!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:25
Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);

όχι. μόνο σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με κρεμμύδι, σκόρδο... και ζαμπον-μπέικον! από πάνω το τυρί :blm:

(μπορείς να βάλεις και πιπεριά-μανιτάρι κλπ να γίνει μακαρονάδα ΣΠΕΣΙΑΛ :smt005: )

αχ, τι εποχές. είχαμε θυμάμαι την πίτσα σπέσιαλ, την ζαμπόν-τυρί και την χωριάτικη (με φέτα). :102:
και κάποιοι σπασίκλες θέλανε custom (π.χ. χωρίς μανιτάρια) και την έστηνες εκείνη την ώρα, πάνω στην ώρα της δουλειάς. :102:
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:25
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα
προσπαθώ να αποφεύγω προϊόντα της friesland campina. :bored:
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:33
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.
και η γεύση που είχα κάποτε, ε; :p2:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 13039
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Ίδρυμα

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:40
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:33
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.
και η γεύση που είχα κάποτε, ε; :p2:
Τότε και το σκατο μας μύριζε λεβάντα σύντροφε
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εγώ ρεγκατο βάζω. Το κεριγκολντ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 34329
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
Κοίτα δεν είναι κακή... Αλλά οκ δεν θα τη προτιμήσω έναντι της πατροπαραδοτης μακαρονάδας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 26856
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα.
ε ναι
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 940
Εγγραφή: 12 Σεπ 2018, 02:00
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Νομίζεις ότι το 250, 350 είναι αληθή;
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:01
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:
Για να είμαι ειλικρινής το έχω δει στον Άκη, αλλά με τη λογική να μην πετάξεις τα παραπανίσια μακαρόνια από άλλο γεύμα.
Z
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς
Δημοσιεύσεις: 1163
Εγγραφή: 11 Δεκ 2020, 10:34

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:01
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:50
Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19
Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Είναι μια παπαριά που στα 80`s , 90`s, σερβιριζόταν στα ξενυχτάδικα και στις πιτσαρίες λουτροπόλεων σην Ελλάδα.
το ξέρει, αλλά θέλει να μας υπενθυμίσει ότι είναι ζούμερ. :bored:

:smt005:

Στον καμπαλιέρε ένα έχω να πω, που μας διαφήμιζε τις γκαρσονιέρες του στη Νάπολη, τις περίφημες πίτσες του και τις θεικές πασπαλισμένεςςς μακαρονάδες του. τον πούστη έλεγα μέσα μου, ζωάρα αυτός έχει κάνει, κάτσε να παίξω γεύσεις τώρα που επισκέφτηκα τα εδάφη των καπουτσίνων

Από πρόπερσι έχω να ξαναφάω μακαρονάδα.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 19 Αύγ 2021, 15:31
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Νομίζεις ότι το 250, 350 είναι αληθή;

κατά προσέγγιση.
πάντως, άλλο ο οικιακός φούρνος, άλλο ο επαγγελματικός για πίτσα. :xena:
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα
Δημοσιεύσεις: 12445
Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

waldorf έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:11 Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.
με μια πέτρα ψησίματος για τον φούρνο γίνεται γαμάτη η πίτσα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

waldorf έγραψε: 19 Αύγ 2021, 17:11 Ότι δηλαδή το τυρί είναι το πρόβλημα.Αν το λύσουμε αυτό μιά χαρά πίτσα ψήνεις σε οικιακό φούρνο στους 250.
Ναι, πού είναι το πρόβλημα;
Z
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”