Εισαι έτοιμος ......Esperos έγραψε: 07 Απρ 2019, 16:04 Εγώ αυτό που ξέρω, στην αυλή του Αλή Πασά, φορούσαν φουστανέλα, ο ιδιωτικός στρατός του Αλή Πασά είχε αυτήν την ενδυμασία.
Αργότερα οι Έλληνες (και αρβανίτες γουοτσοεβερ) στρατιώτες του ΑληΠασα που πολέμησαν στην επανάσταση του 21, συνέχισαν να φορούν
την φουστανέλα η οποία καθιερώθηκε, με πολλές βέβαια στυλιστικές διαφοροποιήσεις και συμβολισμούς (π.χ. 400 πιέτες όσο τα χρονια της σκλαβιάς)
καθιερώθηκε ως εθνική ενδυμασία.
Αν μπεις στο γιουτουμπ και δεις αλβανικές τοπικές φορεσιές, φουστανέλες φοράνε, πιο "φτωχές" και πιο τσούλια εμφανισιακά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αλβανική φουστανέλα και αλβανικά παραμύθια
Re: Αλβανική φουστανέλα και αλβανικά παραμύθια
Ας πάμε στον νότο
Τσαμουριά
Πρεμετή
Πιο βορεια προς Μπερατ
Ανατολικοτερα στη Κορυτσα
Στη Βλορα και τη Μαλακαστρα εχουμε μεικτες ενδυμασιες
οπως και στο Πογραδέτσι
Kαλά ως τώρα;;;
Τσαμουριά
Πρεμετή
Πιο βορεια προς Μπερατ
Ανατολικοτερα στη Κορυτσα
Στη Βλορα και τη Μαλακαστρα εχουμε μεικτες ενδυμασιες
οπως και στο Πογραδέτσι
Kαλά ως τώρα;;;
Αμα τωρα Ντιαλι μου
μου βρεις κανα βιντεο βορειοτερα της Γραμμης αυτής- Αχρίδα-Μουζακιά -δηλαδη νοτια και νοτιοκεντρικη Σιπερία
οπου οι Αλβανοι να φοράνε φουστανέλα θα σε παραδεχτώ.
μου βρεις κανα βιντεο βορειοτερα της Γραμμης αυτής- Αχρίδα-Μουζακιά -δηλαδη νοτια και νοτιοκεντρικη Σιπερία
οπου οι Αλβανοι να φοράνε φουστανέλα θα σε παραδεχτώ.
Επειδή δεν βλέπω να βρίσκεις κανένα βίντεο πράγμα λογικό δες αλλη μια πηγη καποιο αλβανοφωνου βορειοηπειρώτη τον Αλέξανδρο Μαμμοπουλο

Λέει οτι οι κάτοικοι πάνω απο το Μπερατι δεν φοράνε φουστανέλα ενώ από το Μπεράτι και κάτω φοράνε.
Δες που ειναι το Μπερατι και η Αχριδα[Πογραδετσι] και θα καταλαβεις ποιοι φορουσανε στα 1800 φουστανελα στην σημερινη Σιπερία

Λέει οτι οι κάτοικοι πάνω απο το Μπερατι δεν φοράνε φουστανέλα ενώ από το Μπεράτι και κάτω φοράνε.
Δες που ειναι το Μπερατι και η Αχριδα[Πογραδετσι] και θα καταλαβεις ποιοι φορουσανε στα 1800 φουστανελα στην σημερινη Σιπερία
-
Giorgos 574
Γενικευσεις ημιμαθεις.Giorgos 574 έγραψε: 06 Μαρ 2019, 13:42Με αυτό συμφωνώ απόλυτα, μέχρι το 19ο αιώνα μόνο θρησκευτική συνείδηση είχαν οι Αλβανοί και όχι εθνική.Σαμψών έγραψε: 06 Μαρ 2019, 13:37Μα αν αυτό ισχύει και δεν υπήρχε η Ελληνική εθνική ταυτότητα αλλά μόνο η θρησκευτική τότε σημαίνει πως ούτε Αλβανική εθνική ταυτότητα υπήρχε αλλά μόνο μουσουλμανική/Οθωμανική ταυτότητα την οποία είχαν υιοθετήσει οι σημερινοί Αλβανοί. Οπότε πάλι άτοπο είναι να λέμε τους Αρβανίτες Αλβανούς γιατί ούτε Οθωμανοί οι άνθρωποι ήταν ούτε θέλανε να είναι.grtex 7381 έγραψε: 06 Μαρ 2019, 13:26 Δε θέλω να τσακωθώ με κανέναν, αλλά ας πάρουμε για παράδειγμα ένα από τα επιχειρήματα που κάνει παντού copy-paste ο καλαβριας:
1)Ότι οι Αρβανίτες του Μορια πήγαν στην ελληνική αδελφοτητα της Βενετίας και όχι στην αλβανική. Αφού όμως οι Αλβανοί εκείνοι ήταν καθολικοί και αυτοί ήταν ορθόδοξοι πως να πηγαινανε στην ίδια αδελφοτητα; Αυτό ήταν αδύνατον εκείνη την εποχή. Και οι Σέρβοι τότε πολεμούσαν μαζί με τους Κροάτες τους Τούρκους αλλά όταν πήγαν στη Βενετία στα μέσα του 16ου αιώνα και αυτοί στην ελληνική αδελφοτητα πήγαν και όχι στη δαλματικη που ήταν οι καθολικοί Σλάβοι. Άρα δεν υπήρχαν εθνικά κριτήρια εκείνη την εποχή αλλά θρησκευτικά. Ο ίδιος ο καλαβρια είπε άλλωστε ότι το γκρεκι είχε θρησκευτική χριά για τους δυτικούς. Επίσης κάποιος άλλος πριν πολύ σωστά είπε ότι εκείνοι οι stradioti ήταν σε μεγάλο βαθμό εξελληνισμενοι ή εξιταλισμενοι. Όποτε δεν αποδεικνύεται τίποτα για τη δήθεν αρχαιοελληνική καταγωγή τους.
Και Σκιπερια υπηρχε και Σκιπεταρ υπηρχανε.
Απλα το παραμυθακι περι ''αποκλειστικα θρησκευτικης συνειδησης'' αναπαραγεται για να δικαιολογηθουν τα [αρβανιτικα] αδικαιολογητα.
Τουτεστιν ''''Αλβανοι ηταν ολοι αλλα μαλωνανε για τις θρησκείες'''
-
Giorgos 574
Και σήμερα την εμφανίζουν σε κανένα τραγούδι αλλά πολύ σπάνιαΚαλαβρία έγραψε: 07 Απρ 2019, 16:30Εισήχθει εκει δεν ηταν η ντόπια .grtex 7381 έγραψε: 07 Απρ 2019, 16:29 Και στη Σκόδρα είχαν φουστανέλα (για να είναι ξεκάθαρος εγώ τη θεωρώ βαλκανική και όχι αποκλειστικά ελληνική ή αλβανική)
![]()
Για αυτό και δεν φορέθηκε μαζικα ουτε σημερα την αναφερουν ως ενδυμασια της περιοχης τους.
25:25
Για να μην ξεχνιομαστε
Αυτόχθονες ιλλυρικοί χωροι

Αυτόχθονες ιλλυρικοί χωροι
-
Giorgos 574
Αυτα τα έθιμα και τους ρυθμούς θα τα πήραν από τους Τούρκους γιατί μοιάζουν πολύ
Μα πολλοι Κοσσοβαροι πέρα από φανατικοι μουσουλμάνοι ειναι και Τουρκαβανοί στη καταγωγή
-
Giorgos 574
Αναρωτιέμαι τι ρυθμούς είχαν οι Γκεγκηδες πριν υιοθετήσουν τα τουρκικά έθιμα
Τα Γκεκικα , τι αλλο .Giorgos 574 έγραψε: 02 Οκτ 2019, 10:07 Αναρωτιέμαι τι ρυθμούς είχαν οι Γκεγκηδες πριν υιοθετήσουν τα τουρκικά έθιμα
Οταν οι μεταμφιεσμένοι μας περνάνε για χάπαταEsperos έγραψε: 07 Απρ 2019, 16:27
Καλά, εδώ δεν διαβάζουν Αλβανοί ούτε γνωρίζουν ελληνικά, επιπλέον...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις
- 638 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
-
- 227 Απαντήσεις