!!! DEVELOPMENT MODE !!!
GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Θα ήθελα να θέσω μία ελαφρώς διαφορετική διάσταση του θέματος. Το δυσβάσταχτο κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις. Μπορεί αυτά που λέει ο ΣΕ να είναι σωστά για πολυεθνικές όμως αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις με απλήρωτους εργαζομένους ή με διάφορα χρέη προς το Δημόσιο και τρίτους που δεν προβλέπεται να εξυπηρετηθούν στο ορατό μέλλον.
Το να ζητάς να εκπαιδευτεί προσωπικό (επί πληρωμή) ή να αναλάβει εξωτερική εταιρεία την εναρμόνιση με τους νέους κανονισμούς δεν είναι εύκολο μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης. Αυτά γίνονται σε περιόδους ανάπτυξης.
Μη μου απαντήσετε "όποιος δεν μπορεί ας κλείσει" γιατί όλοι ξέρετε ότι η ελληνική αγορά δεν προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για να αντέξει επιπλέον ανέργους.
Επίσης δεν καταλαβαίνω το πέσιμο στον Ελληγενή. Δεν είναι αντιευρωπαϊστής και δεν είναι ιδεολογικά αντίθετος σε ρυθμίσεις. Κάνει κριτική για το GDPR έτσι όπως εφαρμόζεται.
@ hellegennes. Μιας και έκανες τον κόπο και το διάβασες κάνε μια πιο συγκεκριμένη αναφορά σε 5-6 προβληματικά σημεία και πιστεύω ότι θα αρθούν οι διαφωνίες
Το να ζητάς να εκπαιδευτεί προσωπικό (επί πληρωμή) ή να αναλάβει εξωτερική εταιρεία την εναρμόνιση με τους νέους κανονισμούς δεν είναι εύκολο μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης. Αυτά γίνονται σε περιόδους ανάπτυξης.
Μη μου απαντήσετε "όποιος δεν μπορεί ας κλείσει" γιατί όλοι ξέρετε ότι η ελληνική αγορά δεν προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για να αντέξει επιπλέον ανέργους.
Επίσης δεν καταλαβαίνω το πέσιμο στον Ελληγενή. Δεν είναι αντιευρωπαϊστής και δεν είναι ιδεολογικά αντίθετος σε ρυθμίσεις. Κάνει κριτική για το GDPR έτσι όπως εφαρμόζεται.
@ hellegennes. Μιας και έκανες τον κόπο και το διάβασες κάνε μια πιο συγκεκριμένη αναφορά σε 5-6 προβληματικά σημεία και πιστεύω ότι θα αρθούν οι διαφωνίες
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Πού και πού, να πηγαίνεις σε παλιές δημοσιεύσεις σου και να τις διαβάζεις με καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστος αφού δεν θα είναι εν εξελίξει η διαμάχη σου με κάποιον, και ίσως καταλάβεις γιατί σού το λένε τόσοι πολλοί αυτό.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:20 Ακόμη θεωρώ ότι το Twitter και το FB είναι άχρηστες υπηρεσίες, αλλά είναι στην επιλογή του καθενός αν θα τα χρησιμοποιήσει και δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα. Λίγο δύσκολο επίσης να ωρύομαι για κάτι που δεν με επηρεάζει. Εκφράζω άποψη δεν σημαίνει ωρύομαι. Να μαθαίνουμε τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αποσύρεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 31 Μάιος 2018, 16:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- hellegennes
Γιατί χρησιμοποιώ πολλές φορές οριστικά επίθετα και έντονους χαρακτηρισμούς. Είναι στοιχείο της προσωπικότητάς μου. Deal with it. Συχνά άλλωστε η ειρωνική, σαρκαστική ή απλά χιουμοριστική μου διάθεση διαφεύγει από την αντίληψη αυτών που με διαβάζουν, γιατί δεν στολίζω πάντα τα κείμενά μου με φατσούλες.shrike έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:30Πού και πού, να πηγαίνεις σε παλιές δημοσιεύσεις σου και να τις διαβάζεις με καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστος αφού δεν θα είναι εν εξελίξει η διαμάχη σου με κάποιον, και ίσως καταλάβεις γιατί σού το λένε τόσοι πολλοί αυτό.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:20 Ακόμη θεωρώ ότι το Twitter και το FB είναι άχρηστες υπηρεσίες, αλλά είναι στην επιλογή του καθενός αν θα τα χρησιμοποιήσει και δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα. Λίγο δύσκολο επίσης να ωρύομαι για κάτι που δεν με επηρεάζει. Εκφράζω άποψη δεν σημαίνει ωρύομαι. Να μαθαίνουμε τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τουναντίον, είναι υποκριτικό να κάνεις πως δεν θυμάσαι και δεν ξέρεις ότι είμαι ένας από τους 5 ευρωπαϊστές εδώ μέσα. Από την μη συμμετοχή μου στα αθλητικά και την κριτική μου σε όλες τις κυβερνήσεις, ελληνικές και μη, θα έπρεπε να ξέρεις καλά ότι δεν είμαι οπαδός, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριτικάρω αυτό το οποίο γενικά υποστηρίζω, όπως την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μάλιστα ήμουν ένα από τα ελάχιστα άτομα στο φόρουμ -αν όχι το μοναδικό- που υποστήριζαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί το γαμημένο το ευρωσύνταγμα, αν και αναγνωρίζω τα προβλήματα που υπήρχαν με την συγκεκριμένη βερζιόν που προτάθηκε (που δεν ήταν όμως ο λόγος που δεν ψηφίστηκε).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το πέσιμο έχει να κάνει καθαρά με οπαδισμό. Ο ΣΕ τουλάχιστον είναι οπαδός, δηλώνει θρησκευτική πίστη στην ΕΕ και ό,τι αυτή παράγει. Δηλαδή καμμιά σχέση με ορθολογισμό. Παλιά, κακή θρησκεία.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:23 Επίσης δεν καταλαβαίνω το πέσιμο στον Ελληγενή. Δεν είναι αντιευρωπαϊστής και δεν είναι ιδεολογικά αντίθετος σε ρυθμίσεις. Κάνει κριτική για το GDPR έτσι όπως εφαρμόζεται.
Και ο Νάνος οπαδός είναι, αλλά τουλάχιστον δεν κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλό του και έχει διάθεση να συζητήσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πάντος έρημος σαχάρα τα ε μαιλ
Μενουν μονο οι διαφημίσεις οι γενικές που φαίνονται γενικώς κι οχι απεσταλμενες σ εμας
Μενουν μονο οι διαφημίσεις οι γενικές που φαίνονται γενικώς κι οχι απεσταλμενες σ εμας
Ας πάμε στο θέμα και νομίζω ότι θα βρεθούν σημεία σύγκλισης. Από τον Μάρτιο βομβαρδιζόμαστε με emails από εταιρείες που θα μας εκπαιδεύσουν και θα αναλάβουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Από που θα βγουν τα λεφτά για να πληρωθούν όλα αυτά;
Η δική εμπειρία είναι λίγο διαφορετική. Αυτές τις μέρες ναι μεν κόπηκαν κάποια αλλά πήρα και mails από πελάτες - προμηθευτές που είχα να μιλήσω χρόνια (για να ρωτήσουν αν μπορούν να κρατήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας).bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:15 Πάντος έρημος σαχάρα τα ε μαιλ
Στην πράξη αυτό που μου φαίνεται είναι οι κανονισμοί θα δώσουν ευκαιρία για εκδικητικές καταγγελίες μεταξύ ανταγωνιστών
Επίσης αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση που πελάτης ζητήσει πλήρη διαγραφή στοιχείων; Αν το κάνουμε τι θα δείξουμε σε μελλοντικό έλεγχο εφορίας ή άλλης αρχής; Ότι κόψαμε ένα τιμολόγιο προς τον φούφουτο που πλέον δεν ξέρουμε ποιος είναι;
- Dwarven Blacksmith
Δεν υπάρχει θέμα αντιευρωπαϊσμού, υπάρχει όμως θέμα αντιδραστικότητας και μάλιστα από κάποιον που δεν ασχολείται επαγγελματικά.
Αντίθετα όλοι οι επαγγελματίες IT που ξέρω είναι ψυχραιμότατοι, το βλέπουν σα να βγήκε ένα μεγάλο update για τα εργαλεία τους.
Πως να το κάνουμε, ακόμα και για πρώτη βδομάδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών η μετάβαση ήταν ομαλή.
Δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε την καταστροφή.
Αντίθετα όλοι οι επαγγελματίες IT που ξέρω είναι ψυχραιμότατοι, το βλέπουν σα να βγήκε ένα μεγάλο update για τα εργαλεία τους.
Πως να το κάνουμε, ακόμα και για πρώτη βδομάδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών η μετάβαση ήταν ομαλή.
Δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε την καταστροφή.
Εμενα μου τηλεφωνησαν και καλως γιατι ειναι πολλα ουτε τα ειδα
Απο παλιες αγορές ον λαιν κτλ
Εκδικητικες; Αμα δε στέλνεις τι σκας
Αμα σου στειλουν εσυ ξερεις
Απο παλιες αγορές ον λαιν κτλ
Εκδικητικες; Αμα δε στέλνεις τι σκας
Αμα σου στειλουν εσυ ξερεις
- hellegennes
Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα. Ο κανονισμός είναι γεμάτος ασάφειες, γι' αυτό και έχει δημιουργηθεί ένα μικρό χάος στην αντιμετώπισή του.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:20Η δική εμπειρία είναι λίγο διαφορετική. Αυτές τις μέρες ναι μεν κόπηκαν κάποια αλλά πήρα και mails από πελάτες - προμηθευτές που είχα να μιλήσω χρόνια (για να ρωτήσουν αν μπορούν να κρατήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας).bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:15 Πάντος έρημος σαχάρα τα ε μαιλ
Στην πράξη αυτό που μου φαίνεται είναι οι κανονισμοί θα δώσουν ευκαιρία για εκδικητικές καταγγελίες μεταξύ ανταγωνιστών
Το οικονομικό πρόβλημα βέβαια είναι σοβαρό. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που ο νέος κανονισμός τις φορτώνει με επιπλέον κόστος, χώρια τις νομικές ευθύνες και τα ενδεχόμενα πρόστιμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπερδευτηκες.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:22 Επίσης αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση που πελάτης ζητήσει πλήρη διαγραφή στοιχείων; Αν το κάνουμε τι θα δείξουμε σε μελλοντικό έλεγχο εφορίας ή άλλης αρχής; Ότι κόψαμε ένα τιμολόγιο προς τον φούφουτο που πλέον δεν ξέρουμε ποιος είναι;
Το τιμολόγιο κόβετε οταν σου στείλει στοιχεια ο πελατης και αμμεσα
Εχει ημερομηνία
Αν ζητήσει διαγραφή εξηγείς σε μήνυμα οτι εφοσον δεν εχουμε στοιχεια πως θα γινει η δουλεια;
Και κοβεις κανονικα. Εχει και ορους. Να αλλαξεις τους ορους σου. Να ειναι συμβατοι με τη πραγματικοτητα γιατι ο πελατης μπορει μεν να ζητησει γιατι δεν ειναι ενημερωμενος αλλα εσυ θα λες διαβασε τους ορους αν θες να συνεχίσουμε κι οκ ολα
- hellegennes
Δεν χρειάζεται να είμαι ειδικός ΙΤ για να αντιδράσω σε κάτι που θεωρώ ημιτελές, κακοφτιαγμένο και προβληματικό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:22 Δεν υπάρχει θέμα αντιευρωπαϊσμού, υπάρχει όμως θέμα αντιδραστικότητας και μάλιστα από κάποιον που δεν ασχολείται επαγγελματικά.
Αυτό το λες εσύ, που δεν έκλεισε η εταιρεία σου επειδή από την φύση της η λειτουργία της έρχεται σε αντίθεση με το GDPR ή δεν αντέχει το κόστος της μετάβασης. Η καταστροφή είναι σχετικό πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1127 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
-
- 7 Απαντήσεις