foscilis έγραψε: 13 Οκτ 2022, 14:08
Blackdog έγραψε: 13 Οκτ 2022, 13:56
Προφανεστατα μιλαω για τους συγκεκριμενους ανωμαλους ενηλικες. Αν λειπαν οι 213 θα υπηρχαν αλλοι στην θεση τους.
Δεν δινω εκει καμμια ελπιδα επανορθωσης. Στο να σταματησει δηλαδη αυτος ο κοσμος να βγαζει τετοιους ανθρωπους.
Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό που λες. Βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η κατανάλωση σεξουαλικών υπηρεσιών είναι εντελώς αχαλίνωτη, σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ότι θα ξεφεύγει η δουλειά είτε προς το να πέσει κανα μπουνίδι παραπάνω, είτε προς το να πουληθεί κάτι 2-3 χρόνια μικρότερο, είτε το ένα είτε το άλλο. Η άλλη είναι τσατσά και ταυτόχρονα σελέμπριτι και βγαίνει και μιλάει στην τηλεόραση για χρήση του χώρου της από ξέμπαρκους με παιδιά σα να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, τι να λέμε τώρα.
Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν ανώμαλοι και σίγουρα θα αναζητούν να αγοράσουν θύματα, όμως το να μπορείς να ψωνίσεις το θύμα σου όπως ψωνίζεις στο σκρουτζ και κόστος 50 ευρώ(!) και να τα κάνεις όλα αυτά σε κοινή θέα δε νομίζω ότι συμβαίνει παντού στον κόσμο ή ότι δε μπορεί να περιοριστεί.
Η ανυπαρξία κοινωνικής πρόνοιας για τις προβληματικές οικογένειες και ιδιαίτερα για τα παιδιά τους, το ότι αφήνεται κάθε παιδάκι έρμαιο στον πρέζακα λούμπεν κακοποιητή κλπ γονιό είναι ανεξάρτητο ζήτημα που στην προκειμένη περίπτωση οδήγησε στον βιασμό από παιδέρες αλλά φταίει γενικά για πάρα πολλά άλλα προβλήματα, από την παιδική εγκληματικότητα μέχρι και την ίδια την ανακύκλωση της κακοποίησης.
Είναι δυο ανεξάρτητα προβλήματα που και στα δύο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο για διορθώσεις.
Ουτε και εγω ειμαι σιγουρος, μοιραζομαι καποιες σκεψεις μονο
Εχω ομως την αισθηση οτι αυτα τα φαινομενα υπαρχουν απ την αυγη της κοινωνιας και αν υπηρχε τροπος να αντιμετωπιστουν θα ειχε γινει ηδη. Αυτοι οι τυποι ειναι σαν το νερο, θα βρουν τροπο να περασουν τα εμποδια. Αντιθετα βλεπω την κοινωνια να προσαρμοζεται και να επιτρεπει παρεκλισεις προκειμενου να συνεχισει να λειτουργει κανοντας οτι δεν βλεπει.
Ας πουμε οτι απ το 2004 διαβαζα απο (μικρη) μεριδα χρηστων στο μπου.κομ οτι ψωνιζουν ανηλικες ρομα στα φαναρια. Η οτι στην συντομη καριερα μου στο νταρκ γουεμπ ειχα φριξει με το ποσοι παιδεραστες υπηρχαν και το θρασος τους να ανταλασουν αποψεις σχετικα με την αποπλανηση παιδιων. Για να μην πω για συζητησεις εδωμεσα οσο αφορα την ηλικια συναινεσης, που πολλοι σταθηκαν στο τι λεει ο νομος (ο οποιος προσαρμοστηκε στις απαιτησεις) αλλα δεν ειπε κανεις τι στον πτσο κανει ενας 50ρης με μια 15χρονη.
Ακομα ετσι ειναι
Ειναι δυο διαφορετικα προβληματα; μηπως ειναι το ιδιο; μηπως ισχυει οτι τετοια δεντρα (αδιαφορες οικογενειες) βγαζουν τετοια φρουτα (ανωμαλους ενηλικες); Συμφωνω φυσικα οτι υπαρχουν σοβαρα περιθωρια βελτιωσης, αλλα δεν βλεπω κινηση απο συλλογικους φορεις. Βασικα το εχω αποκλεισει. Ετσι καταληγω στο οτι η οικογενεια εχει τον πρωτο ρολο να προστατεψει τα παιδια της και κανω φοκους εκει.
Στο οτι πρεπει να μπει καποιο σοβαρο πλαισιο για το ποιος θα κανει οικογενεια η οχι, η στο να υπαρχουν κοινωνικοι φορεις που θα αντικαθιστουν επαξια τον αποτυχημενο γονεα και θα του παιρνουν το παιδι ειναι κατι που θα επρεπε ηδη να εχει γινει. Ομως ειναι τοσο λεπτο και υποκειμενικο το ζητημα που δεν ξερω κατα ποσο θα ειχε την αποδοχη της κοινωνιας. Την δικη μου παντως θα την ειχε.
Εν κατακλειδι νομιζω οτι η κοινωνια η το κρατος νοιαζονται μονο επιφανειακα. Οτι μπορει να αλλαξει θα γινει μονο σε ατομικο επιπεδο για να ειναι αποτελεσματικο.