!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ένα άρθρο από τα παλιά.
https://www.in.gr/2020/04/01/health/hea ... es-maskes/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
-
Planis
Είναι ηλίου φαεινότερον πλέον... Επειδή κάποιοι στη Ν.Α. Ασία πίστεψαν ότι έτσι θα σταματήσουν τον ιό και χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη, επέβαλαν υποχρεωτική μάσκα στην Ευρώπη και κατ' επέκτασιν στην Ελλάδα. Προφανώς για να αποσείσουν την ευθύνη από πάνω τους και να δείξουν άλλους ως υπεύθυνους για τις συνέπειες του ιού.Αρχέλαος έγραψε: 25 Αύγ 2020, 14:52 Ένα άρθρο από τα παλιά.
- hellegennes
Ένα περίεργο πράγμα, πάντως. Οι μάσκες στον γενικό πληθυσμό φαίνεται να μην επηρεάζουν καθόλου όλους τους υπόλοιπους ιούς του αναπνευστικού. Μόνο τον κορωνοϊό σταματάνε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το προφίλ του μη μασκοφόρου είναι κυρίως αντρική πασοκόφατσα 45+ και γυναικεία πουτανόφατσα 35+.dotcom έγραψε: 25 Αύγ 2020, 14:45Μαλακίες του ιντερνετ που τους αποδίδουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία από όση έχουν.
Το compliance στις μάσκες αγγίζει το 100% στα μέσα και άνω του 90% όπου αλλού είναι υποχρεωτικό (με εξαίρεση τις εκλησσίες υποθέτω).
Τώρα ναι αν περιμένεις ο ψήστης σουβλακιών να μην την έχει κάνει κολλάρο είσαι παρανοικός
Μόνο που αυτοί έχουν φάει τις επιδημίες με το κουτάλι. Δες μόνο στον αιώνα αυτό τι έχουν περάσει. Επίσης η λέξη συνωστισμός εκεί έχει άλλο νόημα. Δεν έχουν τη δική μας πολυτέλεια χώρων.Planis έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:06 Επειδή κάποιοι στη Ν.Α. Ασία πίστεψαν ότι έτσι θα σταματήσουν τον ιό και χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη...
Πως αυτό; Η εκτεταμένη χρήση στην Ασία ξεκίνησε από άλλες επιδημίες.hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:08 Ένα περίεργο πράγμα, πάντως. Οι μάσκες στον γενικό πληθυσμό φαίνεται να μην επηρεάζουν καθόλου όλους τους υπόλοιπους ιούς του αναπνευστικού. Μόνο τον κορωνοϊό σταματάνε.
Α) Το μέλος talaiporos είναι γιατρός και το μέλος Otto (κάτι) είναι φαρμακοποιός...μαρια αντουανετταd έγραψε: 25 Αύγ 2020, 00:05
δε ξέρω σε ποιόν άλλο γιατρό αναφέρεσαι που έχει περάσει νύχτα την ιολογία...αλλά στις ιατρικές σχολές το μάθημα λέγεται μικροβιολογία..είμαι σίγουρη ότι δε ξέρεις καν ότι ο ιός είναι μικρόβιο...επίσης αυτό ο γιατρός και όποιος γιατρός που εσύ υποτιμάς από μια οθόνη υπολογιστή τουλάχιστον έχει κανει μια εφημερία σε νοσοκομείο στη ζωή του,έχει ξενυχτήσει περιμένωντας το εκαβ να φέρει περιστατικά..έχει πιάσει έναν ασθενή,τον έχει ακροαστει,έχει δει τα κοπρανά τυ τους εμετούς του..εσύ ρε φίλαρακι τι έχεις κάνει από όλα αυτά και ποιός είσαι που θα τον κρίνεις;..ασχολείσου με το αντικείμενο σου και τήρησε τα μέτρα των ειδικών όσο μπορείς!φιλικά!καληνύχτα
Β) Έχω πτυχίο νοσηλευτικής, αλλά δεν εξασκώ το επάγγελμα για τρεις λόγους. 1) Γιατί δεν μου αρέσει τελικά να είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που πονούν και πολύ περισσότερο σε ηλίθιους ανθρώπους που πονούν - π.χ. έχω δει άνθρωπο που είχε βαρύ άσθμα, όμως έκανε 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, και κυκλοφορούσε παραμάσχαλα με την μπουκάλα οξυγόνου να μπινελικώνει το Θεό για την κατάσταση του, 2) γιατί διαφωνώ με την γενική φιλοσοφία της ιατρικής σήμερα - π.χ. δεν μπορείς ρε τσογλάνι γιατρέ να καπνίζεις!!!, και 3) γιατί θεωρώ ότι η ιατρική μπορεί άνετα να μπει σε μία νέα τεχνολογική κατεύθυνση την οποία σαμποτάρει το πεπαλαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα ιατρικής και φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρείες - π.χ. το ξέρεις ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι ρομπότ χειρουργοί στις ΗΠΑ τα οποία κάνουν αυτόματα βασικές χειρουργικές επεμβάσεις;
Γ) Θα πρέπει να μάθεις ότι όλα τα μικρόβια (και δη τα θανατηφόρα) δεν είναι ιοί... Είναι μία λανθασμένη άποψη του παρελθόντος, την οποία όμως συνέχιζαν να ασπάζονται τα βιβλία μέχρι πριν από 15 χρόνια - κάπου εκεί έχω πάρει το πτυχίο... Για αυτό γράφω ιολογία...
Δ) Θα πρέπει να καταλάβεις ότι ουσιαστικά δεν έχεις μάθει παρά τα βασικά για τους ιούς, να τους αναγνωρίζεις και να προσπαθείς να περιορίσεις τις αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό των ασθενών. Π.χ. δεν νομίζω τα βιβλία σου να έγραφαν ότι μέσα στο DNA μας έχει εισέλθει DNA από ιούς και έχουμε συνεξελιχθεί με αυτούς από την αρχή της εξέλιξης των ειδών...
Επειδή έχω γνωρίσει και άλλους γιατρούς - και δη από το εξωτερικό - να είναι χειρότεροι, δεν μου κάνει εντύπωση...nik_killthemall έγραψε: 25 Αύγ 2020, 14:10 ανωτάτη ιατρική και η ορθογραφία σου είναι σαν την ορθογραφία οικονομικού μετανάστη από το Μπαγκλαντές μετά από 2μηνη διαμονή στη χώρα ?
Με νοήματα περνάγατε τα μαθήματα στην Ιατρική ?
Για παράδειγμα έχω γνωστό από παιδιόθεν, μαθητής του 12, ο οποίος πήγε Βουλγαρία να σπουδάσει γιατρός αλλά κατάφεραν με μέσο να τον φέρουν σε ιατρική σχολή στην Ελλάδα το 1990 και κάποια στιγμή κατάφερε να τελειώσει κάπου εκεί στο 2012...
Αν και γνωριζόμαστε εδώ και 35 χρόνια, δεν πήγα ποτέ για ιατρικό θέμα σε αυτόν και ούτε πρόκειται!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
hellegenes Δε θα κάτσω για νιοστή φορά να σου εξηγήσω ότι οι μάσκες δεν κόβουν μόνο 1% ούτε είναι φυσικά 1% ίδιο με 0, μόνο και μόνο επειδή πέρασαν 15 σελίδες από την προηγούμενη φορά και 30 από την προπροηγούμενη και 45 από την προ-προ-προηγούμενη.
Στο εξής σε κάνω κατευθείαν report.
Στο εξής σε κάνω κατευθείαν report.
- NewModelArmy
Στη Ν.Α Ασια δεν σταματησαν τον ιο αλλα καταφεραν να εχουν καπου το 1/1000 των θυματων της Δυσης.Κατι εκανε και αυτη η χρηση της μασκας τελικα.Planis έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:06Είναι ηλίου φαεινότερον πλέον... Επειδή κάποιοι στη Ν.Α. Ασία πίστεψαν ότι έτσι θα σταματήσουν τον ιό και χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη, επέβαλαν υποχρεωτική μάσκα στην Ευρώπη και κατ' επέκτασιν στην Ελλάδα. Προφανώς για να αποσείσουν την ευθύνη από πάνω τους και να δείξουν άλλους ως υπεύθυνους για τις συνέπειες του ιού.Αρχέλαος έγραψε: 25 Αύγ 2020, 14:52 Ένα άρθρο από τα παλιά.
-
Planis
Έστω. Και γιατί θα πρέπει κάτι το οποίο απευθύνεται σε άλλες συνθήκες και με ανθρώπους τελείως διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας να επιβάλλεται με το ζόρι στην Ελλάδα ως υποχρεωτικό; Για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο οι κυβερνώντες;ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:09Μόνο που αυτοί έχουν φάει τις επιδημίες με το κουτάλι. Δες μόνο στον αιώνα αυτό τι έχουν περάσει. Επίσης η λέξη συνωστισμός εκεί έχει άλλο νόημα. Δεν έχουν τη δική μας πολυτέλεια χώρων.Planis έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:06 Επειδή κάποιοι στη Ν.Α. Ασία πίστεψαν ότι έτσι θα σταματήσουν τον ιό και χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη...
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Για το πρώτο χρησιμοποίησα πληθυντικό ενω στο άλλο αναφέρομαι σε έναν μόνο...Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:37Αντιγριπικό θα κάνω, του πνευμονιόκοκκου νομίζω κάναμε παιδιά αλλά απ' όσο ξέρω οι πνευμονιόκοκκοι είναι πολλοί και το εμβόλιο μόνο ένα και δεν γνωρίζω τι παίζει.ksk έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:00Προς το παρόν φρόντισε για εμβόλια γρίπης μη σου πω οτι σε κάποια περίπτωση και τουπνευμονιόκοκκου να γίνει ...Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:42 Άσχετο αλλά επειδή θα μου στρίψει βίδα αν συνεχίσει έτσι αυτή η κατάσταση, βασικά χειρότερη θα γίνει αλλά δεν τολμώ να το σκεφτώ, με το που θα κυκλοφορήσει εμβόλιο, παίζει να είμαι από τους πρώτους που θα το κάνουν κι ας βγάλω και δεύτερο κεφάλι.
Παρατηρητής...
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Ειναι και για τους άλλους αλλα εδω γιαυτον τον συγκεκριμένο , δεν εχεις ιδέα τι μπορεί να σου κάνει...όποτε άσε αυτά τα περι μάσκας και φορα...hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:08 Ένα περίεργο πράγμα, πάντως. Οι μάσκες στον γενικό πληθυσμό φαίνεται να μην επηρεάζουν καθόλου όλους τους υπόλοιπους ιούς του αναπνευστικού. Μόνο τον κορωνοϊό σταματάνε.
Παρατηρητής...
Γιατί ρε φίλε; Τι έχουν οι άνθρωποι εκεί; Κεραίες;Planis έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:13Έστω. Και γιατί θα πρέπει κάτι το οποίο απευθύνεται σε άλλες συνθήκες και με ανθρώπους τελείως διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας να επιβάλλεται με το ζόρι στην Ελλάδα ως υποχρεωτικό; Για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο οι κυβερνώντες;ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:09Μόνο που αυτοί έχουν φάει τις επιδημίες με το κουτάλι. Δες μόνο στον αιώνα αυτό τι έχουν περάσει. Επίσης η λέξη συνωστισμός εκεί έχει άλλο νόημα. Δεν έχουν τη δική μας πολυτέλεια χώρων.Planis έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:06 Επειδή κάποιοι στη Ν.Α. Ασία πίστεψαν ότι έτσι θα σταματήσουν τον ιό και χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη...
Στα σοβαρά τώρα. Γιατί οι άλλες συνθήκες έφτασαν και στην πόρτα μας. Θυμήσου λίγο πως έχει το story. Βλέπαμε τους υγειονομικούς στην Κίνα τον Ιανουάριο να κυκλοφορούν σαν αστροναύτες και λέγαμε "είναι δυνατόν; μήπως είναι προπαγανδιστικά αυτά τα videos;" Μετά έφτασε το πρόβλημα στην Ιταλία, τους πήρε και τους σήκωσε και κάποιοι εδώ ψάχνανε να δούνε τι λάθος έχουν κάνει οι Ιταλοί πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς. Μετά έχοντας κρούσματα και θανάτους εφαρμόσαμε πολύ αυστηρά μέτρα και επειδή δεν μας κάθισε μια κατάσταση τουλάχιστον Βελγίου, εξακολούθησαν να πιστεύουν κάποιοι ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Προσωπικά δε θέλω να γίνει της Αμερικής για να έχω να τους λέω ότι έκαναν λάθος.
Προς το παρόν λοιπόν και μέχρι παρουσίας ισχυρότατων αποδεικτικών στοιχείων της αντίθετης άποψης θεωρώ σωστό να ακολουθήσω τις συμβουλές της συντριπτικής πλειοψηφίας των ειδικών. Δηλαδή όταν πάτε σε ένα, δύο τρεις γιατρούς και σας συστήσουν κάτι, τι κάνετε στην προσωπική σας ζωή; Αντίσταση;
- hellegennes
Ναι, δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο π.χ. στην γρίπη. Η Κίνα έχει 88 χιλιάδες θανάτους ετησίως από γρίπη και η Νότια Κορέα γύρω στους 3000. Από κορωνοϊό όμως η Κορέα είχε μόνο 300 θανάτους. Ή η μάσκα φιλτράρει μόνο κορωνοϊούς ή δεν παίζει τόσο ρόλο (ως και σχεδόν καθόλου) και είναι άλλοι οι λόγοι που είχαν τόσο λίγα θύματα.ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:10Πως αυτό; Η εκτεταμένη χρήση στην Ασία ξεκίνησε από άλλες επιδημίες.hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2020, 15:08 Ένα περίεργο πράγμα, πάντως. Οι μάσκες στον γενικό πληθυσμό φαίνεται να μην επηρεάζουν καθόλου όλους τους υπόλοιπους ιούς του αναπνευστικού. Μόνο τον κορωνοϊό σταματάνε.
Γενικά, οι 3000 θάνατοι από γρίπη είναι στο αναμενόμενο επίπεδο για την Κορέα. Είναι μεν αρκετά χαμηλότερη θνησιμότητα σε αναλογία πληθυσμού, αλλά η Ελλάδα έχει σημαντικά πιο γηρασμένο πληθυσμό (πάνω από 20% οι 65+ σε σχέση με το 14% της Κορέας), που παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική θνησιμότητα της γρίπης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Planis
Ούτε τον κορωνοϊό ούτε τη γρίπη σταματάει η μάσκα... Βασικά κανέναν ιό δεν σταματάει η μάσκα αν δεν χρησιμοποιείται υπό ιδανικές συνθήκες, δηλαδή τις νοσοκομειακές. Μία ψυχολογική υποστήριξη και ένας τρόπος να λένε ότι «παίρνουν μέτρα» όταν δεν μπορούν να επιβάλουν ολική καραντίνα. Κοροϊδία ολκής. Στο κάτω-κάτω, αν οι πολιτικές πιέσεις είναι τόσο ισχυρές, θα μπορούσαν να το περιορίσουν στα ΜΜΕ και στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα υπόλοιπα είναι όχι απλώς υπερβολές, θα έλεγα ότι υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1694 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις