!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

zoltan έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:06
vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:00
Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56 Η αλήθεια είναι ότι πρώτες βοήθειες δεν κάναμε ποτέ.
Πράγματι. Και ήταν τραγικό! Απ'οσο θυμάμαι έκαναν μόνο όσοι φαντάροι είχαν ειδικότητα νοσηλευτή/τραυματιοφορέα. Τέτοιους γνώρισα μόνο όσο ήμουν στο Πεύκο. Στη μονάδα μου δεν ειχα συναντήσει κανεναν.
Περίεργο. Νοσηλευτές (νοσοκόμοι νομίζω λέγονταν) φαντάρους εμείς είχαμε. Συγκροτούν διμοιρία στον ΛΔΥΠ.
Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε στο ΤΠΕΝ αλλά ως αντικείμενο στον εξαμηνιαίο κύκλο κύκλο της μονάδας. Σε εμάς τη βάλανε στα γκρουπάκια των Χριστουγέννων, ενδεικτικό του πόση λίγη σημασία δίνουν. Και μια υπενθύμιση του πόσο άκαπνος είναι ο ΕΣ.
Και εμενα μου φαινεται περίεργο να μην ειχαμε. Λογικά θα τους ειχαμε σε άλλο λόχο, στο ΛΥΤ (λόχος υποστηρίξεως τάγματος) που εκει ειχαμε και τους οδηγους, τους χελιστες κτλ. Εγώ ήμανε μιλανέζος, και οι λόχοι μας απείχαν αρκετά μεταξύ τους και δεν καναμε και την τρελή παρέα ο ενας λόχος με τον άλλον.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58
Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56
stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:39

1980 δρχ μας δινανε και αμα δεν ειχαμε ρεστα το 20ρικο δεν τα παιρναμε!!! :lol:
980 ητανε (εξαρταται απο την εποχη)
Αλλα με το εικοσαρικο το καταλαβαινω. Χτυπαγε το τηλεφωνο και οποιος το σηκωνε τον καλουσαν στο διοικητηριο και του δινανε ολο το ποσο και εν ειδει αγγαριας τα μοιραζε. Μια διαδικασια που παντα σε εβγαζε ελλειμα γιατι ολο και καποιος "θα στο εδινε"
Λες να θυμαμαι λαθος;
Για μεσα '90 μιλαω.Εσυ για ποτε λες;
Την ιδια εποχη. Και γω δεν ειμαι 100% σιγουρος
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Υδράργυρος έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:23
Αλλα με το εικοσαρικο το καταλαβαινω. Χτυπαγε το τηλεφωνο και οποιος το σηκωνε τον καλουσαν στο διοικητηριο και του δινανε ολο το ποσο και εν ειδει αγγαριας τα μοιραζε. Μια διαδικασια που παντα σε εβγαζε ελλειμα γιατι ολο και καποιος "θα στο εδινε"
Λες να θυμαμαι λαθος;
Την ιδια εποχη. Και γω δεν ειμαι 100% σιγουρος
1980 δρχ. ητανε.

Εγω που πηγα μερικους μηνες μετα την αλλαγη νομισματος οι οπλιτες επαιρναν 5.81 ευρω. Το οποιο ειναι 1980 δρχ. περιπου.

Οι υπαξιωματικοι οπως εγω παιρναμε κατι παραπανω. Νομιζω ηταν 8.65 η κατι τετοιο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:09
vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση. :a040:
στο ΚΕΤΘ ήσουν ρε βύσμα; :003:
Δεν ειχα βύσμα. Βασικά από Πεύκο ξεκινησα για την πλάκα μου εντελως, να δω πως ειναι, και αν δεν μ'αρεσε η ολη φάση και "δεν μπορουσα να αντέξω" :lol: θα εφευγα για πεζικο. Αλλά μετά μου φάνηκε κομπλέ, και έμαθα οτι για τα σωματα πεζοναυτων εχει μονο Αυλώνα και Βόλο. Αργότερα λιγο πριν την ορκωμοσία μας, μας φωναζε ο λοχαγός στο γραφείο του και μας ρωτουσε σε ποιο ΕΔ σώμα θελουμε να συνεχίσουμε (ορεινοι, αμφίβιοι, αλεξιπτωτα ή πζν), ή να φύγουμε για πεζικό. Εγώ δήλωσα Πεζοναύτης και λέω οκ, αν μας κατσει Αυλώνα ειμαστε αρχοντες, αν μου κατσει και Βόλος, κλαιν. Και εκατσε το πρωτο :lol: Αν την εκανα για πεζικο, το πιθανοτερο να με στελνανε σε κανένα Έβρο.
Ορεινους ειχε καπου κοντά Θεσσαλονικη αν θυμαμαι καλα, αμφίβιους σε νησια κεντρικου Αιγαίου και δωδεκάνησα και αλεξιπτωτιστές Ασπρόπυργο και νομιζω Κρήτη. Δεν γουσταρα να ξενιτευτώ, και λέω ας πάω στο κοντινότερο και δεν πα' να 'ναι είτε το πιο φιδιάρικο είτε το πιο μάχιμο. Και ΟΥΚ εφεδρους να ειχε πιο κοντα απο την Αυλωνα, θα πηγαινα :003:

Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:10
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση. :a040:
Με τζιπάκι δεν τα κάνατε ρε? Τί έκαιγες? :-?
Οχι, ποδαράκια :8) Σιγά μην τα καναμε και με λιμουζίνα :003:
Οι πζν περίπολοι κάλυπταν ενα συγκεκριμένο τομέα μέσα στο ΚΕΤΘ. το μερος που ηταν στη δικαιοδοσία των πεζοναυτων και κατι ελαχιστο προς τα πάνω, στους τέθωρες. Παίζει να ηταν κανενα 5-6 χιλιομετράκι, πλακα-πλάκα.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:12
zoltan έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:06
vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:00
Πράγματι. Και ήταν τραγικό! Απ'οσο θυμάμαι έκαναν μόνο όσοι φαντάροι είχαν ειδικότητα νοσηλευτή/τραυματιοφορέα. Τέτοιους γνώρισα μόνο όσο ήμουν στο Πεύκο. Στη μονάδα μου δεν ειχα συναντήσει κανεναν.
Περίεργο. Νοσηλευτές (νοσοκόμοι νομίζω λέγονταν) φαντάρους εμείς είχαμε. Συγκροτούν διμοιρία στον ΛΔΥΠ.
Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε στο ΤΠΕΝ αλλά ως αντικείμενο στον εξαμηνιαίο κύκλο κύκλο της μονάδας. Σε εμάς τη βάλανε στα γκρουπάκια των Χριστουγέννων, ενδεικτικό του πόση λίγη σημασία δίνουν. Και μια υπενθύμιση του πόσο άκαπνος είναι ο ΕΣ.
Και εμενα μου φαινεται περίεργο να μην ειχαμε. Λογικά θα τους ειχαμε σε άλλο λόχο, στο ΛΥΤ (λόχος υποστηρίξεως τάγματος) που εκει ειχαμε και τους οδηγους, τους χελιστες κτλ. Εγώ ήμανε μιλανέζος, και οι λόχοι μας απείχαν αρκετά μεταξύ τους και δεν καναμε και την τρελή παρέα ο ενας λόχος με τον άλλον.
Διαφορετική δομή από εμάς. Εμείς είχαμε έναν ΛΔΥΠ (λόχος διοικήσεως-υποστηρίξεως) με διμοιρίες ασυρματιστών, νοσοκόμων, εφοδιασμού (μάγειρες και οδηγοί), αντιαρματικών Μίλαν, όλμων 81 χιλ και πολυβόλων. Οι ΧΕΛ ήταν ενταγμένοι στις ομάδες κρούσης των λόχων κρούσης, ένας ανά ομάδα, ουσιαστικά σε ρόλο ΧΕΛ-τυφεκιοφόρου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07
Ζηλεύεις?
:P
Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτε :)
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:39

1980 δρχ μας δινανε και αμα δεν ειχαμε ρεστα το 20ρικο δεν τα παιρναμε!!! :lol:
Λες να θυμαμαι λαθος;
Εγώ έπαιρνα 480 δρχ τον μήνα και ήμουν και δεκανέας. Οι απλοί στρατιώτες έπαιρναν 360 δρχ. 1983-85. Το ποσό ήταν γελοίο και τότε.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:44
Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτε :)
Δεν έχεις δίκιο και είναι απαξιωτικό αυτό που λες, εύκολα γενικεύεται η τεχνογνωσία και σε άλλες μάρκες κρουσάν, ακόμα και μπαγκέτες γαλοπούλας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Dwarven Blacksmith έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:13
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:44
Δεν έχεις δίκιο και είναι απαξιωτικό αυτό που λες, εύκολα γενικεύεται η τεχνογνωσία και σε άλλες μάρκες κρουσάν, ακόμα και μπαγκέτες γαλοπούλας.
Εύκολα το γενικεύω και στα υπόλοιπα προϊόντα. Η σόλα των παπουτσιων είναι καλύτερη
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Αυτό που έγραψε κι ο zoltan. Ως πολίτης για να βγάλεις δίπλωμα για φορτηγό πλερώνεις καλά. Ο απόλυτος παραλογισμός, να μην δέχεται το κράτος ότι μπορείς να οδηγάς ως πολίτης ενώ ως οπλίτης μπορούσες.
Όλα για να τα παίρνουν οι σχολές οδήγησης.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:28

Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:10
Με τζιπάκι δεν τα κάνατε ρε? Τί έκαιγες? :-?
Οχι, ποδαράκια :8) Σιγά μην τα καναμε και με λιμουζίνα :003:
Οι πζν περίπολοι κάλυπταν ενα συγκεκριμένο τομέα μέσα στο ΚΕΤΘ. το μερος που ηταν στη δικαιοδοσία των πεζοναυτων και κατι ελαχιστο προς τα πάνω, στους τέθωρες. Παίζει να ηταν κανενα 5-6 χιλιομετράκι, πλακα-πλάκα.
Να που έμαθα και κάτι. Ήξερα οτι είχανε και οι Πεζοναύτες άρματα αλλά οχι οτι είχανε και κόσμο υπηρεσίες στην Αυλώνα. Τελικά οι Ειδικές Δυνάμεις γενικώς τρώγαμε χώσιμο απ' τους υπόλοιπους.
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:42
Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07
Ζηλεύεις?
:P
Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.
Έχει ωραίους λουκουμάδες ο Στεργίου, πάντως. :vp12:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:51
Έχει ωραίους λουκουμάδες ο Στεργίου, πάντως. :vp12:
Κι ο φούρνος. Φρέσκους, διπλάσια ποσότητα, μισή τιμή.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07 Ας βγάλει η κυβέρνηση έναν νόμο ότι για όσους παρουσιαστούν στο κέντρο κατάταξης τους πριν κλείσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους, και υπηρετήσουν την 12μηνη θητεία τους ως Ι1 με λιγότερες από 25Φ, θα υπάρξει πληρωμή 3 χιλιάδων ευρώ στον προσωπικό τους λογαριασμό την επόμενη της απόλυσης τους, και θα δείτε πως θα εκλείψουν τα "ωχ που να πάμε τώρα ένα χρόνο να σφουγγαρίζουμε" και οι άοπλοι.

Τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, στην κοινωνία θα επιστρέψουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, και θα τρέξουν όλοι στα 18-19.
Αυτό μου φαίνεται απολύτως σωστό.
Όμως πιθανόν να κολλάει στα νομικά γιατί έτσι μετατρέπεις τον στρατό από υποχρέωση του πολίτη σε "μισθοφορικό"...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:33
1451 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:30 Καλό θα ήταν και το δίπλωμα οδήγησης που αποκτάς στο στρατό να ισχύει και στη πολιτική ζωή σου.
Οταν υπηρετουσα επειδη ειχα διπλωμα για αρμα θα μπορουσα να το μετατρεψω σε οποιοδηποτε πολιτικο διπλωμα.
Λιγο πριν απολυθω ομως τον καταργησανε αυτον τον νομο.
όπως θα ξέρεις βέβαια καμία σχέση δεν έχει η οδήγηση άρματος με την οδήγηση αυτοκινήτου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”