!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αθωος ο Kyle Rittenhouse!

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Αθωος ο Kyle Rittenhouse!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:33 Καταρχάς γιατί ο,τιδήποτε ρωτάει η ΓΑΛΗ δεν είναι στ' αλήθεια ερώτηση, είναι καμουφλαρισμένος ισχυρισμός. Αν διατυπώσει ξεκάθαρα τον ισχυρισμό και διαφωνώ με αυτόν μπορεί να παρέμβω. Αλλά δεν θα το κάνει.
Παίζεται ένα κρυφτούλι από όσο καταλαβαίνω γιατί το θέμα το έχω παρακολουθήσει τελείως επιδερμικά. Πχ τι ήθελε αυτός με όπλο εκεί και οι άλλοι απαντούν τι ήθελαν οι διαδηλωτές με όπλα εκεί και πάει λέγοντας.

Εσύ τι πιστεύεις; Κάποιος από την μια ή την άλλη μεριά είχε λόγο να βρίσκεται εκεί και ο άλλος όχι; Εμένα μου φαίνεται ότι κακώς βρέθηκαν αμφότεροι.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:37
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:33 Καταρχάς γιατί ο,τιδήποτε ρωτάει η ΓΑΛΗ δεν είναι στ' αλήθεια ερώτηση, είναι καμουφλαρισμένος ισχυρισμός. Αν διατυπώσει ξεκάθαρα τον ισχυρισμό και διαφωνώ με αυτόν μπορεί να παρέμβω. Αλλά δεν θα το κάνει.
Παίζεται ένα κρυφτούλι από όσο καταλαβαίνω γιατί το θέμα το έχω παρακολουθήσει τελείως επιδερμικά. Πχ τι ήθελε αυτός με όπλο εκεί και οι άλλοι απαντούν τι ήθελαν οι διαδηλωτές με όπλα εκεί και πάει λέγοντας.

Εσύ τι πιστεύεις; Κάποιος από την μια ή την άλλη μεριά είχε λόγο να βρίσκεται εκεί και ο άλλος όχι; Εμένα μου φαίνεται ότι κακώς βρέθηκαν αμφότεροι.
η δράση φέρνει αντίδραση
όταν κατεβαίνεις με σκοπό να καταστρέψεις ξένη ιδιοκτησία και να κάψεις, τότε κάποιος θα βρεθεί που θα κατέβει κι αυτός με σκοπό να προστατέψει αυτή την ιδιοκτησία
λογικό δεν είναι; αν οι διαδηλώσεις αυτές ήταν ειρηνικές δεν θα ένιωθε κανείς την ανάγκη να κατέβει με όπλο για να προστατεύσει τη περιουσία του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:37
Orion22 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:21
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:10
Spoiler
Δεν "είμαι" καμία εξουσία, αλλά ούτε και οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη δικαιοσύνη, είναι αναλόγως το δικαστήριο.
Η απόφαση δεν είναι παράλογη, θα μπορούσε να είχε παρθεί και σε μια κανονική δίκη.
Απλά η συγκεκριμένη δίκη ήταν παρωδία. Ο δικαστής απαγόρευσε οι νεκροί να αναφέρονται ως "θύματα" και επέτρεψε να αναφέρονται ως "looters", απαγόρευσε το ζουμ στις φωτογραφίες ( :smt005: ), ο δε δημόσιος κατήγορος ρώταγε μαλακίες για να περνάει η ώρα.
ελεοc :lol: :e045:

μόνο στο τελευταίο έχεις δίκιο, και όχι μόνο για τις άκυρες ερωτήσεις για μια ώρα αλλά για τις συνεχόμενες προκλήσεις που θα μπορούσαν άνετα να ωθήσουν σε mistrial with prejudice
Πηγή για το ζουμ
https://www.theverge.com/2021/11/12/227 ... ot-zoom-in
το είχα δει live, αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να εξηγήσει με σωστό /λάθος παράδειγμα άλλη κουβέντα, για το πρόβλημα που δημιουργείται από το interpolation στο ζουμάρισμα, και κατα πόσο προσθέτει πίξελ που δεν υπήρχαν στην αρχική φώτο

Αφορμή ήταν το ζουμάρισμα σε μια φώτο, που προσπαθούσαν να περάσουν ως απόδειξη από την εισαγγελεία οτι ο Κ είχε σηκώσει το όπλο
δες κι εδώ
https://arstechnica.com/tech-policy/202 ... nscript/3/

ακόμα περισσοτερη πλάκα (και ποιντ σε αυτό που λέγαμε πριν) είχε ο "ειδικός" που είχε φέρει η πολιτική αγωγή...

και κάτι ακόμα που έχει σχέση. πέραν αυτού του βίντεο του οποιίου απόσπασμα φαίνεται στο άρθρο του arsT και με το οποίο έχουν γίνει απίστευτα καφριλίκια από το χοντρούλη αντιεισαγγελέα, εμφανίστηκε στην δίκη και ακόμα ένα από drone του FBI που παρακολουθούσε τα riots.
To FBI για κάποιο λόγο ( :102: :smt047 ) "έχασε" το high res version που ίσως έλυνε πολλές απορίες και τους έδωσε το πιο απλό με IR
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:33
ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:19
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:18
Δεν θα κάνεις καν acknowledge δηλαδή ότι ενώ έκανες μια διόρθωση στη σύνταξη, σου διέφυγε το σημαντικότερο συντακτικό λάθος; Οκ, your call.
Ε, δώσε μια απάντηση και στην ερώτηση όμως. Αφού κατάλαβες τι θέλει να ρωτήσει.
Καταρχάς γιατί ο,τιδήποτε ρωτάει η ΓΑΛΗ δεν είναι στ' αλήθεια ερώτηση, είναι καμουφλαρισμένος ισχυρισμός. Αν διατυπώσει ξεκάθαρα τον ισχυρισμό και διαφωνώ με αυτόν μπορεί να παρέμβω. Αλλά δεν θα το κάνει.
Νάνε, αυτά τα τερτίπια, όχι σε μένα. Την άποψη μου για την αυτοδικία την έχω εκθέσει σαφέστατα πολλές φορές. Και δεν προσπαθώ να καμουφλάρω τους ισχυρισμούς μου, όπως εσείς. Θα το έκανα αν φοβόμουν μήπως παρεξηγηθώ. Αλλά είτε παρέμβεις είτε δεν παρεμβεις στους ισχυρισμούς μου, το ίδιο μου κάνει. Στην τελική, αν δεν μπορείς να απανήσεις σε ένα ερώτημα, θεωρείς ότι μπορείς να παρέμβεις στην απόδοση του σε ισχυρισμο; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:49

η δράση φέρνει αντίδραση
όταν κατεβαίνεις με σκοπό να καταστρέψεις ξένη ιδιοκτησία και να κάψεις, τότε κάποιος θα βρεθεί που θα κατέβει κι αυτός με σκοπό να προστατέψει αυτή την ιδιοκτησία
λογικό δεν είναι; αν οι διαδηλώσεις αυτές ήταν ειρηνικές δεν θα ένιωθε κανείς την ανάγκη να κατέβει με όπλο για να προστατεύσει τη περιουσία του
Αυτό προσπαθούσε να αποτρέψει από την πρώτη στιγμή το CNN αλλά σκούζαμε :a040:
Fiery but mostly PEACEFULL μας έλεγαν
Ειρηνικές λεηλασίες μας έδειχναν

τίποτα, εμείς εκεί, κολλημένοι
τώρα θερίζουμε τριγκαρισμένους φοιτητές gender studies ...
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ο χρόνος και ο λόγος που βρέθηκαν ήταν διαφορετικοί. Βασικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:34 Εννοείς ότι δεν ήταν looters;

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό "θύμα" έχει διττή σημασία. Μπορεί να αφορά σε "ψυχρή" κλινική διατύπωση της έννοιας του τραυματία ή του σκοτωμένου ή μπορεί να έχει πιο "θερμή" συναισθηματική έννοια για αυτόν που δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση.

Εννοώ ότι ακόμη κι ένας σειριακός δολοφόνος τυπικώς θα θεωρηθεί θύμα αυτού που θα τον σκοτώσει, δηλαδή του δράστη. Το δικαστήριο απλώς κρίνει την πρόθεση του δράστη. Γενικώς, το να είσαι θύμα δεν σημαίνει πάντα αθωότητα, όπως ακριβώς και το να είσαι δράστης δεν συνεπάγεται πάντα ενοχή.
Εννοώ ότι δείχνει το bias του δικαστή, που θέτει τον τόνο και για τους ενόρκους. Με το που βγήκε ως είδηση αυτό όλοι ήξεραν πως θα τελειώσει η δίκη.

Εμένα μου φαίνεται παράλογο ερώτημα το "τι γύρευαν οι διαδηλωτές στη διαδήλωση", δεν μπορώ να το απαντήσω λόγω του πόσο παράδοξο μου φαίνεται, αλλά σίγουρα το "κακώς πήγαν εκεί" δεν με καλύπτει. Ούτε πήγαν όλοι με όπλα. (μόνο ένας νομίζω, αυτός που έζησε)
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
lafkiotis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lafkiotis »

Χρειαζόμαστε νομιμοποίηση οπλοφορίας και στην Ελλάδα.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

lafkiotis έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 03:31 Χρειαζόμαστε νομιμοποίηση οπλοφορίας και στην Ελλάδα.
Θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. :g030:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
lafkiotis

AlienWay έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 03:48
lafkiotis έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 03:31 Χρειαζόμαστε νομιμοποίηση οπλοφορίας και στην Ελλάδα.
Τίποτα δε θα γίνει. Οι νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας θα συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά και οι αριστεροί θα το ξανασκεφτουν 2-3 φορές πριν αποφασίσουν να κλείσουν δρόμους η να χτίσουν πόρτες σε πανεπιστήμια η να τρομοκρατήσουν παιδάκια έξω απο λύκεια.

2-3 στρακαστρουκες θέλει έτσι για αρχή και θα δεις πώς θα μπούνε και οι υπόλοιποι σε τάξη.

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

lafkiotis έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 04:00
Τίποτα δε θα γίνει. Οι νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας θα συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά και οι αριστεροί θα το ξανασκεφτουν 2-3 φορές πριν αποφασίσουν να κλείσουν δρόμους η να χτίσουν πόρτες σε πανεπιστήμια η να τρομοκρατήσουν παιδάκια έξω απο λύκεια.

2-3 στρακαστρουκες θέλει έτσι για αρχή και θα δεις πώς θα μπούνε και οι υπόλοιποι σε τάξη.
Και οι αριστεροί θα έχουν όπλα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
lafkiotis

AlienWay έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 04:10
lafkiotis έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 04:00

Και οι αριστεροί θα έχουν όπλα.
Δε κανουν τιποτα. Δειλοι βλακες φανταστιοπληκτοι ειναι. Μολις τους τριξεις λιγο τα δοντια αρχιζουν τα κλαματα.

Με νομιμη οπλοφορια θα εχεις τουλαχιστον το δικαιωμα να υπερασπιστεις τον εαυτο σου. Οχι οπως τωρα που μπαινουν στο σπιτι σου και σου λεει η δικαιοσυνη "κανε πως κοιμασαι"

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 01:50 Πάντως είναι τυχεροί οι Αμερικάνοι που το αποτέλεσμα της δίκης βγήκε τώρα. Αν είχε βγει ανάλογη απόφαση επί προεδρίας Τραμπ, θα είχε θεωρηθεί στημένη η δίκη και θα είχαν ξεσηκωμό.
Αν είχε βγει ανάλογη απόφαση με μαύρους νεκρούς, τι θα γινόταν;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Πως αμφότεροι δηλαδή;Δεν πρόκειται για διαδηλώσεις αλλά για καταστροφές και λεηλασίες.Έχεις ένα φίλο ή συγγενή που έχει ένα μαγαζί στην περιοχή που καίνε τα μαγαζιά και ο κυβερνήτης έχει αποσύρει την αστυνομία (όπως ο Παυλόπουλος που για τον λόγο αυτό έγινε πρόεδρος δημοκρατίας :D ) και σου λέει έλα να με βοηθήσεις γιατί θα μου κάψουν το μαγαζί.
Δεν έχεις λόγο να βρίσκεσαι εκεί;κατά τη γνώμη μου και λόγο έχεις και δικαίωμα να πυροβολήσεις αυτόν που πάει να καταστρέψει το μαγαζί.
Το αν θα το βρεις το δίκιο εξαρτάται βέβαια από την πολιτική κατάσταση που μπορεί να ευνοεί ή όχι τις λεηλασίες.
Στην Ελλάδα πριν 40 χρόνια υπήρχαν πολλά άρθρα που επέκριναν την "απάθεια" των τότε Αμερικανών και Ευρωπαίων που έβλεπαν να γίνεται μπροστά τους ένα έγκλημα και έπαιρναν τηλέφωνο την αστυνομία λέγοντας δεν είναι δική μου δουλειά και επαινούσαν την τότε ελληνική νοοτροπία που όταν φώναζε κάποιους κλέφτης κλέφτης έτρεχαν όλοι να τον πιάσουν.
Στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν άρθρα που επαινούν τον ληστή κοσμηματοπωλείου Ζακ που σκοτώθηκε και δημιουργούν κλίμα για την καταδίκη των ιδιοκτητών που λήστεψε ενώ το μαγαζί τους είναι κλειστό από τότε που έγινε το συμβάν.Έχει πολιτικοποιηθεί το έγκλημα υπέρ των εγκληματιών και το ίδιο έγινε και με τους γύφτους προ ημερών.Είναι θέμα συγκυρίας.
Οι λεηλασίες πέρυσι στην Αμερική ήσαν υποκινούμενες από αυτούς που είναι σήμερα στην κυβέρνηση και για αυτό φρικάρουν με την αθώωση αυτού που σκότωσε τους κακοποιούς.
Το "στημένο" της υπόθεσης δεν είναι άλλο από τον αμερικανικό νόμο που προβλέπει δικαστήρια ΕΝΟΡΚΩΝ από την περιοχή που τελέσθηκε το κάθε έγκλημα.Δηλαδή ατυχώς για τον Μπάιντεν ή το Χόλλυγουντ που είναι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ή για τα κανάλια της Νέας Υόρκης οι ένορκοι ήσαν κάτοικοι της Κενόσα που έζησαν τα περυσινά συμβάντα και είδαν τις mostly peaceful :lol: διαδηλώσεις που έκαψαν την πόλη τους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”