαι να κάνει ο καθένας τα δικά του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:10 Γιατί ισχύουν άλλοι κανόνες στα δημόσια σχολεια και πανεπιστήμια εκτός Αττικής;
Ε, αυτά που ακούω σ' αυτό το νήμα πάντως δεν τα έχω δει πουθενά. Ή είστε μπουρδέλο για κάψιμο στον Νότο ή κάτι δεν μας λέτε καλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 23:30
Otto Weininger έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:10 Γιατί ισχύουν άλλοι κανόνες στα δημόσια σχολεια και πανεπιστήμια εκτός Αττικής;
Ε, αυτά που ακούω σ' αυτό το νήμα πάντως δεν τα έχω δει πουθενά. Ή είστε μπουρδέλο για κάψιμο στον Νότο ή κάτι δεν μας λέτε καλά.
Είναι μπουρδέλο για κάψιμο. Αλλά το εκεί στο Νότο μη το γενικεύεις, εγώ στο Νότο μια χαρά πέρασα στο δημόσιο, με εξαίρεση τις τουαλέτες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ε, Νότο λέω την αρκουδόπολη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 23:34 Ε, Νότο λέω την αρκουδόπολη.
Νταξ, και που να πετύχεις καμία δασκάλα να σου λέει ιστορίες από τίποτα Μενίδι, Ζεφύρι και τέτοια...
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

The Age of Aquarius έγραψε: 27 Φεβ 2023, 19:20 To βασικό είναι οι καθηγητές στα σχολεία να μπορούν να μοιράσουν 5 μήλα σε οκτώ παιδιά.
Απάξ και μπορούν και υπάρχει σφραγίδα φόρουμ γι αυτό, στέλνεις το παιδί με κλειστά μάτια.
Παντού το στέλνω με κλειστά μάτια και κοιμάμαι μια χαρά το βράδυ. Τα "καλά" σχολεία όπως τα έχει περιγράψει ο κόσμος εδώ πέρα τόσες σελίδες έχουν κάποια πλεονεκτήματα, αν σου τύχει καλώς, στέλνεις το παιδί σου. Αλλά και τα "κακά" σχολεία έχουν το πλεονέκτημα ότι βγαίνεις λίγο απ'το περιβάλλον της Δούκισας του Σάσεξ και μαθαίνεις πώς σκέφτονται, πώς συμπεριφέρονται και πώς να επιβιώσεις και να συνεννοηθείς (και να περάσεις και καλά) με ανθρώπους όλων των ειδών, και αυτό είναι ένα πτυχιάκι που χρειάζεται αργότερα σε όλα τα επαγγέλματα και στη ζωή γενικότερα.

Το παιδί έτσι κι αλλιώς θα το εγκλωβίσεις σε ένα συγκεκριμένο κύκλο που εγκρίνεις εσύ στη μισή του ζωή (μετά το σχολείο), αυτό θα συμβεί νομοτελειακά. Αν το εγκλωβίσεις και στην άλλη μισή ε παίζει να βγει λίγο απροσαρμοστούλι το παιδί. Έχει συν και πλην το πράγμα.

Να φέρεις ένα παιδί στα ίσα του ακαδημαϊκά εκ των υστέρων γιατί πρέπει ξαφνικά να δώσει πανελλήνιες είναι δύσκολο. Αλλά και να το μάθεις ξαφνικά πώς λειτουργεί ο πλανήτης στα 18 γιατί τώρα πρέπει να πάει να σπουδάσει σε κάποιο μέρος πέρα από την εμβέλεια της μανούλας με τα κεφτεδάκια, κι αυτό δύσκολο είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 28 Φεβ 2023, 00:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 23:29 Λίγο-πολύ αυτά ισχύουν στις υπόλοιπες δυτικές χώρες. Δεν πετάνε έτσι εύκολα δημοσίους υπαλλήλους έξω. Επίσης πάντα δημόσιο ήταν, εγώ δεν θυμάμαι να κάνει ο καθένας τα δικά του.
Αγγλία δεν ξέρω τι κάνουν στην υποχρεωτική τους εκπαίδευση. Οι λίγοι διδάσκοντες σε πανεπιστήμιο που έτυχε να γνωρίζω, έτρεμαν την μη ανανέωση της σύμβασής τους και τις κακές αξιολογήσεις που τυχόν θα έπαιρναν από μαθητές, ακόμα και άδικα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:50
ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:47 Στα συνοικιακά ιδιωτικά είναι πιθανότερο να συναντήσεις παιδιά ανθρώπων που κάνουν αιματηρή οικονομία για να τα στείλουν ή ο ένας γονέας δουλεύει σε κάποια τράπεζα ή κάποια δουλειά που του καλύπτει μέρος ή όλα τα δίδακτρα. Σπανιότερα λεφτάδες με άνεση για ναρκωτικά ή άλλα.
όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.
να σημειωσω οτι και αυτο που γραφεις,για τα βιβλια, ειναι μικροαστικη μαλακια.

πολυ συνηθισμενο, κυρατσες να καμαρωνουν για το ποσα βιβλια εχουν, η διαβαζουν, η διαβαζουν τα παιδια τους κλπ. και αν το κοιταξεις λιγο, μιλανε για τυπου αρλεκιν, βιους αγιων, ταρω και χαρτομαντεια, και τετοια.

σημασια εχει καταρχην τι διαβαζουν, αλλα και τι καταλαβαινουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Ο παντα συμπαθης Φος διδει την εντυπωση οτι εχει τυψεις που δεν εχει στειλει το παιδι σε ιδιωτικο.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ασέβαστος έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:23
να σημειωσω οτι και αυτο που γραφεις,για τα βιβλια, ειναι μικροαστικη μαλακια.

πολυ συνηθισμενο, κυρατσες να καμαρωνουν για το ποσα βιβλια εχουν, η διαβαζουν, η διαβαζουν τα παιδια τους κλπ. και αν το κοιταξεις λιγο, μιλανε για τυπου αρλεκιν, βιους αγιων, ταρω και χαρτομαντεια, και τετοια.

σημασια εχει καταρχην τι διαβαζουν, αλλα και τι καταλαβαινουν.

Μικροαστικός μύθος ότι το διάβασμα σε κάνει να σκέφτεσαι
.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:07 Σαφέστατα και όχι. Σίγουρα όμως νιώθουν πιο κοντά οι 30μετροι με τους 7μετρους από ότι οι 7μετροι με τους 0μετρους.
Οι 0μετροι είναι 23 ολόκληρα μέτρα πιο κοντά στους 7μετρους απ' ό,τι οι 30μετροι!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

foscilis έγραψε: 28 Φεβ 2023, 11:44
Οι 0μετροι είναι 23 ολόκληρα μέτρα πιο κοντά στους 7μετρους απ' ό,τι οι 30μετροι!
Ισχύει αυτο που λες και το ξέρει και ο 7μετρος γιαυτό και σπάνια θα δεις 30μετρο να το παίζει χαϊλίκι και να φλεξάρει μόστρα, κάτι που σχεδόν είναι σίγουρο πως θα κάνει ο 7μετρος στον 0μετρο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
foscilis

plouf έγραψε: 27 Φεβ 2023, 01:07
Τεσπα σε όλα αυτά βέβαια θα μου επιτρεψεις μερικές παρατηρήσεις στο βλαχοδουκατο
του Ελλαδισταν όταν μια καθηγήτρια έπιασε τον γιο του Κρυφακούλης να αντιγράφει
και του επέβαλλε κυρώσεις απολύθηκε.
Του Ελλάς-Ελλάς ήταν, όχι του Κρυφακούλης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”