!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
νύχτα

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:25 Έλα.
:smt005:
(θα μας δείρουν και θα χουν δίκιο)
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:29 Μαντεμένια έχει καλά η Lodge .
O Δημτσας https://www.dimtsas.eu/ έχει πλήρη σειρα -οπως και καυστήρες αεριου μαντεμένιους της Foker
Κορυφαίος συνδυασμός .
Αυτά δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση, σκέτο μαντέμι είναι;
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

νύχτα έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:30
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:25 Έλα.
:smt005:
(θα μας δείρουν και θα χουν δίκιο)
Όχι έχω σύστημα, κοίτα παραπάνω, πετάω τα όφ μου και μετά ξαναβάζω το θέμα στις ράγες. Μέχρι τώρα πιάνει.
the end
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:31
O Δημτσας https://www.dimtsas.eu/ έχει πλήρη σειρα -οπως και καυστήρες αεριου μαντεμένιους της Foker
Κορυφαίος συνδυασμός .
Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο .
Το μονο που χρειάζεται ανα διαστήματα - και άν ποτε χρειαστει - είναι μια διαδικασία περάσματος - ψησίματος με μαγειρικο λινέλαιο - το πλέον κατάλληλο.
Η αντικολλητική επίστρωση ουσιαστικά διατηρείται με την χρήση και γινονται με τον χρόνο ολο και καλύτερα.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει πολεμος εισαγωγέων τελευταία και έχουν πέσει αρκετα οι τιμές στα Lodge .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Εγώ περιμένω να φέρουν μαντεμένια τηγάνια τα Λιντλ.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:41
Κορυφαίος συνδυασμός .
Το μονο που χρειάζεται ανα διαστήματα - και άν ποτε χρειαστει - είναι μια διαδικασία περάσματος - ψησίματος με μαγειρικο λινέλαιο - το πλέον κατάλληλο.
Η αντικολλητική επίστρωση ουσιαστικά διατηρείται με την χρήση και γινονται με τον χρόνο ολο και καλύτερα.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει πολεμος εισαγωγέων τελευταία και έχουν πέσει αρκετα οι τιμές στα Lodge .
Κάτσε ρε Άγι κάτι συγκεκριμένο ρώτισα και μου απαντάς ως πολιτικός. "Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο."

Όλα τα σκεύη είναι προετοιμασμένα από το εργοστάσιο, η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
the end
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47 η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
Μόνο πόντιος θα έπαιρνε μαντεμένιο με τεφλόν.
Και πόντιος θα το είχε φτιάξει. :D
Άβαταρ μέλους
Αγις

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:47
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:41

Κάτσε ρε Άγι κάτι συγκεκριμένο ρώτισα και μου απαντάς ως πολιτικός. "Είναι προετοιμασμένα απο το εργοστάσιο."

Όλα τα σκεύη είναι προετοιμασμένα από το εργοστάσιο, η επίστρωση που έχει είναι τεφλόν ή κάτι άλλο;
:fp:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μηχανικός έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:51
Ναι ρε παιδί μου σκέτο μαντέμι είναι; Έχω δει κάτι πλάκες στα μαγαζιά που μου μοιάζει με επίστρωση, δεν ΄'εχω ασχοληθεί ποτέ.
the end
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μόνο η Σουβλίτσα θα έκανε τέτοια ερώτηση Πάνα. :D
Άβαταρ μέλους
Αγις

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:52
Ναι ρε παιδί μου σκέτο μαντέμι είναι; Έχω δει κάτι πλάκες στα μαγαζιά που μου μοιάζει με επίστρωση, δεν ΄'εχω ασχοληθεί ποτέ.
5. Διαθέτουν φυσική αντικολλητική επιφάνεια.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σκεύη που έχουν κάποια συνθετική και πιθανότατα επιβλαβή αντικολλητική επικάλυψη, τα μαντεμένια σκεύη μπορούν να γίνουν αντικολλητικά με εντελώς φυσικό τρόπο (seasoning). Τα περισσότερα μαντεμένια σκεύη έχουν ήδη υποστεί μια πρώτη επεξεργασία πριν τα αγοράσετε για να αποκτήσουν αντικολλητική πατίνα (preseasoning). Η πατίνα είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο έχει θερμανθεί έντονα για πολύ ώρα. Η έντονη αυτή θέρμανση οδηγεί στον πολυμερισμό του ελαίου και στη δημιουργία ενός φυσικού φιλμ που κλείνει τους πόρους του μαντεμιού και το καθιστά όλο και περισσότερο αντικολλητικό. Τα μαντεμένια σκεύη είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο, και αυτό σημαίνει πως αντέχουν σε όλες τις “κακουχίες” – δεν μπορείτε να το γρατζουνίσετε, ούτε να του αφαιρέσετε το χρώμα όταν το χρησιμοποιείτε.''

https://www.mamapeinao.gr/mantemenia-skeui/

Στο λινκ εχει και τα βασικα για τα πλεονεκτηματα τους
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:58
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:52
5. Διαθέτουν φυσική αντικολλητική επιφάνεια.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σκεύη που έχουν κάποια συνθετική και πιθανότατα επιβλαβή αντικολλητική επικάλυψη, τα μαντεμένια σκεύη μπορούν να γίνουν αντικολλητικά με εντελώς φυσικό τρόπο (seasoning). Τα περισσότερα μαντεμένια σκεύη έχουν ήδη υποστεί μια πρώτη επεξεργασία πριν τα αγοράσετε για να αποκτήσουν αντικολλητική πατίνα (preseasoning). Η πατίνα είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο έχει θερμανθεί έντονα για πολύ ώρα. Η έντονη αυτή θέρμανση οδηγεί στον πολυμερισμό του ελαίου και στη δημιουργία ενός φυσικού φιλμ που κλείνει τους πόρους του μαντεμιού και το καθιστά όλο και περισσότερο αντικολλητικό. Τα μαντεμένια σκεύη είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο, και αυτό σημαίνει πως αντέχουν σε όλες τις “κακουχίες” – δεν μπορείτε να το γρατζουνίσετε, ούτε να του αφαιρέσετε το χρώμα όταν το χρησιμοποιείτε.''

https://www.mamapeinao.gr/mantemenia-skeui/

Στο λινκ εχει και τα βασικα για τα πλεονεκτηματα τους
:o ....
4. Απελευθερώνουν σίδηρο στο φαγητό.
Εάν ανήκετε στην κατηγορία ατόμων με έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία), το μαγείρεμα σε μαντέμι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινή πρόσληψή του. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Indian Journal of Pediatrics, οι τροφές ενισχύονται με σίδηρο σε ποσοστό έως και 16% όταν μαγειρεύονται σε σκεύος από χυτοσίδηρο (κοινώς μαντέμι), σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό σκεύος.
the end
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 00:02 :o ....
4. Απελευθερώνουν σίδηρο στο φαγητό.
Εάν ανήκετε στην κατηγορία ατόμων με έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία), το μαγείρεμα σε μαντέμι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινή πρόσληψή του. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Indian Journal of Pediatrics, οι τροφές ενισχύονται με σίδηρο σε ποσοστό έως και 16% όταν μαγειρεύονται σε σκεύος από χυτοσίδηρο (κοινώς μαντέμι), σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό σκεύος.
Τι στο καλό έπαιρνα τόσους μήνες gyno tardyferon, αφού έχω μαντέμι!!!

Βαρύ είναι, αλλά οκ, το σηκώνεις, απλώς κάνει πολλή καπνα κ το αποφεύγω γιατί μετά δε βλέπουμε μες το σπίτι. Βέβαια ίσως κάνω κάτι λάθος. Ο αγις είναι πιο κατάλληλος να πει.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 08:35 Τι στο καλό έπαιρνα τόσους μήνες gyno tardyferon, αφού έχω μαντέμι!!!

Βαρύ είναι, αλλά οκ, το σηκώνεις, απλώς κάνει πολλή καπνα κ το αποφεύγω γιατί μετά δε βλέπουμε μες το σπίτι. Βέβαια ίσως κάνω κάτι λάθος. Ο αγις είναι πιο κατάλληλος να πει.
:smt005: :smt005:
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

stergiosbik έγραψε: 08 Φεβ 2019, 23:02 Ρε συ Εσθηρ μας τσαμπουνάς συνεχως οχι Tefal και οχι Tefal.
Mια χαρα ειναι τα Τefal.Ουτε κινδυνος υπαρχει.
Αρκει να ξερεις να τα χρησιμοποιησεις.
Τι σημαινει αυτο;
Οχι μεταλλικα αντικειμενα στο εσωτερικο τους.Μια ξυλινη κουταλα και εισαι αρχηγος.
Αν τωρα εισαι ουγκανος και χρησιμοποιεις πηρουνια,κουταλια και δεν ξερω γω τι αλλο και εχεις καταγρατσουνισει το τηγανι,δεν φταιει αυτο αλλα η κεφαλα σου.
Καθε προιον πρπει να ξερεις να το χρησιμοποιεις.
Κι αυτα με τα κεραμικα τηγανια και με επενδυση πετρας ειναι μια μπουρδα.
Τον πρωτο καιρο ειναι καλα και μεσα σε πολυ λιγο κολλανε σαν τσιχλες.
Oσο για τις τηγανιτες πατατες που αναφερεις μαλλον απευθυνεσαι σε ασχετους.
Η σωστη τηγανιτη πατατα γινεται στο μαυροτηγανο πανω στη φωτια,με φουλ καλο ελαιολαδο.
Μαθετε να τρωτε σωστα.
Καλυτερα να φατε σωστα μια στο τοσο,παρα συνεχως νεροβραστες μπουρδες.
Την απαντηση κυριε στεργιο , και θα τσαμπουναω οσο θελω, :lol: ,την πηρες ηδη.Απο εδω.
viewtopic.php?f=26&t=4077&start=150#p478751
Τα τεφάλ τηγάνια όσο και να προσέξεις τα γρατζουνάει το κόκκαλο της μπριζόλας (δυστυχώς)
Σε τηγανι μου δεν εχει μπει ποτε μεταλικη κουταλα,ΔΕΝ ειχα ποτε τεφαλ,διοτι ηξερα οτι ειναι παπατζες,αλλα εχω αδελφια και μανα και βλεπω τα δικα τους πως γινονται και πότε γινονται.Τα τεφαλ,ΣΤΑΝΤΑΡ σε μικρο χρονικο διαστημα θα γδαρθουν,οτι και να χρησιμοποιεις,οποτε ενα χ σε αυτα που εγραψες . :wave:
ΥΓ.Εχω κεραμικα τηγανια 5 χρονια και ειναι ακριβως το ιδιο οπως στην αρχη,αλλα οντως εγω ξερω να τα χρησιμοποιω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”