ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:37
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 02:33
Καταρχάς γιατί ο,τιδήποτε ρωτάει η ΓΑΛΗ δεν είναι στ' αλήθεια ερώτηση, είναι καμουφλαρισμένος ισχυρισμός. Αν διατυπώσει ξεκάθαρα τον ισχυρισμό και διαφωνώ με αυτόν μπορεί να παρέμβω. Αλλά δεν θα το κάνει.
Παίζεται ένα κρυφτούλι από όσο καταλαβαίνω γιατί το θέμα το έχω παρακολουθήσει τελείως επιδερμικά. Πχ τι ήθελε αυτός με όπλο εκεί και οι άλλοι απαντούν τι ήθελαν οι διαδηλωτές με όπλα εκεί και πάει λέγοντας.
Εσύ τι πιστεύεις; Κάποιος από την μια ή την άλλη μεριά είχε λόγο να βρίσκεται εκεί και ο άλλος όχι; Εμένα μου φαίνεται ότι κακώς βρέθηκαν αμφότεροι.
Πως αμφότεροι δηλαδή;Δεν πρόκειται για διαδηλώσεις αλλά για καταστροφές και λεηλασίες.Έχεις ένα φίλο ή συγγενή που έχει ένα μαγαζί στην περιοχή που καίνε τα μαγαζιά και ο κυβερνήτης έχει αποσύρει την αστυνομία (όπως ο Παυλόπουλος που για τον λόγο αυτό έγινε πρόεδρος δημοκρατίας

) και σου λέει έλα να με βοηθήσεις γιατί θα μου κάψουν το μαγαζί.
Δεν έχεις λόγο να βρίσκεσαι εκεί;κατά τη γνώμη μου και λόγο έχεις και δικαίωμα να πυροβολήσεις αυτόν που πάει να καταστρέψει το μαγαζί.
Το αν θα το βρεις το δίκιο εξαρτάται βέβαια από την πολιτική κατάσταση που μπορεί να ευνοεί ή όχι τις λεηλασίες.
Στην Ελλάδα πριν 40 χρόνια υπήρχαν πολλά άρθρα που επέκριναν την "απάθεια" των τότε Αμερικανών και Ευρωπαίων που έβλεπαν να γίνεται μπροστά τους ένα έγκλημα και έπαιρναν τηλέφωνο την αστυνομία λέγοντας δεν είναι δική μου δουλειά και επαινούσαν την τότε ελληνική νοοτροπία που όταν φώναζε κάποιους κλέφτης κλέφτης έτρεχαν όλοι να τον πιάσουν.
Στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν άρθρα που επαινούν τον ληστή κοσμηματοπωλείου Ζακ που σκοτώθηκε και δημιουργούν κλίμα για την καταδίκη των ιδιοκτητών που λήστεψε ενώ το μαγαζί τους είναι κλειστό από τότε που έγινε το συμβάν.Έχει πολιτικοποιηθεί το έγκλημα υπέρ των εγκληματιών και το ίδιο έγινε και με τους γύφτους προ ημερών.Είναι θέμα συγκυρίας.
Οι λεηλασίες πέρυσι στην Αμερική ήσαν υποκινούμενες από αυτούς που είναι σήμερα στην κυβέρνηση και για αυτό φρικάρουν με την αθώωση αυτού που σκότωσε τους κακοποιούς.
Το "στημένο" της υπόθεσης δεν είναι άλλο από τον αμερικανικό νόμο που προβλέπει δικαστήρια ΕΝΟΡΚΩΝ από την περιοχή που τελέσθηκε το κάθε έγκλημα.Δηλαδή ατυχώς για τον Μπάιντεν ή το Χόλλυγουντ που είναι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ή για τα κανάλια της Νέας Υόρκης οι ένορκοι ήσαν κάτοικοι της Κενόσα που έζησαν τα περυσινά συμβάντα και είδαν τις mostly peaceful

διαδηλώσεις που έκαψαν την πόλη τους.