!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Άβαταρ μέλους
elchav
Δημοσιεύσεις: 8659
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 16:27

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Κάνε δίαιτα, χοντρέ, επιβαρύνεις το ΕΣΥ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 34329
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Φώναξε τον Cavaliere είναι ειδικός στις μακαρονάδες και τα τυριά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Εν τω μεταξύ τα παγιδευμένα νήματα είναι τα πιο ωραία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

elchav έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:59 Κάνε δίαιτα, χοντρέ, επιβαρύνεις το ΕΣΥ
τράβα πέρα ρε κοντέ σαχλαμάρα.
οι φόροι που έχω πληρώσει εγώ με τόσα τσιγάρα και ποτά που έχω πιει δεν λέγονται.
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.
που θα βρω καλή μοτσαρέλα; τι συμπεριφορά έχει στους 250°C;;
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 4087
Εγγραφή: 17 Απρ 2018, 10:09
Phorum.gr user: stella

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 34329
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:03
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Τυρί πίτσας είναι η μοτσαρέλα. Μετά, κάνε πείραμα με ό,τι σου αρέσει. Μακαρονάδα με μείξη τυριών είναι καραβλαχιά για πιτσαρία παοκτζήδων στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής.
Μόνο μυτζηθρα στα μακαρόνια?

Υ. Γ. Έπρεπε να βλέπεις τη μακαρονάδα που έφτιαξα προχτές. Είχα βάλει όλο το σακουλάκι τυρί πάνω της γιατί ήταν ωραίο. Οκ είχε ένα βουνό τυριού πάνω σε ένα πιάτο μακαρόνια αλλά ήταν καλό.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:08 Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;; :102:
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11024
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.

Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
Z
Άβαταρ μέλους
kongrosian
Δημοσιεύσεις: 5539
Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19 Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.
ενδιαφέρον! και ελληνικότατο!
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 4087
Εγγραφή: 17 Απρ 2018, 10:09
Phorum.gr user: stella

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:14
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:08 Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;; :102:
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα, πραγματικά δεν κάνει αυτή την πέτσα από πάνω. Μοτσαρέλα δεν έχω ιδέα, εγώ παίρνω μία από Σκλαβενίτη δική του (?) σε φέτες ή τριμμένη και είναι σούπερ. Κασέρι δεν μου αρέσει :(

Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);

ΥΓ: Το ταλαγάνι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή ιδέα!!!
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Καραμελίτσα έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:19 Μίγμα ταλαγάνι με γραβιέρα για πίτσα.

Μακαρονάδα φούρνου δεν ξέρω τί είναι και δε θέλω να μάθω.
:+1: :goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 13039
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Ίδρυμα

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο. :102:

χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα. :102:

που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω; :102:
Η νιότη σου σου λείπει - Όχι τα τυρια της μακαροναδας.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”