Σελίδα 12 από 20

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:30
από νύχτα
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:25 Έλα.
:smt005:
(θα μας δείρουν και θα χουν δίκιο)

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:31
από Πάνας
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:29 Μαντεμένια έχει καλά η Lodge .
O Δημτσας https://www.dimtsas.eu/ έχει πλήρη σειρα -οπως και καυστήρες αεριου μαντεμένιους της Foker
Κορυφαίος συνδυασμός .
Αυτά δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση, σκέτο μαντέμι είναι;

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:33
από Πάνας
νύχτα έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:30
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:25 Έλα.
:smt005:
(θα μας δείρουν και θα χουν δίκιο)
Όχι έχω σύστημα, κοίτα παραπάνω, πετάω τα όφ μου και μετά ξαναβάζω το θέμα στις ράγες. Μέχρι τώρα πιάνει.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:41
από Αγις
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:31
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:29 Μαντεμένια έχει καλά η Lodge .
O Δημτσας https://www.dimtsas.eu/ έχει πλήρη σειρα -οπως και καυστήρες αεριου μαντεμένιους της Foker
Κορυφαίος συνδυασμός .
Αυτά δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση, σκέτο μαντέμι είναι;
Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο .
Το μονο που χρειάζεται ανα διαστήματα - και άν ποτε χρειαστει - είναι μια διαδικασία περάσματος - ψησίματος με μαγειρικο λινέλαιο - το πλέον κατάλληλο.
Η αντικολλητική επίστρωση ουσιαστικά διατηρείται με την χρήση και γινονται με τον χρόνο ολο και καλύτερα.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει πολεμος εισαγωγέων τελευταία και έχουν πέσει αρκετα οι τιμές στα Lodge .

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:43
από Μηχανικός
Εγώ περιμένω να φέρουν μαντεμένια τηγάνια τα Λιντλ.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:47
από Πάνας
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:41
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:31
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:29 Μαντεμένια έχει καλά η Lodge .
O Δημτσας https://www.dimtsas.eu/ έχει πλήρη σειρα -οπως και καυστήρες αεριου μαντεμένιους της Foker
Κορυφαίος συνδυασμός .
Αυτά δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση, σκέτο μαντέμι είναι;
Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο .
Το μονο που χρειάζεται ανα διαστήματα - και άν ποτε χρειαστει - είναι μια διαδικασία περάσματος - ψησίματος με μαγειρικο λινέλαιο - το πλέον κατάλληλο.
Η αντικολλητική επίστρωση ουσιαστικά διατηρείται με την χρήση και γινονται με τον χρόνο ολο και καλύτερα.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει πολεμος εισαγωγέων τελευταία και έχουν πέσει αρκετα οι τιμές στα Lodge .
Κάτσε ρε Άγι κάτι συγκεκριμένο ρώτισα και μου απαντάς ως πολιτικός. "Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο."

Όλα τα σκεύη είναι προετοιμασμένα από το εργοστάσιο, η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:51
από Μηχανικός
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47 η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
Μόνο πόντιος θα έπαιρνε μαντεμένιο με τεφλόν.
Και πόντιος θα το είχε φτιάξει. :D

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:51
από Αγις
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:41
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:31

Αυτά δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση, σκέτο μαντέμι είναι;
Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο .
Το μονο που χρειάζεται ανα διαστήματα - και άν ποτε χρειαστει - είναι μια διαδικασία περάσματος - ψησίματος με μαγειρικο λινέλαιο - το πλέον κατάλληλο.
Η αντικολλητική επίστρωση ουσιαστικά διατηρείται με την χρήση και γινονται με τον χρόνο ολο και καλύτερα.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει πολεμος εισαγωγέων τελευταία και έχουν πέσει αρκετα οι τιμές στα Lodge .
Κάτσε ρε Άγι κάτι συγκεκριμένο ρώτισα και μου απαντάς ως πολιτικός. "Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο."

Όλα τα σκεύη είναι προετοιμασμένα από το εργοστάσιο, η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
:fp:

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:52
από Πάνας
Μηχανικός έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:51
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47 η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
Μόνο πόντιος θα έπαιρνε μαντεμένιο με τεφλόν.
Και πόντιος θα το είχε φτιάξει. :D
Ναι ρε παιδί μου σκέτο μαντέμι είναι; Έχω δει κάτι πλάκες στα μαγαζιά που μου μοιάζει με επίστρωση, δεν ΄'εχω ασχοληθεί ποτέ.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:53
από Μηχανικός
Μόνο η Σουβλίτσα θα έκανε τέτοια ερώτηση Πάνα. :D

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2019, 23:58
από Αγις
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:52
Μηχανικός έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:51
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47 η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
Μόνο πόντιος θα έπαιρνε μαντεμένιο με τεφλόν.
Και πόντιος θα το είχε φτιάξει. :D
Ναι ρε παιδί μου σκέτο μαντέμι είναι; Έχω δει κάτι πλάκες στα μαγαζιά που μου μοιάζει με επίστρωση, δεν ΄'εχω ασχοληθεί ποτέ.
5. Διαθέτουν φυσική αντικολλητική επιφάνεια.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σκεύη που έχουν κάποια συνθετική και πιθανότατα επιβλαβή αντικολλητική επικάλυψη, τα μαντεμένια σκεύη μπορούν να γίνουν αντικολλητικά με εντελώς φυσικό τρόπο (seasoning). Τα περισσότερα μαντεμένια σκεύη έχουν ήδη υποστεί μια πρώτη επεξεργασία πριν τα αγοράσετε για να αποκτήσουν αντικολλητική πατίνα (preseasoning). Η πατίνα είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο έχει θερμανθεί έντονα για πολύ ώρα. Η έντονη αυτή θέρμανση οδηγεί στον πολυμερισμό του ελαίου και στη δημιουργία ενός φυσικού φιλμ που κλείνει τους πόρους του μαντεμιού και το καθιστά όλο και περισσότερο αντικολλητικό. Τα μαντεμένια σκεύη είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο, και αυτό σημαίνει πως αντέχουν σε όλες τις “κακουχίες” – δεν μπορείτε να το γρατζουνίσετε, ούτε να του αφαιρέσετε το χρώμα όταν το χρησιμοποιείτε.''

https://www.mamapeinao.gr/mantemenia-skeui/

Στο λινκ εχει και τα βασικα για τα πλεονεκτηματα τους

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 00:02
από Πάνας
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:58
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:52
Μηχανικός έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:51
Μόνο πόντιος θα έπαιρνε μαντεμένιο με τεφλόν.
Και πόντιος θα το είχε φτιάξει. :D
Ναι ρε παιδί μου σκέτο μαντέμι είναι; Έχω δει κάτι πλάκες στα μαγαζιά που μου μοιάζει με επίστρωση, δεν ΄'εχω ασχοληθεί ποτέ.
5. Διαθέτουν φυσική αντικολλητική επιφάνεια.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σκεύη που έχουν κάποια συνθετική και πιθανότατα επιβλαβή αντικολλητική επικάλυψη, τα μαντεμένια σκεύη μπορούν να γίνουν αντικολλητικά με εντελώς φυσικό τρόπο (seasoning). Τα περισσότερα μαντεμένια σκεύη έχουν ήδη υποστεί μια πρώτη επεξεργασία πριν τα αγοράσετε για να αποκτήσουν αντικολλητική πατίνα (preseasoning). Η πατίνα είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο έχει θερμανθεί έντονα για πολύ ώρα. Η έντονη αυτή θέρμανση οδηγεί στον πολυμερισμό του ελαίου και στη δημιουργία ενός φυσικού φιλμ που κλείνει τους πόρους του μαντεμιού και το καθιστά όλο και περισσότερο αντικολλητικό. Τα μαντεμένια σκεύη είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο, και αυτό σημαίνει πως αντέχουν σε όλες τις “κακουχίες” – δεν μπορείτε να το γρατζουνίσετε, ούτε να του αφαιρέσετε το χρώμα όταν το χρησιμοποιείτε.''

https://www.mamapeinao.gr/mantemenia-skeui/

Στο λινκ εχει και τα βασικα για τα πλεονεκτηματα τους
:o ....
4. Απελευθερώνουν σίδηρο στο φαγητό.
Εάν ανήκετε στην κατηγορία ατόμων με έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία), το μαγείρεμα σε μαντέμι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινή πρόσληψή του. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Indian Journal of Pediatrics, οι τροφές ενισχύονται με σίδηρο σε ποσοστό έως και 16% όταν μαγειρεύονται σε σκεύος από χυτοσίδηρο (κοινώς μαντέμι), σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό σκεύος.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 08:35
από Custom_F
Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 00:02 :o ....
4. Απελευθερώνουν σίδηρο στο φαγητό.
Εάν ανήκετε στην κατηγορία ατόμων με έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία), το μαγείρεμα σε μαντέμι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινή πρόσληψή του. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Indian Journal of Pediatrics, οι τροφές ενισχύονται με σίδηρο σε ποσοστό έως και 16% όταν μαγειρεύονται σε σκεύος από χυτοσίδηρο (κοινώς μαντέμι), σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό σκεύος.
Τι στο καλό έπαιρνα τόσους μήνες gyno tardyferon, αφού έχω μαντέμι!!!

Βαρύ είναι, αλλά οκ, το σηκώνεις, απλώς κάνει πολλή καπνα κ το αποφεύγω γιατί μετά δε βλέπουμε μες το σπίτι. Βέβαια ίσως κάνω κάτι λάθος. Ο αγις είναι πιο κατάλληλος να πει.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 08:40
από Gherschaagk
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 08:35 Τι στο καλό έπαιρνα τόσους μήνες gyno tardyferon, αφού έχω μαντέμι!!!

Βαρύ είναι, αλλά οκ, το σηκώνεις, απλώς κάνει πολλή καπνα κ το αποφεύγω γιατί μετά δε βλέπουμε μες το σπίτι. Βέβαια ίσως κάνω κάτι λάθος. Ο αγις είναι πιο κατάλληλος να πει.
:smt005: :smt005:

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 08:56
από User_601
stergiosbik έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:02 Ρε συ Εσθηρ μας τσαμπουνάς συνεχως οχι Tefal και οχι Tefal.
Mια χαρα ειναι τα Τefal.Ουτε κινδυνος υπαρχει.
Αρκει να ξερεις να τα χρησιμοποιησεις.
Τι σημαινει αυτο;
Οχι μεταλλικα αντικειμενα στο εσωτερικο τους.Μια ξυλινη κουταλα και εισαι αρχηγος.
Αν τωρα εισαι ουγκανος και χρησιμοποιεις πηρουνια,κουταλια και δεν ξερω γω τι αλλο και εχεις καταγρατσουνισει το τηγανι,δεν φταιει αυτο αλλα η κεφαλα σου.
Καθε προιον πρπει να ξερεις να το χρησιμοποιεις.
Κι αυτα με τα κεραμικα τηγανια και με επενδυση πετρας ειναι μια μπουρδα.
Τον πρωτο καιρο ειναι καλα και μεσα σε πολυ λιγο κολλανε σαν τσιχλες.
Oσο για τις τηγανιτες πατατες που αναφερεις μαλλον απευθυνεσαι σε ασχετους.
Η σωστη τηγανιτη πατατα γινεται στο μαυροτηγανο πανω στη φωτια,με φουλ καλο ελαιολαδο.
Μαθετε να τρωτε σωστα.
Καλυτερα να φατε σωστα μια στο τοσο,παρα συνεχως νεροβραστες μπουρδες.
Την απαντηση κυριε στεργιο , και θα τσαμπουναω οσο θελω, :lol: ,την πηρες ηδη.Απο εδω.
viewtopic.php?f=26&t=4077&start=150#p478751
Τα τεφάλ τηγάνια όσο και να προσέξεις τα γρατζουνάει το κόκκαλο της μπριζόλας (δυστυχώς)
Σε τηγανι μου δεν εχει μπει ποτε μεταλικη κουταλα,ΔΕΝ ειχα ποτε τεφαλ,διοτι ηξερα οτι ειναι παπατζες,αλλα εχω αδελφια και μανα και βλεπω τα δικα τους πως γινονται και πότε γινονται.Τα τεφαλ,ΣΤΑΝΤΑΡ σε μικρο χρονικο διαστημα θα γδαρθουν,οτι και να χρησιμοποιεις,οποτε ενα χ σε αυτα που εγραψες . :wave:
ΥΓ.Εχω κεραμικα τηγανια 5 χρονια και ειναι ακριβως το ιδιο οπως στην αρχη,αλλα οντως εγω ξερω να τα χρησιμοποιω.