!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Χαοτικός έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:48
Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:32
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:25
Έχεις δει εμφύλιο με ...κηροπηγιομαχίες;
Έλεος ρε παιδιά...
Νόμιζα ότι συζητάς σοβαρά.

Ο εμφύλιος λοιπόν έγινε με τους γκράδες και τα πιστόλια που είχαν κάποιοι πολίτες κι αν δεν τα είχαν αποκλείεται ο Εθνικός στρατός και ο Δημοκρατικός να έβρισκαν όπλα.
:fp:
Δεν έπιασες την ειρωνεία, έ;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Nandros έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:11
Αγις έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:45 Μεγάλο κωμικο ταλέντο ο Stavmanr - πως δεν τον ειχα προσεξει :smt017
Μεσουρανεί στην Θρησκειολογία και περισσότερο ως δημιουργιστής κατά της ΘτΕ!
αααα μαλιστα -δεν συχναζω - φοβάμαι - κ οπως δείχνει καλα κανω :003:

*Μαντρωστε τον εκει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ε, εδώ που τα λέμε αυτός ο καημός για την "υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής" του κάθε δίποδου, μόνον με όρους μεταφυσικής μπορεί να εξηγηθεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ζανακς
Phorum.gr user: 43

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ζανακς »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:09
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:46
Μα τα γνωρίζω πολύ καλά όλα αυτά που αναφέρεις.
Αν το έκανα, σίγουρα θα περνούσα από δίκη και πιθανότατα να έμπαινα και φυλακή.
Εννοώ, ότι η πιθανή τιμωρία δεν λειτουργεί για μένα αποτρεπτικά. Την αποδέχομαι ως κάτι δεδομένο.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει στο ελάχιστο την όποια "ηθική" προσέγγιση έχω.

Και ακριβώς γι' αυτό είμαι σίγουρη γι' αυτό που λέω.

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; :lol:
Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η μη αποδοχή/παραδοχή ως εξίσου δεδομένου του σφάλματος στον τρόπο που προσεγγίζεις την ηθική των δυνητικών πράξεων σου.
Δεν μπορεί να "δέχεσαι" την επιβολή του νόμου ως σωστή και ταυτόχρονα να δέχεσαι την παραβίαση του νόμου ως σωστή. Είναι παράδοξο.
Οκ, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να καταλάβεις.

Δεν θεωρώ την επιβολή του νόμου "σωστή" στο πλαίσιο του προσωπικού μου κώδικα δικαιοσύνης αλλά ως αυτό που είναι.
Μια πρακτική την οποία υφίσταμαι ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, έναν αστικό κώδικα απαραίτητο για τη συμβίωση των ανθρώπων. Το κατά πόσον συνάδει πάντα το πνεύμα με το γράμμα του νόμου, είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός και σίγουρα υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που επηρεάζουν την "δίκαια" κρίση των δικαστών.

Από τη στιγμή όμως που αποδέχομαι ως κάτι φυσικό την πιθανή τιμωρία, δεν αμφισβητώ τη δικαιοσύνη ως πρακτική.
Αυτό είναι το τίμημα για την έκφραση της προσωπικής μου ηθικής τάξης.

Είναι τρόπον τινά, ένας αμφίδρομος σεβασμός προς την ομάδα (κοινωνία) και τη μονάδα (το δικό μου εγώ). :P
:blm: :blm: :blm:
Μέλη που έχω σε λίστα αοράτων : [εδώ είναι τα ονόματα αλλά δεν τα βλέπετε, επειδή είναι αόρατα]
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:15 Ε, εδώ που τα λέμε αυτός ο καημός για την "υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής" του κάθε δίποδου, μόνον με όρους μεταφυσικής μπορεί να εξηγηθεί.
Έχεις δίκιο και δεν το είχα σκεφτεί!
Σαν φανατικός χριστιανός που είναι, τώρα εξηγούνται πολλά!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
ζανακς

Αγις έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:11 Λιωωωνωωωω απ τα γέλια - αν παθω τπτ να διωχθει ο Stavmanr για δολοφονία εκ προθέσεως.
δλδ τα φωτογραφικά ενσταντανέ των γαστρονομικών δημιουργιών της νάϊδος θα την γλιτώσουνε πάλι την Δίκη; :bored:
Μέλη που έχω σε λίστα αοράτων : [εδώ είναι τα ονόματα αλλά δεν τα βλέπετε, επειδή είναι αόρατα]
Άβαταρ μέλους
ζανακς

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:15 Ε, εδώ που τα λέμε αυτός ο καημός για την "υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής" του κάθε δίποδου, μόνον με όρους μεταφυσικής μπορεί να εξηγηθεί.

και εγώ στα νιάτα μου αυτό υπέθετα αλλά
όλα όσα φαίνονται να απορρέουν από μεταφυσική, εν τέλει ευθύνεται για αυτά, μονάχα ο πολύς ελεύθερος χρόνος :smt047
Άβαταρ μέλους
Αγις

ζανακς έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:19
Αγις έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:11 Λιωωωνωωωω απ τα γέλια - αν παθω τπτ να διωχθει ο Stavmanr για δολοφονία εκ προθέσεως.
δλδ τα φωτογραφικά ενσταντανέ των γαστρονομικών δημιουργιών της νάϊδος θα την γλιτώσουνε πάλι την Δίκη; :bored:
Ειναι γυναίκα ποιος θα τολμησει να ασκήσει διωξη ; :102:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ζανακς

ο πρώτος που θα αναρρώσει από την δηλητηρίαση :102:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Κατηγορουμενος θα καταληξει - αι γυναικαι δεν φταινε ποτε κ για τπτ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:55
Spiros252 έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:49
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:35 Η απόφασή σου να εμπλακείς σε ανθρωποκτονία αποτελεί εξ ορισμού επιθετική δραστηριότητα. Δεν σκοτώνεται άνθρωπος με άμυνα,
Υπερβάλλεις τώρα. Αν σε στραγγαλίζει κάποιος και έχεις πρόσβαση σε μαχαίρι δεν θα τον μαχαιρώσεις για να γλυτώσεις; Κι αυτό είναι ακραίο παράδειγμα.
Υπογραμμισμένο.
Ξαναδιάβασε, αν θέλεις, όσα έγραψα κι όσα γράφει ο Άρειος Πάγος για την ανθρωποκτονία. Το "μαχαίρωμα" αποτελεί επιθετική δραστηριότητα ή αλλιώς "θετική πράξη (δηλαδή ενέργεια που έκανες) που αφαιρεί ανθρώπινη ζωή" κατά την ελληνική νομοθεσία.
Μην μπερδεύεις τα ελαφρυντικά των πράξεών σου από τις πράξεις σου καθαυτές. :smt018

Η πιθανή απαλλαγή σου από την κατηγορία του εγκλήματος δεν αναιρεί το "θετικό της πράξης" (δηλαδή την ενέργεια της ανθρωποκτονίας).

* "Θετική πράξη" ονομάζεται κάθε ενέργεια που γίνεται με πρωτοβουλία σου.
Ναι κι εγώ από όσο ξέρω έτσι λέει ο νόμος, εντελώς παράλογα πράγματα, λες και το να σου επιτεθεί ο άλλος είναι δική σου βούληση.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Αγις έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:28 Κατηγορουμενος θα καταληξει - αι γυναικαι δεν φταινε ποτε κ για τπτ
Άλλη μαλακία κι αυτή.

Την ίδια στιγμή τα ποσοστά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον αντρών από τις γυναίκες τους εδώ στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει (ειδικά από το 10 και δώθε).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ζανακς έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:09
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:15
Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:07 Το όπλο κάνει και τον αδύναμο σωματικά σεβαστό στον τραμπούκο νταή ή τον παράνομο και τον αποτρέπει από την παρανομία.

Αυτοί που κάνουν ληστείες δεν έχουν πρόβλημα να βρουν όπλα, τα βρίσκουν και δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα τους, στο έγραψα πριν, ο νόμιμος πολίτης μειονεκτεί απέναντι τους ακριβώς γι' αυτό.
Καταρχήν, αν έχεις όπλο σε εμφανές και προσβάσιμο μέρος στο σπίτι σου, και ειδικά οπλισμένο, πιθανότατα δεν κάνεις για πατέρας. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να ξυπνήσεις μέσα στα άγρια χαράματα,να τρέξεις να ξεκλειδώσεις αποθήκες και ειδικά μπαούλα για να πάρεις όπλο, και να έχεις καθαρό μυαλό για να εξασκήσεις το άθλημα είναι δυσμενείς ως αδύνατες.

Ο νόμιμος πολίτης, όπως κάθε αμυνόμενος, μειονεκτεί στο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ούτε στα όπλα, ούτε σε τίποτα παρόμοιο.

Αν δεν αιφνιδιαστείς, αλλά καταλάβεις ότι κάποιος πάει να μπει στο σπίτι σου, τότε θα είσαι υπερβολικά ανόητος να προσπαθήσεις να οπλιστείς για να αντιμετωπίσεις το δράστη. Απλά, φωνάζεις βοήθεια, αρπάζεις το παιδί και τρέχεις να φύγεις από την πίσω πόρτα.
δεν διαφωνω με ολα οσα λες, αλλα ρε φιλε αυτο με την πισω πορτα εδω μου καθεται
μα πού ζείτε; και τις πίσω πόρτες και τα πίσω παράθυρα θα έχουνε καλύψει
εδώ φεύγουνε, έχουνε κόψει καλώδια οτε, έχουνε κλέψει κινητά και σε αφήνουνε δεμένο στο στόμα να πεθάνεις από ασφυξία για να μην φωνάξεις γείτονες/αστυνομία
μην πεταχτεί κάποιος και γράψει τίποτα του στυλ "οποτε τους καθαρίζουμε με ένα δίκανο ε"
δεν έχω την λύση, αυτό που περιγράφετε σίγουρα δεν ειναι εφικτη λύση, και αν ειναι να γερνει προς καπου η λυση ανισοβαρως ας γερνει προς την μερια του νοικοκυραιου και οχι του κλεφτη, σορυ κιολας
Όχι μόνο δεν αποτελεί λύση το "πυροβολείτε στο ψαχνό" αλλά αποτελεί παρακίνηση προς δυνάμει εγκληματική ενέργεια.
Και το χειρότερο επιχείρημα είναι "κι εγώ μεγάλωσα με το όπλο του παπού στο σαλόνι και δεν έπαθα τίποτα" που σε κάνει να απορείς πραγματικά σε τί οικογένειες μεγάλωσαν άνθρωποι και πώς τη γλίτωσαν από την ίδια την αφέλεια της παιδικής ψυχής.
Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για την κατοχή κυνηγετικών όπλων τα οποία θα πρέπει να ασφαλίζονται σε ειδικές υπηρεσίες και παραλαμβάνονται από τους κυνηγούς όταν ξεκινούν για κυνήγι, δηλώνοντας επακριβώς τις ώρες που κυνηγούν και το μέρος.
Άβαταρ μέλους
Αγις

sys3x έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:30
Αγις έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:28 Κατηγορουμενος θα καταληξει - αι γυναικαι δεν φταινε ποτε κ για τπτ
Άλλη μαλακία κι αυτή.

Την ίδια στιγμή τα ποσοστά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον αντρών από τις γυναίκες τους εδώ στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει.
Δεν φταιει η ''επιτιθέμενη'' ο αχαιρευτος φταιει πάντα - ρωτα κ τον Σταβραμαν *

* Επίκληση στην αυθεντία .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

sys3x έγραψε: 01 Απρ 2019, 00:28
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:55
Spiros252 έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:49
Υπερβάλλεις τώρα. Αν σε στραγγαλίζει κάποιος και έχεις πρόσβαση σε μαχαίρι δεν θα τον μαχαιρώσεις για να γλυτώσεις; Κι αυτό είναι ακραίο παράδειγμα.
Υπογραμμισμένο.
Ξαναδιάβασε, αν θέλεις, όσα έγραψα κι όσα γράφει ο Άρειος Πάγος για την ανθρωποκτονία. Το "μαχαίρωμα" αποτελεί επιθετική δραστηριότητα ή αλλιώς "θετική πράξη (δηλαδή ενέργεια που έκανες) που αφαιρεί ανθρώπινη ζωή" κατά την ελληνική νομοθεσία.
Μην μπερδεύεις τα ελαφρυντικά των πράξεών σου από τις πράξεις σου καθαυτές. :smt018

Η πιθανή απαλλαγή σου από την κατηγορία του εγκλήματος δεν αναιρεί το "θετικό της πράξης" (δηλαδή την ενέργεια της ανθρωποκτονίας).

* "Θετική πράξη" ονομάζεται κάθε ενέργεια που γίνεται με πρωτοβουλία σου.
Ναι κι εγώ από όσο ξέρω έτσι λέει ο νόμος, εντελώς παράλογα πράγματα, λες και το να σου επιτεθεί ο άλλος είναι δική σου βούληση.
Έτσι λέει ο νόμος; :smt017
Γιατί δεν τον ξαναδιαβάζεις; :smt047
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”