Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 16:37
Πάω να ζυμώσω.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/

Ευχαριστούμε τους εταίρους μας!Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 17:04 Λοιπόν δυο συνταγές κρίσης:
ομελέτα με περισσευούμενη μακαρονάδα
μακαρονάδα με γύρο
![]()
Εξήγησε αν θέλεις σε τι συνίσταται αυτή η αριστεία. η γεύση ξέρω ότι είναι μία από τις βασικές αισθήσεις, βασίζεται στα όργανα της γεύσης και το αντίστοιχο κέντρο στου εγκέφαλο και ως εκ τούτου είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. Πως γίνεται αντικειμενικό κάτι τέτοιο;Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 13:44καλά, υπάρχει αριστεία στη γεύση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα μακαρόνια με κέτσαπ είναι χειρότερο από άλλα μακαρονοειδή. Τα μακαρόνια είναι ο υδατάνθρακας του φτωχού.Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 13:10Μια χαρά είναι τα μακαρόνια με κέτσαπ. Συνήθως αρέσει και στα παιδιά. Είναι ψωνίστικο να θεωρείς ότι υπάρχει αριστεία στη γεύση.Daje έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:30 Το νο.1 ρεζιλι ειναι παστα με κετσαπ και το κανουν κυριως οι "αμερικανοι".
Ειναι οτι πιο ντροπιαστικο και αηδιαστικο μπορει να υπαρξει στην ιστορια της παστα.
Οταν και αν δω κατι τετοιο live, θα με διαβασετε στις εφημεριδες.
"ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΦΟΡΟΥΜ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ -ΝΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΤΕΛΟ- ΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ"
το ίδιο ισχυει και για την οραση και για την ακοή, είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μιλάμε για αριστεία στις οπτικές τέχνες ή στις ακουστικές τέχνες. γιατί να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στις τέχνες της γεύσης;Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:44Εξήγησε αν θέλεις σε τι συνίσταται αυτή η αριστεία. η γεύση ξέρω ότι είναι μία από τις βασικές αισθήσεις, βασίζεται στα όργανα της γεύσης και το αντίστοιχο κέντρο στου εγκέφαλο και ως εκ τούτου είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. Πως γίνεται αντικειμενικό κάτι τέτοιο;Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 13:44καλά, υπάρχει αριστεία στη γεύση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα μακαρόνια με κέτσαπ είναι χειρότερο από άλλα μακαρονοειδή. Τα μακαρόνια είναι ο υδατάνθρακας του φτωχού.Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 13:10
Μια χαρά είναι τα μακαρόνια με κέτσαπ. Συνήθως αρέσει και στα παιδιά. Είναι ψωνίστικο να θεωρείς ότι υπάρχει αριστεία στη γεύση.
Νομίζω ότι η γεύση και οι τροφές που μας αρέσουν είναι κάτι πιο σύνθετο και περίπλοκο από τι θα ήταν όμορφο οπτικά ή αισθητικά, οπού και εκεί δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο. Έχει να κάνει με πολλά ζητήματα που αφορούν το φυσικό κόσμο, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της φιλοσοφίας, περί αισθητικής κλπ. Μιλάμε για εντελώς βιολογικό θέμα.Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:48το ίδιο ισχυει και για την οραση και για την ακοή, είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μιλάμε για αριστεία στις οπτικές τέχνες ή στις ακουστικές τέχνες. γιατί να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στις τέχνες της γεύσης;Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:44Εξήγησε αν θέλεις σε τι συνίσταται αυτή η αριστεία. η γεύση ξέρω ότι είναι μία από τις βασικές αισθήσεις, βασίζεται στα όργανα της γεύσης και το αντίστοιχο κέντρο στου εγκέφαλο και ως εκ τούτου είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. Πως γίνεται αντικειμενικό κάτι τέτοιο;Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 13:44
καλά, υπάρχει αριστεία στη γεύση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα μακαρόνια με κέτσαπ είναι χειρότερο από άλλα μακαρονοειδή. Τα μακαρόνια είναι ο υδατάνθρακας του φτωχού.
τώρα το πώς από τη διαφορετικότητα των αισθήσεων ανά οργανισμό, πάμε στην αντικειμενική αντίληψη των πραγμάτων, αυτό είναι ένα από τα τοπ 10 φιλοσοφικά ερωτήματα της ιστορίας. αλλά είναι άσχετο.
όπως και το αυτί έτσι και η γλώσσα εκπαιδεύεται, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη διακριτική ικανότητα, και είναι αρκετά αντικειμενικές ώστε κάποιοι να βγάζουν το προς το ζειν από αυτήν τους την ικανότητα.anatta έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:56Νομίζω ότι η γεύση και οι τροφές που μας αρέσουν είναι κάτι πιο σύνθετο και περίπλοκο από τι θα ήταν όμορφο οπτικά ή αισθητικά, οπού και εκεί δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο. Έχει να κάνει με πολλά ζητήματα που αφορούν το φυσικό κόσμο, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της φιλοσοφίας, περί αισθητικής κλπ. Μιλάμε για εντελώς βιολογικό θέμα.Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:48το ίδιο ισχυει και για την οραση και για την ακοή, είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μιλάμε για αριστεία στις οπτικές τέχνες ή στις ακουστικές τέχνες. γιατί να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στις τέχνες της γεύσης;Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:44
Εξήγησε αν θέλεις σε τι συνίσταται αυτή η αριστεία. η γεύση ξέρω ότι είναι μία από τις βασικές αισθήσεις, βασίζεται στα όργανα της γεύσης και το αντίστοιχο κέντρο στου εγκέφαλο και ως εκ τούτου είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. Πως γίνεται αντικειμενικό κάτι τέτοιο;
τώρα το πώς από τη διαφορετικότητα των αισθήσεων ανά οργανισμό, πάμε στην αντικειμενική αντίληψη των πραγμάτων, αυτό είναι ένα από τα τοπ 10 φιλοσοφικά ερωτήματα της ιστορίας. αλλά είναι άσχετο.
Εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό το "αισθητηριακή αμυντικότητα", που αναφέρθηκε νωρίτερα. Δεν το γνώριζα, το έψαξα, και είναι πράγματι εντυπωσιακό και πως μπορεί να σχετίζεται και με τα γούστα μας στο φαγητό.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι είναι βιολογικό ζήτημα; Νομίζω εκεί καταλήγουν όλα. Σε κάποιους νευρώνες.Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:07όπως και το αυτί έτσι και η γλώσσα εκπαιδεύεται, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη διακριτική ικανότητα, και είναι αρκετά αντικειμενικές ώστε κάποιοι να βγάζουν το προς το ζειν από αυτήν τους την ικανότητα.anatta έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:56Νομίζω ότι η γεύση και οι τροφές που μας αρέσουν είναι κάτι πιο σύνθετο και περίπλοκο από τι θα ήταν όμορφο οπτικά ή αισθητικά, οπού και εκεί δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο. Έχει να κάνει με πολλά ζητήματα που αφορούν το φυσικό κόσμο, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της φιλοσοφίας, περί αισθητικής κλπ. Μιλάμε για εντελώς βιολογικό θέμα.Κουρκούας έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:48
το ίδιο ισχυει και για την οραση και για την ακοή, είναι διαφορετική για κάθε οργανισμό. αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μιλάμε για αριστεία στις οπτικές τέχνες ή στις ακουστικές τέχνες. γιατί να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στις τέχνες της γεύσης;
τώρα το πώς από τη διαφορετικότητα των αισθήσεων ανά οργανισμό, πάμε στην αντικειμενική αντίληψη των πραγμάτων, αυτό είναι ένα από τα τοπ 10 φιλοσοφικά ερωτήματα της ιστορίας. αλλά είναι άσχετο.
Εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό το "αισθητηριακή αμυντικότητα", που αναφέρθηκε νωρίτερα. Δεν το γνώριζα, το έψαξα, και είναι πράγματι εντυπωσιακό και πως μπορεί να σχετίζεται και με τα γούστα μας στο φαγητό.
Αν ένας ουρανίσκος δεν μπορεί να εντοπίσει τα βρωμόλαδα κι εκστασιάζεται μ' ένα κινέζικο που είναι τίγκα σε τέτοια, η έκστασις είναι βέβαια όσο υποκειμενική όσο οποιαδήποτε άλλη, αλλά οφείλεται σε ελαττωματικό όργανο ή νευρώνες---ή τουλάχιστον χαμηλότερης έκδοσης σε σχέση με έναν που δεν του έχει καταστραφεί η παλέτα.
100% βιολογικό δε νομίζω να είναι, αλλά δεν ξέρω και πολλά ώστε να μπορώ να πω. νομίζω υπάχουν αρκετοι ψυχολογικοί παράγοντες.anatta έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:13
Συμφωνούμε λοιπόν ότι είναι βιολογικό ζήτημα; Νομίζω εκεί καταλήγουν όλα. Σε κάποιους νευρώνες.![]()
Δεν είναι το ίδιο η γεύση. Έχει έντονα το στοιχείο της βιολογικής ανάγκης. Η πείνα, η δίψα, ο εθισμός, η έλλειψη κάποιου στοιχείου από τον οργανισμό, το pH στο στόμα κλπ. Βάλε και τις συνήθειες, τον τόπο, το κλίμα, την εποχή και διάφορα άλλα εξωγενή. Ένα σωρό ζητήματα, που δεν είναι τόσο θέματα αισθητικής, όπως το περιγράφεις.Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:18 ΣΕ νευρώνες καταλήγουν και τα οπτικά ερεθίσματα ενός πίνακα, αλλά το θέμα είναι τα συναισθήματα που μας προκαλεί ένα έργο που αγγίζει οποιαδήποτε αίσθηση. Η Αισθητική είναι η έρευνα του συνειρμού που ακολουθεί την αίσθηση, κι εδώ, όσο πιο πολύπλοκο και πλούσιο αισθητήριο μνημονικό έχεις, τόσο πιο ενδιαφέροντες συνειρμούς σου κάνει η γεύση. Η αισθητήρια μνήμη που συνδέεται με τη συναισθηματική. Δεν είναι όλα χόρταση, αλλά και πώς χορταίνω.