!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:14
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:08

Αλλά εσύ, αγέρωχος. Από την καρέκλα σου στα Τρίκαλα, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, το ότι με το αναγκαστικό lockdown εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό ζήτημα, γι'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το καθυστερήσουν
Όχι όλες.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.
Επίσης ένα άλλο πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι η Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είναι νησιά. Βέβαια δεν ξέρω γιατί περιμέναμε το 2020 για να αποδειχθεί, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:31
Leporello έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:28
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:55Η σύγχρονη δυτική και ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ιδέα μαζικών θανάτων και καλά κάνει.
Θυμάσαι που συζητούσαμε γιά την γρίπη του Χονγκ-Κόνγκ του 1968; Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά αντιμετώπισης. Τότε πέθαναν κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα, αλλά ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν ήταν μεγάλος. Τότε είχα πεί πως αυτό οφειλόταν στο ότι την εποχή εκείνη η έννοια ότι θα πάς στο νοσοκομείο και θα θεραπευθείς σχεδόν από κάθε αρρώστεια δεν ήταν δεδομένη. Γι'αυτό η επιδημία δεν αντιμετωπίσθηκε σαν κάτι το πρωτόγνωρο. Ε, σήμερα είχε μιά συζήτηση με κάποιον τής γενιάς μου και μου έλεγε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
Ούτε καν.Οι τότε κοινωνίες ήταν πιο σκληραγωγημένες και αποδεχόντουσαν τον θάνατο ως φυσιολογικό στάδιο κάθε ζωής.Οι γερασμένες δυτικές μαλθακές κοινωνίες έχουν την ψευδαίσθηση της αθανασίας.
Σωστά, ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχαμε κάνει.

Νομίζω όμως ότι είναι πλέον και θέμα ανεξέλεγκτης πολιτικής πίεσης, όπως είδαμε σε όλην την Ευρώπη οι κυβερνήσεις και γενικότερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί το πολιτικό κόστος λόγω και των social media που μεταφέρουν μεγάλη πίεση στους opinion makers και κατ'επέκταση στην εκτελεστική εξουσία.

Θέλω να πω ότι περάσαμε στο αντίθετο άκρο, από την αποσιώπηση που λ.χ. το 1987 πέθαναν 15000 άνθρωποι στην Αττική από τον καύσωνα και πολιτικά δεν άνοιξε μύτη (φανταστείτε κάτι ανάλογο σήμερα...) στην αδυναμία αποδοχής και διαχείρισης χιλιάδων έστω θανάτων κατά κανόνα υπερηλίκων λόγω πανδημίας.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:05 Δεν είσαι δίκαιος όμως. Κι εγώ πάνω-κάτω τα ίδια γράφω και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα δώσει περισσότερα λεφτά στην Ελλάδα, γιατί αναλογικά θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα, άλλωστε δεν έχουμε δυνατότητες δανεισμού*. Δεν με βρίζεις γιατί με συμπαθείς ή γιατί δεν είμαι τόσο κυνικός να λέω «ας πεθάνουν μερικές χιλιάδες, το προτιμώ».

* κι εδώ θέλω να θυμάσαι ότι από την αρχή έλεγα ότι η γερμανική κυβέρνηση παρουσιάζει στρεβλή εικόνα της επιδημίας στην Γερμανία και δεν το θεωρώ ασύνδετο με την μελλοντική στάση της που μαντεύω ότι είναι να υπάρχει ένα όριο στην βοήθεια και άρνηση διαγραφών χρεών, αφού «δεν είναι δίκαιο να πληρώσει ο γερμανικός λαός που η επιδημία στις άλλες χώρες ήταν χειρότερη· την διαχειριστήκατε χειρότερα. Δανειστείτε κι εσείς από τις αγορές, όπως θα κάνουμε εμείς».
Πράγματι.
Σε συμπαθώ και σε εκτιμώ, για αυτό κάνω πως δε βλέπω τις μαλακίες που λες για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως είπες σημαντικό ρόλο παίζει ότι δεν το λες τόσο κυνικά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι σε φάση να συζητήσω παραπάνω επί του θέματος, ούτως ή άλλως τα καντήλια δεν έχουν κανένα νόημα, πέρα από την αποφυγή μπουκέτων irl λόγω εκτόνωσης στο πχορουμ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:20
foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:14
Όχι όλες.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.

Και σε ρωτάω:

Γιατί θα ήταν κακή ιδέα αυτό που γίνεται τώρα να γινόταν 1-15 Σεπτεμβρίου, να μας ρίξει από τα 200 κρούσματα την ημέρα στα 10 και να έχουμε πάλι 5 μήνες μπροστά μας ακόμα και με Yolo; Έπρεπε καλά και σώνει να καταστραφούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ αντί μια μειοψηφία να κουτσοδουλέψει 2 βδομάδες παραπάνω;
Δεν είναι σωστή η σύγκριση με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες που εκτός από απομονωμένες γεωγραφικά έχουν και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η Ελλάδα, εκ των πραγμάτων, πάει με τις χώρες της Ευρώπης, όταν βλέπεις ότι κράτη όπως η Ελβετία ή ο Καναδάς στη Βόρειο Αμερική δεν πήγαν εύκολα σε lockdown, καταλαβαίνει κανείς.

Αν είχες κάνει lockdown το Σεπτέμβριο με τα 200 κρούσματα αφενός θα είχες μηδενική κατανόηση σε επίπεδο κοινωνίας (και ναι, για να πετύχεις κάτι πρέπει να υπάρχει και ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής) και αφετέρου σε δυο μήνες πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρισκόσουν λόγω διάδρασης με το εξωτερικό την οποία για να αποφύγεις θα έπρεπε να κλείσεις εντελώς τα σύνορα σε ξένους αλλά και Έλληνες. Γιατί, όταν όλες οι γειτονικές σου χώρες, από τις βαλκανικές μέχρι τις δυτικοευρωπαϊκές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα (πολλαπλάσιο σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα), είναι αδύνατο να τη βγάλεις καθαρή ακριβώς επειδή δεν έχεις τη γεωγραφική πολυτέλεια (ή δυστυχία) των χωρών της Ωκεανίας.
Θα είχες κάνει λοκνταουν στα 200 κρούσματα για 2-3 εβδομάδες, θα εκείνες σύνορα, θα έριχνες τα κρούσματα σχεδόν στο μηδέν, φουλ τεστ και ιχνηλατισεις. Και εννοείται τεστ σε όποιον μπαίνει στην χώρα. Στην Κύπρο για να πας θες αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών πριν την πτήση. Και παρεμπιπτόντως και στην Αϊτή δεν μπορείς να πας χωρίς αρνητικό τεστ. Στην Αϊτή.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

sys3x έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:26
GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:12
sys3x έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:09

Για ποιο άνοιγμα, ποιο καταχείμωνο;
Τρέλα πουλάς φυσικά.
Πως το βλεπεις να πηγαινει;
Όσο οι βλεννογόνοι μας κάνουν πάρτυ θα βγάζουμε μόνο τα σκυλιά.
Tι φαση μεχρι τον Μαρτη θα το παμε μονοκοματα;Θα στειλει λεφτα η Αγκελα;Γιατι στο λεω απο τωρα,απο Μαη μεχρι Σεπτεμβρη πρεπει να ξαναγινουμε τουριστικος παραδεισος δεν εχει μετρα και μαλακιες σε εκεινο το διαστημα.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

Fluffy έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:22
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:02 Οι καραντινάκηδες έχουν την ελπίδα του θανατοποινίτη που τον πάνε για εκτέλεση.Περιμένει αυτός ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα σωθεί από τον θάνατο.Έτσι και οι καραντινάκηδες περιμένουν ότι κάτι θα γίνει και θα σωθεί η Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση.Ο elchav περιμένει διαγραφή χρεών στην Δύση ο kameron ότι θα μοιράσει χρήμα η Μέρκελ κλπκλπ.
Βέβαια αυτό που θα γίνει θα είναι να κοιτάμε χρεοκοπημένοι τα καλά μας στατιστικά στο 8ο μνηνόνιο το 2040 σε μια κινεζοποιημένη ελλάδα.
Ή μπορούμε να πάμε σε σοσιαλιστικό ματασχηματισμό της κοινωνίας και να έχουμε να φάμε και να ζήσουμε.
Ο Κουτσούμπας με την παραθρησκευτική σέχτα του λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ των καταστροφών.Αν και δηλώνω ότι έχω πολλές πιθανότητες να το ρίξω ΚΚΕ για το yolo στο δυστοπικό μετά covid μέλλον της Ελλάδας.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:32
sys3x έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:26
GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:12

Πως το βλεπεις να πηγαινει;
Όσο οι βλεννογόνοι μας κάνουν πάρτυ θα βγάζουμε μόνο τα σκυλιά.
Tι φαση μεχρι τον Μαρτη θα το παμε μονοκοματα;Θα στειλει λεφτα η Αγκελα;Γιατι στο λεω απο τωρα,απο Μαη μεχρι Σεπτεμβρη πρεπει να ξαναγινουμε τουριστικος παραδεισος δεν εχει μετρα και μαλακιες σε εκεινο το διαστημα.
Άμα δε κολλάς με τα σεμάντικς, που δε κολλάς, ναι, κάπως έτσι θα πάει η φάση.
Οι άλλοι είναι νέρντουλες, να το πούμε κι αυτό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Naida έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:32
Θα είχες κάνει λοκνταουν στα 200 κρούσματα για 2-3 εβδομάδες, θα εκείνες σύνορα, θα έριχνες τα κρούσματα σχεδόν στο μηδέν, φουλ τεστ και ιχνηλατισεις. Και εννοείται τεστ σε όποιον μπαίνει στην χώρα. Στην Κύπρο για να πας θες αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών πριν την πτήση. Και παρεμπιπτόντως και στην Αϊτή δεν μπορείς να πας χωρίς αρνητικό τεστ. Στην Αϊτή.
Αν ήταν τόσο απλό, θα το είχαν κάνει και οι υπόλοιπες χώρες.

Δεν είσαι νησί και μάλιστα μικρό όπως η Κύπρος, έχεις χερσαία σύνορα με βαλκανικές χώρες, έχεις μεταφορές που έρχονται και φεύγουν, έχεις πολύ κόσμο που πηγαινοέρχεται. Τεστ, τους τελευταίους μήνες κάνουμε αρκετά ως πολλά, ειδικά με τα rapid έχουμε ανέβει και αρκετές θέσεις σε σχέση με άλλες, αλλά δεν γίνεται να μηδενίσεις ούτε καν να ελέγξεις όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και αυτών που τα πήγαν καλά στο πρώτο κύμα όπως λ.χ. η Σλοβακία ή οι χώρες Βίζεγκραντ. Μόνο με ολικό κλείσιμο συνόρων μπορείς να το πετύχεις και αυτό δεν γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Naida έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:32
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:20
Δεν είναι σωστή η σύγκριση με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες που εκτός από απομονωμένες γεωγραφικά έχουν και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η Ελλάδα, εκ των πραγμάτων, πάει με τις χώρες της Ευρώπης, όταν βλέπεις ότι κράτη όπως η Ελβετία ή ο Καναδάς στη Βόρειο Αμερική δεν πήγαν εύκολα σε lockdown, καταλαβαίνει κανείς.

Αν είχες κάνει lockdown το Σεπτέμβριο με τα 200 κρούσματα αφενός θα είχες μηδενική κατανόηση σε επίπεδο κοινωνίας (και ναι, για να πετύχεις κάτι πρέπει να υπάρχει και ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής) και αφετέρου σε δυο μήνες πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρισκόσουν λόγω διάδρασης με το εξωτερικό την οποία για να αποφύγεις θα έπρεπε να κλείσεις εντελώς τα σύνορα σε ξένους αλλά και Έλληνες. Γιατί, όταν όλες οι γειτονικές σου χώρες, από τις βαλκανικές μέχρι τις δυτικοευρωπαϊκές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα (πολλαπλάσιο σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα), είναι αδύνατο να τη βγάλεις καθαρή ακριβώς επειδή δεν έχεις τη γεωγραφική πολυτέλεια (ή δυστυχία) των χωρών της Ωκεανίας.
Πρόσληψη υπ' αρ. 2:
Σύμβουλος ειδική επί θεμάτων έγκαιρης έναρξης περιοριστικών μέτρων, με έμφαση στην αδιαφιλονίκητη σύνδεση με το ποθούμενο αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε άλλη έκβαση θα κρίνεται ως ανεπιτυχής με υπαιτιότητα του ίδιου του "αποτελέσματος".
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Διαλέγει δηλαδή συνείδητα η κυβέρνηση να πεθάνει κόσμος για πολλους και διάφορους λόγους. Βρε ουστ! Να ξέρουν αυτοί που κάνουν κάτι τέτοιο ο λαός όταν σας πιάσει στα χέρια του δε θα είναι όσο ήρεμοι είμαστε εμείς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

elchav έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:30
hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:05 Δεν είσαι δίκαιος όμως. Κι εγώ πάνω-κάτω τα ίδια γράφω και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα δώσει περισσότερα λεφτά στην Ελλάδα, γιατί αναλογικά θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα, άλλωστε δεν έχουμε δυνατότητες δανεισμού*. Δεν με βρίζεις γιατί με συμπαθείς ή γιατί δεν είμαι τόσο κυνικός να λέω «ας πεθάνουν μερικές χιλιάδες, το προτιμώ».

* κι εδώ θέλω να θυμάσαι ότι από την αρχή έλεγα ότι η γερμανική κυβέρνηση παρουσιάζει στρεβλή εικόνα της επιδημίας στην Γερμανία και δεν το θεωρώ ασύνδετο με την μελλοντική στάση της που μαντεύω ότι είναι να υπάρχει ένα όριο στην βοήθεια και άρνηση διαγραφών χρεών, αφού «δεν είναι δίκαιο να πληρώσει ο γερμανικός λαός που η επιδημία στις άλλες χώρες ήταν χειρότερη· την διαχειριστήκατε χειρότερα. Δανειστείτε κι εσείς από τις αγορές, όπως θα κάνουμε εμείς».
Πράγματι.
Σε συμπαθώ και σε εκτιμώ, για αυτό κάνω πως δε βλέπω τις μαλακίες που λες για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι σε φάση να συζητήσω παραπάνω επί του θέματος, ούτως ή άλλως τα καντήλια δεν έχουν κανένα νόημα, πέρα από την αποφυγή μπουκέτων irl λόγω εκτόνωσης στο πχορουμ
Τι φλωριές είναι αυτές, ρε μαλάκα; Βρίσε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:30
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:31
Leporello έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:28 Θυμάσαι που συζητούσαμε γιά την γρίπη του Χονγκ-Κόνγκ του 1968; Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά αντιμετώπισης. Τότε πέθαναν κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα, αλλά ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν ήταν μεγάλος. Τότε είχα πεί πως αυτό οφειλόταν στο ότι την εποχή εκείνη η έννοια ότι θα πάς στο νοσοκομείο και θα θεραπευθείς σχεδόν από κάθε αρρώστεια δεν ήταν δεδομένη. Γι'αυτό η επιδημία δεν αντιμετωπίσθηκε σαν κάτι το πρωτόγνωρο. Ε, σήμερα είχε μιά συζήτηση με κάποιον τής γενιάς μου και μου έλεγε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
Ούτε καν.Οι τότε κοινωνίες ήταν πιο σκληραγωγημένες και αποδεχόντουσαν τον θάνατο ως φυσιολογικό στάδιο κάθε ζωής.Οι γερασμένες δυτικές μαλθακές κοινωνίες έχουν την ψευδαίσθηση της αθανασίας.
Σωστά, ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχαμε κάνει.

Νομίζω όμως ότι είναι πλέον και θέμα ανεξέλεγκτης πολιτικής πίεσης, όπως είδαμε σε όλην την Ευρώπη οι κυβερνήσεις και γενικότερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί το πολιτικό κόστος λόγω και των social media που μεταφέρουν μεγάλη πίεση στους opinion makers και κατ'επέκταση στην εκτελεστική εξουσία.

Θέλω να πω ότι περάσαμε στο αντίθετο άκρο, από την αποσιώπηση που λ.χ. το 1987 πέθαναν 15000 άνθρωποι στην Αττική από τον καύσωνα και πολιτικά δεν άνοιξε μύτη (φανταστείτε κάτι ανάλογο σήμερα...) στην αδυναμία αποδοχής και διαχείρισης χιλιάδων έστω θανάτων κατά κανόνα υπερηλίκων λόγω πανδημίας.
Στα social media υπάρχει και μεγάλη πίεση από την απέναντι πλευρά για μη lockdown και υπέρ ψεκασμένων θεωριών.Προσωπικά αυτή την πίεση βλέπω στην μεγάλη πλειοψηφία στα social.Δεν βλέπω πολλούς υστερικούς να ζητάνε lockdown πέρα από το πχόρουμ.Ίσως φταίει ότι και οι αρνητές κάνουν περισσότερο σαματά.
Το θέμα είναι φιλοσοφικό και πολιτισμικό κυρίως,έχει να κάνει με την ηλικιακή σύνθεση των κοινωνιών πλέον την μαλθακότητα τους αλλά και λόγω πολιτικής ορθότητας.Δύσκολα θα πεις κυνικά ότι πρέπει να θυσιαστούν μερικοί.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:42
elchav έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:30

Πράγματι.

Τι φλωριές είναι αυτές, ρε μαλάκα; Βρίσε.
κοιμήθηκα, έκανα μερικά τσιγάρα και το ηρέμησα

από αύριο πάλι που θα έχω νεύρα που δεν έχω εκτονωθεί
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η χρόνια παθογένεια των ελλείψεων δημόσιων κλινών ΜΕΘ σε αυτή την κρίση υπερκεράστηκε με δωρεές, «επιτάξεις» από τον ιδιωτικό τομέα, προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα. Την επόμενη ημέρα της κρίσης, με πόσες κλίνες εντατικής θα βρεθεί το ΕΣΥ και πώς θα διασφαλιστεί ότι αυτές δεν θα κλείσουν ξανά;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Στόχος μας είναι οι 1200 κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Να φτάσουμε δηλαδή για πρώτη φορά ως χώρα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 1017 κλίνες που αναλογούν σε 840 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 145 στις ιδιωτικές κλινικές και 32 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από αυτές οι 352 είναι κλίνες COVID-19, εκ των οποίων οι 349 είναι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και 67 είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας τις οποίες αναβαθμίσαμε σε ΜΕΘ.

Η επόμενη μέρα της κρίσης δεν είναι αύριο, είναι τώρα.

https://eody.gov.gr/v-kikilias-epomeni- ... n-sto-esy/
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:12
Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 25 νέους θανάτους σήμερα

https://www.protothema.gr/greece/articl ... -hora-mas/
Το στουμπωμενο ΕΣΥ είναι που αποφασίζει το λοκνταουν παλιομαλακες ξυπνήστε πρόβατα :g030:

Απο τους 10 στους 25 και από τους 25 στους 50 είναι 2 τσιγάρα ή έστω 2-3 βδομάδες δρόμος :g030:

Κάποια ζώα δεν με πιστεύατε ότι μπορεί να γίνουμε Τσεχία, τώρα θα πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα :c020:
Όλοι μπορούμε να νοσήσουμε αλλά αυτοί που πεθαίνουν είναι μεγάλης ηλικίας/άτομα με σοβαρά υποκείμενα, για αυτούς θα έπρεπε να ισχύει επιλεκτικό lockdown όχι για τον γενικό πληθυσμό.
Αναλυτικά κατέληξαν:

- μία 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του μαστού με εγκεφαλικές μεταστάσεις

- ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

- ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

- ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»

- ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών

- μία 87χρονη και μια 83χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

- μια 52χρονη που εισήχθη χθες στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα

- ένας 90χρονος στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

- μια 92χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με υποκείμενα νοσήματα

- μία 95χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο Κοζάνης

- ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο Κοζάνης

- Μια 97 χρονη κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Αναφέρεται πως είχε υποκείμενα νοσήματα

- Στο ίδιο νοσοκομείο (Δράμας) εξέπνευσε και μια 81χρονη γυναίκα και αυτή με υποκείμενα νοσήματα.

- Στο νοσοκομείο Σερρών έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό δύο γυναίκες.

- Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών πέθανε στις 17.15 μ.μ. μια γυναίκα 62 ετών η οποία νοσηλευόταν σε απλή κλίνη. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

- Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής κατέληξε στις 12:55 μ.μ. 68χρονος που είχε συνοδα νοσήματα.

- Στο Ιππποκράτειο κατέληξε 82χρονος με υποκείμενα νοσήματα

- Στον Ευαγγελισμό κατέληξε 87χρονη που είχε μεταφερθεί εκεί από το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη»

- Στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης κατέληξε 87χρονος με συνοδα νοσήματα

- Στο Γ.Ν. Εδεσσας απεβίωσε 83χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

- Στο νοσοκομείο Τρικάλων κατέληξε 88χρονη και αυτή με συνοδα νοσήματα

- Στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε στις 8 το βράδυ 70χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

- Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης κατέληξε 70χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη με υποκείμενα νοσήματα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”