!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Περί Παιδεραστίας...

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Περί Παιδεραστίας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 10:55

καλως τον απολογητή των πουστηδων της αρχαιότητας...

Τα λέει ο Πιατέλας. Δεν χρειάζεται να γράφετε γαρ,γαρ,ες... Μόνο να κάνετε γαργαρες...

• Όσοι είναι της Πανδήμου γαμάνε ότι λάχει...γυναίκες και παιδιά (όχι αναγκαστικά έφηβους) ελκόμενοι σωματικά.

• Αντίθετα, όσοι είναι της Ουρανίας γαμάνε μόνο ομόφυλους και αγόρια (παιδιά) (όχι αναγκαστικά έφηβους) ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

• Και ανάμεσα σ αυτούς της Ουρανίας, υπάρχουν κι αυτοί που ελαύνονται πραγματικά απ᾽ αυτό τον έρωτα και γαμάνε μόνο έφηβους που έχει πήξει το μυαλό τους, ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

Το ό,τι προτείνει νόμο σημαίνει πως γαμάγανε τα παιδάκια... Για τους έφηβους και τους μουστακωτούς δεν προτείνει νόμο... Αυτοί ας συνεχίσουνε να γαμιούνται...
γιατί είμαι απολογητής ? Υπερασπίστηκα πουθενα τον θεσμό ? Είπα πως ήταν σωστός και όχι κατακριτέος ?

Μαν. εσένα εκει στο πλεηστεησον καποιος πρεπει να σε μαρκαλεψε για τα καλά και να εχεις ψυχολογικά :smt005:

Δείχνω κατανόηση στην τραυματική εμπειρία που είχες, αλλά εγώ με απαραβιαστο και ασφαλή πρωκτό δεν έχω τέτοια θέματα. Εσύ ο ίδιος έβαλες το κείμενο που ο Πλάτωνας λέει

1) "χρῆν δὲ καὶ νόμον εἶναι μὴ ἐρᾶν παίδων (πρεπει να απαγορτευεται δια νομου το ἐρᾶν παίδων) και
2) όπου παίδων σημαίνει τοῦτο δὲ πλησιάζει τῷ γενειάσκειν.

Οπότε εσύ ο ίδιος το εξαφανίζεις και γράφεις :smt005:
Για τους έφηβους και τους μουστακωτούς δεν προτείνει νόμο
Τεσπα εγω με τον απαραβιαστο πρωκτο ασχολουμαι απλά με ιστορία, δεν έχω την καταρτιση για να σου παράσχω ιατρική και ψυχολογική φροντίδα από την τραυματική εμπειρία που είχες, οπότε το κλείνω εδώ.

:wave:
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Καβαλάρης έγραψε: 10 Φεβ 2024, 10:59
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 10:58Ο Πιατέλας; όχι ρε, την αλήθεια γράφει... γαμιόσαντε...
Παρανοϊκός είσαι και παρανοϊκός θα μείνεις.
Καταλαβάινω πως ντρέπεσαι πουσαντε πουστηδες στην αρχαιότητα.
Έχεις φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό σου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων.
Και παραφράζεις τα λεγόμενά των για να συμπτίπτουν με τις φανταστικές ιδέες σου.
Θες να προσαρμόσεις την αλήθεια στα μέτρα σου, αντί να προσαρμοστείς εσύ με την αλήθεια των λεγομένων των.
Δηλαδή είσαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα σου...

Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι... Αυτοί δεν ντρεπόσαντε όταν γαμιόσαντε πασαλειμμένοι με λάδι... Εσύ γιατί ντρέπεσαι και είσαι σε άρνηση ;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:17Έχεις φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό σου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων. Και παραφράζεις τα λεγόμενά των για να συμπτίπτουν με τις φανταστικές ιδέες σου. Θες να προσαρμόσεις την αλήθεια στα μέτρα σου, αντί να προσαρμοστείς εσύ με την αλήθεια των λεγομένων των.Δηλαδή είσαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα σου...
Μόλις μας έδωσες μια ακριβέστατη περιγραφή του εαυτού σου.

Άντε γεια.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

nik_killthemall έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:12
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 10:55

καλως τον απολογητή των πουστηδων της αρχαιότητας...

Τα λέει ο Πιατέλας. Δεν χρειάζεται να γράφετε γαρ,γαρ,ες... Μόνο να κάνετε γαργαρες...

• Όσοι είναι της Πανδήμου γαμάνε ότι λάχει...γυναίκες και παιδιά (όχι αναγκαστικά έφηβους) ελκόμενοι σωματικά.

• Αντίθετα, όσοι είναι της Ουρανίας γαμάνε μόνο ομόφυλους και αγόρια (παιδιά) (όχι αναγκαστικά έφηβους) ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

• Και ανάμεσα σ αυτούς της Ουρανίας, υπάρχουν κι αυτοί που ελαύνονται πραγματικά απ᾽ αυτό τον έρωτα και γαμάνε μόνο έφηβους που έχει πήξει το μυαλό τους, ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

Το ό,τι προτείνει νόμο σημαίνει πως γαμάγανε τα παιδάκια... Για τους έφηβους και τους μουστακωτούς δεν προτείνει νόμο... Αυτοί ας συνεχίσουνε να γαμιούνται...
γιατί είμαι απολογητής ? Υπερασπίστηκα πουθενα τον θεσμό ? Είπα πως ήταν σωστός και όχι κατακριτέος ?

Μαν. εσένα εκει στο πλεηστεησον καποιος πρεπει να σε μαρκαλεψε για τα καλά και να εχεις ψυχολογικά :smt005:

Δείχνω κατανόηση στην τραυματική εμπειρία που είχες, αλλά εγώ με απαραβιαστο και ασφαλή πρωκτό δεν έχω τέτοια θέματα. Εσύ ο ίδιος έβαλες το κείμενο που ο Πλάτωνας λέει

1) "χρῆν δὲ καὶ νόμον εἶναι μὴ ἐρᾶν παίδων (πρεπει να απαγορτευεται δια νομου το ἐρᾶν παίδων) και
2) όπου παίδων σημαίνει τοῦτο δὲ πλησιάζει τῷ γενειάσκειν.

Οπότε εσύ ο ίδιος το εξαφανίζεις και γράφεις :smt005:
Για τους έφηβους και τους μουστακωτούς δεν προτείνει νόμο
Τεσπα εγω με τον απαραβιαστο πρωκτο ασχολουμαι απλά με ιστορία, δεν έχω την καταρτιση για να σου παράσχω ιατρική και ψυχολογική φροντίδα από την τραυματική εμπειρία που είχες, οπότε το κλείνω εδώ.

:wave:
Ρώτα τον εαυτό σου γιατί σε αποκαλώ απολογητή...

Τα σχολικά που γράφεις περί πλεηστεησον και τα τοιάυτα τα αφήνω ασχολίαστα αφού είναι όπωσέγραψα, σχολικά... stupid comments for kids...

Φυσικά και το πόσταρα εγώ.

και είναι όπως στο γράφω...

Για να δει ο κόζμος πως ο πιατέλας πρότεινε νόμο για ένα κοινωνικό φαινόμενο που ζούσε ο ίδιος...

Υποστηρίζει τους Ουράνιους που ελαύνονται πραγματικά απ᾽ αυτό τον έρωτα και γαμάνε μόνο έφηβους που έχει πήξει το μυαλό τους, ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

Και προτείνει νόμο για τους άλλους που «γαμάγανε» αχνούδωτα παδιά...

Γιατί, φρονεί, ότι αυτοί που πρωτοερωτεύονται αγόρια αυτής της ηλικίας, τα ερωτεύονται με την προοπτική να μείνουν δεμένοι μαζί τους και να ζήσουν μια κοινή ζωή, κι όχι να εξαπατήσουν τον νέο, αφού τον κατακτήσουν προτού πήξει το μυαλό του, να γελάσουν εις βάρος του λοιπόν κι ύστερα από δω παν κι άλλοι — και να τρέχουν πίσω από άλλον νεαρό.

Και θα ᾽πρεπε να νομοθετηθεί απαγόρευση ερωτικής σχέσης [181e] με παιδιά, για να μην πάει χαμένη τόση φροντίδα για μια σχέση που δεν ξέρουμε ποιά εξέλιξη θα έχει· γιατί κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πώς θα εξελιχτεί τελικά ένα παιδί, σε ποιό επίπεδο ψυχικής και σωματικής ανωτερότητας ή κατάντιας θα καταλήξει.

Το πρώτο, που στηρίζει, είναι έρωτας (με σεξ μαζί) με εφήβους και αει μαζί να «γαμιόνται» εις αεί και το άλλο που δεν υποστηρίζει και θέλει να απαγορέψει με νόμο είναι το σεξ με παιδιά που κάνανε οι αγοραίοι που ψωνίζανε...
έρωτας των αγοραίων

Για να προστατέψει τα αχνούδωτα παιδιά που «σοδομίζανε» όσοι δεν ήσαντε της Ουράνιας που ελαύνονται πραγματικά απ᾽ αυτό τον έρωτα και γαμάνε μόνο χνουδέφηβους που έχει πήξει το μυαλό τους, ελκόμενοι «ψυχο»σωματικά.

Εμένα μου φαίνεται πως στην εποχή του, πολλά παιδάκια καταντήσανε πουστράκια του δρόμου, τα οποία τα 'χανε ξεκωλιάσει όταν ήσαντε μικρά και αχνούδωτα και τα χανε παρατήσει κι εξ αυτου προτείνει νόμο για να ξεκωλιάζονται μόνο από την ηλικία που τα αγόρια αρχίζουν να βγάζουν γένι και όχι νωρίτερα, ώστε να καθαρίσει ο δρόμος απ'την υπερπαραγωγή πουστρακων δρόμου...

Και τέλος, τα προσωπικά υπονούμενα με αφήνουν αδιάφορο αφού δεν με ενδιαφέρουν και δεν έχει σχέση με τον taxalataxalasa...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 10 Φεβ 2024, 12:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Καβαλάρης έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:26
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:17Έχεις φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό σου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων. Και παραφράζεις τα λεγόμενά των για να συμπτίπτουν με τις φανταστικές ιδέες σου. Θες να προσαρμόσεις την αλήθεια στα μέτρα σου, αντί να προσαρμοστείς εσύ με την αλήθεια των λεγομένων των.Δηλαδή είσαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα σου...
Μόλις μας έδωσες μια ακριβέστατη περιγραφή του εαυτού σου.

Άντε γεια.
Εγώ δεν έχω αρχαία ινδάλαμτα ρε βλήμα.
Τους έχω όλους γραμμένους στα 'ρχίδια μου, όπως και σε σένα και τα ινδάλματά σου...

Δεν είναι για μένα η περιγραφή, βλήμα. Για σένα και τους ομοίους σου είναι...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:59Εγώ δεν έχω αρχαία ινδάλαμτα ρε βλήμα.
Σίγουρα έχεις πάντως κάλους στον εγκέφαλο.

Αφαιρούμε λοιπόν την φράση και η περιγραφή είναι απολύτως σωστή για το άτομό σου.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Καβαλάρης έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:05
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:59Εγώ δεν έχω αρχαία ινδάλαμτα ρε βλήμα.
Σίγουρα έχεις πάντως κάλους στον εγκέφαλο.

Αφαιρούμε λοιπόν την φράση και η περιγραφή είναι απολύτως σωστή για το άτομό σου.
ούτε όνειρο έχω αφού δεν έχω ινδάλματα...
κι αφού δεν έχω ούτε όνειρο, τότε δεν έχω φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό μου. Κι εξου δεν δεν έχω φανταστικές ιδέες ώστε να πρέπει να παραφράξω τα λεγόμενα για να συμπτίπτουν με αυτές. Κι έτσι δεν χρειάζεται να προσαρμόσω την αλήθεια στα μέτρα μου. Και βλέπω την αλήθεια στα μάτια, όταν αυτή αποκαλύπτεται. Δεν είμαι πιστός σε καμμία παραμύθα... Ευρυνοώ και εσύ Στενανοείς.

Κάτσε να κάνω edit για εσύ είσαι βλήμα ακόμα. Πρέπει να σε πηγαίνω σιγά σιγά για να πήξεις γρήγορα..

χεις φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό σου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων. Και παραφράζεις τα λεγόμενά των για να συμπτίπτουν με τις φανταστικές ιδέες σου. Θες να προσαρμόσεις την αλήθεια στα μέτρα σου, αντί να προσαρμοστείς εσύ με την αλήθεια των λεγομένων των.Δηλαδή είσαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα σου...

Αυτή ναι, είναι η περιγραφή μου.

Η δική σου μένει ακέραια.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:24ούτε όνειρο έχω
Φαντασιώσεις έχεις.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:24Κάτσε να κάνω edit για εσύ είσαι βλήμα ακόμα.
Άσε μπορώ και μόνος μου.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:59Έχω φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό μου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων Ελλήνων. Και παραφράζω τα λεγόμενά των για να συμπίπτουν με τις φανταστικές ιδέες μου. Θέλω να προσαρμόζω την αλήθεια στα μέτρα μου, αντί να προσαρμοστώ με την αλήθεια των λεγομένων των. Δηλαδή είμαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα μου...
Η αυτοβιογραφία του ta kano thalassa. :003:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Καβαλάρης έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:32
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:24ούτε όνειρο έχω
Φαντασιώσεις έχεις.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:24Κάτσε να κάνω edit για εσύ είσαι βλήμα ακόμα.
Άσε μπορώ και μόνος μου.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 11:59Έχω φτιάξει έναν φανταστικό κόζμο στο μυαλό μου και σου χαλά το όνειρο περί των αρχαίων σου ινδαλματων Ελλήνων. Και παραφράζω τα λεγόμενά των για να συμπίπτουν με τις φανταστικές ιδέες μου. Θέλω να προσαρμόζω την αλήθεια στα μέτρα μου, αντί να προσαρμοστώ με την αλήθεια των λεγομένων των. Δηλαδή είμαι ένας ακόμα φανατικός πιστός στην παραμύθα μου...
Η αυτοβιογραφία του ta kano thalassa. :003:
Ούτε φαντασιώσεις έχω αφού δεν έχω όνειρο. Τα ξηγήσαμε αυτά.

Παραχαράσσεις το κείμενο... Εγω δεν έγραψα »Ελλήνων»...

Αυτή η original by taxalataxalasa παράγραφος σου ανήκει ακέραια παραχαράκτη.

Εξήγησα το γιατί στην προηγούμενη παράθεση.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:39Ούτε φαντασιώσεις έχω αφού δεν έχω όνειρο. Τα ξηγήσαμε αυτά.
Άρες μάρες κουκουνάρες.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:39Παραχαράσσεις το κείμενο... Εγω δεν έγραψα »Ελλήνων»...
Δεν είναι παραχάραξη βλακάκο. Είναι σαφές ότι το πρόσθεσα εγώ για να δείξω ακριβώς τι είσαι με δικά σου λόγια: Παρανοϊκός, ψευταράς, τρικαράγκιοζας.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Καβαλάρης έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:50
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:39Ούτε φαντασιώσεις έχω αφού δεν έχω όνειρο. Τα ξηγήσαμε αυτά.
Άρες μάρες κουκουνάρες.
taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 12:39Παραχαράσσεις το κείμενο... Εγω δεν έγραψα »Ελλήνων»...
Δεν είναι παραχάραξη βλακάκο. Είναι σαφές ότι το πρόσθεσα εγώ για να δείξω ακριβώς τι είσαι με δικά σου λόγια: Παρανοϊκός, ψευταράς, τρικαράγκιοζας.
Σκούξε ζούδι...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

taxalata xalasa έγραψε: 10 Φεβ 2024, 13:23Σκούξε ζούδι...
Πάλι φαντασιώσεις έχεις τρικαράγκιοζα.
πετρος
Phorum.gr user: peter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πετρος »

Ειναι ξεκαθαρο οτι σε ολη την αρχαια Ελληνικη γραμματεια η σωματικη επαφη με παιδια ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκρινεται, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ μαλιστα καταδικαζεται και απο Θεους και Ανθρωπους. Για τον ερωτα με εφηβους, που πραγματι μιλα ο Πλατων, τονιζει ξανα και ξανα οτι περιμενουν τιμωριες αυτους αφηνονται στην σαρκικη ηδονη... Αυτα ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ για οποιον εχει κατσει να διαβασει.. Κατα τα λοιπα, απομονωνοντας λεξεις και παραγραφους ειναι βεβαιο οτι ο καθεις θα δει αυτο που θελει, ο πουστης πουστηδες, ο κατσικογαμης κατσικογαμηδες και παει λεγοντας... Ειναι αυτο που λενε οτι η μυγα σε ενα λιβαδι με ανθη θα ψαξει να βρει τα σκατα ενω η μελισσα σε ενα χωραφι με σκατα θα ψαξει το λουλουδι. Ετσι στο απεραντο λιβαδι της ΑρχαιοΕλληνικης γραμματειας καποιοι θα ψαχνουν για... σκυβαλα, οπως ακριβως στον απεραντο σταυλο της ανωμαλιας θα βρεις και ενα Καβαφη, ο οποιος βεβαια, ως πραγματικα οξυνους και τεραστιας παιδειας ανθρωπος δεν καμαρωνει, ουτε πανηγυριζει σα το γυφτικο σκεπαρνι για τις ερωτικες επιλογες του....
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

πετρος έγραψε: 10 Φεβ 2024, 16:19 Ειναι ξεκαθαρο οτι σε ολη την αρχαια Ελληνικη γραμματεια η σωματικη επαφη με παιδια ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκρινεται, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ μαλιστα καταδικαζεται και απο Θεους και Ανθρωπους. Για τον ερωτα με εφηβους, που πραγματι μιλα ο Πλατων, τονιζει ξανα και ξανα οτι περιμενουν τιμωριες αυτους αφηνονται στην σαρκικη ηδονη... Αυτα ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ για οποιον εχει κατσει να διαβασει.. Κατα τα λοιπα, απομονωνοντας λεξεις και παραγραφους ειναι βεβαιο οτι ο καθεις θα δει αυτο που θελει, ο πουστης πουστηδες, ο κατσικογαμης κατσικογαμηδες και παει λεγοντας... Ειναι αυτο που λενε οτι η μυγα σε ενα λιβαδι με ανθη θα ψαξει να βρει τα σκατα ενω η μελισσα σε ενα χωραφι με σκατα θα ψαξει το λουλουδι. Ετσι στο απεραντο λιβαδι της ΑρχαιοΕλληνικης γραμματειας καποιοι θα ψαχνουν για... σκυβαλα, οπως ακριβως στον απεραντο σταυλο της ανωμαλιας θα βρεις και ενα Καβαφη, ο οποιος βεβαια, ως πραγματικα οξυνους και τεραστιας παιδειας ανθρωπος δεν καμαρωνει, ουτε πανηγυριζει σα το γυφτικο σκεπαρνι για τις ερωτικες επιλογες του....
έχεις δίκιο... στην φαντασία σου περί τέλειων αρχαίων

Φασὶ δὲ δή τινες αὐτοὺς ἀναισχύντους εἶναι, ψευδόμενοι· οὐ γὰρ ὑπ᾽ ἀναισχυντίας τοῦτο δρῶσιν ἀλλ᾽ ὑπὸ θάρρους καὶ ἀνδρείας καὶ ἀρρενωπίας, τὸ ὅμοιον αὐτοῖς ἀσπαζόμενοι. μέγα δὲ τεκμήριον· καὶ γὰρ τελεωθέντες μόνοι ἀποβαίνουσιν εἰς τὰ πολιτικὰ ἄνδρες οἱ τοιοῦτοι. ἐπειδὰν δὲ ἀνδρωθῶσι, [192b] παιδεραστοῦσι καὶ πρὸς γάμους καὶ παιδοποιίας οὐ προσέχουσι τὸν νοῦν φύσει, ἀλλ᾽ ὑπὸ τοῦ νόμου ἀναγκάζονται· ἀλλ᾽ ἐξαρκεῖ αὐτοῖς μετ᾽ ἀλλήλων καταζῆν ἀγάμοις. πάντως μὲν οὖν ὁ τοιοῦτος παιδεραστής τε καὶ φιλεραστὴς γίγνεται, ἀεὶ τὸ συγγενὲς ἀσπαζόμενος. ὅταν μὲν οὖν καὶ αὐτῷ ἐκείνῳ ἐντύχῃ τῷ αὑτοῦ ἡμίσει καὶ ὁ παιδεραστὴς καὶ ἄλλος πᾶς, τότε καὶ θαυμαστὰ ἐκπλήττονται φιλίᾳ τε καὶ [192c] οἰκειότητι καὶ ἔρωτι, οὐκ ἐθέλοντες ὡς ἔπος εἰπεῖν χωρίζεσθαι ἀλλήλων οὐδὲ σμικρὸν χρόνον. καὶ οἱ διατελοῦντες μετ᾽ ἀλλήλων διὰ βίου οὗτοί εἰσιν, οἳ οὐδ᾽ ἂν ἔχοιεν εἰπεῖν ὅτι βούλονται σφίσι παρ᾽ ἀλλήλων γίγνεσθαι. οὐδενὶ γὰρ ἂν δόξειεν τοῦτ᾽ εἶναι ἡ τῶν ἀφροδισίων συνουσία, ὡς ἄρα τούτου ἕνεκα ἕτερος ἑτέρῳ χαίρει συνὼν οὕτως ἐπὶ μεγάλης σπουδῆς· ἀλλ᾽ ἄλλο τι βουλομένη ἑκατέρου ἡ ψυχὴ [192d] δήλη ἐστίν, ὃ οὐ δύναται εἰπεῖν, ἀλλὰ μαντεύεται ὃ βούλεται, καὶ αἰνίττεται.

Μερικοί λένε ότι τα αγόρια αυτά είναι ξετσίπωτα· αυτοί πέφτουν έξω· γιατί τα παιδιά αυτά ό,τι κάνουν δεν το κάνουν από ξετσιπωσιά, το κάνουν ίσα ίσα γιατί έχουν θάρρος και αντρειοσύνη και αρρενωπότητα, δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους για το όμοιό τους. Θέλετε απόδειξη γι᾽ αυτό; όταν μεγαλώσουν, μόνο αυτοί δείχνονται άντρες με αξιοσύνη στα πολιτικά. Όμως, όταν πια αντρωθούν, [192b] γίνονται παιδεραστές και το φυσικό τους τούς κάνει να μη νοιάζονται για γάμο και πατρότητα, κι αν το κάνουν είναι που τους υποχρεώνει το έθιμο· αλλιώτικα θα ήταν ευχαριστημένοι ζώντας σ᾽ όλη τη ζωή τους άντρες με άντρες, γεροντοπαλίκαρα. Κι έτσι, όπως και να ᾽χει, ένας τέτοιος άνθρωπος νιώθει έρωτα για τους ερωμένους και τους εραστές του, αφού πάντοτε ενθουσιάζεται μ᾽ ό,τι του είναι συγγενικό. Τώρα θέλει και ρώτημα πως, όταν και ο παιδεραστής κι ο κάθε άλλος συναντήσει το πρόσωπο που στην αρχική κατάσταση ήταν πραγματικά το άλλο μισό του, τότε είναι ανείπωτη η έκσταση και των δυο —έκσταση από φιλία, [192c] από συγγένεια, από έρωτα— και δε θέλουν, θα λέγαμε, ούτε στιγμή να χωριστούν ο ένας απ᾽ τον άλλον; Αυτοί ακριβώς είναι οι άνθρωποι που δε χωρίζουν σ᾽ όλη τους τη ζωή, χωρίς καν να μπορούν να εκφράσουν τί πάνω απ᾽ όλα προσδοκά ο ένας απ᾽ τον άλλον. Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η αισθησιακή απόλαυση [ἀφροδισίων συνουσία = ξεκώλιασμα] είναι εκείνο που τους κάνει να βρίσκουν τόση χαρά στην συντροφική ζωή τους και να την αποζητάνε με τόση λαχτάρα· ίσα ίσα είναι ολοφάνερο ότι κάτι άλλο αποζητά η ψυχή του καθενός τους, [192d] θέλει κάτι που δεν μπορεί να το εκφράσει, αλλά το ψυχανεμίζεται και το λέει με υπαινιγμούς.

Μετάφραση: Σπυρόπουλος.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

taxalata xalasa έγραψε: 09 Φεβ 2024, 16:08
O I έγραψε: 09 Φεβ 2024, 14:33
Spoiler
taxalata xalasa έγραψε: 09 Φεβ 2024, 08:02 ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Καὶ τὴν Θέτιν γ᾿ ἔγημε διὰ τὸ σωφρονεῖν ὁ Πηλεύς.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Κᾆτ᾿ ἀπολιποῦσά γ᾿ αὐτὸν ᾤχετ᾿· οὐ γὰρ ἦν ὑβριστὴς
οὐδ᾿ ἡδὺς ἐν τοῖς στρώμασιν τὴν νύκτα παννυχίζειν·
γυνὴ δὲ σιναμωρουμένη χαίρει. Σὺ δ᾿ εἶ Κρόνιππος.
Σκέψαι γάρ, ὦ μειράκιον, ἐν τῷ σωφρονεῖν ἅπαντα
ἅνεστιν, ἡδονῶν θ᾿ ὅσων μέλλεις ἀποστερεῖσθαι·
παίδων, γυναικῶν, κοττάβων, ὄψων, πότων, καχασμῶν.
Καίτοι τί σοι ζῆν ἄξιον, τούτων ἐὰν στερηθῇς ;
Εἶἑν. Πάρειμ᾿ ἐντεῦθεν εἰς τὰς τῆς φύσεως ἀνάγκας.
ἥμαρτες, ἠράσθης, ἐμοίχευσάς τι, κᾆτ᾿ ἐλήφθης.
Ἀπόλωλας· ἀδύνατος γὰρ εἶ λέγειν. Ἐμοὶ δ᾿ ὁμιλῶν
χρῶ τῇ φύσει, σκίρτα, γέλα, νόμιζε μηδὲν αἰσχρόν.
Μοιχὸς γὰρ ἢν τύχῃς ἁλούς, τάδ᾿ ἀντερεῖς πρὸς αὐτόν,
ὡς οὐδὲν ἠδίκηκας· εἶτ᾿ εἰς τὸν Δί᾿ ἐπανενεγκεῖν,
κἀκεῖνος ὡς ἥττων ἔρωτός ἐστι καὶ γυναικῶν·
καίτοι σὺ θνητὸς ὢν θεοῦ πῶς μεῖζον ἂν δύναιο ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί δ᾿ ἢν ῥαφανιδωθῇ πιθόμενός σοι τέφρᾳ τε τιλθῇ ;
Ἓξει τινὰ γνώμην λέγειν τὸ μὴ εὐρύπρωκτος εἶναι ;

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἤν δ᾿ εὐρύπρωκτος ᾖ, τί πείσεται κακόν ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί μὲν οὖν ἂν ἔτι μεῖζον πάθοι τούτου ποτέ ;

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί δῆτ᾿ ἐρεῖς, ἢν τοῦτο νικηθῇς ἐμοῦ ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Σιγήσομαι. Τί δ᾿ ἄλλο ;

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Φέρε δή μοι φράσον,
συνηγοροῦσιν ἐκ τίνων ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἐξ εὐρυπρώκτων.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Πείθομαι.
Τί δαί ; Τραγῳδοῦσ᾿ ἐκ τίνων ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἐξ εὐρυπρώκτων.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Εὖ λέγεις.
Δημηγοροῦσι δ᾿ ἐκ τίνων ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἐξ εὐρυπρώκτων.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἄρα δῆτ᾿
ἔγνωκας ὡς οὐδὲν λέγεις ;
Καὶ τῶν θεατῶν ὁπότεροι πλείους σκόπει.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Καὶ δὴ σκοπῶ.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί δῆθ᾿ ὁρᾷς ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Πολὺ πλείονας, νὴ τοὺς θεούς,
τοὺς εὐρυπρώκτους.
Τουτονὶ γοῦν οἶδ᾿ ἐγὼ κἀκεινονὶ
καὶ τὸν κομήτην τουτονί.

ΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί δῆτ᾿ ἐρεῖς ;

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ἡττήμεθ᾿. Ὀ κινούμενοι,
πρὸς τῶν θεῶν δέξασθέ μου θοἰμάτιον, ὡς
ἐξαυτομολῶ πρὸς ὑμᾶς.

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, Νεφέλαι

δικηγόροι, ηθοποιοί‎, πολιτικοί,
κι απ᾽ τους θεατές οι πιο πολλοί
όλοι ξεκωλιασμένοι (Ἐξ εὐρυπρώκτων)

Ψέμματα λέει ο Αριστοφάνης... :smt005:
Καλά...ούλοι οι του Αριστοφάνη παίκτες ήσαστε κωλόφαρδοι (Τυχεράκιδες) :o ομολογουμένως δεν το είχα προσέξει
δεν ειχε τυχη όποιος δεν ήταν ευρύπρωκτος...
έπρεπε να σηκώνει τον χιτώνα κι έτσι τους ευνοούσαν και τους προωθούσαν οι παιδεραστές στην κοινωνία... ελάχιστοι οι φτωχόπουστες ακόμα και σήμερα...

ο τότε μπάρμπας στην κορώνη, ήταν ο παιδεραστής... :lol:

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”