!!! DEVELOPMENT MODE !!!

GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:12
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:34 αποσύρεται
Τουναντίον, είναι υποκριτικό να κάνεις πως δεν θυμάσαι και δεν ξέρεις ότι είμαι ένας από τους 5 ευρωπαϊστές εδώ μέσα. Από την μη συμμετοχή μου στα αθλητικά και την κριτική μου σε όλες τις κυβερνήσεις, ελληνικές και μη, θα έπρεπε να ξέρεις καλά ότι δεν είμαι οπαδός, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριτικάρω αυτό το οποίο γενικά υποστηρίζω, όπως την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μάλιστα ήμουν ένα από τα ελάχιστα άτομα στο φόρουμ -αν όχι το μοναδικό- που υποστήριζαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί το γαμημένο το ευρωσύνταγμα, αν και αναγνωρίζω τα προβλήματα που υπήρχαν με την συγκεκριμένη βερζιόν που προτάθηκε (που δεν ήταν όμως ο λόγος που δεν ψηφίστηκε).
Υπό αυτό το πρίσμα αποσύρω τον τραμπουκισμό
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:23 Εκδικητικες; Αμα δε στέλνεις τι σκας
Αμα σου στειλουν εσυ ξερεις
Εννοώ ότι κάποιος μπορεί να κάνει μία καταγγελία ότι δεν συμμορφώνεσαι πλήρως με τον νέο κανονισμό και σε ενδεχόμενο έλεγχο να φας πρόστιμο.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Τηλεφωνικά το λες οτι θες να συνεχισω; Να αγοράζω απο σενα; Γιατι εχω στοιχεια σου συμφωνα με το νεο κανονισμό.

..και μπορει να τα παρουν αγνωστοι που θα μπουν στον υπολογιστη και να μαθουν διαφορα. Αυτο απο μεσα σου

Θα μαθουν ποσα κιλα φετα αγορασες απο αυτον
Έλεος
Άβαταρ μέλους
ST48410

bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:27
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:22 Επίσης αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση που πελάτης ζητήσει πλήρη διαγραφή στοιχείων; Αν το κάνουμε τι θα δείξουμε σε μελλοντικό έλεγχο εφορίας ή άλλης αρχής; Ότι κόψαμε ένα τιμολόγιο προς τον φούφουτο που πλέον δεν ξέρουμε ποιος είναι;
Μπερδευτηκες.
Το τιμολόγιο κόβετε οταν σου στείλει στοιχεια ο πελατης και αμμεσα
Εχει ημερομηνία
Αν ζητήσει διαγραφή εξηγείς σε μήνυμα οτι εφοσον δεν εχουμε στοιχεια πως θα γινει η δουλεια;
Και κοβεις κανονικα. Εχει και ορους. Να αλλαξεις τους ορους σου. Να ειναι συμβατοι με τη πραγματικοτητα γιατι ο πελατης μπορει μεν να ζητησει γιατι δεν ειναι ενημερωμενος αλλα εσυ θα λες διαβασε τους ορους αν θες να συνεχίσουμε κι οκ ολα
Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλεις ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια; Μπορώ να τα καταστρέψω; Και αν έρθει έλεγχος μετά από 1-2 χρόνια τι θα δείξω;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 31 Μάιος 2018, 16:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:33 Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλει ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια;
Θεωρητικά υπερισχύει η υποχρέωσή σου να τα διατηρήσεις προς φορολογική χρήση για όσο διάστημα απαιτείται. Θεωρητικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:34
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:33 Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλει ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια;
Θεωρητικά υπερισχύει η υποχρέωσή σου να τα διατηρήσεις προς φορολογική χρήση για όσο διάστημα απαιτείται. Θεωρητικά.
Α μπράβο. Θεωρητικά. Υπάρχουν προφανείς ασάφειες και δυσκολίες να γίνονται αυτά που ζητούν.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:33

Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλεις ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια;
Έχω μία πρόταση σχετικά, αλλά γράψε μου πρώτα ποιά είναι η θέση σου για το ευρωσύνταγμα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:35
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:33

Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλεις ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια;
Έχω μία πρόταση σχετικά, αλλά γράψε μου πρώτα ποιά είναι η θέση σου για το ευρωσύνταγμα
Δεν γνωρίζω το θέμα σε τέτοιο βαθμό για να σου απαντήσω με ναι ή όχι. Δεν μιλάς με αντιευρωπαϊστή πάντως!
Παρεμπιπτόντως υποψιάζομαι πως η ερώτησή σου αντίκειται στους νέους κανονισμούς :)
bluerose

Κι εγω αγορασα κι εχουν στοιχεια μου κι εγω πουλησα κι εχω στοιχεια
Προ νόμου αυτού δεν ισχύει

Ωραια
Βρηκαμε δουλεια απο Δευτέρα
Θα εκτυπωσω υπευθυνες δηλωσεις απο το νετ και θα παω στους προμηθευτες να πω συγνωμη υπογραψε ουδεμία σχεση εχω που μου δινεις τα στοιχεια σου

Εγω το κανω

Ο ενας θα με πει αντε παράτα με ρε λενα

Αν φοβασαι καντο. Εσυ να εισαι ησυχος
Άβαταρ μέλους
ST48410

bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:32 Τηλεφωνικά το λες οτι θες να συνεχισω; Να αγοράζω απο σενα; Γιατι εχω στοιχεια σου συμφωνα με το νεο κανονισμό.

..και μπορει να τα παρουν αγνωστοι που θα μπουν στον υπολογιστη και να μαθουν διαφορα. Αυτο απο μεσα σου

Θα μαθουν ποσα κιλα φετα αγορασες απο αυτον
Έλεος
Μάλλον κάτι άλλο κατάλαβες. Να το πω αλλιώς. Πες ότι εγώ και εσύ έχουμε μαγαζιά στην ίδια γειτονιά και πουλάμε το ίδιο προϊόν. Κάνεις εσύ μια καταγγελία ότι εγώ δεν τηρώ τον GDRP. Μου έρχεται έλεγχος και τρώω πρόστιμο γιατί όπως είναι τα πράγματα αδυνατώ οικονομικά να συμμορφωθώ πλήρως.
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:20 Ακόμη θεωρώ ότι το Twitter και το FB είναι άχρηστες υπηρεσίες, αλλά είναι στην επιλογή του καθενός αν θα τα χρησιμοποιήσει και δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα.
Η σχέση που έχουν με το θέμα είναι ο κοινος παρονομαστης ότι δεν αξιολογεις σωστά και δεν βλέπεις μακροπρόθεσμα. Τότε έβγαζες το Twitter άχρηστο και τώρα βλέπω προσθέτεις και το FB, και μιλάμε για τους γίγαντες της παγκόσμιας δικτύωσης και διαμόρφωσης της είδησης.

Και στο GDPR έχεις εστιάσει στο οικονομικό μέρος και δεν βλέπεις ότι, παρότι ατελές, είναι προς τη σωστη κατεύθυνση σε ότι αφορά τη διαχείρηση δεδομένων. Ο πολίτης είναι δεδομένα (προφιλ) και χρειαζεται προστασία για να αποφευχθουν κοινωνικά προβλήματα.
Αν χαθεί η μπάλα, ο μέγας κίνδυνος θα είναι οτι θα αντιμετωπίζεσαι σαν προφίλ κι όχι σαν πολίτης. Θα ξέρουν εκ των προτέρων ποιος είσαι. Οι πιο αδύνατοι θα είναι καταδικασμένοι σε κρατικό, εργασιακό, κοινωνικο κλπ επίπεδο, γιατι θα υφίστανται τις περισσότερες αδικίες πχ σε προσλήψεις/απολύσεις, δάνεια, προώθηση προτζεκτς, παραπλανητικά συμβόλαια κλπ.

Βεβαίως τα κίνητρα της ΕΕ δεν πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτά. Μάλλον θέλουν να εξασφαλισουν το μονοπώλιο της διαχείρησης των δεδομένων των πολιτών τους, αλλά σαν μέτρο είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:35
hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:34
Α μπράβο. Θεωρητικά. Υπάρχουν προφανείς ασάφειες και δυσκολίες να γίνονται αυτά που ζητούν.
Λέω «θεωρητικά», γιατί το άρθρο 17 ρίχνει μια ασαφή αναφορά στην νόμιμη επεξεργασία. Εδώ:

the data subject withdraws consent on which the processing is based according to point (a) of Article 6(1), or point (a) of Article 9(2), and where there is no other legal ground for the processing;

Τι είναι όμως αυτό το "legal ground" δεν περιγράφεται ακριβώς. Με το φτωχό μου μυαλό θεωρώ ότι η διατήρηση για φορολογικούς λόγους εμπίπτει στην εξαίρεση, βάσει του 17, 3b.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
bluerose

Δεν ειναι αστείο. Πρόσεξε
Τελευταία εκανα κατι μεσω αρχιτέκτονα
Για ξενη εταιρια. Εχω τα στοιχεια τους
Τι κανω.

Παω και κανω κοπι πειστ οτι αν θελετε σύμφωνα με το νομο κτλ κτλ.
Θα με περάσει για τι δε ξερω αλλα εχω στοιχεια και πχ μπορεί να πω πανε εκει άνοιξαν θελουν υπαλλήλους
Δε κάνει συμφωνα με το νομο.

Αλλα πρεπει να το κανεις επειδή θα εισαι καλυμμένος
bluerose

Βρε τι παθαμε

Ουτε καν ειδα το κανονισμό εντωμεταξυ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Να μιλήσουμε πρακτικά.
1. Απαγορεύεται πάνω στο γραφείο μου να έχω σημειωμένα τηλέφωνα-ονόματα πελατών γιατί πχ μπορεί να τα δει η καθαρίστρια. Μα όταν με παίρνει ο άλλος και ταυτόχρονα τρέχουν και 2-3 άλλες δουλειές το πρώτο που θα κάνω είναι να σημειώσω στοιχεία επικοινωνίας μέχρι να βρω χρόνο να τα καταχωρίσω.
2. Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν. Πχ θα πρέπει να έχω κάποιες κλειδωμένες ντουλάπες που δεν θα βραχούν από το σύστημα πυρόσβεσης ή δεν θα καούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
3. θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ιστοσελίδα ή και στο e-shop
4. θα πρέπει να αγοράσω άλλο πρόγραμμα τιμολόγησης γιατί το παλιό που είχα δεν υποστηρίζει όσα απαιτούνται
5. Θα πρέπει να δαπανηθούν εργατοώρες για νέες φόρμες, αποστολή αυτών σε πελάτες για υπογραφή κλπ
6. Θα πρέπει για πολλές από τις διαδικασίες και τα κείμενα να ζητήσω νομική συνδρομή.

Ποιος πληρώνει τα παραπάνω;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 31 Μάιος 2018, 16:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”