!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:34
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:26 Το συμπέρασμα ειναι πως καταστρέφουμε την έστω και παρασιτική τζατζικοφραπεδοοικονομία μας για να μην πεθαίνουμε ομαδικως στους δρόμους με σπασμούς, όπως στα βίντεο που ανέβαζε ο Χουργιατς.
Το συμπέρασμα είναι οτι η παγκόσμια κοινότητα υποτίθεται περίμενε πανδημεία και αντι να ενισχύσει τον τομέα της υγείας (και δεν εννοώ ΜΟΝΟ τις νοσοκομειακές μονάδες), καθόταν και έπαιζε τρίλιζα και τώρα ας πούμε έχουμε διαγγέλματα τύπου, μας την πέφτουν οι εξωγήινοι και μετράμε ώρες και καθίστε καλά γιατί..
Δηλαδή τι ήθελες να κάνει; Να έχει 500.000 κρεβάτια με αναπνευστήρα διαθέσιμα για τη μια φορά στα 100 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Κι άμα ο επόμενος ιός σου αχρηστεύει προσωρινά το νεφρό; Θα πρέπει να έχει 500.000 μονάδες αιμοκάθαρσης;

Δηλαδή είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να σκεφτείς ότι είναι μια έκτακτη κατάσταση και είναι μακράν πιο απλό για όλους να μην πας για καφέ;
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Εικόνα

MENOYME SPITI!
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Δημοκρατικός έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:37 Εικόνα

MENOYME SPITI!
:smt005: :smt005: :smt005: :blm:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:26 Το συμπέρασμα ειναι πως καταστρέφουμε την έστω και παρασιτική τζατζικοφραπεδοοικονομία μας για να μην πεθαίνουμε ομαδικως στους δρόμους με σπασμούς, όπως στα βίντεο που ανέβαζε ο Χουργιατς.
Το συμπέρασμα είναι οτι η παγκόσμια κοινότητα υποτίθεται περίμενε πανδημεία και αντι να ενισχύσει τον τομέα της υγείας (και δεν εννοώ ΜΟΝΟ τις νοσοκομειακές μονάδες), καθόταν και έπαιζε τρίλιζα και τώρα ας πούμε έχουμε διαγγέλματα τύπου, μας την πέφτουν οι εξωγήινοι και μετράμε ώρες και καθίστε καλά γιατί..
Οσο και να ενισχύσεις το σύστημα υγείας οποιασδήποτε χώρας, δεν μπορείς να αντικαταστήσεις την πρόληψη και να έχεις την πολυτέλεια ο λαός σου να ζεί YOLO.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Μας είχανε κλείσει για εκδηλώσεις, αλλά επιτρεπόταν να εργαζόμαστε μέσα. Τώρα τον πούλο, μας στέλνουν σπίτι. Το καλό: Θα παίζω περισσότερο με τον γιο μου. Το κακό: Θα βαριέμαι, γιατί είμαι εργασιομανής. Το καλό, καλό: Θα μας τα πληρώσουν 100% όλα.
Ordem e Progresso.
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

Βαριά βιομηχανία η εστίαση δεν είναι.

Ο Τουρισμός Ναι. Το καλοκαίρι. Που κάναμε τα success stories να μην τον χάσουμε.

Η εστίαση από Νοέμβριο και μετά όχι.

Δυό παρατηρήσεις απο εμένα.

Κυβέρνηση σε πανικό ανακοινώσει μέτρα ανα 3 μέρες με 134 ΜΕΘ ενώ θα είχαμε 1000 διαθέσιμες?

Κυβέρνηση σε σύγχυση που ανακοινώνει μέτρα που δεν ελέγχει.

Εχω μαγαζία, απο την αρχή της πανδημίας έγινε έεγχος για τη χρήση μάσκας κτλ μια ( 1 ) φορα.
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

foscilis έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:37
Δηλαδή τι ήθελες να κάνει; Να έχει 500.000 κρεβάτια με αναπνευστήρα διαθέσιμα για τη μια φορά στα 100 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Κι άμα ο επόμενος ιός σου αχρηστεύει προσωρινά το νεφρό; Θα πρέπει να έχει 500.000 μονάδες αιμοκάθαρσης;

Δηλαδή είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να σκεφτείς ότι είναι μια έκτακτη κατάσταση και είναι μακράν πιο απλό για όλους να μην πας για καφέ;
Ποιόν καφέ, εδώ πάει και στρουμώχνεται με ηλικιωμένους χωρίς να φοράνε μάσκες και γλύφουν τα ίδια κουτάλια.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:35
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:32
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:22 Ο αριθμός των νεκρών δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι παρέμεινε μικρός ακριβώς λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί κατά την πρώτη φάση;
Εγώ τον πέρασα σύμφωνα με τηλεδιαγνωση. Εσυ που τον πέρασες σύμφωνα με αιματολογική εξέταση, πόσο κοντά είδες τον Χάρο; Μπέσα.
Μπέσα γιά μπέσα, τον είδα κοντά όταν με μετέφερνε το ασθενοφόρο στα Σκόπια και τις δύο πρώτες μέρες που ήμουν στα επείγοντα.
Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:43
Εχω μαγαζία, απο την αρχή της πανδημίας έγινε έεγχος για τη χρήση μάσκας κτλ μια ( 1 ) φορα.
Έχεις δίκιο. Σε μαγαζί φίλου, ήτανε όλα χύμα, ώσπου να του την πέσει η αστυνομία. Μετά συμμορφώθηκε.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Δημοκρατικός έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44
Ποιόν καφέ, εδώ πάει και στρουμώχνεται με ηλικιωμένους χωρίς να φοράνε μάσκες και γλύφουν τα ίδια κουτάλια.
Καλέ έχουν βάλει πλαστικά μιας χρήσης.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

χρειαζομαστε και αλλη ενισχυση του συστηματος υγειας.
δεν μπορουμε να μην σκεφτουμε τους δυστυχεις βουλγαρορουμανορομα συνανθρωπους μας και τους σομαλονιγηριανοπακιστανοαφγανοιρακινους εν χριστω αδελφους μας.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

Cavaliere έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:45
netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:43
Έχεις δίκιο. Σε μαγαζί φίλου, ήτανε όλα χύμα, ώσπου να του την πέσει η αστυνομία. Μετά συμμορφώθηκε.
Κάθε εβδομάδα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος. Άστο και στα νησιά το καλοκαίρι αλλα και στην Αθήνα έχει πέσει πολυ ρεμούλα για να λειτουργούν τα μαγαζιά όπως πριν.

Που αμα πηγαινες με μεζούρα να μετρήσεις απόστασεις τραπεζιών θα γελούσαν και τα centimeter.
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

foscilis έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:37

Έχεις κολλήσει με τον καφέ και δεν έχεις δώσει καμία σημασία σε τίποτα άλλο,ούτε από αυτά που σου έγραψα εγώ ούτε οι άλλοι. Δεν πάω για καφέ, δεν πάω για ψώνια, δεν πάω διακοπές, δεν πάω στον γιατρό, δεν πάω τη μάνα μου βόλτα, δεν μπορώ να κυνηγήσω τις δουλειές ή χάνω την δουλειά μου και το εισόδημα πέφτει ή είναι ανύπαρκτο (μιλάμε γενικά τωρα),βάλε ό,τι άλλο θες.
Σε ρωτώ, σε ρώτησε και κάποιος άλλον πριν: εαν ο ιός μείνει για κανα τριάρι δεν ξέρω πόσα χρόνια και δεν εχεις φάρμακο, πόσο νομίζεις μπορεί να αντέξει ο καθένας ατομικά και η κοινωνία συνολικά τα λοκντάουν και τις μάσκες?

Για το πρώτο που γράφεις, σου υπενθυμίζω οτι έγραψα οτι ο ΠΟΥ και διάφοροι οργανισμοί κτλ περίμεναν πανδημία και έκαναν και προσομοιώσεις με κορωνοιούς, δεν σου λέω άμα σκάσει επιδημια νεφροπάθειας τί θα γίνει, να πάμε να θαφτούμε μια ώρα αρχίτερα άμα γίνει να τελειώνουμε, δεν ξέρω πώς το βλέπεις.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

perseus έγραψε: 31 Οκτ 2020, 23:35 Γιατι δεν ειχες χιλιαδες καφε πριν 10 χρονια?
Πρώτον δεν ήταν τόσο γενικευμένο το τρώω/πίνω έξω. Στο Χαρβάτι ας πούμε είχε 2 σουβλατζίδικα, 2 ταβέρνες, 2 καφενεία, 2 πιτσαρίες και 3 καφετέριες. Τώρα έχει τα ίδια 2 καφενεία, 3 ταβέρνες και έχει επίσης 10+ καφετέριες, 15+ μαγαζιά που σου φτιάχνουν καφέ στο χέρι (αυτό πολύ απλά δεν υπήρχε), 4-5 σουβλατζίδικα, 1 σούσι μπαρ, 1 μπεργκεράδικο, 1 μαγερειό, 3 πιτσαρίες και δεν ξερωγω τι άλλο.

Σημειωτέον από τα αρχικά που υπήρχαν πριν 10 χρόνια μόνο η 1 ταβέρνα (το Κυπριακό που έχει όνομα) και φυσικά τα 2 καφενεία συνεχίζουν τα υπάρχουν. Οι καφετέριες έκλεισαν και ξανάνοιξαν με άλλη διεύθυνση 4-5 φορές.

Που με φέρνει και στο δεύτερο κομμάτι του επιχειρήματός μου: ακόμα κι αν είχες χιλιάδες καφέ, δεν είχες τα ίδια. Είναι το πιο θνησιγενές είδος επιχείρησης εκτός από τις παπαριές που ακολουθούν μόδες (μπέηγκελ, φαλάβελ, δωμάτια μυστηρίων κλπ). Ξαφνικά γίνεται ανατολικό ζήτημα ότι καφετέριες κλείνουν!
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:35
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:32Εγώ τον πέρασα σύμφωνα με τηλεδιαγνωση. Εσυ που τον πέρασες σύμφωνα με αιματολογική εξέταση, πόσο κοντά είδες τον Χάρο; Μπέσα.
Μπέσα γιά μπέσα, τον είδα κοντά όταν με μετέφερνε το ασθενοφόρο στα Σκόπια και τις δύο πρώτες μέρες που ήμουν στα επείγοντα.
Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Ανακριβές. Οι Ισραηλινοί επιβράδυναν την μετάδοση. Ακόμη και οι Σέρβοι την επιβράδυναν, αν και τώρα δέχονται ένα τρίτο κύμα. Είχαν όμως δύο μήνες πρακτικά Covid-free.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”