το νόημα είναι οτι πριν όλοι λέγαμε δεν μας φακελώνουν στα σοβαρά, αλλά στην ουσία ξέραμε οτι το κάνουν. Τώρα θα το λέμε και σοβαρά, μας φακελώνουν, με κανόνες και μέθοδοshrike έγραψε: 31 Μάιος 2018, 11:37 Δεν υπάρχει "είσαι γραμμένος κανονικά". Ούτε έχει σημασία ότι κάποτε, σε κάποια στιγμή, είχες κλικάρει εσύ ότι θέλεις να παίρνεις ενημερώσεις.
Αυτό είναι και το νόημα, ότι πρέπει να συναινέσεις εκ νέου.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Μα εδω πρεπει να εισαι φακελωμενος
Αλλιως θα τριγυρίζεις εξω απο το εκτυπωτηριο του φεκ για να λαμβανεις νόμους
Η να περιμενεις το περιοδικό δλ ελεος
Αλλιως θα τριγυρίζεις εξω απο το εκτυπωτηριο του φεκ για να λαμβανεις νόμους
Η να περιμενεις το περιοδικό δλ ελεος
καλά, εγώ δεν το πολεμώ, θα μας αρέσει μάλλον, απλά λέω. 
- hellegennes
Ουάο. Εντυπωσιάστηκα. Ποια ήταν η συμβολή σου;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 11:19 Ναι, εμένα πες μου για υλοποίηση τζιντιπιάρΝτουντ, σε μούλτι μπίλιον ντάλαρ οργανισμό κάναμε επιτυχές ρολάουτ και δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη αποκλειστικά για τζιντιπιάρ. Μη γράφεις καφενειακού επιπέδου αφορισμούς για πράγματα που δεν γνωρίζεις
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Μα, δεν αλλάζει κάτι στο φακέλωμα. Είτε το πραγματικό και σοβαρό, είτε το χαζο-φακέλωμα που κάποιοι νομίζανε ότι τους κάνει το (πχ) www.mparmpamitsos_agrotica_efodia_kai_sporoi_ntomatas.com.enaon έγραψε: 31 Μάιος 2018, 11:47το νόημα είναι οτι πριν όλοι λέγαμε δεν μας φακελώνουν στα σοβαρά, αλλά στην ουσία ξέραμε οτι το κάνουν. Τώρα θα το λέμε και σοβαρά, μας φακελώνουν, με κανόνες και μέθοδοshrike έγραψε: 31 Μάιος 2018, 11:37 Δεν υπάρχει "είσαι γραμμένος κανονικά". Ούτε έχει σημασία ότι κάποτε, σε κάποια στιγμή, είχες κλικάρει εσύ ότι θέλεις να παίρνεις ενημερώσεις.
Αυτό είναι και το νόημα, ότι πρέπει να συναινέσεις εκ νέου.![]()
Αυτά που αλλάζουν είναι κάποια δικαιώματα που έχεις πλέον, να ζητήσεις διαγραφή ή ανωνυμία (τα οποία, μεταξύ μας, δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στην λειτουργικότητα του μπαρμπαμήτσου, αλλά στα @@@ μας... εμείς να νιώθουμε ασφαλείς και δεν γαμείς) και κάτι τέτοια. Αυτά είναι τα ζουμερά πιστεύω, σε ό,τι αφορά το... "φακέλωμα" του χρήστη ενός ιστότοπου. Και είμαι σίγουρος, ότι θα τρέξουν να το χρησιμοποιήσουν κυρίως εκείνοι που μέχρι τώρα κάνανε "αγορές επισκέπτη" και όχι με κανονικό λογαριασμό όπου αυτό υπήρχε διαθέσιμο, νομίζοντας ότι αλλάζει κάτι αν το κάνουν έτσι. Μιλάμε για τον ορισμό της χαζομάρας, αυτή η αγορά επισκέπτη... μεγαλύτερη βλακεία δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ στα e-shops, και μάλιστα και για τις δυο πλευρές (πωλητή-αγοραστή). Τέλος πάντων...
Το άλλο, με την εκ νέου συναίνεση, εγώ το βρίσκω σωστό. Υπήρχε πληθώρα sites, που σαν προεπιλογή είχαν ότι συναινείς να παίρνεις newsletters ή ότι συμφωνείς να δίνουν στοιχεία σου σε τρίτους κλπ, και όποιος δεν το πρόσεχε κατά την εγγραφή του, απλά "δήλωνε" ότι συμφωνεί με τα πάντα. Αυτή η σιωπηρή συναίνεση κόβεται πλέον, δεν είναι κακό.
σρικε τα άλλα που λες οκ, θα τα δούμε στο μέλλον, αλλά αυτό έχει πλάκα.shrike έγραψε: 31 Μάιος 2018, 12:29 κάνανε "αγορές επισκέπτη" και όχι με κανονικό λογαριασμό όπου αυτό υπήρχε διαθέσιμο, νομίζοντας ότι αλλάζει κάτι αν το κάνουν έτσι.
Το έκανε το gearbest συχνά, άλλη τιμή έβλεπες σαν παλιός χρήστης, άλλη σαν νέος αν έσβηνες τα cοοκιες, καλύτερη, είχαν πάει την επιβράβευση νέου χρήστη σε άλλα επίπεδα
- shrike
enaon έγραψε: 31 Μάιος 2018, 12:39σρικε τα άλλα που λες οκ, θα τα δούμε στο μέλλον, αλλά αυτό έχει πλάκα.shrike έγραψε: 31 Μάιος 2018, 12:29 κάνανε "αγορές επισκέπτη" και όχι με κανονικό λογαριασμό όπου αυτό υπήρχε διαθέσιμο, νομίζοντας ότι αλλάζει κάτι αν το κάνουν έτσι.
Το έκανε το gearbest συχνά, άλλη τιμή έβλεπες σαν παλιός χρήστης, άλλη σαν νέος αν έσβηνες τα cοοκιες, καλύτερη, είχαν πάει την επιβράβευση νέου χρήστη σε άλλα επίπεδα![]()
Καλά, αυτό ήταν παπαριά τους, είναι άλλη ιστορία. Εγώ μιλάω για την υποκρισία του πράγματος, που κάποιοι νόμιζαν ότι έτσι μένουν ανώνυμοι, ξέρω 'γω, ή ότι δεν δίνουν στοιχεία κλπ. Το είχα παλιά σαν επιλογή στο site μου επειδή είχε γίνει πολύ της μόδας, αλλά το έκοψα γιατί όταν είδα πώς δουλεύει το θεώρησα απίστευτη βλακεία. Ξέρω, έχασα κάποιους πελάτες, αλλά ησύχασε το κεφάλι μου (συν ότι δεν ένιωθα πως κοροϊδεύω τον κόσμο).
- hellegennes
Προσωπικά δεν έχω πέσει ποτέ πάνω σε site που αυτόματα συμφωνείς να σου στέλνουν newsletter αλλά σίγουρα θα υπάρχουν. Μιλάμε βέβαια για αμελητέο πράγμα μπροστά στην αυτόματη συναίνεση που δίνει η νομοθεσία ώστε να σε πρήζουν τηλεφωνικά τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τις προσφορές τους, πράγμα που φυσικά η οδηγία δεν αγγίζει (άρθρο 95).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
shrike
Πάντως ο "τσακαλάκος που σκαμπάζει από γκομπιούτερς" και έκανε το σάιτ του Μπαρμπα-μήτσου, την επόμενο φορά που θα κάνει σάιτ για το Μπαρμπα-Θύμιο θα χρησιμοποιήσει τη νέα έκδοση του Χ εργαλείου, π.χ. Wordpress, η οποία θα αναλαμβάνει όλα τα GDPR θέματα σχεδόν από μόνη της.
Εγώ από την πλευρά μου κάνω ανώνυμες αγορές όπου μπορώ γιατί πολύ απλά δεν θέλω να φτιάχνω λογαριασμούς σε 50 σκρουτζομάγαζα και μετά να κάθομαι να θυμάμαι τους κωδικούς στο καθένα. Είναι επίπονη διαδικασία, παρόμοια με το να αγοράζεις κάθε παιχνίδι από το σάιτ της εταιρίας αντί για το steam.
Λογαριασμό θα φτιάξω κάπου που ξέρω ότι θα ξανάρθω. Δεν έχει να κάνει με την ανωνυμία.
Πάντως ο "τσακαλάκος που σκαμπάζει από γκομπιούτερς" και έκανε το σάιτ του Μπαρμπα-μήτσου, την επόμενο φορά που θα κάνει σάιτ για το Μπαρμπα-Θύμιο θα χρησιμοποιήσει τη νέα έκδοση του Χ εργαλείου, π.χ. Wordpress, η οποία θα αναλαμβάνει όλα τα GDPR θέματα σχεδόν από μόνη της.
Εγώ από την πλευρά μου κάνω ανώνυμες αγορές όπου μπορώ γιατί πολύ απλά δεν θέλω να φτιάχνω λογαριασμούς σε 50 σκρουτζομάγαζα και μετά να κάθομαι να θυμάμαι τους κωδικούς στο καθένα. Είναι επίπονη διαδικασία, παρόμοια με το να αγοράζεις κάθε παιχνίδι από το σάιτ της εταιρίας αντί για το steam.
Λογαριασμό θα φτιάξω κάπου που ξέρω ότι θα ξανάρθω. Δεν έχει να κάνει με την ανωνυμία.
- shrike
Νάνε, για όλες τις open source πλατφόρμες ηλεκτρομάγαζων (πχ presta) κυκλοφόρησαν από πριν τις 25/5 modules που κάνουν τα sites gdpr compliant, οπότε δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, πρέπει να είναι κάφρος κάποιος για να μην το κάνει.Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 12:59 shrike
Για τις "ανώνυμες" αγορές, το μόνο ίσως θετικό είναι αυτό που λες, ότι δεν πρέπει να θυμάσαι κάποιον κωδικό. Πρέπει όμως, κάααθε φορά που μπαίνεις να κάνεις μια αγορά, να ξαναγράφεις όλα τα στοιχεία σου. Είναι λιγότερη δουλειά αυτό, από το να έχεις έναν generic κωδικό που θα χρησιμοποιείς παντού; Υπ' όψιν δε, ότι τα sites που έχουν επιλογή αγοράς επισκέπτη, είναι και πολύ πιο ευάλωτα σε "φάρσες" (ναι, γίνονται και αυτά, όσο κουφό κι αν ακούγεται!). Και, φυσικά, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο μέσος χρήστης, τα στοιχεία σου φυσικά και καταχωρούνται στην βάση όταν μπαίνεις σαν επισκέπτης, πώς θα σου στείλει το προϊόν το μαγαζί, θα μυρίσει τα δάχτυλά του; Όλα τα στοιχεία σου, κανονικά. Email, διεύθυνση, τηλέφωνο... τα πάντα. Και φυσικά, δεν σβήνονται αυτά τα στοιχεία, παρά μόνο αν το ζητήσει ο χρήστης (βάσει GDPR πχ). Κάτι που... πώς ακριβώς θα γίνει, αφού ο χρήστης ούτε να συνδεθεί μπορεί στον λογαριασμό του (αφού δεν έχει κωδικό), ούτε να τον δει καν;
Εδώ ρε συ, υπήρχε άνθρωπος όταν είχα την επιλογή παλιά, που μου έκανε 4 παραγγελίες, όλες με τιμολόγιο (δηλαδή, και επιπλέον στοιχεία, ΑΦΜ, επάγγελμα, ΔΟΥ, διεύθυνση εταιρείας χωριστή από παράδοσης κλπ) και τις είχε κάνει όλες σαν επισκέπτης!!! Έγραψε 4 φορές το ίδιο κατεβατό, αντί για μία... τι να λέμε;
- hellegennes
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω το νόημα αφού τα στοιχεία σου θα τα δώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- shrike
Κάποιοι το κάνουν για τον λόγο που είπε ο Νάνος, για να μην βάζουν κωδικό.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 13:31 Κι εγώ δεν καταλαβαίνω το νόημα αφού τα στοιχεία σου θα τα δώσεις.
Κάποιοι, δυστυχώς απ' ό,τι κατάλαβα οι περισσότεροι, το κάνουν λόγω άγνοιας. Νομίζουν ότι τα στοιχεία τους δεν τα ξέρει κανείς.
Ούτε το site που τα χρειάζεται για να κόψει το παραστατικό, ούτε ο μεταφορέας που τα χρειάζεται για να κάνει την παράδοση... κανείς.
Παντα ηταν γνωστα σε επαγγελματιες τα στοιχεια όταν κοβεις παραστατικο, μονο όταν πας να παρεις μια μπλουζα δε λες τιποτα παιρνεις την αποδειξη και φευγεις
Αυτό απλα μπορει να σημαινει μεσω νετ ότι κακοβουλοι παιρνουν τα στοιχεια και σου στελνουν άσχετα ε μαιλ κι εχουν και τα στοιχεια σου.
Αυτό απλα μπορει να σημαινει μεσω νετ ότι κακοβουλοι παιρνουν τα στοιχεια και σου στελνουν άσχετα ε μαιλ κι εχουν και τα στοιχεια σου.
-
mec
Επειδή έχω πολύ καλή μνήμη να θυμίσω ότι κάποτε ο Ελληγενής ωρυόταν και για το twitter, ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα κλπ
- hellegennes
Ακόμη θεωρώ ότι το Twitter και το FB είναι άχρηστες υπηρεσίες, αλλά είναι στην επιλογή του καθενός αν θα τα χρησιμοποιήσει και δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα. Λίγο δύσκολο επίσης να ωρύομαι για κάτι που δεν με επηρεάζει. Εκφράζω άποψη δεν σημαίνει ωρύομαι. Να μαθαίνουμε τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1127 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
-
- 7 Απαντήσεις