OANNHSEA έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:11
Α) Το μέλος talaiporos είναι γιατρός και το μέλος Otto (κάτι) είναι φαρμακοποιός...
Β) Έχω πτυχίο νοσηλευτικής, αλλά δεν εξασκώ το επάγγελμα για τρεις λόγους. 1) Γιατί δεν μου αρέσει τελικά να είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που πονούν και πολύ περισσότερο σε ηλίθιους ανθρώπους που πονούν - π.χ. έχω δει άνθρωπο που είχε βαρύ άσθμα, όμως έκανε 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, και κυκλοφορούσε παραμάσχαλα με την μπουκάλα οξυγόνου να μπινελικώνει το Θεό για την κατάσταση του, 2) γιατί διαφωνώ με την γενική φιλοσοφία της ιατρικής σήμερα - π.χ. δεν μπορείς ρε τσογλάνι γιατρέ να καπνίζεις!!!, και 3) γιατί θεωρώ ότι η ιατρική μπορεί άνετα να μπει σε μία νέα τεχνολογική κατεύθυνση την οποία σαμποτάρει το πεπαλαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα ιατρικής και φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρείες - π.χ. το ξέρεις ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι ρομπότ χειρουργοί στις ΗΠΑ τα οποία κάνουν αυτόματα βασικές χειρουργικές επεμβάσεις;
Γ) Θα πρέπει να μάθεις ότι όλα τα μικρόβια (και δη τα θανατηφόρα) δεν είναι ιοί... Είναι μία λανθασμένη άποψη του παρελθόντος, την οποία όμως συνέχιζαν να ασπάζονται τα βιβλία μέχρι πριν από 15 χρόνια - κάπου εκεί έχω πάρει το πτυχίο... Για αυτό γράφω ιολογία...
Δ) Θα πρέπει να καταλάβεις ότι ουσιαστικά δεν έχεις μάθει παρά τα βασικά για τους ιούς, να τους αναγνωρίζεις και να προσπαθείς να περιορίσεις τις αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό των ασθενών. Π.χ. δεν νομίζω τα βιβλία σου να έγραφαν ότι μέσα στο DNA μας έχει εισέλθει DNA από ιούς και έχουμε συνεξελιχθεί με αυτούς από την αρχή της εξέλιξης των ειδών...
Επειδή έχω γνωρίσει και άλλους γιατρούς - και δη από το εξωτερικό - να είναι χειρότεροι, δεν μου κάνει εντύπωση...
Για παράδειγμα έχω γνωστό από παιδιόθεν, μαθητής του 12, ο οποίος πήγε Βουλγαρία να σπουδάσει γιατρός αλλά κατάφεραν με μέσο να τον φέρουν σε ιατρική σχολή στην Ελλάδα το 1990 και κάποια στιγμή κατάφερε να τελειώσει κάπου εκεί στο 2012...
Αν και γνωριζόμαστε εδώ και 35 χρόνια, δεν πήγα ποτέ για ιατρικό θέμα σε αυτόν και ούτε πρόκειται!!!
.
[στα μικρόβια σε όλες τις ιατρικές σχολές του κόσμου συμπεριλαμβάνουν τους ιούς και τα βακτήρια!εκτός κι αν αμφισβητείς και την καθηγήτρια που μου έκανε μικροβιολογία εδώ στην Ελλάδα ,γιατί εδώ έχω σπουδάσει!αν και θα βόλευε να είμαι απόφοιτος από καμιά Βουλγαρία ή Ρουμανία για να δεχτώ κράξιμο και πιο εύκολα!Οι λόγοι που δεν ασκείς την νοσηλευτική είναι για μένα τραγικοί και δείχνουν ότι δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου ασθενή ,νοσοκομείο κτλ Έξω απ΄το χορό πολλά τραγούδια λέτε όλοι..Έλα σε νοσοκομείο να βάλεις καμιά φλέβα σε κανέναν ετοιμοθάνατο γιατί αυτό σπούδασες ,και τότε τα ξαναλέμε!Μέχρι τότε γράψε σε ενα ανωνυμο φόρουμ και προσπάθησε να προσβάλλεις όσο πιο πολύ μπορείς άτομα που απλά εχουν περισσότερες γνώσεις,σπουδές και το σημαντικότερο όλων κλινική εμπειρία στο θέμα!Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτείς!Όσο για αυτόν που σχολίασε την ορθογραφία,δεν υπάρχει ούτε ένα ορθογραφικό λαθος σε ότι έχω γράψει'θα εννοείς μάλλον τη συνταξη πού είναι βιαστική και τη μπερδεύεις με την ορθογραφία,ίσως γιατί εγώ δε ξημεροβραδιάζομαι μπροστά από ενα λαπτοπ προσπαθώντας διαδικτυακά να φανώ ή να προσβάλλω..εγώ τουλαχιστον έστω και με νοήματα κατάφερα την ώρα που ολοι έπιναν καφέδες να εισαχθώ στην πιο ανταγωνιστική σχολή της χώρας με 19.000 μόρια,κατάφερα να αποφοιτήσω από αυτή με εξίσου καλό βαθμό την ώρα που οι υπόλοιποι έκαναν την τρελή φοιτητική ζωή!Τουλάχιστον σεβαστείτε τον κόπο και τα χρόνια ζωής που έχουν καταθέσει οι γιατροί και μη παίζετε τους ειδήμονες επειδή απλά διαβάζετε άρθρα του εξωτερικού,φιλοσοφίες σε διάφορα σαιτ κτλ κτλ Ελάτε σε μια εφημερία ενός μεγάλου νοσοκομείου πάρτε την ελάχιστη ευθύνη που αυτή απαιτεί και τότε η γνώμη σας θα έχει περισσότερο κύρος!Γυρίστε σπίτι έχοντας το άγχος αν έχετε κάνει τη σωστή διάγνωση ή όχι και τότε το ξανασυζητάμε!
Και αν εγώ πού έχω τελειώσει ιατρική έχω μάθει τα βασικά για τους ιούς εσύ δε ξέρεις ούτε την αλφαβήτα τους!φιλικά!καλό απόγευμα