Και κλοπή να αφορούσε δεν θα άλλαζε οτιδήποτε σημαντικό στο θέμα. Το έχω σημειώσει πριν καμιά 30ριά σελίδες.ST48410 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:18Νομίζω ότι η προσπάθεια να το παρουσιάσεις σαν αστική διαφορά (είτε έχεις δίκιο, είτε όχι), αποσκοπεί στο να καταδείξεις ότι ο όλος χειρισμός των αστυνομικών ήταν από την αρχή υπερβολικός.stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:07
Ποιο ηθικό σκέλος βρε St;![]()
Είναι σα να συζητάμε ξερω γω για το βιασμό, και να σου λέω "ο χ βίασε", να μου απαντάς "δεν εμπίπτει στους ορισμούς του βιασμού" και να σου λέω "μπορούμε ηθικά να συμφωνήσουμε ότι βίασε;".
Απλά δεν την αφορά.
Βασικά, μήπως συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που έγραψες παραπάνω; Σου το ανασκευάζω για να καταλάβεις τι εννοώ:Σου επισημαίνω απλά ότι στα μάτια όλων μας, που δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του γράμματος του νόμου, η συγκεκριμένη πράξη είναι απλά και ξεκάθαρα ισοδύναμη με κλοπή. Όπως κι αν χαρακτηρισθεί νομικά. Ο νομοθέτης μπορεί να έχει τους λόγους του που θα το ορίσει έτσι ή αλλιώς. Αδιάφορο. Ας τα βρει αυτά το δικαστήριο.
"Νομίζω ότι η προσπάθεια να το παρουσιάσεις σαν ποινική υπόθεση (είτε έχεις δίκιο, είτε όχι), αποσκοπεί στο να καταδείξεις ότι ο όλος χειρισμός των αστυνομικών ήταν από την αρχή φυσιολογικός. "
Λες να το σκέφτεστε κάπως έτσι όσοι αντιδράτε;
Ποια ηθική σκοπιά βρε συ; Δεν μιλάμε για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.Αν είχα πρατήριο καυσίμων και μικροπαντοπωλείο όπως συχνά έχουν, είτε μου άφηνε την βενζίνη απλήρωτη και έφευγε, είτε μου βούταγε 5 σοκολάτες, από ηθικής σκοπιάς θα ήταν το ίδιο.
Υπήρξε αδίκημα του αστικού δικαίου. Κι αν ήσουν βενζινάς απλά θα ήθελες τα 30 ευρώ σου, είτε ο άλλος κατηγορούνταν για αδίκημα του αστικού είτε του ποινικού δικαίου. Για ποιες ηθικές μου γράφεις;