Σελίδα 20 από 28

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:21
από Allah
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:12
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02

μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.
σέιμ θινγκ....

τελικα εμαθες ποια η διαφορα των τυργιών και των κασεργιών;

:P
Όχι. Η κβαντική φυσική δεν είναι το φόρτε μου.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:44
από gassim
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:40
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:32
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:21

φαινεται πως εισαι ασχετος...

δεν γνωριζεις την διαφορα του τυρου απο τον κάσερο...

το αν ειναι τυρι η κασερι δεν εξαρταται απο το χρωμα... αυτος ο διαχωρισμος ειναι για εκπαιδευση πιθηκων....

αποδειξη το ροκφορ που ειναι μουχλιασμενο τυρι και οχι μουχλιασμενο κασερι και η μοτσαρελα που ειναι ασπρο κασερι και οχι τυρι επειδη ειναι ασπρο...
Γιατί λέμε οι βόρειοι όλα τα κίτρινα κασέρια δεν άνοιξε το θέμα; Αυτό είναι μια μαλακία και μισή, πάνε παράγγειλε εσύ σε σουπερμάρκετ εδώ μισό κιλό κασέρι να γελάνε μέχρι αυριο
ειπα... εκπαιδευση πιθηκων... τα κιτρινα ειναι κασερια... ασχετως που δεν εχουν κιτρο μεσα τους... :lol:

άλλος ειν ο λογος που λεγονται κασερια και δεν ειναι τυρια και που τα τυρια λεγονται τυρια και δεν ειναι κασερια...

όχι το χρωμα...

ουτε αν το κοβεις σε φετα

ουτε αν τριβεται η οχι

αναμενω να δω ποιος το ξερει...
Θα μας πεις;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 10:53
από Saturn
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:57
Saturn έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:48
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:45

φίλος,

ποια η διαφορα της αντζούγιας απο τον γαυρο; είναι άλλο είδος ιχθύου;
νομίζω η αντζούγια είναι παστός
ο γαύρος που λέει εδώ ο Αλλαχ, ειναι μαρινατος (ξυδι+αλατι)
κανε την διαφορα...

εσυ φτιαξε μπουγατσα με γαυρο μαρινατο και κασερι...
:-?

το κασέρι, αλοιφή? :smt005:

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 12:15
από Bill Hicks
sys3x έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:27
Bill Hicks έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:54
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:49 Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
σιγά που έφαγες μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι. ζαμπονοκασερόπιτα έφαγες.
Ε ναι ρε μλκ, τιναυτά τώρα χψψ🤣
:g094:

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 12:36
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:52 Το καλύτερο κασέρι για την πάστα είναι η παρμεζάνα. :smt005: Κλαίω.
ήμαρτον :smt005: :smt005: :smt005:

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 12:37
από Καραμελίτσα
Περίεργο που δεν ήρθε ο Αρίστος να πει ότι η απαξίωση της παραδοσιακής έννοιας του κασεριού ως κίτρινο τυρί είναι νεοταξικής προέλευσης.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 12:42
από sys3x
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 12:36
Communio Sancta έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:52 Το καλύτερο κασέρι για την πάστα είναι η παρμεζάνα. :smt005: Κλαίω.
ήμαρτον :smt005: :smt005: :smt005:
Ελάτε τώρα, μια χαρά κασέρι είναι.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 12:45
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 13:00
από micmic
Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 13:05
από sys3x
Είναι απλό, εάν υπερισχύει το κίτρινο είναι κασέρι, εάν υπερισχύει το πλε είναι ψεκάθαρα ροκφόρ.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 13:05
από Antares
Αυτά που μυρίζουν ποδαρίλα; :003: Μια φορά αγόρασα για να δοκιμάσω και το πέταξα (ήταν ακριβό φυσικά αλλά αγόρασα μικρή ποσότητα). Μάλλον δεν ξέρω από τυριά.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 13:14
από Beria
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:08
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:02
Allah έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:58

Αντζούγια είναι οποιοδήποτε ψάρι της οικογένειας engraulidae. Υπάρχουν περίπου 140 διαφορετικά είδη.

Ο γαύρος ο δικός μας της ανατολικής Μεσογείου είναι συγκεκριμένο είδος (Engraulis encrasicolus). Όταν μαριναριστεί η σάρκα του γίνεται ανοιχτόχρωμη.

Οι αντζούγιες οι ετοιματζήδικες που έχουν χρώμα σκούρο καφέ-κόκκινο είναι άλλο είδος, που ευδοκιμεί στην Αδριατική και στην δυτική Μεσόγειο.
μαλιστα! μεις τρωμε ενγκράουλις ενκρασίκωλο... έτσι θα το παραγγείλω την επόμενη στην ψαροταβέρνα... βάλε και δυο μερίδες ενγκράουλι ενκρασίκωλο... και αναμένω αντίδραση από τον ψαροταβερνιάρη... :lol:
"Εγγραυλίς η εγκρασίχολος", αν θες να τον βραχυκύκλωσεις.
Εγγραυλίς η ευρύπρωκτος είναι οι οπαδοί του κωλόγαυρου

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 14:03
από Bill Hicks
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 12:45
:smt005:

αξεπέραστοι

Re:

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 14:46
από Σέλευκας
taxalata xalasa έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:50
Σέλευκας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:43 Την λέξη φέτα για το τυρί ξέρουμε ποιος μαλάκας την εφηύρε κάπου στα 70;
αφου θελανε μια φετα τυρί και όχι όλο το τυρι...

μια φετα τυρι και μια φετα ψωμι...

έστι λέμε εμεις οι έλληνες το παραδοσιακό μας τυρί... με λατινικιά λέξη... τόσο έλληνες ειμαστε εμεις ο ρωμαίοι... :D

χορός!
Κάπου βρώμισε αυτό το θέμα, κάποιος να κάνει εφεύρεση μιας λέξης, να την αποδέχονται στην Αθήνα αλλά πουθενά αλλού και μετά να θεωρείται επίσημη για πολύ σοβαρά προϊόντα. Ούτε καν μαθαίνουμε ποιος και σε ποιο γραφείο αποφάσισε.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 18:52
από taxalata xalasa
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2025, 10:44
taxalata xalasa έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:40
jason0 έγραψε: 24 Μαρ 2025, 02:32

Γιατί λέμε οι βόρειοι όλα τα κίτρινα κασέρια δεν άνοιξε το θέμα; Αυτό είναι μια μαλακία και μισή, πάνε παράγγειλε εσύ σε σουπερμάρκετ εδώ μισό κιλό κασέρι να γελάνε μέχρι αυριο
ειπα... εκπαιδευση πιθηκων... τα κιτρινα ειναι κασερια... ασχετως που δεν εχουν κιτρο μεσα τους... :lol:

άλλος ειν ο λογος που λεγονται κασερια και δεν ειναι τυρια και που τα τυρια λεγονται τυρια και δεν ειναι κασερια...

όχι το χρωμα...

ουτε αν το κοβεις σε φετα

ουτε αν τριβεται η οχι

αναμενω να δω ποιος το ξερει...
Θα μας πεις;
να σας πω...

η διαφορα ειναι στον τροπο παραγωγης...

τα τυρια γίνονται απο το πρωτο πήξιμο..

τα κασερια γινονται απο ζεσταμα του πρωτου πηξιματος...

αυτο που λεμε "φετα" ειναι τυρι στην αλμη, δηλαδη το λες και σαλαμοτύρι... :lol: κι εδω αρχιζει νεο μπαχαλο με το τι ειναι σαλαμι,.. :lol:

:8)

δηλαδή αντι για Φετα ΠΟΠ που ειναι ηλιθιο και δειχνει το επιπεδο του λαου, θα έπρεπε να το λεμε Τυρι Σαλαμινα Π.Ο.Π.

και θα χε και ωραιο marketing αφου υπαρχει και ιστορια της ναυμαχιας της σαλαμινας...

:lol: