!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Δεν ξέρω αν βοηθάει την πρόοδο της συζήτησης αλλά πριν 12 χρόνια ως αξιωματικός εφοδιασμού προμηθευόμουν κρέατα από την ΒΙΚΗ. Δεν θυμάμαι να είδα κρέατα εικοσαετίας. Μάλιστα έκανα τυχαία δειγματολειψία στα κοτόπουλα και με θερμόμετρο μετρούσα την θερμοκρασία τους. Αν δυο στα τρία δεν είχαν την προβλεπόμενη επέστρεφα όλη την παλέτα!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
το χα γράψει νομίζω στο συγχωρεμένο
μπορεί να μας κλέβαν στο ζύγι, αλλά το φαί του ΕΣ ούτε η μαμά σας
Από το διοικητή και τους αξιωματικούς που έκαναν τις προμήθειες εξαρτυόντουσαν όλα.zoltan έγραψε: 03 Ιουν 2018, 22:57 το χα γράψει νομίζω στο συγχωρεμένο
Άμα όλα τα λεφτά που ήταν για το φαγητό, πήγαιναν για φαγητό, τα τρόφιμα ήταν σαν του σπιτιού σου.
Άμα δεν υπήρχε έλεγχος και όσοι έκαναν τις προμήθειες έκλεβαν, τα τρόφιμα ήταν του κώλου.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ε βέβαια! Ο κάθε φαντάρος, ναύτης, αεροπόρος είχε και από μια κάμερα στην τσέπη, έτσι να του βρίσκεται!perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 22:03 .....
ρε πουστη μου ατυχια μονο εδω μεσα 5-6 ειδατε τις ημερομηνιες τοσες χιλιαδες φανταροι ,μια γαμω φωτογραφια δεν μπορεσε να παρει κανενας?
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
mec
Γκοτζιλα με σφραγίδες της δεκαετίας του 50 το πρόλαβα κι εγώ, αλλά όχι σε όλες τις μονάδες από όπου πέρασα.
φωτογραφία έχεις;mec_ έγραψε: 03 Ιουν 2018, 23:31 Γκοτζιλα με σφραγίδες της δεκαετίας του 50 το πρόλαβα κι εγώ, αλλά όχι σε όλες τις μονάδες από όπου πέρασα.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
-
mec
Λολ, δεν είχαμε τίποτα περισσότερο από τα απαραίτητα. Το να έχεις φωτογραφική τότε, σήμαινε σίγουρο κλέψιμο. Και για ποιο λόγο άλλωστε να φωτογραφίσεις ένα τέτοιο κρέας; Σήμερα ακούγεται σαν σκάνδαλο, όχι στα 80'ς. Τότε ένιωθες έκπληξη μεν, αλλά τα δεχόσουν όλα σχεδον σαν κάτι φυσιολογικό, ότι δηλ έτσι είναι ο στρατός. Κυκλοφορούσε μάλιστα και το γνωστό «όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός». Τα θυμάσαι, συνομήλικοι είμαστε.
Εντιτ. Σχετικά με τον τίτλο του νήματος: νομίζω ότι το γκοτζιλάκι ήταν κονσέρβα με άνοστο κρέας, ζαμπόν ή κάτι τέτοιο.
-
mec
Esperos έγραψε: 03 Ιουν 2018, 22:29 Λοιπόν, εώ είχα δει στο στρατό το κόλπο που βράζανε τις κονσέρβες μέσα στο καζάνι και μας δίνανε μια καυτή κονσερβα να φάμε.
Κλείνουν τα σχολεία, την άλλη μέρα η γυναικα παίρνει τα παιδιά και πάει Ικαρία, μένω μόνος, όλο το καλοκαίρι, κάθε Παρασκευή και εγώ, σχόλαγα, έπαιρνα το καράβι, πήγαινα Ικαρία και επέστρεφα Δευτέρα πρωί. Στο σπίτι μόνος όλο το μεσοβδόμαδο. Πίτσες και σουβλάκια, μου την βαράει, λέω, σήμερα θα φάω κανονικό φαί, την πίστη μου μέσα... βρίσκω μια κονσερβούλα, την βάζω στο τσουκάλι με νερό να βράσει, ξαπλώνω λίγο με τηλεόραση, περνάει λίγος χρόνος με εγεφαλική λειτουργία σε κύματα Α, ξαφνικά εκεί που πορπατάω μες στο δάσος, βλέπω ένα λαγό, μπαμ του ρίχνω μία με το ντουφέκι, τέζα ο λαγός, όμως το μπαμ ήταν πολύ "ζωντανό" ρε παιδάκι μου, ξυπνάω απ τον λήθαργο, πάω κουζίνα, έχει εξατμισθεί το νερό, έχει σκάσει η κονσέρβα και έχουν χτυπήσει οι σάλτσες και τα λάδια ταβάνι, στάζουν, οι τοίχοι δεξιά, οι μπρίζες γεμάτες κόκινη σάλτσα, ο απορροφητήρας βουλωμένος θέλει αλαγή φίλτρου, αρχίζω το καθάρισμα, παράγειλα και μια πίτσα εν τω μεταξύ, το μάθημα που έμαθα εκείνο το βράδι, τα όνειρα είναι κλάσματα δευτερολέπτου, πότε άκουσα στον ύπνο μου το μπαμ και πότε πρόλαβα να δω όνειρο ότι είμαι κηνυγός σε δάσος και χτύπησα λαγό, ποτέ μου δεν το κατάλαβα....
- hellegennes
Πράγματι. Το πρώτο -και μόνο- πράγμα που έμαθα στον στρατό, είναι πώς να μετακυλίεται η ευθύνη σε άλλους.bizeli έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:02 Πάντως καλή φάση ο στρατός. Σου μαθαίνει πώς να επιβιώνεις και άλλα τέτοια κόλπα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μπορείς να το δεις κι έτσι, μπορείς να το δεις και με την αύξηση καρκίνων της δεκαετίας του '80 και '90.
Οι γαλέτες λόγω της επεξεργασίας τους μπορούν να κρατήσουν δεκαετίες, αρκεί να είναι αποθηκευμένες σε ξηρό και σκιερό μέρος.shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:48 Επίσης, θυμάμαι στις γαλέτες που είχαν την χρονιά ανάγλυφη επάνω, ότι είχαμε πετύχει κάποιες άνω των 10 ετών, του 74 ή 75 ξέρω 'γω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ισχύει. Το κατεψυγμένο κρέας που προμηθευόμασταν το 2003, είχε σφραγίδες 10 ετών. Τα ληγμένα εμείς τα δίναμε στην ενορία μου.shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 21:08 Δεν ξέρω αν ισχύει για τον γκοτζίλα αυτό. Στις Α.Σ. όντως υπήρχαν τρόφιμα που μοιράζονταν για κατανάλωση λίγο πριν λήξουν, για να αντικατασταθούν από φρέσκα, αλλά συνήθως ήταν κονσέρβες, γαλέτες, σταφίδες κλπ (όσον αφορά στα τρόφιμα, γιατί το ίδιο γινόταν και με υλικό).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι θέλεις να πεις; ότι για την αύξηση των καρκίνων ευθύνονται τα εμβόλια ή το κρέας του στρατού;hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:28Μπορείς να το δεις κι έτσι, μπορείς να το δεις και με την αύξηση καρκίνων της δεκαετίας του '80 και '90.
- hellegennes
Τα εμβόλια σίγουρα όχι. Το φαγητό πολύ πιθανόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 133 Απαντήσεις
- 3623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
-
- 28 Απαντήσεις