!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:35
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:32Εγώ τον πέρασα σύμφωνα με τηλεδιαγνωση. Εσυ που τον πέρασες σύμφωνα με αιματολογική εξέταση, πόσο κοντά είδες τον Χάρο; Μπέσα.
Μπέσα γιά μπέσα, τον είδα κοντά όταν με μετέφερνε το ασθενοφόρο στα Σκόπια και τις δύο πρώτες μέρες που ήμουν στα επείγοντα.
Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Αγαπητέ ψεκ, κανείς δεν πάει να εξαφανίσει την μετάδοση με τα μέτρα, mitigation γίνεται

Εικόνα

αυτά τα YOLO που προπαγανδίζετε εσείς οι εγκληματίες, οδηγούν σε ανθρωπιστική καταστροφή. Αν χρειαστούν οι κυβερνήσεις να σας πυροβολούν στον δρόμο, να είσαι βέβαιος ότι θα το κάνουν.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Zarkadaki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zarkadaki »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

foscilis έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:18
Αν και απέφευγα να το πάω εκεί, η γυναίκα μου έχει μείνει άνεργη από τον Covid. Ενώ είχε εξαιρετικά καλοπληρωμένη και καλή δουλειά σε κλάδο με 99% ανεργία ακόμα και τις καλές μέρες.

Τα παιδιά μου εγώ ο ίδιος είπα ότι έπαθαν μεγάλη ζημιά χωρίς σχολείο όμως δε θυσίασαν ΤΗ ΖΩΗ τους.

Τέλος για τους γέρους που δε φέρονται υπεύθυνα δεν έχω καθόλου καλύτερη γνώμη από ό,τι για τους νέους. Πουθενά δεν είπα ότι δεν πρέπει να γαμήσουν στο ξύλο τους κωλόγερους που στριμώχνονται στο καφενείο, άλλωστε οι κοπρίτες που στριμώχνονται στην καφετέρια κάποιος τους ανέθρεψε.

3 στα 3 λάθος λοιπόν.

Η διαφορά που έχουν άτομα σαν εσένα από άτομα σαν εμένα είναι ότι άτομα σαν εμένα δεν προσαρμόζουν τις πεποιθήσεις τους για την πραγματικότητα στο τι θα τους βόλευε να ισχύει. Θα ζήλευα εσάς τους άλλους γιατί αυτό που κάνετε είναι μηχανισμός ψυχολογικου coping και μ' όλη την κλάψα και τη σκατίλα σαν τελικό αποτέλεσμα έχει να τα περνάτε καλύτερα, αλλά θα ήταν σα να ζηλεύω έναν γυμνοσάλιαγκα επειδή δε μπορεί να νιώσει την πίκρα της ερωτικής απογοήτευσης.
Κοίταξε να δεις, αν για σένα είναι αποδεκτή θυσία το να πάθουν μεγάλη ζημιά τα παιδιά σου, αρκεί να μην πεθάνουν, προκειμένου να μπορούν οι γέροι να κάνουν τις βόλτες τους χωρίς κίνδυνο να κολλήσουν κορονοϊό και να πεθάνουν, πάσο.

Για μένα δεν είναι.

Και μπορεί να το έχασα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δει ούτε ένα άρθρο που να κατακεραυνώνει τους γέρους που δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά ζουν τη ζωούλα τους σαν να μην τρέχει τίποτα. Όλο για τους κακούς νέους στις πλατείες ακούω. Οι γέροι παρουσιάζονται πάντα ως τα αθώα θύματα της ανευθυνότητας όλων των άλλων.

Και δεν είμαι καλή ούτε στα μαθηματικά, ούτε στη στατιστική αλλά η αυθαίρετη εντύπωσή μου είναι ότι, αν καθόνταν σπίτι τους, και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία θα είχαμε και λιγότερους στις ΜΕΘ και άρα συνολικά λιγότερο βάρος στο σύστημα υγείας.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:39
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:34
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:26 Το συμπέρασμα ειναι πως καταστρέφουμε την έστω και παρασιτική τζατζικοφραπεδοοικονομία μας για να μην πεθαίνουμε ομαδικως στους δρόμους με σπασμούς, όπως στα βίντεο που ανέβαζε ο Χουργιατς.
Το συμπέρασμα είναι οτι η παγκόσμια κοινότητα υποτίθεται περίμενε πανδημεία και αντι να ενισχύσει τον τομέα της υγείας (και δεν εννοώ ΜΟΝΟ τις νοσοκομειακές μονάδες), καθόταν και έπαιζε τρίλιζα και τώρα ας πούμε έχουμε διαγγέλματα τύπου, μας την πέφτουν οι εξωγήινοι και μετράμε ώρες και καθίστε καλά γιατί..
Οσο και να ενισχύσεις το σύστημα υγείας οποιασδήποτε χώρας, δεν μπορείς να αντικαταστήσεις την πρόληψη και να έχεις την πολυτέλεια ο λαός σου να ζεί YOLO.
Δεν λέω να είναι ΥΟΛΟ! Δεν το καταλαβαίνεις?
Όχι όσο και να ενισχύσεις το σύστημα υγείας, μπορείς να το ενισχύσεις, μπροστά στο μετράμε μέρες, θα σου πω κόψε το λαιμό σου να το ενισχύσεις. Αλλιώς, άμα δεν βγαίνουν τα κουκιά ΟΥΤΕ με την μία ΟΥΤΕ με την άλλη, τουλάχιστον μην κάνεις καραγκιοζιλίκια στην τηλεόραση (για ποιούς λόγους, εσύ ξερεις), πες παιδιά, μας την πέσανε οι εξωγήινοι ναι, ανοίχτε και τις Εκκλησίες να ανάψετε κανα κεράκι γιατί μόνο ο Θεός μας σώζει ή μας δίνει και καμιά παρηγοριά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

foscilis έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:49
perseus έγραψε: 31 Οκτ 2020, 23:35 Γιατι δεν ειχες χιλιαδες καφε πριν 10 χρονια?
Πρώτον δεν ήταν τόσο γενικευμένο το τρώω/πίνω έξω. Στο Χαρβάτι ας πούμε είχε 2 σουβλατζίδικα, 2 ταβέρνες, 2 καφενεία, 2 πιτσαρίες και 3 καφετέριες. Τώρα έχει τα ίδια 2 καφενεία, 3 ταβέρνες και έχει επίσης 10+ καφετέριες, 15+ μαγαζιά που σου φτιάχνουν καφέ στο χέρι (αυτό πολύ απλά δεν υπήρχε), 4-5 σουβλατζίδικα, 1 σούσι μπαρ, 1 μπεργκεράδικο, 1 μαγερειό, 3 πιτσαρίες και δεν ξερωγω τι άλλο.

Σημειωτέον από τα αρχικά που υπήρχαν πριν 10 χρόνια μόνο η 1 ταβέρνα (το Κυπριακό που έχει όνομα) και φυσικά τα 2 καφενεία συνεχίζουν τα υπάρχουν. Οι καφετέριες έκλεισαν και ξανάνοιξαν με άλλη διεύθυνση 4-5 φορές.

Που με φέρνει και στο δεύτερο κομμάτι του επιχειρήματός μου: ακόμα κι αν είχες χιλιάδες καφέ, δεν είχες τα ίδια. Είναι το πιο θνησιγενές είδος επιχείρησης εκτός από τις παπαριές που ακολουθούν μόδες (μπέηγκελ, φαλάβελ, δωμάτια μυστηρίων κλπ). Ξαφνικά γίνεται ανατολικό ζήτημα ότι καφετέριες κλείνουν!
Πριν 10 χρονια είχες λιγότερα καταστήματα εστίασης γινάτι υπήρχε ένα μοντέλο που η Μαμά μαγείρευε σπίτι κάθε μέρα

Στο εξωτερικο μια χαρα υπαρχαν χιλιαδες μαγαζια εστιασης καθε τυπου και μοιραια αυτο το lifestyle ηρθε και εδω.

Ειναι αστειο να αναφερονται αυτες οι επιχειρησεις βαρια βιομηχανια οι οποιες προσφερουν.

0 καινοτομια
0 εξελιξη
Μεροκαματα 30 ευρω
χωρις δωρα
χωρις ενσημα κτλ κτλ
Time is an illusion.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Μετανάστρια έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:54

Και δεν είμαι καλή ούτε στα μαθηματικά, ούτε στη στατιστική αλλά η αυθαίρετη εντύπωσή μου είναι ότι, αν καθόνταν σπίτι τους, και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία θα είχαμε και λιγότερους στις ΜΕΘ και άρα συνολικά λιγότερο βάρος στο σύστημα υγείας.
αυτο, σωστο
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Ομόνοια σήμερα:

https://twitter.com/i/status/1322544955433373698

Εντάξει, τουλάχιστον από την Τρίτη και μετά δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μετά την επαναστατική γυμναστική να αράξουν για καφέ. :roll:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
isuldar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από isuldar »

Θεωρώ επιβεβλημένο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για έναν μήνα στις ηλικες 10-18 σε clusters όπως η Θεσσαλονίκη.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Πραγματικά επικίνδυνοι οι παραλληρηματικοί ψεκασμένοι.

Απομονώστε τους, κουρέψτε τους και κρεμάστε τους ταμπέλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 01 Νοέμ 2020, 01:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

talaipwros έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:55

αυτο, σωστο
Άρα ο Γέρος ( απο ποια ηλικία ? )

Δεν εχει αναγκες σε τροφή, ψυχαγωγία, αγορές , super market,γιατρούς κτλ κτλ.

Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι .. γέροι δίνουν λεφτά στα παιδιά τους η κανουν τζάμπα την νταντά στη καλύτεροι.

Ούτε να αναφέρουμε φυσικά για τους Αμερικάνους - ευρωπαίους γέρους ( Αυτοι έχουν και λεφτά σοβαρά ) που στηρίζουν το τουρισμό κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πολυ ρεαλιστικό να μείνουν 2 χρόνια σπίτι όλοι .
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:51
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:35 Μπέσα γιά μπέσα, τον είδα κοντά όταν με μετέφερνε το ασθενοφόρο στα Σκόπια και τις δύο πρώτες μέρες που ήμουν στα επείγοντα.
Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Ανακριβές. Οι Ισραηλινοί επιβράδυναν την μετάδοση. Ακόμη και οι Σέρβοι την επιβράδυναν, αν και τώρα δέχονται ένα τρίτο κύμα. Είχαν όμως δύο μήνες πρακτικά Covid-free.
Δύο μήνες κοβιντ φρι και πόσο μπουζούριασμα?
Αυτά δεν είναι σοβαρή απάντηση, δηλαδή δυο μήνες κοβιντ φρι και μετά ένα κύμα και σαρώνει εκθετικά, σορυ, δεν πείθει κανέναν αυτήν η λογική ΟΥΤΕ έχει πείσει κανείς κανέναν για το πώς πραγματικά πάει.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:01
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Ανακριβές. Οι Ισραηλινοί επιβράδυναν την μετάδοση. Ακόμη και οι Σέρβοι την επιβράδυναν, αν και τώρα δέχονται ένα τρίτο κύμα. Είχαν όμως δύο μήνες πρακτικά Covid-free.
Αυτά δεν είναι σοβαρή απάντηση, δηλαδή δυο μήνες κοβιντ φρι και μετά ένα κύμα και σαρώνει εκθετικά, σορυ, δεν πείθει κανέναν αυτήν η λογική ΟΥΤΕ έχει πείσει κανείς κανέναν για το πώς πραγματικά πάει.
Ενας μήνας μπουζούριασμα, γιά δύο μήνες Covid-free. Και το τρίτο κύμα δεν έχει αρχίσει ακόμη να δίνει πολλούς νεκρούς. Θα προτιμούσες 3 μήνες με νεκρούς;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Βασικα υπαρχουν χωρες που ουτε λοκ νταουν εχουν κανει ουτε τους εχει ξεφυγει ο ιος.Βλεπε Χογκ Κογκ,Ταιβαν,Κορεα.Αλλα για να αποκτησει ο τσιφτετελοΕλληνας τη συμπεριφορα,την πειθαρχια και την κοινωνικη ευθυνη των συγκεκριμενων λαων χρειαζεται λοβοτομη σε μεγαλο μερος του πληθυσμου.Δεν εχει ψεκασμενους εκει,ουτε Πετρακους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NewModelArmy την 01 Νοέμ 2020, 01:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:00
talaipwros έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:55

αυτο, σωστο
Άρα ο Γέρος ( απο ποια ηλικία ? )

Δεν εχει αναγκες σε τροφή, ψυχαγωγία, αγορές , super market,γιατρούς κτλ κτλ.

Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι .. γέροι δίνουν λεφτά στα παιδιά τους η κανουν τζάμπα την νταντά στη καλύτεροι.

Ούτε να αναφέρουμε φυσικά για τους Αμερικάνους - ευρωπαίους γέρους ( Αυτοι έχουν και λεφτά σοβαρά ) που στηρίζουν το τουρισμό κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πολυ ρεαλιστικό να μείνουν 2 χρόνια σπίτι όλοι .
τί να γινει αφου αυτος κινδυνευει.
Να κατσει σπιτι, δεν ειπαμε να μεινει νηστικος.
Οχι ομως ολη μερα καφενεδες και κομμωτηρια. κανονικα θα επρεπε να πεσει απαγορευση κυκλοφοριας για τους ανω των 70, ελεγχος ταυτοτητας στους δρομους κλπ οταν η χωρα ειναι σε λοκνταουν
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

NewModelArmy έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:06
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:51 Ανακριβές. Οι Ισραηλινοί επιβράδυναν την μετάδοση. Ακόμη και οι Σέρβοι την επιβράδυναν, αν και τώρα δέχονται ένα τρίτο κύμα. Είχαν όμως δύο μήνες πρακτικά Covid-free.
Βασικα υπαρχουν χωρες που ουτε λοκ νταουν εχουν κανει ουτε τους εχει ξεφυγει ο ιος.Βλεπε Χογκ Κογκ,Ταιβαν,Κορεα.Αλλα για να αποκτησει ο τσιφτετελοΕλληνας τη συμπεριφορα,την πειθαρχια και την κοινωνικη ευθυνη των συγκεκριμενων λαων χρειαζεται λοβοτομη σε μεγαλο μερος του πληθυσμου.Δεν εχει ψεκασμενους εκει,ουτε Γρηγορακους.
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν έχει ξεφύγει ο ιός σε άλλες χώρες, δεν αντιλέγω οτι πολύ πιθανόν να είναι εξαιτίας της κουλτούρας τους και δεν θα είχα αντίρρηση να υπάρχει υπευθυνότητα και πειθαρχία σε πολλά θέματα και σε εμας αλλά υπάρχει στην μέση και ο παράγοντας της κουλτούρας, όπως προανέφερα. Εντάξει, δεν ξέρω εαν μπορεί ή είναι καλό να ανα-μορφωθεί μια κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που να ομοιάσει με κάποια άλλη μόνο και μόνο για να μην κολλάει ιούς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”