Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr έγραψε: 16 Δεκ 2022, 00:29
Προσπαθώ να καταλάβω το λόγο που μπήκαν στο νήμα. Ας πούμε αν κάποιος βάλει όλους αυτούς που βασανίστηκαν από την αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια, θα συμπάσχεις εξίσου;
Να σ’ το εξηγήσω, αφού φαίνεται πως πάσχεις από νοητική υστέρηση:
Η αστεία ελληνική δικαιοσύνη, η ανυπαρξία κρατικής καταστολής και η ατιμωρησία και ασυλία των τσιγγάνων απέναντι σε όλους τους νόμους του κράτους, τους έχει αποθρασύνει τόσο ώστε να κινδυνεύει ο καθένας ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα είτε της εγκληματικής τους δραστηριότητας, είτε να γίνει παράπλευρη απώλεια από το καθημερινό τους γυφτοκαφριλίκι.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
stavmanr έγραψε: 16 Δεκ 2022, 00:29
Προσπαθώ να καταλάβω το λόγο που μπήκαν στο νήμα. Ας πούμε αν κάποιος βάλει όλους αυτούς που βασανίστηκαν από την αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια, θα συμπάσχεις εξίσου;
Να σ’ το εξηγήσω, αφού φαίνεται πως πάσχεις από νοητική υστέρηση:
Η αστεία ελληνική δικαιοσύνη, η ανυπαρξία κρατικής καταστολής και η ατιμωρησία και ασυλία των τσιγγάνων απέναντι σε όλους τους νόμους του κράτους, τους έχει αποθρασύνει τόσο ώστε να κινδυνεύει ο καθένας ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα είτε της εγκληματικής τους δραστηριότητας, είτε να γίνει παράπλευρη απώλεια από το καθημερινό τους γυφτοκαφριλίκι.
Μετά από αυτή την απάντηση μπορεί να αρχίσω να πάσχω από πολλά, που δεν έπασχα μέχρι τώρα...
Και γιατί δεν βάζετε και φωτογραφίες αστυνομικής βίας παράλληλα αφού κατά την ίδια λογική
"Η αστεία ελληνική δικαιοσύνη, ο υπερτονισμός της κρατικής καταστολής και η ατιμωρησία και ασυλία των αστυνομικών απέναντι σε όλους τους νόμους του κράτους, τους έχει αποθρασύνει τόσο ώστε να κινδυνεύει ο καθένας ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα είτε της εγκληματικής τους δραστηριότητας, είτε να γίνει παράπλευρη απώλεια από το καθημερινό τους μπατσοκαφριλίκι." ;
hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2022, 20:42
Στην υπογραφή μου βλέπουμε την θεωρία σου, που προτρέπει σε εγκληματικές πράξεις. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
Δεν μπορώ να διαβάσω υπογραφές. Τις έχω απενεργοποιήσει μαζί με τις εικόνες και τα άβαταρς.
Πολύ καλή επιλογή
Μου θυμίζεις αυτόν που έκοψε τα γεννητικά του όργανα για να στερήσει στις γυναίκες την ικανότητα να τον ερεθίζουν
Μπράβο του και μπράβο σου
Απλά αν θες μοιράσου το info πως το έκανες
Όλο και κάποιος άλλος θα είναι αρκετά έξυπνος ώστε να θέλει να αυτοευνουχιστεί
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Σου έχω άλλη μία ερώτηση:
ο βενζινάς βάζει τη βενζίνη στο ντεπόζιτο των αυτοκινήτων για δοκιμή;
Έχεις συναντήσει ποτέ σου περίπτωση να λέει ο βενζινάς "δοκίμασε από τη βενζίνη μου κι αν δε σου αρέσει μου την επιστρέφεις";
την έβαλε για να πληρωθεί για αυτήν βάσει της τιμής που αναγραφόταν στην αντλία.
Άρα δεν την έβαλε για δοκιμή.
Ο βενζινάς παρέδωσε το εμπόρευμα σε ξένο όχημα, αυτοβούλως, και στη συνέχεια ο πελάτης αθέτησε την άρρητη (μα αυτονόητη) συμφωνία πως πρέπει να αποδώσει το αντίτιμο.
Αστική διαφορά.
στην αρχη νομιζα οτι δεν βλεπεις καθαρα, επειδη καποια απο τις ντοματες που σου πετανε σε πετυχε στο κεφαλι, και σταζουν ζουμια στα ματια σου.
τελικα βλεπω οτι σε εχουν καλυψει τελειως, ενας μικρος λοφος απο ντοματες κι εσυ αποκατω.
συνεχισε, παμε να ξεπερασουμε το εβερεστ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Μα αυτό ήταν το αντικείμενο της καταδίωξης... Τους κάλεσε ο βενζινάς και τους λέει "ένας ρομά σε ένα ασημί φορτηγάκι δεν μου πλήρωσε τη βενζίνη". Τρέχουν οι αστυνομικοί, προλαβαίνουν το αυτοκίνητο κι αρχίζει η καταδίωξη. Οι παραβάσεις του ΚΟΚ ήλθαν ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ.
Δεν θα υπήρξε καταδίωξη αν εξαρχής δεν τους είχε καλέσει ο βενζινάς για την αστική διαφορά των 30 ευρώ. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε η καταδίωξη.
Το τί συνέβη κατά την καταδίωξη δεν ανήκει στο θέμα "γιατί ξεκίνησε η καταδίωξη;".
οχι. η καταδιωξη ξεκινησε τη στιγμη που δεν σταματησε για ελεγχο.
E, αν αδιάφορο το πως το κατηγοριοποιεί ο νόμος...
για την ουσία της συζήτησης εδώ, εννοώ. Για το αν θα έπρεπε ή όχι να τον αντιμετωπίσουν ως κλέφτη οι αστυνομικοί. Όχι γενικότερα. Νομίζω ότι είναι προφανές από τα υπόλοιπα που έγραψα.
Οι αστυνομικοί θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν ως έναν άνθρωπο που κατηγορείται για ένα αδίκημα.
Από εκεί και πέρα έπρεπε να συμπεριφερθούν στην καταδίωξη ανάλογα της μορφής του αδικήματος, και να μην πιέσουν υπερβολικά την κατάσταση ώστε να μην κινδυνεύσει οποιοσδήποτε για 30 ευρω.
Βασικές αρχές καταδιώξεων δηλαδή.
μια χαρα συμπεριφερθηκαν. τον πλησιασαν και του ζητησαν να σταματησει. εκει ο γυφτος αποφασισε να κανει κι αλλες παραβασεις των νομων, μεχρι αποπειρα ανθρωποκτονιας, η οποια ειχε σαν αποτελεσμα να τον πυροβολησουν.
Το αντικείμενο της καταδίωξης ήταν ανήλικος, μεθυσμένος οδηγός που πήρε παράνομα το όχημα κάποιου, χωρίς δίπλωμα και έκλεψε βενζίνη. Αυτό είναι 5 παραβάσεις του ΠΚ. Προέκυψαν από την καταγγελία του βενζινά.
Σωστά.
Κατά τον Χελετζενς ο βενζινάς:
- ζήτησε ταυτότητα, είδε ηλικία,
- ζήτησε άδεια, είδε ότι δεν είναι δικό του
- ζήτησε δίπλωμα, είδε ότι δεν έχει
- έκανε αλκοτεστ και τον βρήκε μεθυσμένο
Τέτοιος βενζινάς μόνο σε βιβλία του Πουαρώ έχει εμφανιστεί!
ναι, βεβαια.
επισης δεν επρεπε να πει οτι ειναι νεαρος. θα μπορουσε να ειναι νεαρη. ειδε τα παπαρια του; αν οχι, τι ειναι, ο πουαρο;
Ας βάλω μία τυχαία έτσι για να δω την αντίδρασή σου στο βασανισμό των γέρων.
δεν βλεπεις καποια διαφορα αναμεσα σε γριουλα που πηγε να βοηθησει δινοντας νερο, και σε γεροντα που κραταει ματσουκι μεταμφιεσμενο ως σημαια;
Μην το ψάχνετε. Από τη στιγμή που η γιαγιά άνοιξε αυτοβούλως την πόρτα στους συμπολίτες της, σαφώς και ό,τι επακολούθησε ήταν μια ακόμη μικροαστική διαφορά.
την έβαλε για να πληρωθεί για αυτήν βάσει της τιμής που αναγραφόταν στην αντλία.
Άρα δεν την έβαλε για δοκιμή.
Ο βενζινάς παρέδωσε το εμπόρευμα σε ξένο όχημα, αυτοβούλως, και στη συνέχεια ο πελάτης αθέτησε την άρρητη (μα αυτονόητη) συμφωνία πως πρέπει να αποδώσει το αντίτιμο.
Αστική διαφορά.
στην αρχη νομιζα οτι δεν βλεπεις καθαρα, επειδη καποια απο τις ντοματες που σου πετανε σε πετυχε στο κεφαλι, και σταζουν ζουμια στα ματια σου.
τελικα βλεπω οτι σε εχουν καλυψει τελειως, ενας μικρος λοφος απο ντοματες κι εσυ αποκατω.
συνεχισε, παμε να ξεπερασουμε το εβερεστ.
Πας στο περίπτερο. Χωρίς να σε δει ο περιπτεράς τσιμπάς μια κοακολα απ το ψυγειο και τρέχεις χωρις να πληρώσεις. Είσαι κλέφτης.
Πας στο περίπτερο. Λες στον περιπτερά "ένα πακέτο μαλμπορο". Στο δίνει και τρέχεις χωρίς να πληρώσεις. Δεν είσαι κλέφτης, είσαι αστικοδιαφορακιας
Ας βάλω μία τυχαία έτσι για να δω την αντίδρασή σου στο βασανισμό των γέρων.
δεν βλεπεις καποια διαφορα αναμεσα σε γριουλα που πηγε να βοηθησει δινοντας νερο, και σε γεροντα που κραταει ματσουκι μεταμφιεσμενο ως σημαια;
Δεν βλέπεις καμία διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που δεν αποτελεί κρατική εξουσία και δεν έχει αποστολή να περιφρουρεί τα δικαιώματα των πολιτών (και γέρων σε αυτή την περίπτωση) με κάποιον που αποτελεί;
Γιατί ψάχνεις να βρεις διαφορές μόνο στη μία περίπτωση;
Το αντικείμενο της καταδίωξης ήταν ανήλικος, μεθυσμένος οδηγός που πήρε παράνομα το όχημα κάποιου, χωρίς δίπλωμα και έκλεψε βενζίνη. Αυτό είναι 5 παραβάσεις του ΠΚ. Προέκυψαν από την καταγγελία του βενζινά.
Σωστά.
Κατά τον Χελετζενς ο βενζινάς:
- ζήτησε ταυτότητα, είδε ηλικία,
- ζήτησε άδεια, είδε ότι δεν είναι δικό του
- ζήτησε δίπλωμα, είδε ότι δεν έχει
- έκανε αλκοτεστ και τον βρήκε μεθυσμένο
Είσαι εντελώς ζώον ή το παριστάνεις; Όταν κάποιος καταγγέλλει κάτι στην αστυνομία δεν ζητάει η άμεση δράση αποδεικτικά στοιχεία· θεωρεί αυτόματα ότι ισχύει η καταγγελία ως έχει. Ο βενζινάς είπε ότι ήταν ανήλικος και μεθυσμένος, άρα ισχύουν όλα αυτά μαζί και οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και για τα 5 ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:07
Η άποψη του είναι ότι τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μία ψιλοαστική διαφορά. Δεκτόν.
Η άποψή μου είναι ότι η καταδίωξη ξεκίνησε από μία αστική διαφορά.
Το έχω γράψει 15 φορές. Τι διάολο; Δε διαβάζετε;
Δεν είναι άποψη η νομική, ηλίθιε. Σταμάτα να εκφέρεις άποψη για το τι νομίζεις ότι λέει η νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνεις ότι τα λες σε ένα δημόσιο μέσο όπου μπορεί να διαβάσουν τις μαλακίες σου άλλα άτομα και να έχεις ηθική αυτουργία σε ό,τι κάνουν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Δεκ 2022, 10:56
Πας στο περίπτερο. Χωρίς να σε δει ο περιπτεράς τσιμπάς μια κοακολα απ το ψυγειο και τρέχεις χωρις να πληρώσεις. Είσαι κλέφτης.
Πας στο περίπτερο. Λες στον περιπτερά "ένα πακέτο μαλμπορο". Στο δίνει και τρέχεις χωρίς να πληρώσεις. Δεν είσαι κλέφτης, είσαι αστικοδιαφορακιας
Δεν υπάρχει στο μεταξύ τέτοιο πράγμα. Άκουσε ο ηλίθιος ένα ζώον στην τηλεόραση να το λέει και το έδεσε κόμπο. Εξήγησα τι είναι νομικά η αστική διαφορά, όπως και το ότι φυσικά η κλοπή δεν προϋποθέτει να είναι στα κρυφά η πράξη ούτε καθαγιάζεται το προϊόν αν το πιάσει πρώτα στα χέρια του ο πωλητής ή ιδιοκτήτης και σ'το δώσει.
Δεν λέει πουθενά η νομοθεσία "κλοπή είναι όταν το πιάσεις μόνος σου το προϊόν και φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Αν το πιάσει πρώτα κάποιος άλλος, δεν είναι κλοπή".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Δεκ 2022, 10:56
Δεν υπάρχει στο μεταξύ τέτοιο πράγμα. Άκουσε ο ηλίθιος ένα ζώον στην τηλεόραση να το λέει και το έδεσε κόμπο. Εξήγησα τι είναι νομικά η αστική διαφορά, όπως και το ότι φυσικά η κλοπή δεν προϋποθέτει να είναι στα κρυφά η πράξη ούτε καθαγιάζεται το προϊόν αν το πιάσει πρώτα στα χέρια του ο πωλητής ή ιδιοκτήτης και σ'το δώσει.
Δεν λέει πουθενά η νομοθεσία "κλοπή είναι όταν το πιάσεις μόνος σου το προϊόν και φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Αν το πιάσει πρώτα κάποιος άλλος, δεν είναι κλοπή".
τώρα θα σου πει ότι παρέδωσε το προιόν ο πωλητής στον χώρο του αγοραστή (ακα κλέφτη) δηλαδή στο αυτοκίνητό του. Αν του πεις για παρόμοιο περιστατικό όπου παίρνεις π.χ. από drive through φαγητό στο δίνουν και δεν πληρώνεις αλλά γκαζώνεις και φεύγεις θα βρει μια άλλη πίπα να σου πει. Για αυτό και πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον σταβρομνούρα, είναι η απόδειξη ότι οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι