!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:01
ST48410 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:42

E, αν αδιάφορο το πως το κατηγοριοποιεί ο νόμος...
για την ουσία της συζήτησης εδώ, εννοώ. Για το αν θα έπρεπε ή όχι να τον αντιμετωπίσουν ως κλέφτη οι αστυνομικοί. Όχι γενικότερα. Νομίζω ότι είναι προφανές από τα υπόλοιπα που έγραψα.
Οι αστυνομικοί όφειλαν να αντιμετωπίσαν την κατάσταση όπως την κατήγγειλε ο βενζινάς (...)
Βασικά έχεις την καταγγελία του βενζινά πρόχειρη για να δω κάποια πράγματα;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:09
ST48410 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:47

για την ουσία της συζήτησης εδώ, εννοώ. Για το αν θα έπρεπε ή όχι να τον αντιμετωπίσουν ως κλέφτη οι αστυνομικοί. Όχι γενικότερα. Νομίζω ότι είναι προφανές από τα υπόλοιπα που έγραψα.
Οι αστυνομικοί όφειλαν να αντιμετωπίσαν την κατάσταση όπως την κατήγγειλε ο βενζινάς (...)
Εσύ έχεις τη νομολογία αυτού που ισχυρίζεσαι ότι ισχύει για την αστική διαφορά;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Το διασκεδαστικό στο θέμα, είναι όσοι λαλίστατοι σε άλλα θέματα φιλορομά παρακολουθούν και δεν εκφέρουν γνώμη για να μη δημιουργήσουν μισαλλόδοξες εντυπώσεις κλπ και κυρίως για να μην ταυτιστούν με τους αιμοσταγείς καταδιώκτες κλπ κλπ κλπ

:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:01
stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 22:30 Η πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα στο συγκεκριμένο νήμα του συγκεκριμένου φόρουμ
....
Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να αναλύσουμε αν μια τέτοια πράξη τυπικά χαρακτηρίζεται ως κλοπή ή υπεξαίρεση ή απάτη. Αυτό που έχει σημασία είναι αν συμβεί τι θα μου απαντήσει ο αστυνομικός από την άλλη μεριά της γραμμής:

- δώστε μου περιγραφή οχήματος και υπόπτου και πινακίδα να δώσω σήμα
ή
- πρόκειται για αστική διαφορά κύριε. Απευθυνθείτε στον δικηγόρο σας και περάστε να καταθέσετε μήνυση
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν μία καταγγελία. Δουλειά τους είναι να προσπαθήσουν να συλλάβουν τον δέκτη της καταγγελίας για να εξακριβωθεί η αλήθεια. Δεν είναι δουλειά τους να χαρακτηρίσουν το αδίκημα. Το κάνουν μεν, αλλά στα πλαίσια της γενικής περιγραφής.
Επομένως, δεν βλέπω τι θα άλλαζε στο ερώτημά σου, αν επρόκειτο για αδίκημα του ποινικού κώδικα ή του αστικού.
Όσο για την ίδια την πράξη του αστυνομικού που πυροβόλησε. Θα ευχόμουν να μην είχε σκοτωθεί το παιδί, γιατί σε αυτή την ηλικία, παιδί είναι. Ωστόσο η ευθύνη που φέρει ο αστυνομικός θα καθοριστεί στο δικαστήριο όπου θα παρατεθούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία καθώς και οι οδηγίες που έχει για να χειριστεί τέτοια περιστατικά. Δεν βιάζομαι να του ρίξω το ανάθεμα.
Ένα είναι βέβαιο σε αυτή την περίπτωση: οι ευθύνες του θύματος δεν θα καθοριστούν στο δικαστήριο διότι φρόντισε κάποιος άλλος γι 'αυτό.
Η ανθρωποκτονία έχει ήδη γίνει. Υπάρχει νεκρός. Είναι στην ευθύνη του δράστη να αποδείξει ότι συντρέχουν όλες οι εξαιρετικές συνθήκες για να απαλλαγεί από την κατηγορία.

Αυτό που πρέπει να σε προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη φορά εξαφανίστηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία. Το όχημα εξαφανίστηκε πριν καν τη δίκη. Παρά τη γνώμη του εισαγγελέα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:07 Η άποψη του είναι ότι τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μία ψιλοαστική διαφορά. Δεκτόν.
Η άποψή μου είναι ότι η καταδίωξη ξεκίνησε από μία αστική διαφορά.
Το έχω γράψει 15 φορές. Τι διάολο; Δε διαβάζετε;

Το πως κλιμακώθηκε από εκεί και πέρα είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε στις επόμενες 45 σελίδες...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:17Παρά τη γνώμη του εισαγγελέα.

:lol: :lol: :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:11

Κι εσύ την έχεις. Ονομάζεται Αστικό Δίκαιο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:19

Εσύ όμως υποστηρίζεις το Ρομά Δίκαιο. Καμμία σχέση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:22

Βασικά, οι ρομά ήθελαν αυτοδικία, στην οποία έχεις ειδικότητα στο φόρουμ.
Δεν ξέρω ποιος εκφράζει καλύτερα τους ρομά στη συγκεκριμένη περίπτωση. :p2:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:07 Η άποψη του είναι ότι τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μία ψιλοαστική διαφορά. Δεκτόν.
Δεν ξεκίνησε από αστική διαφορά. Δεν υπάρχει "αστικη διαφορα" στην κοινή νέα ελληνική, ειναι σχεδον κενη περιεχομένου φραση για τον μεσο Ελληνα. Η αστική διαφορα είναι νομικό jargon.

Βικιλεξικο:
κλέβω, πρτ.: έκλεβα, αόρ.: έκλεψα, παθ.φωνή: κλέβομαι, π.αόρ.: κλέφτηκα, μτχ.π.π.: κλεμμένος

αφαιρώ παράνομα ξένη περιουσία, κάνω κλοπές

δε δίνω αυτό που οφείλω, ή παίρνω περισσότερα από τα συμφωνημένα
Ή αν θέλεις άλλη πηγη:
κλοπή η [klopí] Ο29 : η ενέργεια του κλέβω· η αφαίρεση και ιδιοποίηση πράγματος που δε μας ανήκει, πράξη που γίνεται κρυφά ή με τη βία, με δόλο ή με απάτη

https://www.greek-language.gr/greekLang ... F%80%CE%AE
Ξεκίνησε λοιπον από κοινή κλοπη η καταδίωξη, εσύ χρησιμοποιείς έναν τεχνικό όρο (δεν ξέρω αν το κάνεις σωστά ή λανθασμένα γιατί δεν είμαι νομικός) αλλά ο όρος κλοπη είναι απόλυτα σωστός.

Όλα αυτά δε λένε κάτι για την ίδια την καταδίωξη, της οποίας λεπτομέρειες δε γνωρίζω
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:22

Βασικά, οι ρομά ήθελαν αυτοδικία, στην οποία έχεις ειδικότητα στο φόρουμ.
Δεν ξέρω ποιος εκφράζει καλύτερα τους ρομά στη συγκεκριμένη περίπτωση. :p2:
:)

Ανόητε άνθρωπε, όσο πας και το κάνεις χειρότερο.

Πρώτον, είναι η απόλυτη παπαριά και οξύμωρο σχήμα να χρησιμοποιείς τον όρο ΑΣΤΙΚΗ διαφορά, σε οποιαδήποτε εθιμική δράση/σκεπτικό των ΡΟΜΑ. Είναι δύο τελείως διαφορετικές και αντίθετες αντιλήψεις και πρακτικές, τόσο στο ηθικό όσο και στο νομικό πλαίσιο.

Δεύτερον, προσωπικώς έχω αναφερθεί δεκάδες φορές στο ότι εγώ αντιμετωπίζω την ελληνική δικαιοσύνη ως ένα αμιγώς γραφειοκρατικό πλαίσιο, που δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τα προσωπικά μου ηθικά στοιχεία αναφοράς.

Αλλά το συγκεκριμένο γραφειοκρατικό πλαίσιο είναι απολύτως υπαρκτό και το αποδέχομαι ως τέτοιο. Όπως αποδέχομαι την πληρωμή του φπα πχ
Σιγά μην ψάχνομαι σε ηθικές αναλύσεις, το αποδέχομαι ως πρακτικό δεδομένο αλλά μέχρι εκεί.

Οπότε, ξέρω ακριβώς σε ποιο υπαρκτό και όχι ηθικό πλαίσιο θα κινηθώ, αν αυτοδικήσω.

Και ουδείς εγγενής μαλάκας σαν και σένα, είναι ικανός να μου αλλάξει οπτική. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ακόμα με τις παπαριές του φανταστικού δικηγόρου ασχολείστε?
Άβαταρ μέλους
John Dear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Dear »

Δεν έχεις καν οπτική. Παίζεις με τις λέξεις και νομίζεις ότι δείχνεις άποψη. Το ηθικό πλαίσιο που απαξιώνεις είναι η ουσία που την έχεις χαμένη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nowhere έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:51 ακόμα με τις παπαριές του φανταστικού δικηγόρου ασχολείστε?
Στον ό,τι να' ναι χαλκοσυλλέκτη αναφέρεσαι;

Αυτός θα έτρωγε πόρτα και από τους ρομά.

Για χαλκό θα τον έστελναν, ψωμί και τριαντάφυλλα θα τους πήγαινε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Δεκ 2022, 23:39
Δεν ξεκίνησε από αστική διαφορά. Δεν υπάρχει "αστικη διαφορα" στην κοινή νέα ελληνική, ειναι σχεδον κενη περιεχομένου φραση για τον μεσο Ελληνα. Η αστική διαφορα είναι νομικό jargon.
Αφού παρακάτω σκοτώθηκες στα βικιλεξικά και τις βικιπίδιες εδώ γιατί τα αγνόησες;
"Αστικό Δίκαιο (Zivilrecht/Bürgerliches Recht, Droit civil, civil law) είναι κλάδος Δικαίου ο οποίος αποτελεί τμήμα του Ιδιωτικού Δικαίου. Άλλοι κλάδοι είναι το εμπορικό δίκαιο, το εργατικό δίκαιο, το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ. Το ιδιωτικό δίκαιο ρυθμίζει τις διαφορές μεταξύ ιδιωτών ("πολιτών"), όχι όμως ποινικά αδικήματα. Γι' αυτό όλες οι διαφορές μεταξύ πολιτών δικάζονται από τα Πολιτικά Δικαστήρια, που είναι τα Ειρηνοδικεία για μικρά ποσά, μέχρι 5.000 ευρώ σε ειδική διαδικασία και γενικά μέχρι 20.000 ευρώ, τα Μονομελή Πρωτοδικεία για ποσά μέχρι 250.000 ευρώ[1] και τα Πολυμελή Πρωτοδικεία για όλα τα μεγαλύτερα ποσά. Κατά αποφάσεων αυτών υποβάλλεται έφεση (στην περίπτωση αποφάσεων Πρωτοδικείων αρμόδια είναι τα Εφετεία) και ανώτατο Δικαστήριο είναι ο Άρειος Πάγος."
Ξεκίνησε λοιπον από κοινή κλοπη η καταδίωξη, εσύ χρησιμοποιείς έναν τεχνικό όρο (δεν ξέρω αν το κάνεις σωστά ή λανθασμένα γιατί δεν είμαι νομικός) αλλά ο όρος κλοπη είναι απόλυτα σωστός.
Η κλοπή είναι τόσο ταιριαστή στο δίκαιο με την ν-στη ερμηνεία του βκιλεξικού, όσο το να κατηγορήσεις για βιασμό κάποιον που πίεζες να βιαστεί

Βικιλεξικό:
Βιάζω:
πιέζω κάποιον να κάνει κάτι ή να επισπεύσει κάτι, να κάνει πιο γρήγορα, να βιαστεί
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Δεκ 2022, 23:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”