Είχαμε το ηλεκτρονικό τιμολόγιο (το οποίο ειναι θετικότατο, και έπρεπε κάποτε να γίνει επιτέλους), τωρα ηρθε κι αυτη η μαλακία η Εφαρμογή διάθεσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τιμολόγιο που μας στείλατε δεν εμφανίζεται έως αυτή την στιγμή στην Εφαρμογή Διάθεσης Ηλεκτρονικών Τιμολογίων (ΕΔΗΤ).
Η τιμολόγηση θα πρέπει να είναι ηλεκτρονική για τις Δημόσιες Συμβάσεις B2G.
Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 6.3 το άρθρο 6 του παρόντος συμφωνητικού
"Επισημαίνεται ότι, από τις 12.09.2023 εφαρμόζεται το άρθρο 1 της με αριθμό 52445/04.09.2023 ΚΥΑ (Β΄ 2385/12.04.2023) ‘’Υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικών τιμολογίων από τους οικονομικούς φορείς’’. Στην περίπτωση αυτή, ο ανάδοχος συμπληρώνει το πεδίο ΒΤ-11* (Στοιχείο αναφοράς αγαθού/υπηρεσίας/μελέτης/έργου του Εθνικού Μορφότυπου Ηλεκτρονικού Τιμολογίου), σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθμό 63446/2021 (B’ 2338) ΚΥΑ"
Το παραπάνω ήρθε ως μέηλ στην εταιρεία μου σημερα, για ενα παραστατικό που εκδόθηκε για σύμβαση με το Δημο Αθηναίων που εγινε καπου μεσα στον Ιούνιο. Σε σύμβαση με άλλο δημοσιο φορέα, που ειχε γίνει καπου μέσα στον Απρίλιο, δεν μας ειχε ζητηθεί τίποτα τέτοιο, στείλαμε το ηλ.τιμολόγιο και πληρωθήκαμε κανονικά. Μου ειπαν οτι απο Ιούνιο και μετά έγινε υποχρεωτικό.
Και επικοινωνώ με τον παροχο ηλ.τιμολόγησης που εχω να δω τι παιζει, και μου εξιστορεί μια διαδικασία ολόκληρη με βήματα που πρέπει να ακολουθησω για να εγγραφώ σε αυτο το ΕΔΗΤ, συν ενα σωρό λεφτά σε άλλες υπηρεσίες παρόχου Β2Β, Β2G κτλ, να μου στειλουν έγγραφα να τα συμπληρώσω, να τα υπογράψω και να τα ξαναστείλω κτλ, και όλο αυτο θα παρει 5-7 εργάσιμες απο τη στιγμη που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σε αυτό το διάστημα, εγω πρέπει να ακυρώσω το τιμολόγιο και να περιμενω έως μια εργάσιμη εβδομάδα για να το εκδώσω ξανά.
ΓΑΜΙΟΤΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΜΗΤΣΙΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ??? ΕΕΕ? ΛΙΓΟ, ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ?
Είπαμε να γινουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και ψηφιακή χώρα ρε άνθρωπε, όχι με πρόφαση αυτό να τρώνε με 100 μασέλες τα λαμόγια με τα οποια εισαι συμβεβλημένος, παλιογουρλομάτη του ελέους.