ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2019, 13:32Αν και δεν μ' αρέσει ο όρος "πρόταση" σε προσωπικά θέματα, νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτεί ποια από τις δύο περιπτώσεις είναι πιο κοντά σ' αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες, συνδυαστικά ή μη. Βάζω μέσα και τον παράγοντα της έμφυτης τάσης που έχουμε όλοι να δικαιολογούμε ή να ωραιοποιούμε αντιδράσεις των ανθρώπων που μας αρέσουν και σε άλλο πλαίσιο θα βλέπαμε ως ανόητες ή απαράδεκτες. Στα ερωτικά, αυτό παίζει πολύ δυνατά και το ξέρουμε όλοι. Το σίγουρο είναι ότι αν μπούμε σ' αυτό το τριπάκι θέλουμε να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας και όχι τον άλλο. Είναι κάτι σαν αντιδάνειο εγωϊσμού.Naida έγραψε: 01 Οκτ 2019, 13:09Τα λες πολύ ωραίαΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2019, 12:39
Έλα ρε Νάιδα τώρα, αυτά είναι για 15χρονα. Είναι αυτά τα βζζζ που έγραψα ότι δεν αντέχω. Αν τον γουστάρει, ας του πει ότι αυτή θέλει να είναι μαζί και τελειώνει η ιστορία. Αν όλο το σκηνικό, παίζει στη φάση "του δείχνω με τον τρόπο μου ότι θέλω αλλά πρέπει να κάνει ΑΥΤΟΣ την πρόταση, άσ'το."
Μου θυμίζει τις φεμινίστριες που θεωρούν εθιμικό δόγμα το πρώτο -και όχι μόνον- κέρασμα από τον άντρα.
Δεν ξέρω τους χαρακτήρες των ανθρώπων που αναφέρεσαι και όλοι οι άνθρωποι τη βρίσκουν διαφορετικά στις σχέσεις. Και είναι δικαίωμα τους. Απλώς το "διεκδίκησε με", μπορεί να μου φαίνεται λίγο χαζό ως δήλωση αλλά μπορεί να σημαίνει και τελείως διαφορετικά πράγματα. Από το καλοπροαίρετο "αφήσου" που ανέφερα προηγουμένως, που μπορεί να υποκρύπτει μια παιχνιδιάρικη διάθεση και τίποτα άλλο μέχρι το "θέλω να είμαι το μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή σου και οτιδήποτε άλλο, το θεωρώ υποτιμητικό για μένα".οπότε εσύ τι θα πρότεινες να κάνει;
Οπότε, θα έλεγα να κάνει η φίλη σου ότι γουστάρει η καρδούλα της αρκεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της αυτό. Ότι ακόμη και η θυματοποίηση είναι μια ναρκισσιστική διαδικασία. Πάντα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Απλώς όταν είσαι με το ένα πόδι έξω και το άλλο μέσα στα πράγματα, απολαμβάνεις το καλό χωρίς τύψεις και το κακό προκαλεί επιφανειακές αμυχές. Αυτά.![]()
Ναι ισχύει αυτό ωραιοποιούμε μια κατάσταση γιατί δεν θέλουμε ίσως να απογοητεύτουμε. Όπως και το ότι οι ντεμί καταστάσεις είναι βολικές.Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά δεν είναι για πολύ. Όπως επίσης ότι καμιά φορά δεν ξέρουμε και τι θελουμε.