Έκανα τον υπηρέτη καμαριέρα για να μην υπάρχει μπέρδεμα με τον μπάτλερ:enaon έγραψε: 21 Μάιος 2018, 04:13ναι το έχω καταλάβει, ίσως δεν έχεις καταλάβει τί σε ρωτάω νομίζω. Δεν σε ρωτάω να μάθω πώς το διαβάζεις εσύ, θέλω να μάθω πώς ήταν γραμμένο εκεί που το είδες. Εσύ κατάλαβα οτι αν σε είχα ρωτήσει πριν το ανεβάσεις, θα έκανες την 1 και 4 ίδιες για να μην υπάρχει παρανόηση.
Θα ήθελα να δω και την πηγή αν την έχεις, απο περιέργεια, αν ειναι στα αγγλικά κλπ![]()

Είναι από τις ασκήσεις του πρώτου κεφαλαίου (σελίδα 59) του «Διακριτά Μαθηματικά & Εφαρμογές Τους», 5η έκδοση, Κένεθ Ρόζεν.
Ποτέ δεν υπάρχει τέτοια ασάφεια ανάμεσα στην απλή και τη διπλή συνεπαγωγή. Η διπλή συνεπαγωγή κουβαλάει πάντοτε το «αν και μόνο αν» ή κάτι άλλο που το ξεκαθαρίζει με πολύ σαφή τρόπο. Παντού η σύμβαση όταν γράφουμε λογικές προτάσεις με φυσικό τρόπο είναι αυτή και όλοι οι άλλοι αυτό που εννοούσα κατάλαβαν. Δες τι γράφει το βιβλίο για την έκφραση σε φυσική γλώσσα της συνεπαγωγής και της διπλής συνεπαγωγής:

(Τα κάναμε στο πρώτο έτος αυτά, με έπιασε νοσταλγία.)
Μωρέ μη στενοχωριέσαι επειδή μάλλον έχεις δίκιο. Εγώ πρέπει να ξεκίνησα να πετάω άσχετες μαλακίες εδώ κι εκεί χωρίς να υπάρχει προηγούμενο.