Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 22:02
Οι καραντινάκηδες έχουν την ελπίδα του θανατοποινίτη που τον πάνε για εκτέλεση.Περιμένει αυτός ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα σωθεί από τον θάνατο.Έτσι και οι καραντινάκηδες περιμένουν ότι κάτι θα γίνει και θα σωθεί η Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση.
καθόλου δεν το περιμένουμε αυτό. Όπως και το 2010-1015 αναγνωρίζουμε ότι η κατάρρευση έχει ήδη επέλθει και παλεύουμε να μη γίνουν τα πράγματα απείρως χειρότερα, ενάντια σε εκατομμύρια μαλάκες που το προσπαθούν μανιωδώς και έναν ιό που σε αντίθεση με τη Μέρκελ τους κάνει τη χάρη.
Νομίζω ότι σου έχουμε κάνει τεράστιο καλό τα τελευταία χρόνια εσένα.
Έχεις φτάσει ήδη στο σημείο να κάνεις την αντιστοίχηση Μέρκελ - ιός.
Με κάνεις περήφανο κατά κάποιο τρόπο.
GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 19:41
Τα κουκια δεν βγαινουν για να παμε οπως φετος μεχρι το Μαιο.Κακο timing,επρεπε η νωριτερα η αργοτερα αλλα ο συνδυασμος ανικανοτητας της κυβερνησης μαζι τον υπερψεκασμο τα γαμησαν ολα.Ερωτηματικο τι θα γινει με το πρωτο ανοιγμα μεσα στο καταχειμωνο.
Για ποιο άνοιγμα, ποιο καταχείμωνο;
Τρέλα πουλάς φυσικά.
Πως το βλεπεις να πηγαινει;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Οι καραντινάκηδες έχουν την ελπίδα του θανατοποινίτη που τον πάνε για εκτέλεση.Περιμένει αυτός ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα σωθεί από τον θάνατο.Έτσι και οι καραντινάκηδες περιμένουν ότι κάτι θα γίνει και θα σωθεί η Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση.
καθόλου δεν το περιμένουμε αυτό. Όπως και το 2010-1015 αναγνωρίζουμε ότι η κατάρρευση έχει ήδη επέλθει και παλεύουμε να μη γίνουν τα πράγματα απείρως χειρότερα, ενάντια σε εκατομμύρια μαλάκες που το προσπαθούν μανιωδώς και έναν ιό που σε αντίθεση με τη Μέρκελ τους κάνει τη χάρη.
Νομίζω ότι σου έχουμε κάνει τεράστιο καλό τα τελευταία χρόνια εσένα.
Έχεις φτάσει ήδη στο σημείο να κάνεις την αντιστοίχηση Μέρκελ - ιός.
Με κάνεις περήφανο κατά κάποιο τρόπο.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
panos291 έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:38
Το προβλημα ειναι απλό. Ο ιός δεν γίνεται να ανασχεθει πάρα μόνο να ελεγχθεί.
Οι ευπαθείς (οι κανονικοί όχι οι γυφτοι) σπίτι με επίδομα και οι υπόλοιποι να δουλεύουν με κάποιες προφυλάξεις.
Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους αντιστάθηκαν λυσσωδώς στις προφυλάξεις κυριολεκτικά μέχρι προχθές.
Την θέση μου την έχω πει. Πάμε για να το περασουμε αυτό το πράγμα, αρκεί να μην κρασαρει το σύστημα υγείας. Να το περασουμε όχι να το μηδενισουμε.
Εγώ λοιπόν κουφάθηκα όταν διάβασα ότι πάει να κρασαρει με 167 διασωληνωμένους. Τι έκαναν 9 μήνες?
Ξέρεις ότι τα Χανιά με 150 χιλιάδες κατοικους είχαν 7 μεθ και 9 μήνες μετά έχουν πάλι 7?
Ειναι περήφανοι Μητσοτάκης και Μπαλατσινος?
Τους ψήφισες. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:30
Τα ιδια και τα ιδια. Λοκ νταουν έκανε τελικά και ο κούλης σου και το έκανε και καθυστερημένα. Και εσύ συνεχίζει τον χαβά σου και λες οτι είμαστε καλά γιατί σήμερα πέθαναν 23 και οχι 100.
Τα ίδια και τα ίδια όντως.
Το λοκντάουν ήταν σίγουρο, αν θυμάσαι εγώ εδώ έγραφα από το Μάϊο ότι θα γίνει το φθινόπωρο, μάλλον από Νοέμβριο και ότι το δεύτερο κύμα θα είναι χειρότερο του πρώτου, όπως είχε γίνει με την ισπανική γρίπη. Εσύ όμως ήθελες να νεκρώσεις τα πάντα από την άνοιξη, είναι λογικό οι κυβερνήσεις να προσπαθούν να διατηρήσουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
Αλλά βλέπω δεν σου αρέσει ότι η Ελλάδα είχε και έχει από τους λιγότερους θανάτους εν μέσω γενικευμένης πανδημίας. Απαράδεκτο, sky is the limit, να παραιτηθούν, ο Πολάκης σου θα τα κατάφερνε καλύτερα, δεν θα μας είχε πέμπτους από το τέλος, θα μας είχε δεύτερους. Ευλόγησον.
Καμ, δεν είμαστε για πολλά λοκντάουν πάντως στην Ελλάδα, ήρεμα στο λέω.
Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους αντιστάθηκαν λυσσωδώς στις προφυλάξεις κυριολεκτικά μέχρι προχθές.
Την θέση μου την έχω πει. Πάμε για να το περασουμε αυτό το πράγμα, αρκεί να μην κρασαρει το σύστημα υγείας. Να το περασουμε όχι να το μηδενισουμε.
Εγώ λοιπόν κουφάθηκα όταν διάβασα ότι πάει να κρασαρει με 167 διασωληνωμένους. Τι έκαναν 9 μήνες?
Ξέρεις ότι τα Χανιά με 150 χιλιάδες κατοικους είχαν 7 μεθ και 9 μήνες μετά έχουν πάλι 7?
Δεν τους ψηφισα, το έχω ξαναγράψει πολλές φορές.
Και επειδή μου έχουν πει το ίδιο πράγμα κι άλλοι, είμαι περίεργος πως έχετε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.
Και σε ρωτάω:
Γιατί θα ήταν κακή ιδέα αυτό που γίνεται τώρα να γινόταν 1-15 Σεπτεμβρίου, να μας ρίξει από τα 200 κρούσματα την ημέρα στα 10 και να έχουμε πάλι 5 μήνες μπροστά μας ακόμα και με Yolo; Έπρεπε καλά και σώνει να καταστραφούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ αντί μια μειοψηφία να κουτσοδουλέψει 2 βδομάδες παραπάνω;
Δεν είναι σωστή η σύγκριση με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες που εκτός από απομονωμένες γεωγραφικά έχουν και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η Ελλάδα, εκ των πραγμάτων, πάει με τις χώρες της Ευρώπης, όταν βλέπεις ότι κράτη όπως η Ελβετία ή ο Καναδάς στη Βόρειο Αμερική δεν πήγαν εύκολα σε lockdown, καταλαβαίνει κανείς.
Αν είχες κάνει lockdown το Σεπτέμβριο με τα 200 κρούσματα αφενός θα είχες μηδενική κατανόηση σε επίπεδο κοινωνίας (και ναι, για να πετύχεις κάτι πρέπει να υπάρχει και ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής) και αφετέρου σε δυο μήνες πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρισκόσουν λόγω διάδρασης με το εξωτερικό την οποία για να αποφύγεις θα έπρεπε να κλείσεις εντελώς τα σύνορα σε ξένους αλλά και Έλληνες. Γιατί, όταν όλες οι γειτονικές σου χώρες, από τις βαλκανικές μέχρι τις δυτικοευρωπαϊκές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα (πολλαπλάσιο σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα), είναι αδύνατο να τη βγάλεις καθαρή ακριβώς επειδή δεν έχεις τη γεωγραφική πολυτέλεια (ή δυστυχία) των χωρών της Ωκεανίας.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.
Και σε ρωτάω:
Γιατί θα ήταν κακή ιδέα αυτό που γίνεται τώρα να γινόταν 1-15 Σεπτεμβρίου, να μας ρίξει από τα 200 κρούσματα την ημέρα στα 10 και να έχουμε πάλι 5 μήνες μπροστά μας ακόμα και με Yolo; Έπρεπε καλά και σώνει να καταστραφούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ αντί μια μειοψηφία να κουτσοδουλέψει 2 βδομάδες παραπάνω;
Δεν είναι σωστή η σύγκριση με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες που εκτός από απομονωμένες γεωγραφικά έχουν και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η Ελλάδα, εκ των πραγμάτων, πάει με τις χώρες της Ευρώπης, όταν βλέπεις ότι κράτη όπως η Ελβετία ή ο Καναδάς στη Βόρειο Αμερική δεν πήγαν εύκολα σε lockdown, καταλαβαίνει κανείς.
Αν είχες κάνει lockdown το Σεπτέμβριο με τα 200 κρούσματα αφενός θα είχες μηδενική κατανόηση σε επίπεδο κοινωνίας (και ναι, για να πετύχεις κάτι πρέπει να υπάρχει και ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής) και αφετέρου σε δυο μήνες πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρισκόσουν λόγω διάδρασης με το εξωτερικό την οποία για να αποφύγεις θα έπρεπε να κλείσεις εντελώς τα σύνορα σε ξένους αλλά και Έλληνες. Γιατί, όταν όλες οι γειτονικές σου χώρες, από τις βαλκανικές μέχρι τις δυτικοευρωπαϊκές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα (πολλαπλάσιο σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα), είναι αδύνατο να τη βγάλεις καθαρή ακριβώς επειδή δεν έχεις τη γεωγραφική πολυτέλεια (ή δυστυχία) των χωρών της Ωκεανίας.
Οι καραντινάκηδες έχουν την ελπίδα του θανατοποινίτη που τον πάνε για εκτέλεση.Περιμένει αυτός ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα σωθεί από τον θάνατο.Έτσι και οι καραντινάκηδες περιμένουν ότι κάτι θα γίνει και θα σωθεί η Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση.Ο elchav περιμένει διαγραφή χρεών στην Δύση ο kameron ότι θα μοιράσει χρήμα η Μέρκελ κλπκλπ.
Βέβαια αυτό που θα γίνει θα είναι να κοιτάμε χρεοκοπημένοι τα καλά μας στατιστικά στο 8ο μνηνόνιο το 2040 σε μια κινεζοποιημένη ελλάδα.
Ή μπορούμε να πάμε σε σοσιαλιστικό ματασχηματισμό της κοινωνίας και να έχουμε να φάμε και να ζήσουμε.
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:55Η σύγχρονη δυτική και ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ιδέα μαζικών θανάτων και καλά κάνει.
Θυμάσαι που συζητούσαμε γιά την γρίπη του Χονγκ-Κόνγκ του 1968; Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά αντιμετώπισης. Τότε πέθαναν κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα, αλλά ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν ήταν μεγάλος. Τότε είχα πεί πως αυτό οφειλόταν στο ότι την εποχή εκείνη η έννοια ότι θα πάς στο νοσοκομείο και θα θεραπευθείς σχεδόν από κάθε αρρώστεια δεν ήταν δεδομένη. Γι'αυτό η επιδημία δεν αντιμετωπίσθηκε σαν κάτι το πρωτόγνωρο. Ε, σήμερα είχε μιά συζήτηση με κάποιον τής γενιάς μου και μου έλεγε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
Ναι; Δεν είχε νεκρώσει η οικονομία επειδή ο κόσμος φοβόταν που πέθαινε κόσμος; Κοίτα κάτι πράγματα...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν τους ψηφισα, το έχω ξαναγράψει πολλές φορές.
Και επειδή μου έχουν πει το ίδιο πράγμα κι άλλοι, είμαι περίεργος πως έχετε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.
Εγω είμαι σίγουρος πως είσαι ναζι, δεν πίστεψα ουτε για μια στιγμη κατι τετοιο.
GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 19:41
Τα κουκια δεν βγαινουν για να παμε οπως φετος μεχρι το Μαιο.Κακο timing,επρεπε η νωριτερα η αργοτερα αλλα ο συνδυασμος ανικανοτητας της κυβερνησης μαζι τον υπερψεκασμο τα γαμησαν ολα.Ερωτηματικο τι θα γινει με το πρωτο ανοιγμα μεσα στο καταχειμωνο.
Για ποιο άνοιγμα, ποιο καταχείμωνο;
Τρέλα πουλάς φυσικά.
Πως το βλεπεις να πηγαινει;
Όσο οι βλεννογόνοι μας κάνουν πάρτυ θα βγάζουμε μόνο τα σκυλιά.
Είμαι λίγο επηρεασμένος από το όντυσσέη, πρέπει να βρω το σπίτι της Πυθίας, καταλαβαίνεις, είναι και καφετούλα, εγώ πήρα την Κασσάνδρα... Το ένα φέρνει το άλλο, taliban, την Odessa εννοείτε την έφαγα ήδη ε, είμαι λέβελ 13, αλλά τα ψαλιδάκια δε τα δείχνει, μόνο τα προστυχόλογα καμάκια αφήνει να δεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 04 Νοέμ 2020, 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.