Μα τι απείθεια αναφέρεις. Ειλικρινά περιμένεις με περιορισμένα κρούσματα όπως στην Ελλάδα να πεις σε μια οποιαδήποτε δυτική χώρα περιορισμένες μετακινήσεις και να μην υπάρχει μια σημαντική μειοψηφία που να απειθαρχεί; Το αντίθετο θα έπρεπε να σου προκαλούσε έκπληξη. Είναι σα φυσικός νόμος.Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:27 Επίσης δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά ο Τσιοδρας και σια δεν κάνουν απλά θέατρο. Υπάρχει μεγάλη απείθεια στη χώρα και σημαντικές ποσοτικα μειοψηφίες έχουν γράψει στ αρχιδια τους τα περιοριστικά μέτρα.
Τώρα οκ, αν η δική σου οπτική πάνω σε εύλογες ανησυχίες είναι του στυλ "δε συμβαίνει τίποτα και σιγά το ζήτημα. Πιείτε ούζα και τσιλαρετε", εγώ τη σέβομαι.
Και στην Ελβετία που είμαι η οποία έχει αναλογικά τα περισσότερα κρούσματα πλην Ιταλίας, ο κόσμος βγαίνει σε σημαντικούς αριθμούς χωρίς προφυλάξεις, συγκεντρώνεται σε σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα, μπαίνει (αν και αρκετά μειωμένα) σε τραμ κτλπ.
Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου γενικά και του δυτικού ακόμη περισσότερο.
Μόνο στην Κίνα είδα πολύ περισσότερη πειθαρχία αλλά αυτό δε σχετίζεται με το πολιτικό σύστημα. Έχουν διαφορετική ιστορική πορεία οι κινεζικες κοινωνίες.
Δε σε ωφελεί σε τίποτα να στρεσάρεσαι τόσο. Και με στο στρες να εξαπολύεις αφορισμούς. Δε μπορεί να ζητάς το συγχρονισμό της προσωπικής ευθύνης εκατομμυρίων ως υποκατάστατο στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα που για κρίσιμο χρονικό διάστημα απλά αδιαφόρησε. Δεν γίνεται. Δε μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο.