Και εμενα μου φαινεται περίεργο να μην ειχαμε. Λογικά θα τους ειχαμε σε άλλο λόχο, στο ΛΥΤ (λόχος υποστηρίξεως τάγματος) που εκει ειχαμε και τους οδηγους, τους χελιστες κτλ. Εγώ ήμανε μιλανέζος, και οι λόχοι μας απείχαν αρκετά μεταξύ τους και δεν καναμε και την τρελή παρέα ο ενας λόχος με τον άλλον.zoltan έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:06Περίεργο. Νοσηλευτές (νοσοκόμοι νομίζω λέγονταν) φαντάρους εμείς είχαμε. Συγκροτούν διμοιρία στον ΛΔΥΠ.vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:00Πράγματι. Και ήταν τραγικό! Απ'οσο θυμάμαι έκαναν μόνο όσοι φαντάροι είχαν ειδικότητα νοσηλευτή/τραυματιοφορέα. Τέτοιους γνώρισα μόνο όσο ήμουν στο Πεύκο. Στη μονάδα μου δεν ειχα συναντήσει κανεναν.
Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε στο ΤΠΕΝ αλλά ως αντικείμενο στον εξαμηνιαίο κύκλο κύκλο της μονάδας. Σε εμάς τη βάλανε στα γκρουπάκια των Χριστουγέννων, ενδεικτικό του πόση λίγη σημασία δίνουν. Και μια υπενθύμιση του πόσο άκαπνος είναι ο ΕΣ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...
- Υδράργυρος
Την ιδια εποχη. Και γω δεν ειμαι 100% σιγουροςstergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Λες να θυμαμαι λαθος;Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56980 ητανε (εξαρταται απο την εποχη)stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:39
1980 δρχ μας δινανε και αμα δεν ειχαμε ρεστα το 20ρικο δεν τα παιρναμε!!!![]()
Αλλα με το εικοσαρικο το καταλαβαινω. Χτυπαγε το τηλεφωνο και οποιος το σηκωνε τον καλουσαν στο διοικητηριο και του δινανε ολο το ποσο και εν ειδει αγγαριας τα μοιραζε. Μια διαδικασια που παντα σε εβγαζε ελλειμα γιατι ολο και καποιος "θα στο εδινε"
Για μεσα '90 μιλαω.Εσυ για ποτε λες;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
1980 δρχ. ητανε.Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:23Την ιδια εποχη. Και γω δεν ειμαι 100% σιγουροςstergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Λες να θυμαμαι λαθος;Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56
980 ητανε (εξαρταται απο την εποχη)
Αλλα με το εικοσαρικο το καταλαβαινω. Χτυπαγε το τηλεφωνο και οποιος το σηκωνε τον καλουσαν στο διοικητηριο και του δινανε ολο το ποσο και εν ειδει αγγαριας τα μοιραζε. Μια διαδικασια που παντα σε εβγαζε ελλειμα γιατι ολο και καποιος "θα στο εδινε"
Εγω που πηγα μερικους μηνες μετα την αλλαγη νομισματος οι οπλιτες επαιρναν 5.81 ευρω. Το οποιο ειναι 1980 δρχ. περιπου.
Οι υπαξιωματικοι οπως εγω παιρναμε κατι παραπανω. Νομιζω ηταν 8.65 η κατι τετοιο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Δεν ειχα βύσμα. Βασικά από Πεύκο ξεκινησα για την πλάκα μου εντελως, να δω πως ειναι, και αν δεν μ'αρεσε η ολη φάση και "δεν μπορουσα να αντέξω"ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:09στο ΚΕΤΘ ήσουν ρε βύσμα;vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.![]()
![]()
Ορεινους ειχε καπου κοντά Θεσσαλονικη αν θυμαμαι καλα, αμφίβιους σε νησια κεντρικου Αιγαίου και δωδεκάνησα και αλεξιπτωτιστές Ασπρόπυργο και νομιζω Κρήτη. Δεν γουσταρα να ξενιτευτώ, και λέω ας πάω στο κοντινότερο και δεν πα' να 'ναι είτε το πιο φιδιάρικο είτε το πιο μάχιμο. Και ΟΥΚ εφεδρους να ειχε πιο κοντα απο την Αυλωνα, θα πηγαινα
Οχι, ποδαράκιαKauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:10Με τζιπάκι δεν τα κάνατε ρε? Τί έκαιγες?vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.![]()
![]()
Οι πζν περίπολοι κάλυπταν ενα συγκεκριμένο τομέα μέσα στο ΚΕΤΘ. το μερος που ηταν στη δικαιοδοσία των πεζοναυτων και κατι ελαχιστο προς τα πάνω, στους τέθωρες. Παίζει να ηταν κανενα 5-6 χιλιομετράκι, πλακα-πλάκα.
Διαφορετική δομή από εμάς. Εμείς είχαμε έναν ΛΔΥΠ (λόχος διοικήσεως-υποστηρίξεως) με διμοιρίες ασυρματιστών, νοσοκόμων, εφοδιασμού (μάγειρες και οδηγοί), αντιαρματικών Μίλαν, όλμων 81 χιλ και πολυβόλων. Οι ΧΕΛ ήταν ενταγμένοι στις ομάδες κρούσης των λόχων κρούσης, ένας ανά ομάδα, ουσιαστικά σε ρόλο ΧΕΛ-τυφεκιοφόρου.vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:12Και εμενα μου φαινεται περίεργο να μην ειχαμε. Λογικά θα τους ειχαμε σε άλλο λόχο, στο ΛΥΤ (λόχος υποστηρίξεως τάγματος) που εκει ειχαμε και τους οδηγους, τους χελιστες κτλ. Εγώ ήμανε μιλανέζος, και οι λόχοι μας απείχαν αρκετά μεταξύ τους και δεν καναμε και την τρελή παρέα ο ενας λόχος με τον άλλον.zoltan έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:06Περίεργο. Νοσηλευτές (νοσοκόμοι νομίζω λέγονταν) φαντάρους εμείς είχαμε. Συγκροτούν διμοιρία στον ΛΔΥΠ.vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:00
Πράγματι. Και ήταν τραγικό! Απ'οσο θυμάμαι έκαναν μόνο όσοι φαντάροι είχαν ειδικότητα νοσηλευτή/τραυματιοφορέα. Τέτοιους γνώρισα μόνο όσο ήμουν στο Πεύκο. Στη μονάδα μου δεν ειχα συναντήσει κανεναν.
Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε στο ΤΠΕΝ αλλά ως αντικείμενο στον εξαμηνιαίο κύκλο κύκλο της μονάδας. Σε εμάς τη βάλανε στα γκρουπάκια των Χριστουγέννων, ενδεικτικό του πόση λίγη σημασία δίνουν. Και μια υπενθύμιση του πόσο άκαπνος είναι ο ΕΣ.
- Cecily Anne
Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07Ζηλεύεις?Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτεvantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Εγώ έπαιρνα 480 δρχ τον μήνα και ήμουν και δεκανέας. Οι απλοί στρατιώτες έπαιρναν 360 δρχ. 1983-85. Το ποσό ήταν γελοίο και τότε.stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Λες να θυμαμαι λαθος;Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56980 ητανε (εξαρταται απο την εποχη)stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:39
1980 δρχ μας δινανε και αμα δεν ειχαμε ρεστα το 20ρικο δεν τα παιρναμε!!!
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Dwarven Blacksmith
Δεν έχεις δίκιο και είναι απαξιωτικό αυτό που λες, εύκολα γενικεύεται η τεχνογνωσία και σε άλλες μάρκες κρουσάν, ακόμα και μπαγκέτες γαλοπούλας.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:44Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτεvantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.![]()
![]()
- Cecily Anne
Εύκολα το γενικεύω και στα υπόλοιπα προϊόντα. Η σόλα των παπουτσιων είναι καλύτερηDwarven Blacksmith έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:13Δεν έχεις δίκιο και είναι απαξιωτικό αυτό που λες, εύκολα γενικεύεται η τεχνογνωσία και σε άλλες μάρκες κρουσάν, ακόμα και μπαγκέτες γαλοπούλας.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:44Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτεvantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58
Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.![]()
![]()
Αυτό που έγραψε κι ο zoltan. Ως πολίτης για να βγάλεις δίπλωμα για φορτηγό πλερώνεις καλά. Ο απόλυτος παραλογισμός, να μην δέχεται το κράτος ότι μπορείς να οδηγάς ως πολίτης ενώ ως οπλίτης μπορούσες.
Όλα για να τα παίρνουν οι σχολές οδήγησης.
Όλα για να τα παίρνουν οι σχολές οδήγησης.
Να που έμαθα και κάτι. Ήξερα οτι είχανε και οι Πεζοναύτες άρματα αλλά οχι οτι είχανε και κόσμο υπηρεσίες στην Αυλώνα. Τελικά οι Ειδικές Δυνάμεις γενικώς τρώγαμε χώσιμο απ' τους υπόλοιπους.vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:28
Οχι, ποδαράκιαKauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:10Με τζιπάκι δεν τα κάνατε ρε? Τί έκαιγες?vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58
Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση.![]()
![]()
Σιγά μην τα καναμε και με λιμουζίνα
![]()
Οι πζν περίπολοι κάλυπταν ενα συγκεκριμένο τομέα μέσα στο ΚΕΤΘ. το μερος που ηταν στη δικαιοδοσία των πεζοναυτων και κατι ελαχιστο προς τα πάνω, στους τέθωρες. Παίζει να ηταν κανενα 5-6 χιλιομετράκι, πλακα-πλάκα.
Έχει ωραίους λουκουμάδες ο Στεργίου, πάντως.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:42Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07Ζηλεύεις?Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
![]()
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Cecily Anne
Κι ο φούρνος. Φρέσκους, διπλάσια ποσότητα, μισή τιμή.
Αυτό μου φαίνεται απολύτως σωστό.Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07 Ας βγάλει η κυβέρνηση έναν νόμο ότι για όσους παρουσιαστούν στο κέντρο κατάταξης τους πριν κλείσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους, και υπηρετήσουν την 12μηνη θητεία τους ως Ι1 με λιγότερες από 25Φ, θα υπάρξει πληρωμή 3 χιλιάδων ευρώ στον προσωπικό τους λογαριασμό την επόμενη της απόλυσης τους, και θα δείτε πως θα εκλείψουν τα "ωχ που να πάμε τώρα ένα χρόνο να σφουγγαρίζουμε" και οι άοπλοι.
Τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, στην κοινωνία θα επιστρέψουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, και θα τρέξουν όλοι στα 18-19.
Όμως πιθανόν να κολλάει στα νομικά γιατί έτσι μετατρέπεις τον στρατό από υποχρέωση του πολίτη σε "μισθοφορικό"...
Yippie Kay Yay
όπως θα ξέρεις βέβαια καμία σχέση δεν έχει η οδήγηση άρματος με την οδήγηση αυτοκινήτου.stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:33Οταν υπηρετουσα επειδη ειχα διπλωμα για αρμα θα μπορουσα να το μετατρεψω σε οποιοδηποτε πολιτικο διπλωμα.1451 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:30 Καλό θα ήταν και το δίπλωμα οδήγησης που αποκτάς στο στρατό να ισχύει και στη πολιτική ζωή σου.
Λιγο πριν απολυθω ομως τον καταργησανε αυτον τον νομο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 473 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
-
- 9 Απαντήσεις