!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Δημόσιο ή Ιδιωτικό

Δημόσιο
37
61%
Ιδιωτικό
24
39%

Σύνολο ψήφων: 61

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν φαίνεται τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Δεν ξέρω γιατί, εγώ το βλέπω, το λινκ πάντως είναι αυτό.

http://www.kidsguide.gr/images/stories/news/pic2b.jpg
Z
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Και τι μας λέει αυτό πέρα από το αυτονόητο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

βοθρατζης έγραψε: 27 Φεβ 2023, 09:49 Το δημόσιο σχολείο έχει υποστεί τεράστια υποβάθμιση, ούτε με την αξιολόγηση θα γλιτώσουμε από τη γάγγραινα των δημοσίων εκπαιδευτικών που στην πλειοψηφία τους είναι κομονισται. Η αξιολόγηση θα είχε αξία μόνο εάν στο τέλος απολύονταν οι μισοί . Τώρα γιατί γίνεται; αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές συνέπειες;
Καλό είναι να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά.
Ε πως δεν υπάρχουν συνέπειες. Δεν έχετε διαβάσει το νομοσχέδιο; Υπάρχουν και μάλιστα μεγάλες, όλες εις βάρος των παιδιών και της κοινωνίας, καμία εις βάρος όσων παίρνουν αποφάσεις για να βελτιωθεί το σχολείο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 12:28 Ξαναλέω, αν είναι τόσο μπουρδέλο η Αθήνα, βάλτε φωτιά και κάψτε την. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτά που λέτε ακούγονται εκτός πραγματικότητας.
Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς πρόβλημα της Αθήνας. Απλά εδώ είμαστε στοιβαγμένοι πολλοί, έχει ομοίως και πολλά σχολεία και κάπου το όποιο πρόβλημα γίνεται πιο φανερό. Ακούς για 4-5 σχολεία διάφορα περιστατικά και σχηματίζεις μια γενικά κακή εικόνα.

Φαντάσου αύριο στο κατάστημά σου ένας υπάλληλος να κλέβει τους πελάτες στο ζύγι ή να ζυγίζει τσαπατσούλικα και πατώντας λάθος κωδικούς να χρεώνει ό,τι να 'ναι. Θα κάνεις παρατήρηση, ίσως και δεύτερη φορά αν τον θεωρείς κατά τα άλλα καλό και σε κάποια φάση που συνεχίζει το ίδιο βιολί, θα τον σουτάρεις.

Αυτό το απλό πράγμα δεν μπορεί να γίνει σε ένα δημόσιο σχολείο. Για αυτό λέει ο Όττο ότι ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Και οδηγίες υπάρχουν από το υπουργείο και ενδεικτικά σχέδια μαθήματος και οδηγίες της εκάστοτε πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας αλλά πρακτικά δεν υπόκειται ο δάσκαλος σε ουσιαστικό έλεγχο. Αν είναι σωστός επαγγελματίας, έχει καλώς. Αν έχει βαρεθεί τη ζωή του ή/και έχει άλλα προβλήματα, το μάθημα πάσχει.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2023, 11:56

Αναφορικά δε με αυτό που έθεσε ο Ερμής για τις συγκρίσεις που μπορούν να προκύψουν σχετικά με σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές, ρούχα, διασκέδαση κλπ το πράγμα είναι πολύ απλό. Εξαρτάται κι αυτό από την οικογένεια και το χαρακτήρα του παιδιού. Ούτως ή άλλως, οι ταξικές διαφορές στο οικονομικό επίπεδο, μπορούν να παίξουν μια χαρά και στα δημόσια σχολεία. Γιατί δεν πάνε στα δημόσια οι "φτωχοί" και στα ιδιωτικά οι "πλούσιοι". Αυτό είναι παλιά ιστορία.
Προφανώς και ταξικές διαφορές παίζουν παντού αλλά δε νομίζω πως σε ένα δημόσιο(Αλλά και σε ένα ιδιωτικό της γειτονιάς) ακόμη και σε πολύ καλή περιοχή θα υπάρχουν τέτοιες διαφορές για ένα παιδί που προέρχεται από τη μεσοαστικη τάξη.
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών με πολύ χρήμα που επιλέγουν δημόσιο, μη ξεχνάμε πως ο Β.Μαρινακης πήγε σε δημόσιο σχολείο.
Παρόλο που είμαι οπαδός της δημόσιας εκπαίδευσης ξέρω πολύ καλά τις παθογένειες της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 27 Φεβ 2023, 14:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Καραμελίτσα έγραψε: 27 Φεβ 2023, 12:33 Δεν ξέρω γιατί, εγώ το βλέπω, το λινκ πάντως είναι αυτό.

http://www.kidsguide.gr/images/stories/news/pic2b.jpg
1η προτεραιοτητα να μην εχει αλλοδαπους και καθομαστε και συζηταμε αν αυτοι οι ανθρωποι εχουν επιπεδο. Σκατα στα μουτρα τους εχουν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 14:44

Αναφορικά δε με αυτό που έθεσε ο Ερμής για τις συγκρίσεις που μπορούν να προκύψουν σχετικά με σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές, ρούχα, διασκέδαση κλπ το πράγμα είναι πολύ απλό. Εξαρτάται κι αυτό από την οικογένεια και το χαρακτήρα του παιδιού. Ούτως ή άλλως, οι ταξικές διαφορές στο οικονομικό επίπεδο, μπορούν να παίξουν μια χαρά και στα δημόσια σχολεία. Γιατί δεν πάνε στα δημόσια οι "φτωχοί" και στα ιδιωτικά οι "πλούσιοι". Αυτό είναι παλιά ιστορία.
Προφανώς και ταξικές διαφορές παίζουν παντού αλλά δε νομίζω πως σε ένα δημόσιο(Αλλά και σε ένα ιδιωτικό της γειτονιάς) ακόμη και σε πολύ καλή περιοχή θα υπάρχουν τέτοιες διαφορές για ένα παιδί που προέρχεται από τη μεσοαστικη τάξη.
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών με πολύ χρήμα που επιλέγουν δημόσιο, μη ξεχνάμε πως ο Β.Μαρινακης πήγε σε δημόσιο σχολείο.
Παρόλο που είμαι οπαδός της δημόσιας εκπαίδευσης ξέρω πολύ καλά τις παθογένειες της.
Σου διαφεύγει όμως κάτι σημαντικό. Πριν την επέλαση των σοσιαλμήντια, μόνον σε ειδικές περιπτώσεις προσωπικών γνωριμιών, μπορούσαν να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τον τρόπο ζωής των υψηλότερων οικονομικών τάξεων. Σήμερα έχουν άμεση επαφή με την εικόνα. Κατά τα άλλα, μη θεωρείς ότι υπάρχει όριο στο μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας, που θα κάνει το παιδί να νοιώσει καλυμμένο γιατί αυτή η ψαλίδα παίζει και μεταξύ "πλουσίων". Εννοώ ότι υπάρχουν σκαφάτοι με 7μετρα σκάφη και σκαφάτοι με 30μετρα. Θεωρείς ότι οι 7μετροι, νοιώθουν "ίσοι" με τους άλλους; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Σαφέστατα και όχι. Σίγουρα όμως νιώθουν πιο κοντά οι 30μετροι με τους 7μετρους από ότι οι 7μετροι με τους 0μετρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 12:28
Otto Weininger έγραψε: 27 Φεβ 2023, 09:45
hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2023, 00:01 Ο άλλος πάει και βάζει στατιστικά της PISA, του πιο άκυρου διαγωνισμού που αποδεικνύει "ποιος θα καταφέρει να είναι καλύτερος σ' αυτόν τον διαγωνισμό" και τίποτα άλλο.
Τα δημόσια σχολεία (η συντριπτική πλειοψηφία) όπως και τα δημόσια πανεπιστήμια (η πλειοψηφία) πάσχουν πολλαπλώς.

Και κυρίως πάσχουν από το ότι ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει όποτε γουστάρει με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πράγματα πρωτοφανή για όλο τον πλανήτη.

Έχοντας αυτό ως βάση, η επιλογή ενός ιδιωτικού (μαζί με τα υπόλοιπα που χρειάζονται όμως πολύ σωστά είπατε όλοι) είναι μονόδρομος.
Ξαναλέω, αν είναι τόσο μπουρδέλο η Αθήνα, βάλτε φωτιά και κάψτε την. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτά που λέτε ακούγονται εκτός πραγματικότητας.
Γιατί ισχύουν άλλοι κανόνες στα δημόσια σχολεια και πανεπιστήμια εκτός Αττικής;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 14:44

Την ιστορία με τον Μαρινάκη δεν την ξέρω. Περίεργο πάντως.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και αυτός.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:24 Ναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και αυτός.
και ιδου η απαντηση στο ερωτημα του ΟΡ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

talaipwros έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:25
Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2023, 16:24 Ναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και αυτός.
και ιδου η απαντηση στο ερωτημα του ΟΡ
Καλά προφανώς και θα είχε άλλη αντιμετώπιση γιατί ο πατέρας του όπως είπα ήταν ήδη εφοπλιστής.
Αν δε κάνω λάθος πρέπει να είχε πάει σχολείο κάπου στη Φρεαττυδα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Το διάβασα, έχεις δίκιο. Μου περνάει από το μυαλό να είχε διευθυντή τον αδερφό της μητέρας του ίσως, ή να συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, αλλά αυτό δεν γίνεται από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο.

Επίσης, οι σχέσεις με τους συμμαθητές του θα ήταν περίεργες στην καλύτερη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”