!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επικριτικοί χαρακτήρες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Επικριτικοί χαρακτήρες
την τελευταία φορά που συνέβη το θεώρησα μεγάλη προσβόλα. σε συζήτηση που έγινε άκουσα σε κάποια φάση πως θα πρέπει να μάθω να σέβομαι κι απάντησα πως ο σεβασμός για να είναι σεβασμός δεν μπορεί να είναι μονόπλευρος. είναι εύκολο για κάποιους να μειώνουν και να επικρίνουν άλλους. το "έχω δίκιο" τις περισσότερες φορές παίζει να είναι στη φαντασία τους και η πραγματικότητα να τους βγάζει ψεύτες. είναι μια μορφή bullying κατά τη γνώμη μου. εγώ ξέρω καλύτερα από σένα, εσύ θα κάνεις αυτό που θέλω εγώ κι αν τολμήσεις να μην, θα σου κάνω τα νεύρα κρόσσια, γιατί δεν σε βλέπω για ίσο κι όμοιό μου, αλλά για κάτι παρακάτιανο που προσπαθώ να το κάνω άνθρωπο αλλά είναι εντελώς ντουγάνι για να το καταλάβει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απορώ που απορείτε για τι πράγμα μιλάω.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:19 Μάλλον το μπιζέλι λέει για συμπεριφορές που δεν έχουν να κάνουν με γνώμες επι συγκεκριμένων θεμάτων-σωστή δηλαδή η παρατήρηση του Σπύρου-αλλά με συμπεριφορές που είναι προσβλητικές, επι προσωπικού, απαξιωτικές κτλ
Εδώ μέσα ο ένας κατακρίνει τον άλλον για προσωπικές επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του και δεν τους πέφτει κανένας λόγος.
Αν είναι γκέι, αν έχει σκύλο, αν πιστεύει σε κάποια θρησκεία, αν είναι βίγκαν, πού ξοδεύει τα λεφτά του ... και κάτι άλλες παπαριές.
Τι ζόρι τραβάνε;
Λες και αυτοί που κατακρίνουν είναι τίποτα τέλειοι.
Αυτό που ισχυρίζεσαι οτι συμβαίνει, πράγματι συμβαίνει (ίδιοι άνθρωποι με τους έξω γράφουμε άλλωστε) απλώς δεν ξέρω αν όλες αυτές οι περιπτώσεις που έχεις υποψη σου-ξεχωριστά κάθε μία- εμπίπτουν στην κατηγορία "επίκριση"
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Εμπίπτουν.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:38 Αυτό που ισχυρίζεσαι οτι συμβαίνει, πράγματι συμβαίνει (ίδιοι άνθρωποι με τους έξω γράφουμε άλλωστε) απλώς δεν ξέρω αν όλες αυτές οι περιπτώσεις που έχεις υποψη σου-ξεχωριστά κάθε μία- εμπίπτουν στην κατηγορία "επίκριση"
οκ, δεν διαφωνώ οτι κάποιες όντως εμπίπτουν
απλώς, για να θεωρηθεί νομίζω κάποιος ως επικριτικός θα πρέπει να το έχει "στυλάκι" και να το κάνει επαναλαμβανόμενα
απλώς, για να θεωρηθεί νομίζω κάποιος ως επικριτικός θα πρέπει να το έχει "στυλάκι" και να το κάνει επαναλαμβανόμενα
Έφερα καμιά δεκαριά μόνο άτομα στο μυαλό μου.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:41 οκ, δεν διαφωνώ οτι κάποιες όντως εμπίπτουν
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τι εννοώ. Παίρνω παράδειγμα εσένα χωρίς να εννοώ εσένα κυριολεκτικά.Gherschaagk έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:31 την τελευταία φορά που συνέβη το θεώρησα μεγάλη προσβόλα. σε συζήτηση που έγινε άκουσα σε κάποια φάση πως θα πρέπει να μάθω να σέβομαι κι απάντησα πως ο σεβασμός για να είναι σεβασμός δεν μπορεί να είναι μονόπλευρος. είναι εύκολο για κάποιους να μειώνουν και να επικρίνουν άλλους. το "έχω δίκιο" τις περισσότερες φορές παίζει να είναι στη φαντασία τους και η πραγματικότητα να τους βγάζει ψεύτες. είναι μια μορφή bullying κατά τη γνώμη μου. εγώ ξέρω καλύτερα από σένα, εσύ θα κάνεις αυτό που θέλω εγώ κι αν τολμήσεις να μην, θα σου κάνω τα νεύρα κρόσσια, γιατί δεν σε βλέπω για ίσο κι όμοιό μου, αλλά για κάτι παρακάτιανο που προσπαθώ να το κάνω άνθρωπο αλλά είναι εντελώς ντουγάνι για να το καταλάβει.
Σου είπε κάποιος ότι πρέπει να μάθεις να σέβεσαι. Εδώ λοιπόν είναι το θέμα.
Α)αυτός που το είπε, στο είπε γιατί όντως αντικειμενικά έδειξες ασέβεια σε κάτι οπότε δίκαια στο είπε. Και εσύ να μην το αντιλαμβανεσαι οπότε θεωρείς ότι σ' επικρίνει.
Β) το είπε γιατί θεώρησε ότι έδειξες ασέβεια αλλά με τα δικά του κριτήρια τα οποία είναι λανθασμένα. Οπότε ναι μεν σε επικρίνει αλλά δεν έχει κακή πρόθεση.
Γ)το ξέρει ότι δεν έδειξες ασέβεια αλλά θέλει να βρει κατι να πει να σε μειώσει,επικρίνει κτλ και έχει κακή πρόθεση.
Η επίκριση είναι λίγο αόριστη σαν έννοια νομίζω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Για να μην μας πέσει ο κώλος, τον γυμνάζουμε πληρώνοντας τα γυμναστήρια.
Μαλάκες είμαστε να το κάνουμε τζάμπα, φτυαρίζοντας το χιόνι;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Τον ορισμό "επίκριση" η βίκι το δίνει ως:
Δυσμενής κριτική εις βάρος κάποιου
αυτό με το πέσιμο του κ@λου, σε ποιό ποστ ήταν και δεν το είδα?
δεν καταλαβαίνω τί λετε δω περα
εντιτ: οκ, τώρα το είδα
δεν καταλαβαίνω τί λετε δω περα
εντιτ: οκ, τώρα το είδα
Αυτό το "εις βάρος" είναι που θέλει προσοχή.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:49 Τον ορισμό "επίκριση" η βίκι το δίνει ως:
Είναι η δυσμενής κριτική που δεν ισχύει;
αν ισχύει, αυτός που δέχεται την κριτική αν δεν θεωρεί πως ισχύει και ονομάζει τον άλλο επικριτή επειδή του λέει την αλήθεια αλλά ο "κρινόμενος" δεν τη συνειδητοποιεί ή δε θέλει να την αποδεχτεί ειναι επίκριση;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 05 Ιούλ 2018, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ρε συ, σαφές δεν είναι?
Επικριτικός άνθρωπος είναι αυτός που μονίμως επισημαίνει λάθη και παραλείψεις στον άλλο/τους άλλους, ή κάνει υποδείξεις με τρόπο άσχημο, προσβλητικό, μειωτικό, απαξιωτικό, κοροιδευτικό κτλ
Επικριτικός άνθρωπος είναι αυτός που μονίμως επισημαίνει λάθη και παραλείψεις στον άλλο/τους άλλους, ή κάνει υποδείξεις με τρόπο άσχημο, προσβλητικό, μειωτικό, απαξιωτικό, κοροιδευτικό κτλ
- nik_killthemall
Απίστευτη ανάλυση μαν ! (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα που είμαι άσχετος με όλα αυτά)Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 16:01 Κάνετε όλοι λάθος όταν νομίζετε ότι ο τύπος που κατακρίνει είναι ναρκισιστικος.
Οι ναρκισσοι είναι παθητικα ενεργοί χαρακτηρες. Δλδ, επιζητούν ενεργά την κολακεία και προβολή (Ο παθητικός τρόπος που δέχονται την ενέργεια).
Αυτός είναι ο μηχανισμός που εκφράζουν την Αρχομανία τους.
Οι νάρκισσοι γίνονται ύπουλοι (παθητικός τρόπος αντιδρασης) και επιθετικοι (έκφραση της ενέργειας) Για δύο λόγους (Ο ένας επιφέρει τον αλλο) 1. Για να ελέγχουν την συνεχή ακατάπαυστη ροή κολακεία, 2. Για να εκδικηθούν οσους δεν τους κολακεύουν.
Αυτό που εσεις εννοειτε στο εδώ νήμα, ειναι πλησιεστερο στα χαρακτηριστικά του Τελειομανή.
Ο τύπος εκφράζει κρυφή οργή μέσω των επικρισεων και των παρατηρήσεων.
Η οργή πηγάζει από την απόσταση που υπάρχει στον νου του μεταξύ του "πως είναι στην πραγματικότητα τα πραγματα" και "πως πρεπει να ειναι τα πραγματα".
Διότι ο τελειομανής τύπος διαθέτει εξαιρετική λογική, είναι πολύ οργανωμένος σαν προσωπικότητα και ξερει να οργανωνει τα παντα και τους παντες γυρω του, και συνήθως είναι πολύ αποτελεσματικός. Οι επικρίσεις που σκορπίζει είναι ο θυμός του επειδή δεν γίνονται αποτελεσματικά τα πράγματα.
Πάνω απο όλα, ο τελειομανής, έχει αναπτυγμένη θεωρία περί του "δικαίου κ αποτελεσματικου" τρόπου σε ολα.
Μια ερώτηση : Δεν υπάρχει περίπτωση η τελειομανία να έχει ναρκισιστικά κίνητρα ? Μια επίκριση ανάμεσα στο "πως είναι" και στο "πως θα έπρεπε βέλτιστα να είναι" τέλεια διατυπωμένη, οργανωμένη και δομημένη δεν δημιουργεί συνθήκες αναμφισβήτητου και επομένως έμμεσο ρισπέκτ αυθεντίας που θα μπορούσε να ληφθεί έμμεσα ως ναρκισισμός ?
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Είναι μεγάλη η γκάμα. Μην μένεις σε έναν ορισμό.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:49 Τον ορισμό "επίκριση" η βίκι το δίνει ως:
Αυτό ναι θα μπορούσα να το καταλάβω. Και πάλι είναι σχετικό.Σουβλίτσα έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 23:01 Ρε συ, σαφές δεν είναι?
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 149 Απαντήσεις
- 2793 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
-